Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Böngésztem a Polkaudio honlapját, és most került fel rá az új sorozat.
(Legalábbis az utolsó látogatásomkor még erről a szériáról nem volt fenn semmi.)

Gondolom amíg kis hazánkba eljut, az még sok idő, ha kapható lesz egyáltalán nálunk.

Ez az RM sorozat.

Kicsit futurisztikus, de mindenképpen szemet gyönyörködtető.

Egyébként az "R" sorozathoz vajon miért nem készül center hangfal???
A hazai forgalmazók oldalain nem találtam, de még a polkaudio weboldalán sem.
Valószínűleg nem is létezik???
Talán mert nem házimozira szánták ezt a sorozatot.

Íme egy kép az új sorozat egyik darabjáról:
Ő az RM 7300.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cosmo »

cisco: én mindeféleképpen egy meghallgatást javasolnék, de elvileg jónak kellene lennie, sőt. Igazság szerint a center egy 3. front, csak logisztikai okoból alakult ki a külön hangfaltipus. A hangképed egységesebb lesz. Csak abba gondolj bele, milyen lenne, ha nálam egy ATX 60-as lenne középen! Hangra nagyon ott lenne, csak sokat nem látnék a filmből, meg az asszonyból is, mert abban a pillanatban elmenekülne, amint meglátná.

Tesztlemeznek én DTS Demo lemezeket javasolnék. Pl. a 7-es lemezen, van egy szám (Insane Clown Posse: Juggalo Homies). Ennél a centerből csak beszédhang jön.

namem: pedig muszáj lenne meghallgatnod, mert egy hangfal hangja teljesen szubjektív dolog. Valakinek emez, valakinek amaz jön be.

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hi !
Üdv m.kinek, végre egy Polk-os csapat!
Egy egyszerű kérdésem lenne. A monitor 70 -est szemeltem ki magamnak és erről szeretnék véleményt.Nekem sajnos nincs módom meghallgatására ezt is a Net Depóban fedeztem fel miközben hifi minöséget megközelítő mágnesesen árnyékolt(sajna csak a tv-m mellett van hej), viszonylag széles freki határral rendelkező álló hangfalat kerestem.A Tannoy Sensys DC 2 és a KEF Q5 között vaciláltam, mikor a listára került a Polk csapat.-a honlapjukon csupa jó kritikát kapott, igaz én is csak a jót publikálnám az árúmról-. Egyenlőre egy Yamaha RXV 730-al hajtanám főleg zene (Pink Floyd, Mike Oldfield,Seal,Sade stb.) a mozi az másodlagos dolog nálam.Tudom, hogy a Yamahák a mozit gyűrik inkább, de egyenlőre nincs keret komolyabb játékosra...!
Előre is kösz!

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 194

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cisco »

Olyan anyag kell, amit kellően jól ismersz, az előny. Kéne vinni mindenfélét, a legjobb lenne egy DVD-re felírni egy csomó fejezetet mindenféle anyagokkal (DVD tesztlemez? ) és akkor nem kellene cserélgetni folyton, meg megvárni a kötelező átléphetetlen mindenféle logókat reklámokat és figyelmeztetéseket.(ha kiugrasz, csinálhatunk 1-et...)

Köszi. A baj csak az hogy nagyon nincs időm ugrálni a héten szóval csak két hét múlva tudok legkorábban lépni az ügyben. A másik hogy nekem vannak ilyen dts demo anyagaim amiken van film is meg koncert, tudod amit vittem cosmo-hoz is. Ezen volt rajta az eagles, ryan közelgény, roy orbinson, stb.

Vendég

Polkaudio

Olyan anyag kell, amit kellően jól ismersz, az előny. Kéne vinni mindenfélét, a legjobb lenne egy DVD-re felírni egy csomó fejezetet mindenféle anyagokkal (DVD tesztlemez? ) és akkor nem kellene cserélgetni folyton, meg megvárni a kötelező átléphetetlen mindenféle logókat reklámokat és figyelmeztetéseket.
(ha kiugrasz, csinálhatunk 1-et...)

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Na az eredeti honlapon már kellő infó van.Sztem a center ára inkább annak tudható be, hogy kisebb szériában készül, és kevesebb fogy belőle.
Ránézésre ua a hangszórókészlet (amúgy a gyár is ezt ajánlja egymáshoz) .
Amúgy nemcsak anyagilag járhatsz jobban, ha egyformák a hangszórók, akkor tényleg egységesebb lesz a hangkép, amúgy Te aki meg sok zenét hallgatsz DVD-ről 5.1, még jobban jöhet. Az anyagiakról már enm is szólva...
Amúgy a front 2,17 literes, a center meg 1,99, mondhatnánk, hogy jobb lesz a centerbe rakott front hangja? Sajna nem biztos, mert a center elsősorban a filmeknél a dialógusok tiszta érthetőségét kell hogy biztosítsa, itt lehet, hogy veszíthetsz a fronttal.
Amúgy a Technics csinált anno ilyen mindenhovavaló sugárzót, szerették is, a hibáival együtt.

Szóval akkor azt mondod, hogy jobb is meg nem is ha fronttal helyettesítem a centert? Majd sztem beszélek a bolttal hogy ki lehetne e ott próbálni a dolgot. Te mivel tesztelnéd le hogy jó e a front centernek, milyen film részlet vagy koncert jó, ahol főleg csak a centerből jön hang (csak énekhang pl vagy dialógus) vagy olyat ami minden csatornát igénybe vesz pl vmi olyan zenét ahol sok hangszer ilyesmi van?

Vendég

Polkaudio

Na az eredeti honlapon már kellő infó van.
Sztem a center ára inkább annak tudható be, hogy kisebb szériában készül, és kevesebb fogy belőle.
Ránézésre ua a hangszórókészlet (amúgy a gyár is ezt ajánlja egymáshoz) .
Amúgy nemcsak anyagilag járhatsz jobban, ha egyformák a hangszórók, akkor tényleg egységesebb lesz a hangkép, amúgy Te aki meg sok zenét hallgatsz DVD-ről 5.1, még jobban jöhet. Az anyagiakról már enm is szólva...
Amúgy a front 2,17 literes, a center meg 1,99, mondhatnánk, hogy jobb lesz a centerbe rakott front hangja? Sajna nem biztos, mert a center elsősorban a filmeknél a dialógusok tiszta érthetőségét kell hogy biztosítsa, itt lehet, hogy veszíthetsz a fronttal.
Amúgy a Technics csinált anno ilyen mindenhovavaló sugárzót, szerették is, a hibáival együtt.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Polk monitor 40

Itt fennt vanank és 50-be kerül (ahol én venném).

Vendég

Polkaudio

Cisco
Én segítenék, de az egész honlapján a forgalmazónak semmilyen infó nincs, sőt ilyen tipus se nincsen fenn

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Én tegnap hallgattam meg a polk monitor 40-s + csi 1-s centert. Kb ez az az összeg amit ki tudok fizteni és igazából nekem megfelelne sztem. 
Amit viszont nem tudok: Ugye a monitor 40 és a csi 1 hangfalak hangsugárzó készlete uaz, és tulajdonképpen én nem találtam adatban különbséget a kettő között, kivéve hogy a center nem olyan mély mint front. Viszont 50-rt kapok 2 frontot a center meg lenne 45-e. Arra gondoltam hogy 3 pár frontból ami 150e lenne építeném ki a 6.1-t (sub már van). Szóval a kérdésem hogy szerintetek így jó lenne, vagy van vmi amit nem tudok a centerekről. Ja és néztem hogy a front ugyanúgy mágnesesen árnyékolt mint a center, szóval azzal sem lenne baj.

Várom az észrevételeket!

Szerintem így sokkal jobban is járnál. Hangzás szempontjából sokkal homogénebb lenne az egész rendszered.

Igen, pont ezt mondta egy másik fórumtárs is és nekem is ezért nagyon szimpatkus megoldás mert:

1. Ki tudom fizteni (majdnem) a 3 pár monitor 40-t.
2. Homogén lenne amit te is mondtál
3. 6.1 lenne annyi pénzből mint amennyiből 5.1 2 pár monitor 40 + csi 1 hangfallal

Azért várom még mások észrevételeit is.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: blaki »

Én tegnap hallgattam meg a polk monitor 40-s + csi 1-s centert. Kb ez az az összeg amit ki tudok fizteni és igazából nekem megfelelne sztem. 
Amit viszont nem tudok: Ugye a monitor 40 és a csi 1 hangfalak hangsugárzó készlete uaz, és tulajdonképpen én nem találtam adatban különbséget a kettő között, kivéve hogy a center nem olyan mély mint front. Viszont 50-rt kapok 2 frontot a center meg lenne 45-e. Arra gondoltam hogy 3 pár frontból ami 150e lenne építeném ki a 6.1-t (sub már van). Szóval a kérdésem hogy szerintetek így jó lenne, vagy van vmi amit nem tudok a centerekről. Ja és néztem hogy a front ugyanúgy mágnesesen árnyékolt mint a center, szóval azzal sem lenne baj.

Várom az észrevételeket!

Szerintem így sokkal jobban is járnál. Hangzás szempontjából sokkal homogénebb lenne az egész rendszered.
A400, Dactilus, 575A, M12.2

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Polkaudio

Várom az észrevételeket!

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Gordon: hallgattátok multkor az rti-t is, avgy csak az Lsi-ket?
Csak az LSi 9-eseket illetve Phonar P20-at hallgattunk. Így is elment vagy 2 óra rá.
Az Rti viszont "élőben" megjelenésre nagyon meggyőző volt. Persze meg kell hallgatni. De szerintem, ha ennyire igényes a kivitelezése, akkor megér egy meghallgatást feltétlenül.

Rti drága

Mihez képest?
Az LSi-nél olcsóbb. Meg úgy általában nem tudnék mondani az árában furnérozott hangsugárzót. Ha csak nem számítod ide a Clarus-t, ami nem is márkás, kicsit szerintem másképpen szól és elég barkács jellegű a megjelenése.

Nekem mondjuk számít az is, hogy hogyan néz ki egy doboz, mert nem csak akkor foglalja a helyet a nappalimban, amkor hallgatom a zenét lehunyt szemmel.

A Rega Jura is furnérozott volt, de az kézi munkával, manufakturális körülmények között. Meg is látszott rajta mert nem igazán voltak tökéletesek az illesztések. Persze lehet, hogy csak én vagyok erre "háklis". (Mondjuk eleve nagyot vállaltak, mert összeért az előlap és az oldallapok furnérozása, ami ha tökéletes azt a látszatot kelti, mintha ey darab fából lenne kifaragva a sugárzó. Ez az egyiknél össze is jött, viszont a másiknál már fáradt a mester.)

Egyébként a Phonar 20-ason is látszott az igényesség. Élőben az is sokkal szebb, mint képen. Ha modjuk összehasonlítjuk az Rti 8-al, akkor ez utóbbi olcsóbb és jóval méretesebb is. A 25 kg/db súly pedig elég bíztató, ha a doboz merevségét nézzük, ami meg ugye lényeges a színezetlen hangzáshoz. Mondjuk például a Rega Jura (ami azért igencsak kék vérű és jó hangsugárzó amúgy) 12 kg/db és hasonló térfogat.
Vagy mondjuk ott van az emlegetett kiváló minőségű Klipsch RF 25 (ezt hallottam annak idején az XMS-ben és nekem ott az jött be leginkább) 20 kg/db hasonló méret és drágább.

Nem relatíve értettem a drágát, hanem abszolút mértékben.

Például a KEF Reference sem drága, ha azt nézem, hogy nekem mennyire tetszik a hangja. A Q sorozatról ne is beszéljünk (ár / érték). A baj csak az, hogy egyiket sem tudom / akarom megfizetni. (Akarom= a KEF Q-t meg tudnám, esetleg, de túl nagy luxus és kész).

A Polk R sorozat a legtöbb, amit megengedhetnék. Klipsch-et meg lehet el sem megyek hallgatni, mert a leírásokból arra következtettem, hogy ez lenne az én hangfalam, de meg is kérik az árát. Nem tudok egy szettért 3-400 k-t kifizetni.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Csak az LSi 9-eseket illetve Phonar P20-at hallgattunk. Így is elment vagy 2 óra rá.
Az Rti viszont "élőben" megjelenésre nagyon meggyőző volt. Persze meg kell hallgatni. De szerintem, ha ennyire igényes a kivitelezése, akkor megér egy meghallgatást feltétlenül.

Rti drága

Mihez képest?
Az LSi-nél olcsóbb. Meg úgy általában nem tudnék mondani az árában furnérozott hangsugárzót. Ha csak nem számítod ide a Clarus-t, ami nem is márkás, kicsit szerintem másképpen szól és elég barkács jellegű a megjelenése.

Nekem mondjuk számít az is, hogy hogyan néz ki egy doboz, mert nem csak akkor foglalja a helyet a nappalimban, amkor hallgatom a zenét lehunyt szemmel.

A Rega Jura is furnérozott volt, de az kézi munkával, manufakturális körülmények között. Meg is látszott rajta mert nem igazán voltak tökéletesek az illesztések. Persze lehet, hogy csak én vagyok erre "háklis". (Mondjuk eleve nagyot vállaltak, mert összeért az előlap és az oldallapok furnérozása, ami ha tökéletes azt a látszatot kelti, mintha ey darab fából lenne kifaragva a sugárzó. Ez az egyiknél össze is jött, viszont a másiknál már fáradt a mester.)

Egyébként a Phonar 20-ason is látszott az igényesség. Élőben az is sokkal szebb, mint képen. Ha modjuk összehasonlítjuk az Rti 8-al, akkor ez utóbbi olcsóbb és jóval méretesebb is. A 25 kg/db súly pedig elég bíztató, ha a doboz merevségét nézzük, ami meg ugye lényeges a színezetlen hangzáshoz. Mondjuk például a Rega Jura (ami azért igencsak kék vérű és jó hangsugárzó amúgy) 12 kg/db és hasonló térfogat.
Vagy mondjuk ott van az emlegetett kiváló minőségű Klipsch RF 25 (ezt hallottam annak idején az XMS-ben és nekem ott az jött be leginkább) 20 kg/db hasonló méret és drágább.
gordon314.fw.hu

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Rti drága
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

gordon314.fw.hu

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: richies »

CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

A "sima" R sorozatot hallotta már valaki? Elhallgatva az Lsi-ről írt ódákat, arra gondoltam meghallgatok egy ilyen combot: R30-R15-Csi25. Ez árban a legkisebb Tannoy (fusion), Mission M3. sorozat versenytársa... Hallott már valaki ilyen kisebb Polkokat?

Vendég

Polkaudio

Cosmo: nem, még nem hallgattam meg őket. Egyelőre on-line tájékozódás van és ha lesz időm meghalni akkor előtte csak meghallgatok párat.

mv3: a Tannoyok megvannak még, egyelőre oda lenne. Hogy azokkal mi lesz még fogalmam sincs.

Gordon: érdemes elolvasni a Polk hangfalhoz kapcsolódó vásárlói véleményeit. Amit többen mondanak az valószínűleg úgy is van. Többen említik a 15-el kapcsolatban, hogy nem elég mély a mély, szidják a magasát is és javasolják az erőművet alá. Azért szerintem kissé eltúlzóak amik ott szerepelnek.
A garancia hangfalnál nem is annyira érdekelne, itt is a végfok ami rizikós, de lehet, hogy csak a Polknál olvasott "sok" meghibásodott cucc verte a szöget a fejembe.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Gondolkodtam a hétvégén, hogy beruházok egy Polk 303-as vagy 404-es mélynyomóra. Kicsit zavar az 1 éves jótállás amit vagy megkapok vagy nem. Érdekes amit a Polk weblapján írnak a tulajoknak, hogy ha elromlik a cucc akkor szerelje ki a végfokot és küldje le San Diego-ba a szervízbe.Szeretem az egzotikus dolgokat, de ott van mellette mondjuk a Klipsch 5 év garral és minden sarkon egy szervízzel.

Gordon: utólag is gratula az LSi9-hez, én is szemeztem a sorozattal. Sznob lévén a 15-öst néztem ki ami be sem fér a szobába, de az a menő. Kicsit sokallom az árát, de leginkább az zavarna benne, hogy akkor kénytelen lennék LSi7-est venni surroundnak ami 200 ezerért szerintem nonszensz. Mindegy, szóval irigyellek.

Köszönöm a gratulát Simon!

2 éves jótállást kaptam én a dobozokra, de lehet, hogy ez csak az LSi sorozatra lenne?
Az LSi15 nagyon brutál darab. Sajnos nem allottam, de érdemes meghallgatni, mert olvastam róla olyat is, hogy leválnak a mélyek a többi hangtól és kicsit szub/szatos hatása van. Ezt persze egy angol újság írta, ahol a tesztgyőztes éppen valami angol hangsugárzó lett

Az LSi Fx is leehtne hozzá surround, de ez még drágább

Amúgy házimozirendszerre én ajánlom az RTi és R szériákat is kinek-kinek pénztárcája szerint.
Az Rti még "szonoboknak" is megfelelő megjelenésű
gordon314.fw.hu

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Gondolkodtam a hétvégén, hogy beruházok egy Polk 303-as vagy 404-es mélynyomóra. Kicsit zavar az 1 éves jótállás amit vagy megkapok vagy nem. Érdekes amit a Polk weblapján írnak a tulajoknak, hogy ha elromlik a cucc akkor szerelje ki a végfokot és küldje le San Diego-ba a szervízbe.Szeretem az egzotikus dolgokat, de ott van mellette mondjuk a Klipsch 5 év garral és minden sarkon egy szervízzel.

Gordon: utólag is gratula az LSi9-hez, én is szemeztem a sorozattal. Sznob lévén a 15-öst néztem ki ami be sem fér a szobába, de az a menő. Kicsit sokallom az árát, de leginkább az zavarna benne, hogy akkor kénytelen lennék LSi7-est venni surroundnak ami 200 ezerért szerintem nonszensz. Mindegy, szóval irigyellek.

Jó, hogy az nincs ott, ha gond van, vidd el személyesen

Egyébként valami gyönyörű Gordon Lsi9-es dobozának a hangja: friss, üde, igazán jó alternatíva, hiába nem ismert nálunk annyira a márka. Csak ültünk a demo alatt, kb. 1 órát volt alkalmunk hallgatni, és egyre jobban távolodtunk közben a phonar P20-tól, pedig az is becsületes darab -igaz, többnyire mást nem is nagyon tudott felmutatni, a polk mintha egy más dimenzióban működött volna.

Alapjaiban a dynaudio teljesen eltalálta az ízlésemet és elégedett vagyok velük, de a polk megmutatta, hogy többféle alternatíva van még, nem érdemes célirányosan csak egy útvonalban gondolkodni (mondjuk nekem még tetszik a sonus faberek Gand piano illetve contcerto, contertino, illetve az electra 906,926 hangja is. Ezek közül árban -némelyik használtan- a concerto, concertino és a 906 van, mint alternatíva, tehát van még így három márka, ami számomra még vonzó)

A sub milyen dobozokhoz lenne? Meg vannak még a tannoy-ok? Mondjuk a sub elvileg bármely más gyártótól jöhet, de hogy akadtál a polk-ra? Vagy már az Lsi15-ös dobozokra gondolva kerültek képbe?

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Simon: én is a 15-öst néztem ki a leendő házimoziszobámba.

A szubokat meghallgattad már?

Egyébként egy kis érdekesség: az ezen a képeken látható hangfalakat asszem nem gyártják már, de nagyon impozánsak. A center azért nem kispályás. Érdemes az oldalon körülnézni, mert sok érdekes dolog van még.

Vendég

Polkaudio

Gondolkodtam a hétvégén, hogy beruházok egy Polk 303-as vagy 404-es mélynyomóra. Kicsit zavar az 1 éves jótállás amit vagy megkapok vagy nem. Érdekes amit a Polk weblapján írnak a tulajoknak, hogy ha elromlik a cucc akkor szerelje ki a végfokot és küldje le San Diego-ba a szervízbe.
Szeretem az egzotikus dolgokat, de ott van mellette mondjuk a Klipsch 5 év garral és minden sarkon egy szervízzel.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Érdekes a nagy vetített kép utáni kezdeti lelkesedés után, bár az ámulat megmaradt, érdekes módon nem vesztettem el a hangok iránti lelkesedésemet.

Inkább azt érzem, hogy a hangok most kerültek a helyükre. Most néztem meg a Start Wars IV,V,VI és I-et (a II. hátravan, de ami késik nem múlik ) Bizony amikor a nagy rombolók elmennek a fejem mellet, akkor a hang itt már passzol a mérethez, számomra teljes élményt nyújtva.

Nekem így hangokkal és képpek együtt házimozi a házimozi. Igaz a kép az élmény megformálásában fontosabb.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Tényleg Gordon, most min mozizol? Kell egyátalán az a Creative cucc?
Off

Mozizni általában azzal szoktam, márha 5.1-es a film hangja. Elmerülve a filmbe nem szokott zavarni, hogy nem a olyan a hangminőség, mint amit régebben megszoktam.
Fordított helyzet viszont érdekes! Ha 2.0-ás a hang, akkor adná magát a sztereó rendszer. Viszont sokszor azon kaptam magam, hogy a filmre nem is figyelek, hanem a filmzenét hallgatom. Így voltam a Leon a profival vagy a Gladiátorral, amikor próbából még a h/k-val megnéztem sztereóban. A Leonnál addig fel sem tűnt, hogy milyen szép aláfestő harmónika zene van.

Biztos sokaknak nem fog tetszeni amit most írok, de pillanatnyilag így érzem: arra igazán nincs igényem, hogy a fülem mellett elrepülő golyó, az orrom előtt felrobbanó kamion hangja még élethűbb legyen. Persze szép és szeretem, szerettem és élveztem, amíg volt komoly házimozi hang, de én magam is meglepődtem, hogy milyen könnyedén lejöttem róla. Lehet, hogy jó pillanatban tettem, mert még kápráztat a nagy vetített kép varázsa a filmeknél és kevesebbet is foglalkozom a hanggal.

A multicsatornás zenéről is leszoktam, a koncertfilmeket sztereóban éppolyan élvezetes nézni. Nem befolyásol, hogy a számok végén surroundokból tapsolnak.

Persze, hogy a Creative élményt nyújtson több dolog kell: dekóderes lejátszó, ne legyen irányába zenei igény, viszonylag is helységet kelljen kihangosítania. Amúgy az árát bőven megéri (17 eFt volt az Auchanban).

Gandalf esetleg tegyél egy próbát, most már megvan hozzá a dekóderes dvd-d
gordon314.fw.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”