Saját könyvtár, saját házirend.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Klipsch hangsugárzók
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
- irishcream
- Hazajáró lélek

Re: Klipsch hangsugárzók
Az RF 3 az egyik legjobban sikerült széria tagja, ár érték arányban ma is megállja a helyét. Nem is nagyon adják el, alig lehet találni RF 3-t a használt hirdetésekben.zikmen7 írta: ↑2018.11.29., csüt. 11:12Nem tudom. Tényleg nem tudom. 2003-ban vettem az RF-3 Mk II-imet. Nem kevés hangszórót hallgattam meg, mielőtt ezeket választottam. Azért az árért nem hallottam ellenfelét. Megvettem, 10 évig hallgattam. Én NEM vettem észre azt, hogy baj lenne a magas tartománnyal. Az is igaz, hogy megkapják a megfelelő elektronikát (HEED).Renatto írta: ↑2018.11.29., csüt. 09:29De-de! Gyönyörűek! Bár a könyvtárban nem lehet hangoskodni!![]()
Nyílván eredeti áron tényleg nagyon drága, de nem ezt hangsúlyozzák vagy a kinézetét, hanem hogy inkább a "semmiképp" kategória.
No de mind1 végülis, én nagyon boldog vagyok velük és tényleg öröm rájuk nézni!![]()
GaP: Nekem is JBL-ek voltak a Klipsch-ek előtt (ES80 5.1).
Azóta váltottam. Nem márkát, csak hangszórókat. RF-7 Mk II. Mondanom sem kell, hogy ennek sem hallok magas kukorékolást, csak dinamikát a köbön.
Mélyhiány? Biztos, hogy egy márkáról beszélünk?
Nem kétlem, hogy vannak kevésbé jól sikerült darabok. De melyik márkának nincs?
Zenére nem való? Nem a frászt!Gyönyörűen muzsikálnak mind komolyzenén, mind Jazz-en, mind elektronikus zenén.
Nem igaz a 101 dB? Az 50 Wattos Heed erősítőn nem tekertem még 4-esnél feljebb, mert ekkor már nem hallom a feleségemet magam mellett.![]()
Útálom az ÁLTALÁNOSÍTÁST! "A Klipsch ilyen, vagy olyan..." Ki hallott itt Klipsch palladium hangszórókat Magyarországon?
Miért akarunk összehasonlítani, és egy kalap alá venni egy RF-15 és egy RF-7-est?
Klipsch rulez!
Az RF 7 II pedig erőben, hangban mindenben klassz. A mai napi 7-800000 Ft körül kérnek érte.
A palladium meg már nagyon anyagias ügy. Féláron a frontokat 1,8 M Ft ért kinálják.
Nem tudom. Tényleg nem tudom. 2003-ban vettem az RF-3 Mk II-imet. Nem kevés hangszórót hallgattam meg, mielőtt ezeket választottam. Azért az árért nem hallottam ellenfelét. Megvettem, 10 évig hallgattam. Én NEM vettem észre azt, hogy baj lenne a magas tartománnyal. Az is igaz, hogy megkapják a megfelelő elektronikát (HEED).Renatto írta: ↑2018.11.29., csüt. 09:29De-de! Gyönyörűek! Bár a könyvtárban nem lehet hangoskodni!![]()
Nyílván eredeti áron tényleg nagyon drága, de nem ezt hangsúlyozzák vagy a kinézetét, hanem hogy inkább a "semmiképp" kategória.
No de mind1 végülis, én nagyon boldog vagyok velük és tényleg öröm rájuk nézni!![]()
Azóta váltottam. Nem márkát, csak hangszórókat. RF-7 Mk II. Mondanom sem kell, hogy ennek sem hallok magas kukorékolást, csak dinamikát a köbön.
Mélyhiány? Biztos, hogy egy márkáról beszélünk?
Nem kétlem, hogy vannak kevésbé jól sikerült darabok. De melyik márkának nincs?
Zenére nem való? Nem a frászt!
Nem igaz a 101 dB? Az 50 Wattos Heed erősítőn nem tekertem még 4-esnél feljebb, mert ekkor már nem hallom a feleségemet magam mellett.
Útálom az ÁLTALÁNOSÍTÁST! "A Klipsch ilyen, vagy olyan..." Ki hallott itt Klipsch palladium hangszórókat Magyarországon?
Miért akarunk összehasonlítani, és egy kalap alá venni egy RF-15 és egy RF-7-est?
Klipsch rulez!
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
- Renatto
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 65
- Kapcsolat:
De-de! Gyönyörűek! Bár a könyvtárban nem lehet hangoskodni!
No de mind1 végülis, én nagyon boldog vagyok velük és tényleg öröm rájuk nézni!
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra
ONKYO RZ50 - Sony VPL-XW5000 - Samsung 77S90F OLED - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
ONKYO RZ50 - Sony VPL-XW5000 - Samsung 77S90F OLED - Zidoo Z9X - XBOX Series X - ASUS TUF DASH F15
Pont azért, mert úgy drága, hogy az árukért (Mmint nem ha bf áron adják) van sokkal jobb vétel - állítólag, a ph-s guruk szerint. Illetve mondják még, hogy a klipsch inkább a kinézetre megy rá, és hogy hazudnak az érzékenységgel kapcsolatosan, és a magas hangszóró érzékenységét adják meg. Rengeteg cikk foglalkozik ezzel amugy a neten, és talán van valami benne, én most cseréltem és a jbl 91-92 dB-jehez képest nem érzek akkora ugrást, bár pont erről szerintem még korai nyilatkozni. A ph-n van 1-2 ember, aki látott már ezt-azt, köztük egy hifi-hazimozi újságíró, aki jó pár évtizede benne van a témában, sok cucc megfordult a kezei között. Hogy mi az igazság, nem tudom, nyilván lehet szeretni, nem szeretni ezt a hangzást, bár pont a magas az, ami sokat finomodott az elmúlt években, pláne a 2000-es évek eleji rf/rb szériához képest. Nyilván nem egy dali felé ribbon hangot ad... De hogy melyszegeny lenne, azt nem olvastam még pár Amazon értékelést leszámítva, de ott sok a béna (rossz elhelyezés, rossz beállítás stb).Renatto írta: ↑2018.11.28., szer. 22:20Azt valaki meg tudná mondani a Magyar fórumokon miért van ilyen rossz/negatív vélemény a Klipsch-ről, mint márka? Mit nem hallok én vagy mit hallanak ők, hogy ez nekik elfogadhatatlan (mozi, zene egyaránt), ami nekem hibátlan? Vagy csak érdek?A PH-n szinte vallatni lehetne vele...
Amp Rotel RA-03
Speakers Klipsch RP-6000F
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
LP Pro-Ject Debut III + Nagaoka MP-110
Library QNAP TS-253A
Cables Supra USB, Audioquest Sydney RCA, Van Damme Black Series Tour Grande
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
- irishcream
- Hazajáró lélek

..........hát nem szépek?
- irishcream
- Hazajáró lélek

Van egy nagyon karakteres magas hangsugárzó a Klipsch-ben, ami nem mindenkinek tetszik illetve első hallásra, sokan rámondják, hogy nem jó. Érdekes, hogy már azt is hallottam, hogy mélyszegény a hangzásuk, hát ezt nem tapasztaltam.Renatto írta: ↑2018.11.28., szer. 22:20Azt valaki meg tudná mondani a Magyar fórumokon miért van ilyen rossz/negatív vélemény a Klipsch-ről, mint márka? Mit nem hallok én vagy mit hallanak ők, hogy ez nekik elfogadhatatlan (mozi, zene egyaránt), ami nekem hibátlan? Vagy csak érdek?A PH-n szinte vallatni lehetne vele...
Tény, hogy ezek a réz színű hangszórók kelthetnek ellenérzéseket, ámbár nekem pont tetszik.
Nálam zenén, mozin csak Klipsch van kicsivel több mint 20 db. Jól hajthatók, jól terhelhetők szerintem szépek is.
Hallgattam őket Pioneer SC LX 81, Marantz processzor-végfok felállásban különböző processzorokkal, Marantz proci-Denon végfokok felállásban, zenén pedig Onkyo AVL 5, Denon Poa 4400a, Pio, erősitőkkel.
Az eddigi legjobb hangzást a Marantz 8805- Denon Poa 4400a párosítás hozta. Nagy különbség volt számomra a többi erősítő és a Marantz közt, legkevésbé az Onkyo AVL 5 -l tetszett, ott egy kicsit komiszak voltak a magasok.
Nem is olcsó hangfalak és hát divat leszólni azt ami drága.
És legyünk őszinték: van egy két nem túl jól sikerült darab is köztük , igaz olcsóbban.
- Renatto
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Azt valaki meg tudná mondani a Magyar fórumokon miért van ilyen rossz/negatív vélemény a Klipsch-ről, mint márka? Mit nem hallok én vagy mit hallanak ők, hogy ez nekik elfogadhatatlan (mozi, zene egyaránt), ami nekem hibátlan? Vagy csak érdek?
A PH-n szinte vallatni lehetne vele...
ATMOS - 5.1.4 - KLIPSCH - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Ultra
- Renatto
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Az elején -30-40dB, amikor a szobában voltam, az még elviselhető, a vége felé már -20-ig is tekertem, de csak ha nem a szobában voltam, mert az már nem túl kellemes... Viszont azért a membránt is néztem, mert pl a szubok, annyira le voltak véve nálam, hogy -30dB alatt nem is mozdultak.
Köszi. Régebben olvastam már ezt a cikket, de nem rémlett, hogy írták volna, most megint elolvastam és már látom
Amp Rotel RA-03
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
- irishcream
- Hazajáró lélek

https://www.av-online.hu/teszt/isotek-f ... lemez_1468GaP írta: ↑2018.11.28., szer. 19:52Renatto írta: ↑2018.11.28., szer. 19:14Rengeteget fog változni a hangja, bár nekem elsőre a mély volt nagyon furcsa, kevés. Én az elején többször járattam 2-3 órát az isotek lemezt, ha nem az akkor zene/rádió mindig ment. Így elég hamar kialakult. Az enyémeket legalább 30 centire el kell húzni minden faltól.
Én is úgy veszem észre, hogy el kell húzni a faltól (most olyan 15 cm-re van), mert eléggé megnyomja a mélyeket a fal. Sajnos nem tudom állandóan úgy hagyni, mert a gyerek esetleg bemászik mögé (sajnos a subot is emiatt kellett teljesen a sarokba rakni), de max elhúzom, ha használom. A többi fal messze van szerencsére. Benézve a lyukon nem spóroltak a mágnes méreténérthető, hogy van miből gazdálkodni mélytartomány esetén. Egyébként érezni már, hogy milyen hangok fognak előbújni belőle, már nagyon várom.
Fontos kérdés: Az isotek lemezt milyen hangerővel kell lejátszani? Fokozatosan növeljem?
Onkyo TX-NR656
MOD: bi-ampolva a frontokat.
Amp Rotel RA-03
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
- irishcream
- Hazajáró lélek

Milyen erősítővel hajtod?GaP írta: ↑2018.11.28., szer. 19:52Renatto írta: ↑2018.11.28., szer. 19:14Rengeteget fog változni a hangja, bár nekem elsőre a mély volt nagyon furcsa, kevés. Én az elején többször járattam 2-3 órát az isotek lemezt, ha nem az akkor zene/rádió mindig ment. Így elég hamar kialakult. Az enyémeket legalább 30 centire el kell húzni minden faltól.
Én is úgy veszem észre, hogy el kell húzni a faltól (most olyan 15 cm-re van), mert eléggé megnyomja a mélyeket a fal. Sajnos nem tudom állandóan úgy hagyni, mert a gyerek esetleg bemászik mögé (sajnos a subot is emiatt kellett teljesen a sarokba rakni), de max elhúzom, ha használom. A többi fal messze van szerencsére. Benézve a lyukon nem spóroltak a mágnes méreténérthető, hogy van miből gazdálkodni mélytartomány esetén. Egyébként érezni már, hogy milyen hangok fognak előbújni belőle, már nagyon várom.
Fontos kérdés: Az isotek lemezt milyen hangerővel kell lejátszani? Fokozatosan növeljem?
Renatto írta: ↑2018.11.28., szer. 19:14Rengeteget fog változni a hangja, bár nekem elsőre a mély volt nagyon furcsa, kevés. Én az elején többször járattam 2-3 órát az isotek lemezt, ha nem az akkor zene/rádió mindig ment. Így elég hamar kialakult. Az enyémeket legalább 30 centire el kell húzni minden faltól.
Én is úgy veszem észre, hogy el kell húzni a faltól (most olyan 15 cm-re van), mert eléggé megnyomja a mélyeket a fal. Sajnos nem tudom állandóan úgy hagyni, mert a gyerek esetleg bemászik mögé (sajnos a subot is emiatt kellett teljesen a sarokba rakni), de max elhúzom, ha használom. A többi fal messze van szerencsére. Benézve a lyukon nem spóroltak a mágnes méretén
Amp Rotel RA-03
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
- Renatto
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Rengeteget fog változni a hangja, bár nekem elsőre a mély volt nagyon furcsa, kevés. Én az elején többször járattam 2-3 órát az isotek lemezt, ha nem az akkor zene/rádió mindig ment. Így elég hamar kialakult. Az enyémeket legalább 30 centire el kell húzni minden faltól.
GaP írta: ↑2018.11.28., szer. 18:18Megjöttek az rp6000f-ek!!! Kicsit még össze-vissza játszik a zenekar, nincsenek teljesen helyükön a hangok, hol sok a mély, szinte veseszaggató (természetesen kiemelés nélkül, pure módban), kisebb hangerőn viszont kevés, kicsit még tompa a középtarzomány és a magas is csak a szárnyait bontogatja, de már érezni mi szunnyad benne, 1-2 számnál olyan hang bújik elő belőle, ami a JBL esetében volt ugyan, de nem volt igazán meggyőző... Szóval be kell járatni rendesen, majd ráengedem az isotek CD-t. A jbl is rengeteget változott, ez is fog, csak türelem... Még az elhelyezéssel is játszani kell. Egyetlen hátránya, hogy a tüskéket sajnos elhagyta a gyártó ennél a szériánál :)
Megjöttek az rp6000f-ek!!! Kicsit még össze-vissza játszik a zenekar, nincsenek teljesen helyükön a hangok, hol sok a mély, szinte veseszaggató (természetesen kiemelés nélkül, pure módban), kisebb hangerőn viszont kevés, kicsit még tompa a középtarzomány és a magas is csak a szárnyait bontogatja, de már érezni mi szunnyad benne, 1-2 számnál olyan hang bújik elő belőle, ami a JBL esetében volt ugyan, de nem volt igazán meggyőző... Szóval be kell járatni rendesen, majd ráengedem az isotek CD-t. A jbl is rengeteget változott, ez is fog, csak türelem... Még az elhelyezéssel is játszani kell. Egyetlen hátránya, hogy a tüskéket sajnos elhagyta a gyártó ennél a szériánál :)
Amp Rotel RA-03
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
Köszi. Annyira nem ragaszkodom hozzá, sőt megfordult a fejemben, hogy a régi rc52 mkii-bol szerzek mellé (rc62 nem fér el), de lehet, hogy az már nagyon elutne hangban. Ezeket már viszonylag normális áron meg lehet venni kintről. Vagy várok és rp600c, az meg befer fizikailag, de az ára szerintem horror, nem ér 150-et,sot az rp500c se 140-et.irishcream írta: ↑2018.11.25., vas. 10:27https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... ipsch.html
Vagy nézd meg itt, még jobb árak is vannak.
Bárcsak a kicsomagolasnal tartanék :) Remélem szerdára ideér...
Amp Rotel RA-03
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
- irishcream
- Hazajáró lélek

- irishcream
- Hazajáró lélek

Ha nagyon ragaszkodsz az RP 250 C -hez EBAY-n 100000 Ft körüli áron kínálnak.GaP írta: ↑2018.11.25., vas. 00:152,azaz 2 perc alatt adtam le a rendelést, fizetéssel együtt, és ma mégis azzal hívtak, hogy a rendszer szar volt, többet is engedett eladni, mint amennyi volt, kifutó, nem tudnak rendelni, így bocs, de nem tudnak adni, visszautaljak a pénzt. Na ekkor kérdeztem rá a 6000-re, nem maguktól ajánlották fel. Ezt már tudnak adni, de persze a kiirt áron, nem az rp260f araban (tehát 250-ért). Ekkor kérdeztem rá arra, hogy nem akarnak - e kompenzálni mégis valahogy, erre ajánlottak fel egy kábelt mellé fajdalomdijkent 0 forintért, ami mondjuk korrekt, más lehet, hogy ennyit sem tett volna mev. Center tehát nem lett, és ez a legnagyobb szivfajdalmam, nem hiszem, hogy adtak volna mondjuk egy rp500c-t az RP250C akciós araban... Nem is ajánlották fel, én se kérdeztem, de szerintem ennek esélye 0,nincs rajta annyi margó. A különbözetet így visszautaltak.
Mindenesetre ez a dolog több szempontból is visszás, és ahogy olvastam, a gvh szerint nem is lehetne olyat csinálni, hogy az első másodpercekben elfogy, de nem volt türelmem hadakozni, normálisan álltak hozzá, meg már fáradt voltam az egészhez. Most már csak azon izgulok, hogy a köztudott retek transoflex kihozza időben és epsegben a csomagot, azan majd lesz valahogy.
- Renatto
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Ez sajnálatos, de ezek szerint megoldódott úgy, hogy neked is elfogadható legyen. A dobozok nagyon jól be vannak csomagolva, szóval szerintem nem lesz gond. Inkább lesz macerás kivenni belőle a 20+ kilós nem kis dobozokat.
GaP írta: ↑2018.11.25., vas. 00:152,azaz 2 perc alatt adtam le a rendelést, fizetéssel együtt, és ma mégis azzal hívtak, hogy a rendszer szar volt, többet is engedett eladni, mint amennyi volt, kifutó, nem tudnak rendelni, így bocs, de nem tudnak adni, visszautaljak a pénzt. Na ekkor kérdeztem rá a 6000-re, nem maguktól ajánlották fel. Ezt már tudnak adni, de persze a kiirt áron, nem az rp260f araban (tehát 250-ért). Ekkor kérdeztem rá arra, hogy nem akarnak - e kompenzálni mégis valahogy, erre ajánlottak fel egy kábelt mellé fajdalomdijkent 0 forintért, ami mondjuk korrekt, más lehet, hogy ennyit sem tett volna mev. Center tehát nem lett, és ez a legnagyobb szivfajdalmam, nem hiszem, hogy adtak volna mondjuk egy rp500c-t az RP250C akciós araban... Nem is ajánlották fel, én se kérdeztem, de szerintem ennek esélye 0,nincs rajta annyi margó. A különbözetet így visszautaltak.
Mindenesetre ez a dolog több szempontból is visszás, és ahogy olvastam, a gvh szerint nem is lehetne olyat csinálni, hogy az első másodpercekben elfogy, de nem volt türelmem hadakozni, normálisan álltak hozzá, meg már fáradt voltam az egészhez. Most már csak azon izgulok, hogy a köztudott retek transoflex kihozza időben és epsegben a csomagot, azan majd lesz valahogy.
2,azaz 2 perc alatt adtam le a rendelést, fizetéssel együtt, és ma mégis azzal hívtak, hogy a rendszer szar volt, többet is engedett eladni, mint amennyi volt, kifutó, nem tudnak rendelni, így bocs, de nem tudnak adni, visszautaljak a pénzt. Na ekkor kérdeztem rá a 6000-re, nem maguktól ajánlották fel. Ezt már tudnak adni, de persze a kiirt áron, nem az rp260f araban (tehát 250-ért). Ekkor kérdeztem rá arra, hogy nem akarnak - e kompenzálni mégis valahogy, erre ajánlottak fel egy kábelt mellé fajdalomdijkent 0 forintért, ami mondjuk korrekt, más lehet, hogy ennyit sem tett volna mev. Center tehát nem lett, és ez a legnagyobb szivfajdalmam, nem hiszem, hogy adtak volna mondjuk egy rp500c-t az RP250C akciós araban... Nem is ajánlották fel, én se kérdeztem, de szerintem ennek esélye 0,nincs rajta annyi margó. A különbözetet így visszautaltak.
Amp Rotel RA-03
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
- Renatto
- Kezdő Fórumlakó

- Kapcsolat:
Nyílván elfogyott és ezért kapod az utódot a 6000f-et. De a centernek is van utódja az RP-400 vagy 500, abból miért nem lehetett "pótolni"?
Hát, megszívtam... Nem lesz center, se rp260f... Csak rp6000, egy kis kompenzalassal... Inkább nem ecsetelem az esetet, mert csak a szokásos magyar sztori... A center hiánya fájó pont, már csak az nem lesz klipsch...
Amp Rotel RA-03
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A
DAC Topping E30
HW/SW RPi4 Volumio
Library QNAP TS-253A