Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

A CAV viszont ha jól tudom még bejáratós volt.

Az enyémet lassan egy éve hallgatom, a hangja szépen megjött.
Letisztult.

Ajaj tényleg.
De tudod a CAV-oknak a hangja később rosszabb lesz. :lol!:

szami
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: szami »

Nem a KEF-et védem, de ha új volt a doboz, én nem mernék ilyen véleményt alkotni, mivel minden eszköznek szüksége van "bejáratásra". Lehet, hogy A doboz esetén 50-100 óra, B doboznál viszont 300. Ez az időtartam nincs kőbe vésve sehol, a tapasztalat és a hosszú együttélés ad csak erre pontos választ. Az sem elhanyagolható tény, ha egy rendszer kábelezése meg lett bontva, idő kell ahhoz is, hogy minden visszaálljon és újra úgy szóljon, mint előtte - és ez sem 10-15 perc.... És akkor még nem is beszéltünk olyanokról, mint az ideális elhelyezés, stb. 20-30 cm-es mozgatással gyökeresen változhat a kapott eredmény. [/offtopic]

Atc használtan vette itt a fórumon. Valószínüleg bejáratott db. Igen, ez igaz, minden doboznak megvan a saját helye. Kipróbáltuk spéci hangfalkábellel is: a véleményem nem változott...

A CAV viszont ha jól tudom még bejáratós volt.

Az enyémet lassan egy éve hallgatom, a hangja szépen megjött.
Letisztult.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sorry, elírtam. Az almára gondoltam.
És az hogy jön ide?
Egyébként az új computerek ára hihetetlen jó.
Most láttam Hong Kongban.

Béla remélem te meg most nem a Jonatánra gondoltál :lol!: :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

És az hogy jön ide?
Egyébként az új computerek ára hihetetlen jó.
Most láttam Hong Kongban.

wampa1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: wampa1 »

Az egész beszélgetés onnan indult ki,hogy egy 300000 Ft-os kínai Kef nem tudta letarolni a szintén kínai 50000 Ft-os CAV-ot.A vevők ennyire nem birkák,hogy ezek után el lehessen velük hitetni,hogy csak a 36-ik variáció-ban kipróbált kábelt kell megvenni hozzá és akkor lesz a tuti...

Így van
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3

wampa1
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: wampa1 »

Nem tudok ilyet mondani kapásból. De lehet, hogy tudja, melyik az a kettő, amelyikkel már meg tudja mutatni a doboz igazi erényeit.Lehet, hogy nálad 10 féle kábel van (kínai), de az is lehet, hogy nem ezek az ideálisak pl. a kínai dobozokhoz. Ugyanakkor ezek a kábelek más dobozzal alkothatnak jó párost.
Rossz kábelválasztással el lehet menni az erdőbe..... Cserélgetheted pl. a komponenseket egymás után, közben csak a tudásukat fogta vissza valami....
Szokták mondani: minden rendszer hangját a leggyengébb komponens határozza meg.

Nem akarlak megsérteni de ez ökörség, nehogy már egy doboz azért szóljon szarul mert egy 50-100.000 forintos hangfalkábel van bekötve...fuj gagyi Jungson kábelek :lol!:

szerk: még annyi, hogy egy cirka 300k-s hangfal nehogy már csak 1 kábellel szóljon jól. :lol!:
TV: Panasonic 42PX80 Amp: NAD T754 Speaker: Klipsch RF-62 front, Magnat Motion 210 center, DIY surround Sub: Martin Logan Dynamo Konzol: PS3

Vendég

Ok én meg félre értettem, és én meg a McIntoshra mint hifire De azért jól megbeszéltük, holott nem is egyről volt szó. :lol!: :lol!:

qqriq
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 145

Hozzászólás Szerző: qqriq »

A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

Én is mekinek becézem, de ha az apple mire gondolt az nincs túlárazva :DDD
Ez megtévesztô, de könnyen félreérthetô. :lol!:

Vendég

Szerintem a McIntoshra gondolt, mint hifire.. :lol!:
Az nem Mac hanem Mc, de lehet, hogy én tévedek.

Én is mekinek becézem, de ha az apple mire gondolt az nincs túlárazva :DDD

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem a McIntoshra gondolt, mint hifire..
Az nem Mac hanem Mc, de lehet, hogy én tévedek.

Wireman
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Wireman »

A mm-ban átlagosan gagyi Monitor kábellel kötik be a hangsugárzókat, ráadásul közbeiktatnak agy "audio mátrix-ot" amivel tudják váltogati számozás szerint a hangsugárzókat...

Nem nagy titok, de kb. 4-5 Taiwan-i cég van aki szinte az összes kábelt legyártja, rendelésre, tehát nem igazán sok kábel van amit nem ázsia gyártana...
Pl: Wan Lung-Neotech, stb...
Olyan feliratot nyomnak rá amilyet kérsz...

Továbbá a készülékek jelentős része is kínai gyártású, ami pedig nem, azt biztos hamisítják.

Pl: Wharfedale, Quad, Audiolab, Mission, Castle , Cambridge Audio, Audio Innovations, Gale, Fusion, Synergy, TDL, Ariston, Mordaunt-Short, Kef, stb...Scanspeak, Vifa, Peerless, Stb...

CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo

Vendég

Szerintem a McIntoshra gondolt, mint hifire..

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Nem, nagyon nem...:lol!:
Pedig ha tudnád, hogy mennyivel megbízhatóbb.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Miért, a Mac termékek nincsenek túlárazva ? Ér az annyit?
Apple termékre gondolsz és nem macre, a mac az apple terméke. És az jelenleg nincs túlárazva, de ez itt off.

Vendég

Szia, nem jött semmi....   De most ért ide

Akkor remélem minden ok.

Igen minden OK...Bélánál majd kibontjuk az új meghallgató szobának a falat :lol!: :lol!:

moja
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: moja »

Szia, nem jött semmi.... De most ért ide :lol!:

Akkor remélem minden ok.
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

Vendég

Béla úgy volt én is megyek vele, de elcsesztem a telszámát, mert kitöröltem véletlen az üzenetét amiben itt megírta...Nincs meg neked véletlen a száma, vagy a kollégádnak akivel beszélt? Mert így nem tudom elérni, és nem tok menni vele :lol!: Ha van valami privizz már rám...Moja a fórum neve , üzentem neki, de nem járt még erre...
Küldtem privit!

Szia, nem jött semmi.... :lol!: De most ért ide

moja
V.I.P.
V.I.P.

Béla úgy volt én is megyek vele, de elcsesztem a telszámát, mert kitöröltem véletlen az üzenetét amiben itt megírta...Nincs meg neked véletlen a száma, vagy a kollégádnak akivel beszélt? Mert így nem tudom elérni, és nem tok menni vele :lol!: Ha van valami privizz már rám...Moja a fórum neve , üzentem neki, de nem járt még erre...
Küldtem privit!
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables

moja
V.I.P.
V.I.P.

Holnap jön hozzánk egy fórumos.Bizonyára ki lesz rendesen szolgálva.
Már láttam,hogy Krisztián fél óráig pakolgatta a cuccokat,hogy felkészüljön a holnapi napra.
CAV FI-EX,MD-I,Jungson BD3 lesz meghallgatva CAV A12,T5881,TL88,Jungson JA99-el.
Ez sem 10 perces zenehallgatás lesz.Én ezeken nem szoktam résztvenni,tehát picit sem szoktam befolyásolni senkit.
A tegnapi nap kivétel volt,mert pi61 már régi jó cimbora.Mondhatom talán azt is hogy jó barátok lettünk.Nagy öröm számomra,hogy már 4 vagy 5-ször járt nálunk.Szívesen jön,mert jól érzi nálunk magát.Soha semmiben sem volt befolyásolva a döntése.

Krisztián be is van kicsit sózva, mert felvázolt nekem a kiváló sztereó + 4.1 verziót. Úgy hogy legyen HM és legyen egy még jobb sztereó rendszerem is.
Már várom...

Ma vagy 5 órát hallgattam a kedvenc CD-imet, hogy melyiket vigyem... :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Lehet, nincs kizárva. Miért, a Mac termékek nincsenek túlárazva ? Ér az annyit?

Azokat nem ismerem.
Nézd engem az érdekelt,hogy a mm-ban miből adnak el sokat.
A kolegánk ott dolgozott,tehát ki ha nem ő tudja,hogy mit kerestek ott.
Ezért vettem Kef dobozt.Tannoy,Mission,JBL és Dali még az amit keresnek ebben az árkategóriában.Lehet,hogy kihagytam párat.

Vendég

Egyben kellene csak maradnunk,hogy egy 300000 Ft-os dobozt nem ilyen gagyin kellene megcsinálni.Ennyi pénzért ez egy hatalmas nagy átverés és még akkor nagyon finom vagyok.Ebből a dobozból mindent kiloptak szinte,amit lehetett.Egyedül a mélysugárzóról mondhatok pozitív véleményt,mert nem lemezkosaras változat.A doboz úgy kong,mint egy 20000 Ft-os SAL doboz.

Nem, nagyon nem...:lol!: :lol!:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Üzletből még nem vettem semmit.

Megpróbáltunk összehozni egy hangdoboz tesztet.Senki szinte semmit nam akart kölcsönadni.
Az erősítő teszt ugyan így esett dugába.
No ez engem nem tántorított el.Megvettem mind.

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Egyben kellene csak maradnunk,hogy egy 300000 Ft-os dobozt nem ilyen gagyin kellene megcsinálni.Ennyi pénzért ez egy hatalmas nagy átverés és még akkor nagyon finom vagyok.Ebből a dobozból mindent kiloptak szinte,amit lehetett.Egyedül a mélysugárzóról mondhatok pozitív véleményt,mert nem lemezkosaras változat.A doboz úgy kong,mint egy 20000 Ft-os SAL doboz.

A csúcson lenni magányos dolog - de legalább nincs tömeg.   Vini 'Big Daddy' Bergeman (1951-2017)

qqriq
V.I.P.
V.I.P.

Mellesleg számomra már eleve gáz, mikor egy hangfal annyira háklis, h az 50. kábellel hajlandó normálisabban szólni. Ki a fene fog 20-30 fajta kábelt bepróbálni csak, h az a nyavalyás doboz normálisabban zenéljen...akkor inkább veszek egy normális dobozt...
Ilyenkor kell neten olvasgatni először. Utána megpróbálni kölcsönkérni, hogy otthoni körülmények között ki tudd próbálni.
Én értem Béla mit magyaráz, és valóban nincs lehetőség egyik üzletben sem ilyen mértékű hallgatózásra és válogatásra, meg összepasszolgatásra...
Üzletből még nem vettem semmit. Vagy a gyártótól, vagy használtan a lehetőség szerinti legjobb körülmények között meghallgatva, vagy itthon kipróbálva. Szvsz az MM módra vásárlások 80%-ának utólag csalódás/csere/eladás lesz a vége.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”