Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Quad hangsugárzók
Quad hangsugárzók
Kétségeim feloldásaként pénteken elindultam a Bodor klub-délutánra, megtalálni a "hangot".
Ha nem haragszotok ide is berakom az élményeket, már csak azért is, mert a rendszeres összejövetelek mellett új online hi-fi/zene magazin, fórum várható a közeljövőben, amit most már a Bodor Feri is bejelentett, úgyhogy remélem nem titok:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... getnewpost
"Speedy"
A széles-sávú nem saját; kisebb - sőt igazán apró - méretűeket hallottam a Bodor Feriéknél (ld. link), "Klang"-nál és nekem nagyon tetszenek. Valószínű a felső-középtartományra vagyok fogékony. Nagyon nem tudok hozzászólni, de személyes üzenetben "megbeszélhetjük". De ha senkit nem zavar, akár itt is.
"Giorgio12"
Talán félreérthető volt a "marhaságom". Én a saját ötletre gondolva írtam ezt, ideális hálószoba monitornak nevezve a Quad 11-et, az első esti benyomás alapján kicsit viccnek szánva, aztán nem sokkal utána megjelent a hirdetésed, ahol leírtad a körülményeket. Ez teljesen véletlen egybeesés, csak kihasználtam.... Bocsánat, ha ez rosszul sült volna el.
Próbálom elhelyezni a 11L-t a szobában és a fejemben is, és egyenlőre arra jutottam, hogy kisebb szobában, halk zenehallgatáshoz nagyon jó lehet, ill. még nálam is jó. De ez valahogy a nagyobb hangerőnél nem működik. kicsit szétesik a hangkép. Pedig lassan a szoba közepén lesznek, farönkön. Kicsit viszont lehet, hogy túl messze raktam őket egymástól, úgy gondolom közelíteni kell és nem ennyire befordítani. Lehet, hogy relatíve nagy a szobám? Azt vettem észre, amit te is írsz, hogy az egységes zenemegjelenítés a jellemző tulajdonságuk és nem szabad a részletekben elveszni, csak én pont ezt csinálom....
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 392
Quad hangsugárzók
Üdv.
Ha már beidéztétek a hirdetésemet, reagálnék.
Kisméretü monitort kerestem, kis szoba, kis légtér, valamint olyat ami az Obeliskemmel jó párost alkot.
Ezt megtaláltam, együtt valóban dalolnak (nem hifiznek) csak sajna érzelmi alapon döntöttem.
A hálószobában csak falikonzolon tudtam elhelyezni, így közel van a falhoz, a reflex nyílás hátrafelé néz, ezért nem tudja hozni magát, ezt be kellett lássam.
Egy állványon, elhúzva a faltól szerintem csodás,(jó erősítővel persze).
- Speedy Gonzales
- V.I.P.

- Értékelés: 218
Quad hangsugárzók
„Marhaságnak” írtam, de itt a példa, a nyugodtságát más is a hálószobában használja ki:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... quad-11l2/
Kiegyenlítetten, „hosszanhallgathatóan” zenél, de mindennapos felhasználásban nekem hiányzik a testesség - ez ugye a hálószobában (más okból kifolyólag) megtalálható. A méretkülönbség miatti összevetés kicsit igazságtalan, de az utóbbi időben az apró széles-sávúak hangzásvilága megérintett. Úgy gondoltam, szükségem van arra, hogy egy kis monitort meghallgassak. Érdekes ott elnézőbb tudtam lenni, igaz az a zsebet és lelkiismeretet kevésbé terhelő árkategória.
Lehet, hogy ezt most egy kicsit elsiettem….
Milyen szélessávúról van szó egyébként, azt szabad tudni?
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference
Quad hangsugárzók
„Marhaságnak” írtam, de itt a példa, a nyugodtságát más is a hálószobában használja ki:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... quad-11l2/
Kiegyenlítetten, „hosszanhallgathatóan” zenél, de mindennapos felhasználásban nekem hiányzik a testesség - ez ugye a hálószobában (más okból kifolyólag) megtalálható. A méretkülönbség miatti összevetés kicsit igazságtalan, de az utóbbi időben az apró széles-sávúak hangzásvilága megérintett. Úgy gondoltam, szükségem van arra, hogy egy kis monitort meghallgassak. Érdekes ott elnézőbb tudtam lenni, igaz az a zsebet és lelkiismeretet kevésbé terhelő árkategória.
Lehet, hogy ezt most egy kicsit elsiettem….
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6493
Quad hangsugárzók
Ekkora méret eltérés esetén nem csoda, hogy vakarózol.Szerintem bárki vakarózna, de majd megszokjátok egymást a Quad-al is.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Quad hangsugárzók
"Várjuk (gondolom, mehet a többes szám) a tapasztalatokat az új lakhelyükön."
Ha tényleg érdekel benneteket……..”nemt’om”!
A saját hangsugárzók meghallgatását követően bekötöttem a Quad-okat és nem nagyon mosolyogtam. Az általatok említett semlegesség számomra kissé színtelen, vékony, tömör hangképben jelentkezett, teljes ellentéteként a megszokott „agresszív” nyíltságnak. A próba-meghallgatást követően ezt persze vártam a "beidegződésemhez" képest, de valahogy a testesség, levegősség, térérzet is megváltozott, amit viszont a rendszer összeállítás okozhat. Sűrű vakaródzások közepette cserélgettem a lemezeket és nem voltam elégedett. Aztán szép lassan eljött az este, amikor úgy döntöttem egy teljes lemezt végighallgatok. És hopp, a nem éppen pörgős, 12 perces bevezetés könnyedén végigszaladt – nem, nem aludtam el – és a továbbiakban is andalító nyugalom vett körül.
Kíváncsi lennék, ha mérni lehetne, hogy az elektronikák illeszkedése, ill. a fülem „hozzá szokása” milyen mértékben játszott szerepet ebben (nyolc óra körül volt, úgy gondolom a hálózat „elcsendesedése” még kevésbé érvényesült). Tehát ecc’erűen fogalmazva, megtaláltam az ideális hálószoba monitort, a szomszédok örömére is. „De baj van ám, majmócák” – nincs hálószobám!
A kis pockok már lenyugodtak, „a villamos is aluszik”, én pedig reggel folytatom a „vakarózást”….
Talán némi magyarázat, hogy miért is furcsák nekem egyenlőre ezek a kis monitorok - "kisöcsi" és a "nagytezsvér" :
Quad hangsugárzók
Ha lesz rá lehetőséget azért próbáld majd meg egy zárt szubbal.
Amúgy milyen a classic a 11LE-hez képest?
Ha lesz egyszer végre zeneszobám, akkor azzal fogom, és talán még egy Unico Secondo vagy valami hasonló is becsusszanna karmesternek hozzájuk.
Hogy milyen? Még nem mernék véleményt mondani, annyi időm még nem volt hallgatni, de talán mintha a magasaiban más lenne kicsit (máshogy követi le pl. a sziszegős énekhangokat), nem mondom még, hogy jobb vagy rosszabb, hanem kicsit más. Tetszeni nagyon tetszik ez a hang is, nem nevezném chinese rubbish-nak a kicsiket, elég jól ki vannak találva, úgy tűnik. Nagyon jó, levegős a hangzás, sehol sem fulladozik az előadás (de ez az elődjénél is így volt), tud finom is lenni, de elementáris erő is van, ha kell, közben nem omlik össze a hangkép. Nagy orgona minden sípját kihallani. Az énekhangok jól artikuláltak és továbbra is nagyon tetszenek a Quad előadásmódjában.
Szóval nem összehasonlítás, a lényeg, hogy ez is jó dobozka.
Kinézetre jóval puritánabb, mint a 11LE, de ez is szép, letisztult összhatású.
Ja, nincs hangfal-élmény ugyanúgy kipipálva, térleképezése minden irányban igen jó azokkal a muzsikákkal, amiket eddig hallottam rajta.
Quad hangsugárzók
25Hz-től aládolgozik nekik, így lesz kerek, teljes a hangkép.
Ha lesz rá lehetőséget azért próbáld majd meg egy zárt szubbal.
Amúgy milyen a classic a 11LE-hez képest?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Quad hangsugárzók
Sokszor leírtam, hogy nem vagyok mélybuzi, de egy REL-t megéri beputtyintani melléjük
Igaz, most én is melléjük tettem puttyintottam szubot, és valóban odateszi azt a kis pluszt mindenhova. És itt tényleg csupán arról van szó, hogy 50Hz alatt nemigen jön ki semmi a Quadokból, a szub meg nagyjából - nem akarok számháborúzni, kiméréshez meg csak botfülométerem van műszernek - 25Hz-től aládolgozik nekik, így lesz kerek, teljes a hangkép.
Továbbra is nagyon szeretem őket, nagyon úgy néz ki, hogy a jelenlegi szobában hosszú távú társaim lesznek a zenélésben.
Quad hangsugárzók
Ne félj, tudnak olyat is, ha úgy variálod a láncot! Még talán nálad is eljön az ideje, hogy néha betömöd a reflexnyílásokat is, olyan mélyeket is tud adott zenével/körülmények között.
Sokszor leírtam, hogy nem vagyok mélybuzi, de egy REL-t megéri beputtyintani melléjük
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
Quad hangsugárzók
Naná, hát kíváncsi az ember, hogy amit ő úgy szeret, másnál hogyan állja meg a helyét.
Utána rájöttem, hogy át kellett volna kötögetnem a HM vasra, mert az FA30-cal amolyan audiofiles, levegős, könnyű hangjuk volt, te meg azt hiszem, lehengerlő, "zsíros" hangzásra vártál, amikor bekötöttük.
Ne félj, tudnak olyat is, ha úgy variálod a láncot! Még talán nálad is eljön az ideje, hogy néha betömöd a reflexnyílásokat is, olyan mélyeket is tud adott zenével/körülmények között.
Quad hangsugárzók
Abban igaza van demerzel szakkollégának, hogy nagyon nem mindegy mit kötsz eléjük, megmutatják.
Én azt tapasztaltam, hogy szeretik sűrűn inni a kakaót, ill. meghálálják ha van mögöttük tartalék.
Quad hangsugárzók
Jaj, de türelmetlen vagy....
Ahhoz képest, hogy - a "bejáratott" hangsugárzómat kölcsönadtam egy hete - a helyére bekötött másikat épp' csak bekapcsoltam, némi kényszer szobaátalakítás miatt rögtön szét is kellett szednem mindent - tegnap az IKEA-ba indultam "stoppal" és valami egész mással tértem haza - ma leginkább a kép-átméretezés rejtelmeit kutattam (az eredmény magáért beszél) - magamhoz kell térnem. Öreg vagyok már ennyi izgalomhoz....
Természetesen megpróbálok tudósítani az eseményekről, de egyenlőre csak gyönyörködöm - meg pakolom vissza a szobát - és szelidítgetem a kis pockokat. Kesztyűs kézzel bánok velük.
Azért nem volt az olyan rossz nálad, csak nagyon más, mint amihez hozzászokott a fülem. Éppen az a félelmem, hogy úgy szólnak majd, ahogy akarnak és nem úgy, ahogy én fütyülök (amúgy elég bénán fütyülök, de ezt nem tudhatják).
Quad hangsugárzók
Az országban szerintem ez az egyetlen ébenfa 11L. Szerintem tetszeni fog, a hangja is
Szerintem is álomszépek. De már kicsit kiidegeltek az otthoniak (sajna nappaliban vannak, nem saját hang-szentélyben), hogy "koporsó dizájn", meg "túl komor", így leváltottam a rózsafára. Most talán kicsit békén hagynak.
Talán meg sem lepődtem, pár hónap használat után, hogy a meghirdetés utáni órákban milyen sok érdeklődés érkezett.
Ezek szerint vagyunk páran, akiket meggyőztek ezek a kis Quad bébik.
Zsolti is amikor először meglátta őket: "-Ezek ilyen kicsik?" :-)
Nála százszor jobban fognak szólni (szobaméret, alaprajz, csillapítás...)
Félt is, hogy ő nem ilyen hanghoz van szokva, mint ami az én láncommal előjött, de én úgy tapasztaltam, hogy ezek olyan jó kis jószágok, hogy a lánc minden egységének az egyéniségét (de még a különböző kábelek eltérő hangkarakterét is) megmutatják, így szerintem nála úgy fognak szólni, ahogyan az ő lánca szólni akar/tud.
Várjuk (gondolom, mehet a többes szám) a tapasztalatokat az új lakhelyükön.
Quad hangsugárzók
Nos igen, ha van hozzá nagyítód.... , de bizony ők azok.
Az országban szerintem ez az egyetlen ébenfa 11L. Szerintem tetszeni fog, a hangja is
Quad hangsugárzók
De jó őket újra látni
Nos igen, ha van hozzá nagyítód.... , de bizony ők azok. Majd talán megtanulok normális képet készíteni és fel is tölteni.
Megnyugtatlak, továbbra is gyönyörűségesek, az előző tulajdonosok vigyáztak rájuk, amihez megpróbálok én is csatlakozni. Köszönöm a jókívánságot, ha a meghallgatás is a ránézéshez hasonló örömet nyújt, akkor meglesznek azok a kellemes órák.
Quad hangsugárzók
Szerbusztok, üdv' a "társaságnak"!
A körülmények kényszerétől vezetve viharos gyorsasággal, de némi fenntartással itt kötöttem ki (ill. ő kötött ki nálam). Egyenlőre csak a kicsomagoláson és a lentebb történt hozzászólások átolvasásán vagyok túl, de remélem előbb-utóbb meg is szólalnak....
De jó őket újra látni, sok-sok kellemes órát hozzá!
Quad hangsugárzók
Szerbusztok, üdv' a "társaságnak"!
A körülmények kényszerétől vezetve viharos gyorsasággal, de némi fenntartással itt kötöttem ki (ill. ő kötött ki nálam). Egyenlőre csak a kicsomagoláson és a lentebb történt hozzászólások átolvasásán vagyok túl, de remélem előbb-utóbb meg is szólalnak....
- b_t
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Quad hangsugárzók
Ha nem is hangfalak, de mégis csak, mi is van itt a 10-ik másodpercnél?
http://carbon4copy.blogspot.com/
-
Vendég
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1633
Quad hangsugárzók
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 392
Quad hangsugárzók
Egy szinte új 11L2-t most kezdtek hirdetni, biztos kell a 12-es.
Mekkora a szoba, én a kicsi hálószoba miatt direkt a 11-est
választottam.
Most látom, hogy ős régi a beírás.
Mindegy ez már tárgytalan.
-
Vendég
Quad hangsugárzók
Egy letűnt világ emlékei, vagy Kondot mindenkinek? Quad II Classic
http://www.halfnote.hu/blogs/revox/egy- ... ii-classic
Hosszú vajúdás után megoldódott a gyorsasági problémám,egy Nordost Blue Heaven IC személyében. Nemcsak jóval gyorsabb lett,hanem szebben-jobban is szól a zene.
Végre ott a bugi a lábamban... Most először érzem úgy,hogy ezzel a rendszerrel hosszú ideig lehet együtt élni!
Igen, egy Nordost kábel nálam is hasonló változást hozott.
Quad hangsugárzók
Hosszú vajúdás után megoldódott a gyorsasági problémám,egy Nordost Blue Heaven IC személyében. Nemcsak jóval gyorsabb lett,hanem szebben-jobban is szól a zene.
Végre ott a bugi a lábamban... Most először érzem úgy,hogy ezzel a rendszerrel hosszú ideig lehet együtt élni!
Igen, egy Nordost kábel nálam is hasonló változást hozott.