Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Szevasztok!
Segítséget és tanácsot szeretnék tőletek kérni. Tervbe van véve a közeljövőben egy av erősítő és egy hangfalrendszer beszerzése.
Az erősítő nagy valószínűséggel egy harman/kardon avr 132, 147 lesz. Ez fix, azért választottam, sok pozitív dolgot hallottam és olvastam róla, valamint rettentően tetszik a kinézete.
A hangfalakban viszont nem vagyok biztos, és ez az, amiben segítség kellene. Nagyrészt zenehalgatásra kellene, viszont én csak elektronikus zenét hallgatok (progressive, trance, chill, house...), ha úgy tetszik "tüc-tüc" zene, másrészt házimozira. Hozzá kell tennem azt is, hogy egy kicsi, 14 nm2-es szobába kellene, vagyis nem érzem szükségét 5.0-ás vagy 5.1-es rendszernek, - valamint több száz wattos teljesítménynek - , bőven elég a két front és egy center (akkor is ha nem ugyanaz a széria), valamint a szoba elrendezése sem teszi lehetővé a háttérsugárzókat. Álló három utas falakra gondoltam, esetleg álványosra, ha minden állót elvetettem.
Amikre gondoltam: Wharfedale Diamond 8, Crysal, Vardus, vagy Sony ss-fcr6000 vagy fcr655h, esetleg Nivs v3. A Sonyról és Nivs-ről keveset tudok, jó lenne, ha valaki felvilágosítana ez ügyben. De bármilyen más javaslatot, ötletet szívesen fogadok.
És amit még fontosnak tartok, hogy nem szeretnék egetrengető összegeket költeni rá, sajnos van más is ami viszi a lóvét, így használt, vagy szuper akciós termékekben gondolkodom.
Segítségeteket és válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Deepvinyo
Osztom Tigris Véleményét.
A másik jobb ha tudod a HK 130 vagy 132 teljesen mindegy nem lesz neked olyan ütös tuc tuc zenére, ezt jobb ha tudod, de még a nagyobb vasak sem mondjuk egy HK 445 ami már nem olcsó mulatság.
Nekem a pio 2011 em tudot mondjuk úgy tudott erősen megközleítő dinamikát mint egy 100E ft sztereó úgy hogy közben magas mély feltova +loudness be + frontok biampolva.
..., mozinál más volt a helyzet.
Pedig az én piom 20 kila volt és 1600W táp volt 2x22.000. uF pufferkondikkal és mégis tudta a 7x100W ot.
Ezt csak "szemléltetésképpen" mondtam neked.
Ha zenélni szeretnél akkor sztereó, de ha mozizni is és olcsón akarod megúszni és tuc tuc zenét szeretnél, az is kivitelezhető de akkor a frontok mellé kell egy szub, már csak azért mert a frontjaidat nem fogja kihajtani rendesen a HK még ha nagy érzékenységű akkor sem mert a házimozi vasak nem erre vannak kihegyezve.
Persze zene mellé szub nem javasolt csak nagyon jó zárt mert az tud szépen "együttdolgozni" a frontjaiddal. :lol!:
Úgy van, csak a házimozi és a center miatt kell a házimozi erősítő.
Azt írtad nagyrészt zenehallgatásra kellene, akkor meg sokkal jobban jársz egy sztereó erősítővel és két jobb hangfallal, mert azok a mozit amennyit te fogsz nézni tökéletesen kielégítik, mindenképp jobban, mint a hm erősítő a zenéidet...Persze ez a te döntésed. :lol!:
Úgy van, csak a házimozi és a center miatt kell a házimozi erősítő.
Hozzá kell tennem azt is, hogy egy kicsi, 14 nm2-es szobába kellene, vagyis nem érzem szükségét 5.0-ás vagy 5.1-es rendszernek,
ez esetben fel nem fogom miért kell házimozi erősitő????
Gondolom a center miatt...
És zenéhez mi a francnak kell center? :lol!: :lol!:
Hozzá kell tennem azt is, hogy egy kicsi, 14 nm2-es szobába kellene, vagyis nem érzem szükségét 5.0-ás vagy 5.1-es rendszernek,
Gondolom a center miatt...
SB Classic > H/K970LE > CAV DP880A
Szevasztok!
Segítséget és tanácsot szeretnék tőletek kérni. Tervbe van véve a közeljövőben egy av erősítő és egy hangfalrendszer beszerzése.
Az erősítő nagy valószínűséggel egy harman/kardon avr 132, 147 lesz. Ez fix, azért választottam, sok pozitív dolgot hallottam és olvastam róla, valamint rettentően tetszik a kinézete.
A hangfalakban viszont nem vagyok biztos, és ez az, amiben segítség kellene. Nagyrészt zenehalgatásra kellene, viszont én csak elektronikus zenét hallgatok (progressive, trance, chill, house...), ha úgy tetszik "tüc-tüc" zene, másrészt házimozira. Hozzá kell tennem azt is, hogy egy kicsi, 14 nm2-es szobába kellene, vagyis nem érzem szükségét 5.0-ás vagy 5.1-es rendszernek, - valamint több száz wattos teljesítménynek - , bőven elég a két front és egy center (akkor is ha nem ugyanaz a széria), valamint a szoba elrendezése sem teszi lehetővé a háttérsugárzókat. Álló három utas falakra gondoltam, esetleg álványosra, ha minden állót elvetettem.
Amikre gondoltam: Wharfedale Diamond 8, Crysal, Vardus, vagy Sony ss-fcr6000 vagy fcr655h, esetleg Nivs v3. A Sonyról és Nivs-ről keveset tudok, jó lenne, ha valaki felvilágosítana ez ügyben. De bármilyen más javaslatot, ötletet szívesen fogadok.
És amit még fontosnak tartok, hogy nem szeretnék egetrengető összegeket költeni rá, sajnos van más is ami viszi a lóvét, így használt, vagy szuper akciós termékekben gondolkodom.
Segítségeteket és válaszaitokat előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Deepvinyo
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Tegnap a párom meghallgatta a Tina turner lemezt dp880a-n, ebben az az érdekes hogy ő nem szereti Tina-t, mégis feltekerte a hangerőt, és nyomatta az egész lemezt.
Lehet hogy csak akart tőled valamit... :lol!: , fizetésedet elvette már? :lol!: :lol!: :kiraly:
Poént félretéve nálunk is egyre többször van hogy magától berak zenéket az asszony... mondjuk ő szereti a zenét (nem kicsit).
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Tegnap a párom meghallgatta a Tina turner lemezt dp880a-n, ebben az az érdekes hogy ő nem szereti Tina-t, mégis feltekerte a hangerőt, és nyomatta az egész lemezt. :lol!:
Egy jó rendszeren a zene is élvezhetőbb...Én a komolyzenét akkor szerettem meg, mikor annó idején meghallgattam egy komolyabb rendszeren... :lol!:
Tegnap a párom meghallgatta a Tina turner lemezt dp880a-n, ebben az az érdekes hogy ő nem szereti Tina-t, mégis feltekerte a hangerőt, és nyomatta az egész lemezt. :lol!:
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Sziasztok!
Már 1 hete hallgatom a DP880A hangfalakat, egyelőre csak a kis CS-PA1 erősítővel, de már így nagyon örülök a dobozoknak. Új hanokat fedezek fel az eddig hallgatott zenékben. Nagyon szépek a mély hangok.
Már alig várom, hogy legyen keret egy H/K erősítőre meg a DP880A-hoz tartozó surround és center dobozokra.
Majd töltök fel képet a galériába, csak elég nehezen tudok olyan fényképet készíteni, hogy benne legyen mind a két doboz.
Még 1x köszönöm mindenki segítségét! :lol!:
Nekem is egy kis yami 350-es hmozi erősítő hajtja a dobozokat, sajna ebben nincs szufla, olyan 5*20w-os lehet az egész.-20 db-ig tekerhető a volume, mozin szoktam 15db-n hallgatni. A zene 30 db-n megy általában. :kiraly:
Gratula a dobozokhoz! :lol!:
Köszönöm szépen!
Remélem, hogy Neked is összejön a pénzecske egy "komolyabb" erősítőre.
:lol!:
Sziasztok!
Már 1 hete hallgatom a DP880A hangfalakat, egyelőre csak a kis CS-PA1 erősítővel, de már így nagyon örülök a dobozoknak. Új hanokat fedezek fel az eddig hallgatott zenékben. Nagyon szépek a mély hangok.
Már alig várom, hogy legyen keret egy H/K erősítőre meg a DP880A-hoz tartozó surround és center dobozokra.
Majd töltök fel képet a galériába, csak elég nehezen tudok olyan fényképet készíteni, hogy benne legyen mind a két doboz. :kiraly:
Még 1x köszönöm mindenki segítségét! :lol!:
Nekem is egy kis yami 350-es hmozi erősítő hajtja a dobozokat, sajna ebben nincs szufla, olyan 5*20w-os lehet az egész.-20 db-ig tekerhető a volume, mozin szoktam 15db-n hallgatni. A zene 30 db-n megy általában. :lol!:
Gratula a dobozokhoz! :lol!:
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Sziasztok!
Majd töltök fel képet a galériába, csak elég nehezen tudok olyan fényképet készíteni, hogy benne legyen mind a két doboz. :kiraly:
Még 1x köszönöm mindenki segítségét!
Örülünk, h segíthettünk...De akkor neked Karácsony lesz a nagy erősítővel, mert 1000x jobban fog szólni. Ez amit ezzel a kis erősítővel mutat szinte semmi, nem is így fog szólni, a mélye is jóval több lesz, és pontosabb, feszesebb...Ne is vedd alapul ezt a hangot, mert teljesen megfog változni az egész a másik erősítővel... :lol!: Tudom biztosra, mert nálam is volt ez a kis erősítő, tudom mire képes, és mire a nagyok.És valós az adat , h 1000x jobb lesz.
Ez igen-igen jó hír!
Nagyon örülök neki! :lol!:
Sziasztok!
Majd töltök fel képet a galériába, csak elég nehezen tudok olyan fényképet készíteni, hogy benne legyen mind a két doboz. :lol!:
Örülünk, h segíthettünk...De akkor neked Karácsony lesz a nagy erősítővel, mert 1000x jobban fog szólni. Ez amit ezzel a kis erősítővel mutat szinte semmi, nem is így fog szólni, a mélye is jóval több lesz, és pontosabb, feszesebb...Ne is vedd alapul ezt a hangot, mert teljesen megfog változni az egész a másik erősítővel... :lol!: Tudom biztosra, mert nálam is volt ez a kis erősítő, tudom mire képes, és mire a nagyok.És valós az adat , h 1000x jobb lesz.
Sziasztok!
Majd töltök fel képet a galériába, csak elég nehezen tudok olyan fényképet készíteni, hogy benne legyen mind a két doboz. :lol!:
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1698
hát arra már nem extra a megfelelő kifejezés hanem a giga vagy ultra
amerikabol nem egyszeru... csak kivancsi lennek ra, hogy ott miert olyan nepszeru. amugy most vmi extrabudget rendszeren torom a fejem.
vegyél vmi 2.0 pc hangszóró szettet 5ezerér. az extrabudget lesz :lol!:
a hangja is
- -KP-
- V.I.P.
amerikabol nem egyszeru... csak kivancsi lennek ra, hogy ott miert olyan nepszeru. amugy most vmi extrabudget rendszeren torom a fejem. :lol!:
vegyél vmi 2.0 pc hangszóró szettet 5ezerér. az extrabudget lesz
amerikabol nem egyszeru... csak kivancsi lennek ra, hogy ott miert olyan nepszeru. amugy most vmi extrabudget rendszeren torom a fejem.
- -KP-
- V.I.P.
u.i.: próbáldd ki a 8.3at homokkal feltölteni. meglepő dolgokat tud művelni...
Erröl olvastam én is valamit régebben de nemmertem még kipróbálni. Hol kell beleölteni a homokot? És mennyit változtat ez a hangon, érdemes megjátszani?
ott a doboz hátulján egy fekete műanyag korong. azt szedd le, és ott lehet betölteni.
Megnéztem ma az új Mission dobozokat...Nagyon szépek, mondhatni gyönyörűek...Főként a 7-es széria...Nagyon komoly dobozt csináltak neki, jó nehezek.A külső rózsafa zongoralakkal, na ez a legszebb.
Mondtam hogy szépek, sőt nagyon szépek. A rózsafás lakk az isteni.
Meghallgattad?
Nem hallgatóztam a postán voltunk , gyerekkel voltam, siettünk haza...
Megnéztem ma az új Mission dobozokat...Nagyon szépek, mondhatni gyönyörűek...Főként a 7-es széria...Nagyon komoly dobozt csináltak neki, jó nehezek.A külső rózsafa zongoralakkal, na ez a legszebb.
Mondtam hogy szépek, sőt nagyon szépek. A rózsafás lakk az isteni.
Meghallgattad?
CDP-XE700SL, eSeLSound DAC No.1., eSeLSound Power Art, Spendor S8e, Tiger & Zimonyi cables