Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Gratulálok Gordon! Mindig öröm egy ilyen beszámolót olvasni... Használd sokáig örömmel és egészséggel

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Gordon: nem Virág, hanem Világ László
"Virágéknál ég a világ...."

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Gordon: nem Virág, hanem Világ László

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Abszolút rendbe vanak Gordon által vásárolt dobozok. Egyszer?en gyönyôr? a muzsika amit közvetítenek. Biztos bele lehet kötni, és van náluk jobb sugárzó, de ennyiért vagy akár kétszer ennyiért számomra elég sz?k a lista.
Sôt, eddig még sz?kebb volt, a polcsugárzók terén (200-300eFt körül) Dynaudio A52, illetve Concerto Home és most itt a harmadik kedvenc: Polk Audio Lsi9.
Mindenkinek ajánlom, aki még a megfizethetô komponensek határmezsgyéjén innen és nem túl keresget

Azt megfogattam, amikor leültünk a phonar vs. polk meccsre, hogy semmi esetre sem szereném befolyásolni Gordont, hiszen nem én fogok együtt élni ezekkel a dobozokkal így az én ízlésem ez esetben egyáltalán nem mérvadó.
De azért össze kellett szednem magam, hogy egyrészt ne lelkedezzek, másrészt a phonarok után ne méltatlankodjak.
Egyszer?en a német variációból hiányzott az élet, az egészség és a lendület, az olyan kívánalmaknak, mint levegôsség, játékosság sajnos -az én ízlésem alapján- nem felelt meg.
Az igazságosság azért elmondatja velem, hogy a phonarok olcsóbb állódobozok lévén nem képviselhettek eleve olyan m?szaki tartalmat, hiszen kevesebb pénzbôl nagyobb, állósugárzót nehéz kivitelezni.
Ez van, ettôl még lehet, hogy valakinek egy vele egy kategóriába tartozó, ezáltal kisebb szériás, de álló polck sugárzó esetén a phonar jobban bejön, de az én ízlésemhez most jelentôsen közelebb állt a számomra újdonságként bemutatkozó polk.

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: trumpf »

Na tegnap este óta én is a Polkaudio tulajok boldog táborához tartozom!  

Welcome!
Őszintén örülök, használd egészséggel és teljék benne sok örömöd.

Én is beleszerettem annó és nem bántam meg.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Na tegnap este óta én is a Polkaudio tulajok boldog táborához tartozom!

Az új kedvenc egy Lsi 9-es pár a Polkaudio felrő, "referencia" szériájának nagyobbik polcsugárzója.

Az Oktogonaudionál vettem nagyon kellemes körülmények között és "félrenyúlásból". Igazából úgy terveztem, hogy hosszútávon egy kétutas, két sugárzós angol vagy francia álló dobozzal fogom élvezni a muzsikát, amit úgy 150 eFt értékben szerzek be. A Rega Jura ilyen volt, de sajnos kapcsolatunk megszakad, ne firtassuk most miért.

Ehhez képest az Lsi 9 2 és fél utas három sugárzós és polcsugárzó és 250 eFt körüli az ára, no és amerikai.

Igazából két jelöltet szerettem volna meghallgatni: Phonar P20-ast és az Lsi7-est. Az utóbbit is inkább kíváncsiságból, mint komoly vételi szándékkal.
Tegnap fel is hívtam Virág Lászlót, aki nagyon készségesen fogadott is meghallgatásra az Oktogonaudiónál. Viszont mondta, hogy Lsi7 pillanatnyilag nincs, de a karakterében hasonló Lsi9-et szívesen demonstrálják.
A Canopusokat magamhoz vettem és Mv3 barátommal megbeszéltem, hogy segítsen nekem hallgatózni. (Több fül jobban hall )

Az Oktogonaudio új bemutatótermében voltunk, ami még nem végleges, de már így is hallhatóan nagyon jó csillapítású volt.
Az Lsi9-el kezdtünk és aztán ez lett a vesztem! Valami álom szépen szóltak. Polcsugárzót meghazudtoló testesség és mélyek párosultak a széles hangszínpadhoz.
A Phonar P20 is szépen muzsikált, de állódobozként is messze vékonyabbnak tűnt a hangja, mint az Lsi9-eseknek. A gyártó nemzetek sajátosságai hallatszottak: az amcsi Polk erőteljes, kiegyensúlyozott hangzást képviselte, amit annak idején a szintén amerikai harman/kardon AVreceiveremben annyira szerettem, a Phonar ezzel szemben olyan németes volt. Gyakorlatilag hibátlanul szólt, sőt egyes felvételek "hallgathatóbbak" is voltak, a sejem magasnak köszönhetően kevesebb felvételi hiba jött elő (illetve előjöttek, de nem voltak tolakodóak). A magávalragadó előadásmód viszont számomra nem jelent meg.
Lehet, hogy ha csak a Phonart hallgatom meg, akkor ma P20 tulaj vagyok, de a Polk nem hagyott nyugodni.
Mv3 nem akarta befolyásolni a döntésemet, de nem is hagytam volna, mert a Polk-kal szerelem volt első hallásra. Viszont a döntés után Ő is megnyugtatott, hogy nem igazán volt kérdés, hogy mi "az igazi választás" számomra.

Talán a legbeszédesebb, ha leírom, hogy hogyan jártunk a Gyimes lemez hallgatása közben. Egy kellemes részletdús intro után belépett a nagybőgő és Mv3-al egyszerre ért fülig a szánk, ahogy a precíz konrolált mélyeket meghallottuk a Polkaudio Lsi9-esek előadásában. (Virág László meg ha jól láttam rajtunk mosolyogott el azzal az elégedett arckifejezéssel amiből kitűnt, hogy bizony nekünk végünk: a Polk által szőtt hálóba keveredtünk véglegesen. Innen már nincs menekvés, hiába jön a jó nevű, dicsérő kritikákban gazdag Phonar, nem ránt ki minket a varázsból. )

Nem is említettem az első pillantást. Én bevallom az a fajta ember vagyok, akinek az is számít, hogy egy tárgy megjelenésében is mennyire tükrözi vissza a magábanhordozott értéket. Hát az Lsi9 ilyen! (Kontrasztos volt a sok NAD készülék között Amikről nem lehet ezt elmondani.) Gyönyörű fényes lakkozás, amiben szó szerint fésülködni lehet. Sajnos ezt csillogásmentes fotón nem lehet visszaadni, ezért az internetről már jól ismert képek után is komoly meglepetés volt.

Ha más a külsőségek, akkor beszéljünk a súlyról is! Ezeknek darabja 15 kg! Állódobozban se ritka az ennél könnyebb sugárzó, de polcsugárzóban aztán végkép súlybajnok! A merevség tehát nem lehet kétséges!

A Canopusok 8 Ohm-on 35 wattosak, 4 Ohm-on 50 wattot nyomnak ki magukból. Bizony hízott a májam, hogy itt is komoly dícséretet kaptak a kis végfokjaim! (Heed Audio Rulez!)
Elvileg az edig használt Rega Jura 91 dB-es érzékenységű volt az Lsi9 pedig 88 dB. Miután komoly erőpróbát kiállva felcipeltem a harmadikra az egybecsomagolt (jobban szerettem volna kettőt fordulni) hangsugárzó párt, ismét bebizonyosodott, hogy nem szabad hinni a számoknak! Az előfok potijához ugyanis nem nyúltam, csak elindítottam a Cd-t, amit előtte a Regákkal hallgattam. Bizony hangosabban szólt! És ami a legmeglepőbb, hogy ellentmondva minden eddigi tapasztalataimnak a polcsugárzók terén, nem kell nagy hangerő ahhoz, hogy a mélyek is előjöjjenek! Sőt a kifejezetten komoly mélyekkel rendelkező érzékeny Rega Jurákhoz képest is előnyben van a Polk.

Én most néhány órás tulajdonlás után úgy érzem, hogy a következő évtizedre megvannak a hangsugárzóim! Ha majd egyszer olyan helyre költözök, ahol nem 18 nm-t kell majd kihangosítanom, akkor esetleg majd lépek, de az is lehet, hogy ha lehetőségem lesz hobbiszoba kialakítására, akkor három falba épített Polk sugárzóval és egy mélynyomval kiegészítve valósul majd meg álmaim mozi/zene szobája!
gordon314.fw.hu

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: richies »

ok, akkor januárra készülj, tisztísd a füled
Készülök és remélem nem lesz pont azon a napon vizsgám!

nekem meg febr. elején államvizsga...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Készülök és remélem nem lesz pont azon a napon vizsgám!

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Az a lenyeg, hogy belerakod a füledbe ezt a fülgyertyät, meggyujtod es az eges alatt legnyomäskülönbseg keletkezik a hideg-meleg legeö miatt, es kitisztitja a füedet.
Audiofil fülgyertyát nem árulnak valahol?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

EGYEDÜL NE HASZNÄLD ! Valakinek mindig nezni kell, hogy leegett-e a fülgyertya. Mert ezt fekve kell csinälni es ha megfeltkezel rola akkor leeg a fejed  10-15 perces dolog.
Ilyenkor jó akiknek tükör van az ágya felett, meg máskor...

perveeerz

CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

Vendég

Polkaudio

EGYEDÜL NE HASZNÄLD ! Valakinek mindig nezni kell, hogy leegett-e a fülgyertya. Mert ezt fekve kell csinälni es ha megfeltkezel rola akkor leeg a fejed 10-15 perces dolog.
Ilyenkor jó akiknek tükör van az ágya felett, meg máskor...

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

A fültisztitäsrol jut eszembe

halottatok a fülgyertyäzäsrol ?

Az a lenyeg, hogy belerakod a füledbe ezt a fülgyertyät, meggyujtod es az eges alatt legnyomäskülönbseg keletkezik a hideg-meleg legeö miatt, es kitisztitja a füedet.

Azert jo mert ez olyan helyeken is tisztit amit normäl körülmenyek közott vattäval, vagy egyebb modszerrel nem lehet elerni. A növerem rendszeresen hasznälja es azt mondta sokkal jobban hall.

En is kiprobältam es 1KG piszkot szedett ki a fülemböl, annak ellenere hogy rendszeresen fürdök .

Szoval erdemes kiprobälni mert nekem is kitisztult a halläsom.... Erdekes miközben eg ilyne apro pattogäst hallasz a dobhärtyädon.

EGYEDÜL NE HASZNÄLD ! Valakinek mindig nezni kell, hogy leegett-e a fülgyertya. Mert ezt fekve kell csinälni es ha megfeltkezel rola akkor leeg a fejed 10-15 perces dolog.
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

re Khaosz, Trumpf,Cosmo! 
örülök, hogy beindult kicsit a topic

Khaosz: még csak elméletben tettem le a voksomat, januárban feltétlen megyek hallgatózni, ha gondolja vki, jöhet majd...

üdv!

Ha mész, akkor lehet, hogy veled tartanék!

trumpf: milyen a Polk szub? Tapasztalatok?

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

re Khaosz, Trumpf,Cosmo! 

Khaosz: még csak elméletben tettem le a voksomat, januárban feltétlen megyek hallgatózni, ha gondolja vki, jöhet majd...

üdv!

Ha mész, akkor lehet, hogy veled tartanék!

trumpf: milyen a Polk szub? Tapasztalatok?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

re Khaosz, Trumpf,Cosmo!

üdv!

Parduc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Parduc »

Én már egy éve nyúzom, nagyon szeretem őket. Annak idején sokfélét meghallgattam, ez tetszett a legjobban.

A NAD-al még miket próbáltál ki?
(Ugyanilyen szetten gondolkodom)
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC

trumpf
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: trumpf »

Én már egy éve nyúzom, nagyon szeretem őket.
Annak idején sokfélét meghallgattam, ez tetszett a legjobban.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Én a Házimozi Hifi show-n hallottam az LSi9-eseket. Ez a show nem a legmegfelelőbb hely, de szerencsére kifogtam egy fél órát, amíg csak én voltam bent az eladó kivételével. Nad elektronikákkal hajtották meg. Nagyon meglepett a hangjuk, tiszta részletező megfelelő mennyiségű mély kiséretében. Ha komolyabb szintre lépek a házimozimmal, akkor a jelöltek között mindenféleképpen ott lesz a Polk.

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Szerintem igazán megérdemli :kiraly:ha vkinek vannak tapasztalatai, jöhet...
akár lsi, akár rti...
Amúgy ez kanadai, vagy usa?

Lätom kollege te a Polkudionäl teszed le a voksodat .

Ha vetelt tervezel nehogy ugy järj mint en (nem tudjäk szällitani idöre)
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Vendég

Polkaudio

én azt hittem L'oreal!

Vendég

Polkaudio

Szerintem igazán megérdemli ha vkinek vannak tapasztalatai, jöhet...
akár lsi, akár rti...

usa

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Polkaudio

Szerintem igazán megérdemli
ha vkinek vannak tapasztalatai, jöhet...
akár lsi, akár rti...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”