Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10978
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Van valakinek tapasztalata arról, hogy a DALI Ikon 6 hogy muzsikál együtt HK 970-es elektronikákkal? Köszi előre is!
Van. Szerintem jó, bár a HK hangját néha keménynek, technokratának érzem. Azt hiszem, az Ikonok többet is tudnának egy komolyabb erősítővel, éppen ennek járok utána. Mire vagy pontosan kiváncsi?

blakey
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 34

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: blakey »

Van valakinek tapasztalata arról, hogy a DALI Ikon 6 hogy muzsikál együtt HK 970-es elektronikákkal? Köszi előre is!
Fapacinak van , szerintem nagyon szépen szólnak.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

Ezeket az újabb Jamokat nem hallottam. Nem 200-as volt, mondom, valami repetitív számozás.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Az a 2020 nem véletlenül 200-as volt? Olyan mint a képen? Mert ha esetleg ez volt akkor azt tudni kell hogy ez meg még egy kettő jamo az tényleg halál gyenge de a sub 250-estől felfele már elég jók szerintem. Ezzel a concept subbal a 650 lehet egy kategória azt nem hallottad?

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Meg azt is hangsúlyozom, hogy még mindig nincs a teljesítménye csúcsán. Sima Concept szettet eleinte nem értettem mitől szeretik sokan, most hogy nagyjából "bekopott már", kezdem kapizsgálni...

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Egy nagyon kicsit (E5 sub lehet?) meg egy nagyobbat, talán 2020? Vagy valami hasonló, "szimmetrikus" neve volt. Kicsit hosszúkás alakja van. Előbbi említésre sem méltó, utóbbi meg dörmögős, brummogós hang volt, ez a "pörköljön valami alul, a többi nem érdekes" típusú dolog. Ilyesmi élmény volt a Wharfedale PC10 (?), a Magnat Motion, Heco Vitas is. Félreértés ne essék, nem bántom ezeket sem, de egészen más igényszínvonalra készülnek mondjuk a Dalihoz képest. Mint ahogy a jobb REL-ekhez, Velodyne-khez képest valószínű vicc a Dali is.

Nehéz egymáshoz képest viszonyítani őket, gondolom nem meglepő, hogy a Concept minden tekintetben lenyomja az említett Jamokat. De ha ár / értéket nézek, akkor a Dalit nem gondolom egy erős versenyzőnek, ebben talán a Jamo is jobb lehet. Igaz, ehhez illene végighallgatnom az összes versenyzőt a 100-140e-s mezőnyben, kicsi Velodyne-t, REL-eket, ML-t és társait (akár még Monaudio, Clarus), de az alapján, hogy a MS-t meg lehetett venni 70e-magasságában újan, a Dali meg 100 alatt sosem volt elérhető, egyértelmű melyik a jobb vétel. De pl. az egyik kis Yamahát (asszem 325? no ebből lehet nem ezt hallottam) is jobb vételnek gondolom a Dalinál, ha szem előtt tartjuk az 50e körüli árát és a mozizás a cél. Sőt 115 körül már a 800-as Yammert is meg lehet venni, azzal pedig vesét lehet szakítani, emellett még pontos is (az nagyon jó szub egyébként). Szóval az a gond a Dalival, hogy pöpec kis doboz, de egyrészt ízléshangfal, másrészt ilyen árban szerintem max. egy közepes vétel. Normális hifihanghoz szokott fülnek igen kellemes (nekem eleinte a reflex hallgathatatlan volt), de mozihoz van jobb, na. Megint hangsúlyozom, nagyon fontos szempont, hogy 127e a listaára. Ha 75-ért menne, azt mondanám tuti szuper láda.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Hát ez igen tartalmas és részletes beszámoló volt! De számomra igen hasznos bár nem tervezem az említett sub vásárlását. Jamoból milyen subot/subokat hallottál? Mennyiben és miben maradtak le ehhez képest?

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

No akkor Concept SUB teszt, 1. felvonás.

A körülményekről annyit, hogy túl sokat még nem ment, kb. 100 óra, ebből cirka 70 mérsékelt, háttérzene szint, olyan 20 óra csak a járatás kedvéért (fokozatos terhelésnövelés mellett), és durván 10 óra keményebb, filmes megpróbáltatás. Az IC kábel kajak fos, elhelyezés viszont nagyjából kész. A szoba 16 négyzetméter, idióta alakú (kb. mint egy óvodás házikó rajza hosszában felezve), az "aktív mozi rész" pici, kb. 3 x 3.5m (igen, van értelme ide mélyládát venni). Korábban egy Mordaunt-Short MS907 böfögött a helyén. Árban azonos kategória, de reflex, így ezzel tudom közvetlen összehasonlítani. Az a baj, hogy kommersz dünnyögő még csak ez a kettő élt nálam, így normális összehasonlítási alapom nincs. Hallottam még Heco-kat, Wharfedale-eket (azt a tesztgyőztes kompakt bizbaszt meg néhány vackabbat), Jamo-kat, Magnat Omega-t, de ezeknél jobbnak gondolom mind az MS-t, mind a Dali-t (no még a Heco Celan volt egész jó).

A szűz állapothoz képest rengeteget javult (ki nem?), mélyebben morog, gyorsabb, nagyot nőtt a dinamika és sokkal kontrolláltabb az egész megszólalás. No annyit nem mint az MS, az hallgathatatlanból lett szuper hangú. Abszolút jellemző zárt hangja van, ami jól passzol pl. a Dali polcokhoz, lassú dobozokkal viszont érdekes összhatást válthat ki. Mélységet tekintve nem panaszkodom, a szoba adottságaihoz mérten jól mennek az alsó regiszterek, bár hallottam már mélyebb hangot is ebben a térben. A "slam" hatás ide bőven elég, ha szükséges, dörgedelmes mellmasszázsba kezd, bár az árát és méretét figyelembe véve nem meglepő. Majd a próba kedvéért leviszem a nagyobb szobába, ott 28 négyzetméter csaknem üres teret kell beszólni. Milyen a reflexhez képest? Leginkább más. Mivel sokkal gyorsabb, dinamikusabbnak tűnik, ugyanakkor az effektek egy csoportja mást igényel (robbanás, földrengés, becsapódás, stb.), itt az emberre inkább az elsöprő hangtömeg van hatással, nem annyira a pontosság. Ezekhez szerintem jobb a reflex. Meg kell jegyezni, hogy az MS-nél ennek nagyobb tartalékai vannak.

Gyorsaság és precíz megszólalás egyaránt kiváló tesztje a régi Die Hard DVD, mert ott aztán van minden, mi mélyláda ingere: géppityu (na ez volt az egyetlen pont, ahol a reflex láda ultragáz), robbanás, kongó-döngő hangeffektek. Nem marad szégyenben a kütyü, egyedül a robbantós részeknél marad némi kívánnivaló. Egy csöppet visszafogott hatást kelt. Jurassic Park. Itt újból előny a zárt kivitel és a precíz(ebb) hang, ahogy a T-Rex a srácok arcába süvít, vagy épp az elején, a ketreces résznél, sokkal dinamikusabbnak hat, mint a kentebb reflex doboz. Ugyanakkor ahogy a T-Rex a dzsip után dönget, ott jobb volt a mélyérzet a reflex dobozzal. Star Wars Ep3. Itt elsöprő a Dali fölénye. A fénykardos jelenetek, a hajók száguldása, az legelején az ominózus "bam bam", mind-mind meghálálja a zárt dobozt.

Zenében nagyon kijön a zárt láda előnye, bár itt egészen más beállításokat kell alkalmazni, mint mozinál. Érdemes magasabbra állítani a vágási frekit, meg az AVR-t is baszkurálni, bár ez típusonként nagyon változó melyik mit tud. A Sonyval pl. megoldható, hogy a teljes sáv megszólal a frontokon, de a szubbasszus (felső határ állítható) egyidejűleg kijön a mélyládán is. Yamahán asszem csak akkor brummog a böfögő, ha a frontok alját vágjuk. Jó beállítással teljesen eltűnik a luk még a polcsugárzó és a mélyláda közül is, és itt aztán nagyon rútul elveri a Dali-Dali párosítás a Dali-MS megoldást - ez persze nem nagy szégyen az MS-re nézve. Persze az audiofil megszólalástól még ez is nagyon messze van, de már egészen élvezhető, a felbontása remek, bizonyos utalások már vannak a térre, nyomokban meg némi transzparencia is felfedezhető. Egy jó sztereóhoz képest sok helyütt túlzó, illatosított műszerhang az egész, de az átlag AVR-mozihangfal megszólaláson (ez legyen pl. 605-ös Onkyo-ra kötött Diamond 8.4, vagy ezt már túlzás átlagnak nevezni?) azért jócskán túlmutat.

Egyéb észrevételek köre, hogy a beépített erősítő talán gyenge a motorhoz, a megépítési minőség viszont kiváló, valóban igazolni látszik az árcédulát.

Summázva, ez egy nagyon hülyén pozícionált mélyláda. Aki zenére vesz szubot, valószínű sokkal drágább kategóriában gondolkodik, de legalábbis jobban jár, ha még ezt a pénzt is beleteszi a sztereó dobozaiba. Aki meg csak mozinak szentelné, talál alkalmasabb megoldást. Ilyen-olyan, zenélgetős-mozizgatós rendszerekbe jó lehet, de mindkét fronton kompromisszum. Bár az egyetlen hátránya a helyenkénti karcsúsága, a 115e-s ár sehogy sem indokolt, de még az akciós 99e is sok.

Ez most a véleményem, ha végleg bejáratódott (tippelni sem merek ez mennyi, a Concept 2-knek még 300 óra után is változott a hangjuk!) és lesz egy árban hozzá illő, normális kábelem (ettől nagyon sokat várok), újból írok pár sort.

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: arn »

ez minden jo(indulatu) dobozra jellemzo. a tannoy m3as is ilyen volt.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: blaki »

Érdekes, hogy még mindig sokat változik a Conceptek hangja, pedig már vagy 300 órát mentek. No meg egészen máshogy dolgoznak 50W valós teljesítmény mellett, mint eddig. Fene se gondolta, hogy belépő dobozok ennyit kérnek enni, azt hittem annyi van benne és pont.
Tipikusan ilyen doboz az Epos ELS3, azt hinné az ember hogy kis doboz, belépő modell, bármi jó lehet neki, és minnél jobb erősítőket tolsz alá, annál inkább megmutatja hogy mit is tud valójában és hogy mennyi, mennyi rejtett tartaléka van.
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Érdekes, hogy még mindig sokat változik a Conceptek hangja, pedig már vagy 300 órát mentek. No meg egészen máshogy dolgoznak 50W valós teljesítmény mellett, mint eddig. Fene se gondolta, hogy belépő dobozok ennyit kérnek enni, azt hittem annyi van benne és pont.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

De. De ott nem volt mittoménmi, így lemondtunk róla (az ember mondta, de már nem rémlik). Amúgy meg az egy agyon csillapított szoba, itthoni megszólalás szempontjából kb. annyi relevanciája van, mint a kinti hangárnak.

HU_DW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: HU_DW »

Amúgy asszem inkább ki kéne próbálni, mert az csak spekuláció, hogy "szerintem nagy térhez mérten is szolid volt". Könnyen lehet, hogy egy átlagos lakószobát erőlködés nélkül megrepeszt a Concept sub is. Toshibáéknál megpendítettem, hogy letét mellett elhoznám kipróbálni, de húzták a szájukat a fiúkák. Kis forszírozás után ráálltak a dologra, de nem akartam szenny lenni, a színe miatt mindenképp visszavittem volna.
Legutóbb, amikor ott jártam a sarokban volt egy kisebb szoba. Lehet, hogy ott kellett volna meghallgatni. Azt nem ajánlották fel?

Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Amúgy asszem inkább ki kéne próbálni, mert az csak spekuláció, hogy "szerintem nagy térhez mérten is szolid volt". Könnyen lehet, hogy egy átlagos lakószobát erőlködés nélkül megrepeszt a Concept sub is. Toshibáéknál megpendítettem, hogy letét mellett elhoznám kipróbálni, de húzták a szájukat a fiúkák. Kis forszírozás után ráálltak a dologra, de nem akartam szenny lenni, a színe miatt mindenképp visszavittem volna.

HU_DW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Köszi, hogy megosztottad velünk...hát igen, a zárt az zárt

Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Amúgy aki nem hisz ebben az azonos hangfal = magasabb homogenitás dologban, az üljön be egy 10p-es demóra. Concept szatellitek (C6 front, C2 effekt) és egy Heco Celan center van rákötve egy Sherwood THX Ultrás elő-végfok szörnyre. Jól szól, szó se róla, de a center hangja egyszerűen "kiugrik" a térből.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Ma délelőtt volt arra dolgom, így beültem kb. 1 órára a Toshibáékhoz. Elöljáróban: ha bükk színben lett volna, már itthon lenne nálam... De sznob vagyok, és nem akarok a meglévő világos hangfalszettemhez azonos gyártmányú, de más színű mélyládát.

Bővebben: abba a légtérbe kicsi volt. Nem nagyon, de azért volt erőlködés. Ez nem meglepő, kb. 100 négyzetméteres, nagy belmagasságú terem. Ami jó, hogy nagyon gyors, feszes, alig lehet észrevenni, hogy dolgozik, de ha kikapcsolod, egyből megérted mire is való. Bekötötték utána a Heco Celan subot. A srác mondta, hogy szerinte ez jobb, mint a Concept, de nekem nem tetszett. Mondtam is neki, hogy ja, ilyen hang van a multiplexben is, de attól még nem biztos, hogy jó. Persze ez ízlés dolga is, nekem túl lassú volt és kicsit "dohogott", a Dali után legalábbis mindenképp. Cserébe sokkal nagyobb hangtömeget mozgatott, a Dali szerénykedése után lehengerlő volt. Lehengerlő, de pontatlan. Pedig a srácok el akarták adni - "ki tudunk kalkulálni valami jó árat" -, de mondtam, hogy köszi, a Dali ennél sokkal jobb, hiába visszafogottabb. Az ideális megoldás szerintem a kettő közt lenne. A Dali tényleg jó lenne zenélni, polcsugik mellé. Mozira viszont egy kicsit szolidnak tűnt, még úgy is, hogy nagy volt a helyiség. Azért tudnék vele élni...

Aztán füleltem még Helicont Myriadról, Nordost drótokkal (asszem). Nem tetszett. Kiabált, üvöltött, sistergett. Sok volt a jóból. Az állók elmentek, de a kicsi kifejezetten negatív élmény volt. Azt hittem egyébként, hogy az arcba mászás csak a Conceptre jellemző olcsó doboz lévén, de úgy látszik ilyen a Dali, tágabb értelemben a dán hangfaliskola (bár a Dyno kifinomultabb, a high-end Jamo meg inkább tűnt puhának, mint erőszakosnak). Persze az is lehet, hogy csak én vagyok túl lágy hanghoz szokva.

Végül kiemelném, hogy nagyon korrektek és készségesek voltak a Toshibashopban, bátran ajánlom mindenki figyelmébe, annál is inkább, mert most akcióban 99.990 a Concept Sub (természetesen nem állok velük üzleti, sem más kapcsolatban) és összesen 1 db cseresznye színű van belőle.

HU_DW
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Jahh, ott mindig van 1-2 darab. Majd meséld el milyen volt. Régen én is nagyon rá voltam indulva, csak picit drága...de legalább zárt

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Nem tudja valaki hun lehet Concept Subot fülvégre kapni?
Úgy tudom, hogy a toshibashopnál van. Legalábbis 2 hete volt.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Nem tudja valaki hun lehet Concept Subot fülvégre kapni?

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szép beszámoló, jó volt elolvasni. Köszönöm.

blakey
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

EL SALVADOR DALI

Miért kezdted úgy, h "Fura de"? Amúgy mennyi mélye van ennek a kis dobozkának? Főleg h a subod sem a bika fajta. Önmagában, h szól? Főleg mélyek..

Amúgy gratu új cumeszhoz.

Köszönöm.
Ez egy fura történet. Nem állt szándékomban lecserélni a diamondokat, de elmentem hallgatózni (ez volt a hiba). Kiváncsi voltam, hogy most milyenek a hangfalak. Úgy voltam, hogy ha van valami nagyobb ami 12 nm-en még jól szól akkor hajlandó vagyok a diamondokat lecserélni. Hallgattam keco-kat, magnatokat, jamo-kat, jbl-eket, kef-et és végül dali-t. A hecok egész jók voltak de nem éreztem olyan hatást, mint végül a daliknál. Elég sokat gondolkkodtam, érdeklôdtem és még elmentem hallgatózni az MM-be (igen lehet ott is ha szerencséje van az embernek, nem volt szinte senki a de. órákban, simán tudtam hallgatózni) és meghallgattam a heco-kat és a dalikat még 1X. Mit mondjak, a kis dalik verték a nagyobb heco-kat (nem erôben). Nagyon kellemes a dalik hangzása. Mivel 12nm-re kell a hangfal ezért bazi nagyot nem vehetek, mert akkor no zene, szóval gondolkodtam, hallgatóztem 4 napon át és arra jutottam, hogy a kicsi is elég, nagyon kellemes a közép és a magas, megfelelô a mély, olyan hangokat is hallasz a dalikkal, amit mások nem adnak ki (volt egy jazz koncert és a csaj "nyálválasztását" is lehetett hallani, mintha melletted lett volna, hihetelen volt, a magas nagyon szép és tiszta volt, a mély meg elegemdô volt számomra. A paraméterek nem arra utaltak, hogy ennyit tud, de azt mondták, hogy az alá simán megy a hangfal. Mély nélkül is egész jó volt a hangzás.
Miután megvettem, hazavittem és bekötöttem, hát király, még mindig bejáratás alatt van, de ezt a 12 nm-t nagyon kellemesen betölti, van elegendô tere, sub nélkül egy picit még gyenge, de egyre jobb. Ekkora helyre tényleg fölösleges bazi nagy hangfalat venni, de a minôség az fontos, hát ezek most nagyon szépen muzsikálnak, nagyon muzikálisak a dalik, filmnél természetesen kell a sub.
A rendszerem nem egy csúcs, de szerintem egész jó, igaz most erôsítô csere lesz ami elvileg nagyobb, de nem sokkal, kiváncsi leszek, hogy milyen lesz, a sub nem a legnagyobb, de padlót fognál, hogy mire képes, hihetetlen, hogy egy 25nm-es helységben mit tud, ezt balázs75 igazolni tudja (tôle van).
Amúgy erôsítôt sem akartam cserélni, de a kijelentésemre hamar rákattantak, így meghírdettem és lehet, hogy hétvégén már más dübörög a rendszerben,
Hát ennyi, nagyon kellemesen csalódtam a dalikban, hihetetlen, de szerintem az eggyel nagyobb társakat simán veri (nem rôben), na hát ezért írtam, hogy fura, mert háttérsugárzókat (elvileg) használok frontként. A centerrôl nem beszélek, mert ua, és hihetetlenül jó a tere.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Amúgy mennyi mélye van ennek a kis dobozkának?
Nem hallottam a C2-t, de a C6-nak is éppen hogy elegendő mélye van. (Nem azt mondom, hogy kevés, de nem is túl sok) Zenére pont jó, kivéve tuctuc, oda kell a mélyláda. Viszont tiszta, precíz hangja, szép tere van, a magasak csilingelnek... mint egy álom
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

EL SALVADOR DALI

Miért kezdted úgy, h "Fura de"? Amúgy mennyi mélye van ennek a kis dobozkának? Főleg h a subod sem a bika fajta. Önmagában, h szól? Főleg mélyek..

Amúgy gratu új cumeszhoz.

IMHO magában ölég karcsú. Mi tagadás, még a bátyja (C2) sem az a "testes" típusú hang. Bár nem hiszem hogy az én fülem nagyon mérvadó, mert én böszme nagy dobozokhoz szoktam zene terén.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”