Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Polkaudio
Polkaudio
Tényleg Gordon, most min mozizol? Kell egyátalán az a Creative cucc?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Polkaudio
Nad előfok és Nad Cd játékos olt még a rendzserben. Ha jól rémlik QED hangfalkábelekkel és Nordost Solar Wind interkonektek.
gordon314.fw.hu
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Polkaudio
TscPriviben vagy telefonon akkor majd egyeztetünk. Esetleg majd a Dynok és a végfok mellé betehetnéd még (ex)Cat-et és Wadkant ha van kedvük jönni!
-KP-
Természetesen szívesen látlak! Valóban siófoki vagyok, de nekem az jó . Ha nem akarsz utazni, akkor viszont szívből ajánlom az Octogonaudio zsír új bemutató termét, ahol biztosan szívesen bemutatják neked akár úgy is, ha nem vagy pillanatnyilag potenciális vevő. Én legalábbis erre következtetek eddigi készséges hozzáállásukból.
Amúgy meg biztosan örülnek minden lelkes érdeklődésnek, mert a Polkaudio nem igazán ismert itthon. Hírnevet meg úgy szerezhet ha meghallgatják.
Ha nálam, vagy nálam is, szeretnéd meghallgatni őket, akkor természetesen örömmel látlak, akár Tsc-ékkel, akár külön.
Na ja. Az oktogonhoz valóban elmehetnék, bár azért egy demóterem más mint egy lakás. de azért köszönöm, talán majd egyszer. mostanában sajna nem lesz sok időm utazgatni. meló+suli. sokszor örülök hogy egy napig nem csinálok semmit. néhány hónapja meg hogy untam magam sokszor bocs az offért. ja és mégvalami. áruldd már el milyen rendszeren hallgattad, a canopusról tudok, de mi volt a többi?
u.i.: gratula a szerzeményekhez.
Polkaudio
Lassan, lassan körvonalazódik egy újabb szeánsz
Szerintem órák kérdése már és úgy is elfoglalt leszel egy ideig ( )
Amúgy meg persze ideje volna! Az evo˝s taliról úgy is lemaradtam sajna
Ne is mond! Nem gondoltam volna, hogy a várakozásban is így el lehet fáradni
Polkaudio
Szerintem órák kérdése már és úgy is elfoglalt leszel egy ideig ( )
Amúgy meg persze ideje volna! Az evős taliról úgy is lemaradtam sajna
gordon314.fw.hu
Polkaudio
Polkaudio
Tsc
Priviben vagy telefonon akkor majd egyeztetünk. Esetleg majd a Dynok és a végfok mellé betehetnéd még (ex)Cat-et és Wadkant ha van kedvük jönni!
-KP-
Természetesen szívesen látlak! Valóban siófoki vagyok, de nekem az jó . Ha nem akarsz utazni, akkor viszont szívből ajánlom az Octogonaudio zsír új bemutató termét, ahol biztosan szívesen bemutatják neked akár úgy is, ha nem vagy pillanatnyilag potenciális vevő. Én legalábbis erre következtetek eddigi készséges hozzáállásukból.
Amúgy meg biztosan örülnek minden lelkes érdeklődésnek, mert a Polkaudio nem igazán ismert itthon. Hírnevet meg úgy szerezhet ha meghallgatják.
Ha nálam, vagy nálam is, szeretnéd meghallgatni őket, akkor természetesen örömmel látlak, akár Tsc-ékkel, akár külön.
gordon314.fw.hu
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1685
Polkaudio
Gordon!
Ha esetleg lehetséges, engem is érdekelne a polkocska. no nem azért, mert le akarom cserélni a dínómat, csupán minden érdekel ami hangfal. nemtom jól emlékszem-e, de mintha siófoki lennél. az sajna nem jó, mert én meg bp meg néha néha tolna megye között ingázom.
Polkaudio
Gandalf, TscNektek is köszi!
Tettem fel képeket a "saját készítésű..." topikba.
Elkészültek az állványok, azokról is van ott kép!
De most aztán már megyek zenét hallgatni!
Tsc
Remélem mielőbb meg tudod majd hallgatni. Sőt ha van kedved hozzá, akkor csinálhatunk egy összevetést az A52 is. Viszint azt itt nálam lenne szerencsés, mert eléggé féltem szállítani őket natur. Csomagban meg kb 33 kg a kettő. Úgy lenne prektikus, ha egyszer felém járnál a két A52-vel. Az se lenne baj, ha hoznád a Rotel végfokot is, mert nem lenne fair az összehasonlítás, ha a Dynokat a Canopusokkal hajtanánk meg, mert állítólag nem passzolnak össze. (Bár pont a minap hallottam ellentétes véleményt. Azt is meg kéne hallgatni.)
Gordon,
Valamikor ha majd jobb idő lesz, összehozhatjuk... Bár sok cucc ez így egyszerre, de legalább nem 33 kg az igaz
A rotellel demonstrálnám én is szivesebben bár egy tesztet a te végfokaiddal is tehetünk majd.
No megyek megnézem az új képeket.
Jó zenehallgatást kívánok!
Polkaudio
Gandalf, Tsc
Nektek is köszi!
Tettem fel képeket a "saját készítésű..." topikba.
Elkészültek az állványok, azokról is van ott kép!
De most aztán már megyek zenét hallgatni!
Tsc
Remélem mielőbb meg tudod majd hallgatni. Sőt ha van kedved hozzá, akkor csinálhatunk egy összevetést az A52 is. Viszint azt itt nálam lenne szerencsés, mert eléggé féltem szállítani őket natur. Csomagban meg kb 33 kg a kettő. Úgy lenne prektikus, ha egyszer felém járnál a két A52-vel. Az se lenne baj, ha hoznád a Rotel végfokot is, mert nem lenne fair az összehasonlítás, ha a Dynokat a Canopusokkal hajtanánk meg, mert állítólag nem passzolnak össze. (Bár pont a minap hallottam ellentétes véleményt. Azt is meg kéne hallgatni.)
gordon314.fw.hu
Polkaudio
Szép, nagyon igényes!
Remélem 1x meg is hallgathatom valahol...
Várjuk a képeket majd állvánnyal is.
Polkaudio
A képek után vágyakozóknak itt van egy gyors segély. Mv3 követte el az Octogonaudio bemutatótermében.
Gratulálok Gordon nagyon szép! Ezt már nem is nevezném polcsugárzónak, hanem állványos nagymonitornak. Ha van egyáltalán ilyen kategória.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Polkaudio
A képek után vágyakozóknak itt van egy gyors segély. Mv3 követte el az Octogonaudio bemutatótermében.
gordon314.fw.hu
Polkaudio
"Az minden esetre jelenthet valamit, hogy Mv3-nál az eddigi etalon A52 és SF Concerto, mint polcsugárzós leheto˝ségek mellé egybo˝l odakerült az Lsi9 is! "
Ugyan már
Egyébként azért ilyen sz?k a kör, mert a nagyon drága sugárzókat eleve nem nem is kell említeni, hiszen más röppályán mozgok, másrészt a még megfizethetô dobozok jelentôs része hamar átlátható, vagy méginkább annyira egyértelm? hiányt vagy túlzást képvisel valamely tulajdonságával ami számomra nem feltétlenül szerepelhetne a "kompromisszum-listámon"
Elvileg az Lsi9 az nagyjából az ára szerint megegyezik az A52-vel, de vigyázat!
Gyakrolatilag más a méret?k, kiterjedés?k, membránkészletük, egyéb hangulatuk, szóval jeletnôsen más karakter! De nem gondolom, hogy feltétlenül pálcát kellen törtni bármelyik mellett is, hiszen nem baj ha több tipus, más hangulatok, megközelítések is tetszenek az embernek (a nôk terén is vannak akiknek van egy tipusa, illetve vannak -pl. én is - akiknek többféle nô is tetszik, illtve többféle nôben is találnak vonzó tulajdonságokat , na ezt itt be is fejezem )
És még egy gondolat, bár ezt nem támasztja alá semmi, inkább csak egy érzés: az Audience A52 mint a belépô srozat legismertebb tagja még csak a jéghegy csúcsa a dynaudio palettán, persze ez nem minôsíti, hiszen eleve maga a mérce, és másoknál a befejezô modell sem képvisel ilyen értéket.
A polknál más a helyzet, az Lsi9 az a szó jó értelmében a befejezô sorozat része: kiemelten szép külalak (valódi va, zongoralakk), érzôdik rajta, hogy Mr.Polk beleadta tudása legjavát, és nem kellett megbírkóznia azzal a dilemmával, hogy még ezen doboz fölé is kell pozicionálni más dobozokat.
Szóval nem, hogy nem könny?, hanem nem is lehet kikiáltani a kettô közötti "elônyôsebb" vételt (direkt nem írtam jobb hangot, mert azt döntse el mindenki mi tetszik neki).
A magam részérôl én amióta közelebb kerültem -érzelmileg is - a dynaudiohoz, azóta ezt tekintem etalonnak, referencia értéknek, mint egy olyan termék gyártóját, amihez képest viszonyítom a hallott produktumokat. Így eleve nehéz sok doboznak az áttörés...
Ennek ellenére teljesen más hangulatú dobozok is nagyon, de nagyon tetszenek, pl a sonus faberek azok talán amennyire csak lehet, más filozófia szerint építkeznek, és mégis... szuper szexi a hangjuk! És most itt van a polk Lsi9, ami szintén lehengerlô egy csábító
Az A62 kicsit már más tészta, hiszen állódoboz vs. polcsugárzó dilemmákat vett fel: amint hazaértem gyorsan meghallgattam a felvételeket megint, rögtön kijött a különbség a két doboz között, polk: nagyon könnyed, felszabadult játékos nagy térrel, A62: szintén laza és teres elôadás (állódobozok között sajna ez nem elterjedt, így külön ki kell hangsúlyozni, mint pozitívum), megkérdôjelezhetetlen nagyobb volumen? monumentalitás, nagyobb zenészek, stb.
Ami közös: szuper felbontás, zeneiség, ultra precizitás
Polkaudio
önnyugtatás rulez
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Polkaudio
Ja még az A52 vs Lsi9-hez, hogy pár adatot (amik ugye csak számok, hangjuk nincs!) megnéztem:
Lsi9 15 kg/db érzékenység 88 dB
A52 6,9 kg/db 86 dB
Mondjuk, hogy kinek melyik hangja jön be inkább, az ízlés kérdése, ezért ezen nem is érdemes rágódni. Az viszonyt tény, hogy az Lsi9 könyebben hajtható ezért kevésbé válogatós az erősítőre (de mind kettő 4 Ohm-os!).
A nagyobb súly jobb merevségre utal, illetve arra, hogy az Lsi9-ben több hangszórós van és hát termetesebb is. Ez egyrészt több/jobb mélysugárzásra utal (de nem biztos, hogy így van, hallani kéne!) másrészt az ebert az az érzés nyugtatja, hogy többet kap a pénzéért már kilóra is
gordon314.fw.hu
Polkaudio
árik ?
váddázitmín?
akkor a 6-höz képest milyen..
Az azt jelenti, hogy az u és az i betü túl közel van a notebook-on.
Külsőre még igényesebb megjelenésű, mint az amúgy nagyon szép, de fóliázott A62.
Mindkettő hangja kellemesen dinamikus. Mv3 mikor hazament, egyből csinált egy otthoni meghallgatást még a friss élményt felhasználva. Telfonban azt mondta, hogy az A62-nek több volt a mélye, de erről majd inkább Ő ha "benéz ide".
Viszont ugye alapvetően más helyen, elektronikával hallgattuk a kettőt, ezért messzemenő következtetéseket nem is lehet így levonni. Egyszer majd lehet, hogy közvetlenül, is összevetjük őket, mondjuk az MF-el hajtva.
Az minden esetre jelenthet valamit, hogy Mv3-nál az eddigi etalon A52 és SF Concerto, mint polcsugárzós lehetőségek mellé egyből odakerült az Lsi9 is!
Az A52-nek, egy "Dynofannál" kötelező helye van. A Concerto kicsit drágább darab már. Ezért szerintem Mv3-nál bekerülni ebbe az illusztris körbe egyszeri meghallgatás után, elég nagy szó!
gordon314.fw.hu
Polkaudio
árik ?
váddázitmín?
akkor a 6-höz képest milyen..
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Polkaudio
Köszönöm Neketek!
Képekkel adós vagyok, és ígérem, hogy hamarosan jönnek. (Tudom Tsc Te már joggal kételkedhetsz az ilyen kijelentésekben, mert a Regáról is lemaradtatok, pedig emlékszem, hogy kérted. Ezúton kérek elnézést és igérem, hogy igyekszem kárpótolni a képekre várókat majd a képek minőségével! )
Állványt nem vettem, mert arra már végképp nincs keret. Viszont remélem, hogy a hétvégére összeáll a saját készítésű állvány ikeás dolgokból "összelapátolva" Édesapám segítségével. Tegnap beszereztem a hozzávalókat. Egyébként alapötlet @Mv3
Most ki éjjeli szekrényeken vannak, amiken elég furcsán mutatnak.
Hogy az A52-esekhez képest hogyan szólnak, azt nem tudom megítélni, mert igazából Mv3 A62-eseinek hangja van csak "raktározva" nálam. Az itthoni árik egyébként hasonló.
gordon314.fw.hu
Polkaudio
szép a jószááág
Polkaudio
Gratula Gordon!
És légyszives tegyél majd fel képeket!
Polkaudio
Először is gartula Gordon! (képeket is tegyél fel! )
Engem már a házimozi hifi show is megfogott a hangjuk (volt szerencsém nyugiban egy fél órát elöteni velük). Annyira más volt a hangja, mint az itthoni JBL-eimé, hogy azon kezdtem el gondolkodni, honnan szerezzek pénzt pár óra alatt! A dobozok érdekessége, hogy előről nem nagyok, de hátrafele nagyon termetesek.
Gordon: hozzávaló állványt is vettél?
Polkaudio
Lsi 15..huhh az mán komoly:)
akkor most ez a 9-es milyen szinten van az a52-eshez?
én is szemeztem vele nemrégiben...
Polkaudio
Köszönöm a jókívánságokat! Mv3-nak a támogatást "a nehéz pillanatokban"!
Egyébként javaslok mindenkinek egy meghallgatást, ebből a márkából, mert tényleg nagyon széles a paletta.
Mondjuk pl (ex)Cat nappalijában jól tudna mutatni két Lsi15-ös a Spectralok helyén!
gordon314.fw.hu
- Khaosz
- V.I.P.
- Értékelés: 23
Polkaudio
Gondor,
Zsiräf nagyon, sok sikert a hangfalakhoz !!!
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax