Ja, ezért nevettek ki? Nem baj, én már bírom a kritikát.zoli73 írta: ↑2021.01.05., kedd 21:06Csak erre az utolsó mondatra reagálnék. Te ezek a videók alapján meg tudod ítélni, hogy "jól szólnak"?joseph66 írta: ↑2021.01.05., kedd 16:32Igazad van, nem az volt a gond, hogy nem fülmagasságban van a magassugárzó. Közelebb kellene üljek a hangfalakhoz kb. 1 méterrel, akkor jó lenne minden. Ez nálam megvalósíthatatlan. Próbáltam a Vitas 200-as kis hangszórókkal a frontok helyén, de magasan - kiemelve a bútorok küzül -, és azokkal jól szólt minden. Az álló hangfalakat is megpróbáltam följebb emelni, de esztétikailag ronda így a szoba, elvetettem.zoli73 írta: ↑2021.01.03., vas. 11:41
Az, hogy a magassugárzó fülmagasságban legyen, mert csak úgy jó a hangzás, az nagyon hangsugárzó függő. Nagyon sok olyan hangsugárzó létezik, aminek nem felül van a magas sugárzója, én is hallóttam már jónéhányat, de egy-két kivételtől eltekintve, nem tapasztaltam rendellenes hangképet.
Az is lehet az oka, amit már itt más is megemlített, hogy nem sztereo erősítővel hajtod. Hallottam pár mozirendszert sztereoban szólni, hát mit mondjak, nem a téralkotás bajnokai, és akkor még finoman is fogalmaztam.
Említed a fotelt. Hát az úgy nagyon nem előnyös, de ha állványosra váltasz, és az a fotel ugyanúgy ott marad, az akkor is befolyásolja a hangképet, ha alatta, előtte hagyod. Az az oldal túlcsillapított lesz, a másik oldalhoz képest.
Mivel a hangsugárzóid jelenleg egy sorozatból valók, ez a szinergia miatt előnyös, minden áron nem bontanám meg a helyedben. Inkább próbalkoznék valamivel megemelni a frontokat. Fából, vagy fémből készítenék alá valami talapzatot ami kellőképpen megemeli, de lehet az is elég lenne, ha megdöntenéd őket kicsit hátrafelé, tegyél valamit az első tüskéi(ha azok) alá. Érdemes próbálkozni, mielőtt a csere mellett döntesz.
De ha már eltökélted magad a váltás mellett akkor...
A keresésem ugyanakkor eredményt hozott. Az eBay-en Németországban találtam bemutató Wharfedale EVO 4.2 fekete hangfalakat. Lehetett alkudni. 2 nap kemény alku után sikerült 600€-ban megegyeznünk. Ebbe benne van a hangfalpár, a szállítás és 8 db banándugó. A szállítás 30€. Nálunk az árból (269.900-ból) lejön 5% (13.490) és ingyenes a szállítás, így ez a hangfalpár 256.400 Ft-ba kerülne. A 600€ 365-el számolva is 219.000 Ft, szóval valamivel mégis olcsóbb, számlát kapok, és ugyanúgy visszaküldhetem, ha nem tetszik. A tanácsotokat megfogadva használt lett tehát a hangfal. Nagyon sok tesztet megnéztem a Youtube-on és mindenki nagyon jónak mondja a Wharfedale EVO 4.2-őt. Na, majd meglátom, ha megérkezik.
Egy nyomós ok volt a hangfal vétele mellett ez a videó:
https://youtu.be/b_91JbvG-Ew
Ez a videós csupa audiofil és high-end hangfalat mutat be, amik jól szólnak.
Hát én nem, de biztos velem van a baj. Megnéztem párat, ezek a vidók közül, de szerintem mindegyik ugyan ugyanúgy szól. Ezek alapján én semmiről nem tudok véleményt mondani.
Ha élőben, pláne saját rendszerben meghallgathatom, akkor rendben, de ez...![]()
Nem, természetesen ez alapján nem lehet megítélni, hogyan szól egy hangfal. Itt most nem azt akartam mutatni, hogy jól szól, hanem azt, hogy milyen más hangfalakatat mutat be a videós a többi videójában. Csupa komoly hangfal mellett mutatta be a Wharfedale EVO 4.2-őt is. Ezért indultam ki abból, hogy annyira rossz talán nem lehet, különben nem mutatta volna be.
Egyébként kíváncsi lennék, hogy milyen mikrofonnal veszik fel az ilyen videókat, mert Youtube-hoz képest nagyon jól szól.