Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kef hangsugárzók

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Akkor most se az IQ3 se az IQ9 nem jó? Az IQ5-ről szinte csupa jót olvastam. A gyártók a legtöbb műszaki cikket a bolti ár 5-15% százalékáért állítják elő, pláne ha Kínában készül. A többi az adó, haszon, szállítás, engedélyek...De evvel nem lehet mit kezdeni, kevlár, üvegszál, titán hangszóró membránt, LCD kijelzőt de még LEDet sem lehet házilag készíteni. Jó igaz, dobozt végül is igen. Csinálnék is, mert a szakmámba vág, de csak 100% jó minőségű elemekből, tervből. Viszont így az alkatrészek ára közelíti a készen megvehető kipróbálható hangszórót.

Én csak a saját tapasztalatom írtam le.
IQ9-em volt,IQ3-am most is van.
Szerintem lehet ennyi pénzért már sokkal jobb dobozokat venni.
Sajnos az a gond ezzel a szériával,hogy túl van árazva.
Csak hogy megértsd miért írom:A kínai GP elemgyár aki a KEF tulajdonosa legyártja kínában,majd eladja az európai képviseletnek,aki a magyarnak,aki pedig a kiskereskedőknek és a multiknak.Ez kb 150%-al növeli meg az árát.
Mi megvesszük a gyártótól és eladjuk a vevőknek.Ezzel elég nehéz versenyezni.Ezért van pl,hogy az M1-es Swans dobozok kevesebb,mint a felébe kerül,mint a németeknél.
Gyere el egyszer hallgatózni.Meghallgatot a KEF dobozt,utána másokat.Hihetetlenül nagy monitor gyüjteményem van.

christuner
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: christuner »

Az IQ3 egy kiváló doboz, ezt a típust nagyon jó szívvel tudom ajánlani.

Nekem egy tuingolt változat van,de még ezt is szenvedés sokáig hallgatni.

Szerintem ne akarj kitólni másokkal azzal,hogy ezt ajánlod. :kiraly:

Ez az IQ széria szerintem nem sikerült.A legrosszabb ezek közül is a 9-es.
Nem volt egyszerű eladnom.
Ez a széria csak a kereskedőknek tetszik.
Jót lehet rajta kaszálni.Az IQ9-es doboz anno 320000 Ft volt.
Egy ilyen minőségű dobozt kb 20000 Ft-ból lehet kínában előállítani.Mivel ez is ott készült,így kétlem,hogy sokkal többe került a gyárnak.

Itt egy kép a régi IQ9-es dobozomról.a mellette lévő doboz 99000 Ft-ba kerül.Kb 5-ször komolyabb a megépítése.Az IQ9 16 Kg,amiből könnyen látható,hogy mindenen spóroltak.

Akkor most se az IQ3 se az IQ9 nem jó? Az IQ5-ről szinte csupa jót olvastam. A gyártók a legtöbb műszaki cikket a bolti ár 5-15% százalékáért állítják elő, pláne ha Kínában készül. A többi az adó, haszon, szállítás, engedélyek...De evvel nem lehet mit kezdeni, kevlár, üvegszál, titán hangszóró membránt, LCD kijelzőt de még LEDet sem lehet házilag készíteni. Jó igaz, dobozt végül is igen. Csinálnék is, mert a szakmámba vág, de csak 100% jó minőségű elemekből, tervből. Viszont így az alkatrészek ára közelíti a készen megvehető kipróbálható hangszórót.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Átalakított váltó

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Itt lehet megnézni az IQ3-as dobozom modifikációját.
http://xfree.hu/album_show.tvn?SID=f68e ... t=&from=75

Gyári váltó:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Nekem egy tuingolt változat van,de még ezt is szenvedés sokáig hallgatni.

Szerintem ne akarj kitólni másokkal azzal,hogy ezt ajánlod. :kiraly:

Ez az IQ széria szerintem nem sikerült.A legrosszabb ezek közül is a 9-es.
Nem volt egyszerű eladnom.
Ez a széria csak a kereskedőknek tetszik.
Jót lehet rajta kaszálni.Az IQ9-es doboz anno 320000 Ft volt.
Egy ilyen minőségű dobozt kb 20000 Ft-ból lehet kínában előállítani.Mivel ez is ott készült,így kétlem,hogy sokkal többe került a gyárnak.

Itt egy kép a régi IQ9-es dobozomról.a mellette lévő doboz 99000 Ft-ba kerül.Kb 5-ször komolyabb a megépítése.Az IQ9 16 Kg,amiből könnyen látható,hogy mindenen spóroltak.

christuner

Kef hangsugárzók

Az IQ3 egy kiváló doboz, ezt a típust nagyon jó szívvel tudom ajánlani.De 85 körül már más alternatíva is lehet. Én a Jamo-t nem javaslom igazán, max populárisabb műfajokra.

Van egy régi IQ1 amiben 165-ös a hangszóró és mintha megegyezne a paramétere a mostani IQ3-al. Lehetséges?

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

De 85 körül már más alternatíva is lehet. Én a Jamo-t nem javaslom igazán, max populárisabb műfajokra.
Naim-ZU

christuner

Kef hangsugárzók

Egy egyszerű kérdés, hozzáértőktől kérdezném, IQ5 vagy jamo e770? Klasszikus zenére, jazz...ilyesmi.
Ha Kef-et szeretne ilyen zenékre, akkor nem hiszem, hogy az IQ sorozatból kellene keresgélnie.
Egy XQ-20 pl. annak ellenére, hogy polcsugárzó, összehasonlíthatatlanul jobban szól ezeken a típusú zenéken. (Ezt tapasztalatból mondom.)
Sajnos az ára is magasabb polcsugárzó létére, mint ennek az álló doboznak, és nem tudom, hogy az beleférne-e az ön pénzügyi keretébe.
Persze, ha úgy merül fel a kérdés, hogy új IQ5, vagy esetleg használt XQ-20, akkor, már lehet, hogy nem is állnak olyan messze egymástól árban, miközben hangban továbbra is kategóriák választják el egymástól a kettőt.

Most van használtan ezis mag azis (IQ5 vs. JamoE770) kb. egy árban 80-85ezerért bár egyiket sem hallottam. Ennél viszont nem mennék feljebb.

Vendég

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az XQ dobozkák elég jók, ezzel egyet értek Kaporka úrral...Sajnos ez az IQ széria valamiért nem lett a szívem csücske, a legnagyobb csalódás számomra az IQ9 doboza lett...

Vendég

Kef hangsugárzók

Egy egyszerű kérdés, hozzáértőktől kérdezném, IQ5 vagy jamo e770? Klasszikus zenére, jazz...ilyesmi.
Én csak egy másik alternatíva felé tudok segíteni.

Dali C6 vs Kef IQ5

1 - 0

Vendég

Kef hangsugárzók

Ha Kef-et szeretne ilyen zenékre, akkor nem hiszem, hogy az IQ sorozatból kellene keresgélnie.
Egy XQ-20 pl. annak ellenére, hogy polcsugárzó, összehasonlíthatatlanul jobban szól ezeken a típusú zenéken. (Ezt tapasztalatból mondom.)
Sajnos az ára is magasabb polcsugárzó létére, mint ennek az álló doboznak, és nem tudom, hogy az beleférne-e az ön pénzügyi keretébe.
Persze, ha úgy merül fel a kérdés, hogy új IQ5, vagy esetleg használt XQ-20, akkor, már lehet, hogy nem is állnak olyan messze egymástól árban, miközben hangban továbbra is kategóriák választják el egymástól a kettőt.

Vendég

Kef hangsugárzók

Hát az IQ5 semmiképp, a Jamot sajna nem ismerem...

christuner

Kef hangsugárzók

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Persze, a Dynaudio a szubok Mercedese.

Hali Mindenki!

Bocsi, kicsit új vagyok még a házban, de ezzel a beírással egyetértek. Én is rajongok a Dyno szubjaiért hallottam is, de nemrég 1 cimbinél A/B demóztunk egy kis Dynot egy REL q100e-vel, és a többszázezres árkülönbség ellenére nem, hogy meg nem szorította, de bizonyos paraméterek (teljesítmény, dinamika -igen, egy szubnál!) tekintetében elhallványította a Dynot.

Amúgy azóta a REL nálam bürrög -ezért kérdezem a véleményeteket erről a szubról-, és egy kis pár Audience 40-es van mellékötve. A hangzás 35 négyzetméterben (4m belmagas) LEHENGERLŐ. Jobb lehetne egy KEF-fel?

Lehet, hogy jobban szólna Dyno szubbal, de most nem érek rá 250 Forintra a legkisebb Dyno szubért. Ilyeneket meg nem nagyon tukmálgatnak használtan.

Bocs, ha off volt, a válaszokat előre is köszönöm.

Dyno, REL, előre.

Peace & Love.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 17

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: keccsa »

Az RTi 10-nek ráadásul van egy bizonyos frekin beesése is...Ott a mély eltűnik..

Ja, és ráadásul - mint írtam - piszkosul függ az alsó tartományban a frekimenet attól, hogy hová teszed a dobozt.
Elhibázott lépés volt megvennem annak idején... :kiraly:
Mindenki magának hülye...

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Ez szép és jó, de tegyük hozzá a polkodnak nem volt sub támogatottság, míg a kefnél igen.
És egy dyno sub amúgy sem a szubok legallja tehát mélyben jóhogy jobban tetszett a kef q5+dyno szub mint önmagában a polk rti 10, nem?

Persze, a Dynaudio a szubok Mercedese. Ennek ellenére elképzelhetőnek tartom, hogy az IQ5-tel és egy, a Dynaudionál olcsóbb, de azért jó szubbal is (persze rendesen beállítva) jobb hangot lehet produkálni, mint az RTi10-essel, és annál lényegesen kevesebbért...

Vendég

Kef hangsugárzók

Van most nála kölcsönbe egy kis Dynaudio szub. Belőttük a rendszerhez (RMAA-val mérve az alsó tartományt kiemelés nélkül le lehetett vele vinni 25 Hz-re, igaz az IQ5 reflexnyílásába be kellett tenni a gyári szivacsdugót is a linearizáláshoz), és akkor kis túlzással leesett az állam!Az én Rotel RA840 BX2 erősítőmmel hajtva a konfiguráció (IQ5+Dynaudio) lealázta a Polkaudio RTi10-esemet... 

Ugyan a két cucc (Polkaudio kontra IQ5+Dynaudio) árban kábé együtt van, viszont nekem sajnos jobban tetszik a KEF+Dynaudio, mint a saját dobozom! Basszus...  :kiraly:

Végső konklúzió: Az IQ5 a kis Dynaudioval nagyon ütős párost alkot. Ezek után kíváncsi lennék az IQ5 SE-re...  :kiraly:

Ez szép és jó, de tegyük hozzá a polkodnak nem volt sub támogatottság, míg a kefnél igen.
És egy dyno sub amúgy sem a szubok legallja tehát mélyben jóhogy jobban tetszett a kef q5+dyno szub mint önmagában a polk rti 10, nem?

Az RTi 10-nek ráadásul van egy bizonyos frekin beesése is...Ott a mély eltűnik..

Vendég

Kef hangsugárzók

Igen, az IQ9 sokak szerint a legrosszabb az IQ sorozatból (viszont az a legnagyobb teljesítményű...).
Az IQ5 és az IQ7 szerintem is sokkal jobban szól az IQ9-nél, annak ellenére, hogy az IQ5 harmadába kerül az IQ9-nek.

Én tényleg csak az IQ9-et hallgattam,mivel az volt .
Azt szét is szedtem.Ezért mondtam,hogy maga a borzalom.ilyan gagyin megépített dobozt ritkán látni.
Nem hiszem,hogy a kisebbeket jobban megépítették volna.A doboz nagyon kong.A doboz fala a legvékonyabb,ami csak lehetséges.Lehet,hogy pont ez miatt jobb a kisebb modell,mert azt hallkabban hallgatják és nem tűnik fel a doboz kongása.

A Kef-nek a kis dobozai amik jók, azoknál nem kong mivel ugye kisebb a felület is...A kicsik közt vannak egész jó hangú darabok XQ pld. egy nagyon jó kis doboz...

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Kef hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Van most nála kölcsönbe egy kis Dynaudio szub. Belőttük a rendszerhez (RMAA-val mérve az alsó tartományt kiemelés nélkül le lehetett vele vinni 25 Hz-re, igaz az IQ5 reflexnyílásába be kellett tenni a gyári szivacsdugót is a linearizáláshoz), és akkor kis túlzással leesett az állam!Az én Rotel RA840 BX2 erősítőmmel hajtva a konfiguráció (IQ5+Dynaudio) lealázta a Polkaudio RTi10-esemet...

Ugyan a két cucc (Polkaudio kontra IQ5+Dynaudio) árban kábé együtt van, viszont nekem sajnos jobban tetszik a KEF+Dynaudio, mint a saját dobozom! Basszus... :kiraly:

Végső konklúzió: Az IQ5 a kis Dynaudioval nagyon ütős párost alkot. Ezek után kíváncsi lennék az IQ5 SE-re... :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Igen, az IQ9 sokak szerint a legrosszabb az IQ sorozatból (viszont az a legnagyobb teljesítményű...).
Az IQ5 és az IQ7 szerintem is sokkal jobban szól az IQ9-nél, annak ellenére, hogy az IQ5 harmadába kerül az IQ9-nek.

Én tényleg csak az IQ9-et hallgattam,mivel az volt .
Azt szét is szedtem.Ezért mondtam,hogy maga a borzalom.ilyan gagyin megépített dobozt ritkán látni.
Nem hiszem,hogy a kisebbeket jobban megépítették volna.A doboz nagyon kong.A doboz fala a legvékonyabb,ami csak lehetséges.Lehet,hogy pont ez miatt jobb a kisebb modell,mert azt hallkabban hallgatják és nem tűnik fel a doboz kongása.

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Szia Béla!

A galériájában nem volt IQ5, de azért megkérdezem!

Üdv!

Ez az IQ széria egy agyrém.
Nekem a 9-es volt,mint írtam.
Ennyi pénzért hihetetlen egy gagyi doboz.
A váltója szintén. kábelezésről nem is beszélve.
320000 Ft volt a fogy ára anno.

Az IQ5 és az IQ7 szerintem is sokkal jobban szól az IQ9-nél, annak ellenére, hogy az IQ5 harmadába kerül az IQ9-nek. Az is igaz, hogy egy 20 négyzetméter körüli (alatti) szobába bőven elég, de 25-30 négyzetméter között már az IQ7 kell.
Az IQ9-el az a baj, hogy halkan hallgatva még elmegy, nagyobb teljesítményen (pont ott, ahol létjogosultsága volna) viszont teljesen szétesik a hangja.

Ahogy hallgattam a haver IQ5-ösét (gyakorlatilag gyári, semmit nem módosított rajta, csak átkábelezte, és azokat a vacak saruk helyett forrasztotta a kábelvégeket), nekem az jött le, hogy nagyon jó a tere (majdhogynem "monitoros"), a felső tartomány tiszta, de visszafogott (szereti az olyan erősítőket, amelyek kicsit "fényes" hangzásbalansszal rendelkeznek), viszont a legalja hiányzik (relatíve kis hangszóróktól nem is lehet gatyalengető basszusokat elvárni). Van most nála kölcsönbe egy kis Dynaudio szub. Belőttük a rendszerhez (RMAA-val mérve az alsó tartományt kiemelés nélkül le lehetett vele vinni 25 Hz-re, igaz az IQ5 reflexnyílásába be kellett tenni a gyári szivacsdugót is a linearizáláshoz), és akkor kis túlzással leesett az állam!
Az én Rotel RA840 BX2 erősítőmmel hajtva a konfiguráció (IQ5+Dynaudio) lealázta a Polkaudio RTi10-esemet... :baby:

Az IQ5+Dynaudio magasban talán nem adott olyan sokat, mint a Polkaudio, viszont azok a kevesebb magasak sokkal kellemesebbek voltak. A Polkaudio magasai jobban a helyes hangzásbalansz felé mutattak, viszont valahogy mégis kellemesebb volt az IQ5-öst hallgatni. A két cucc tere pedig abszolút nem egy kategória. A KEF tere sokkal szélesebb, és ami fontosabb, mélyebb volt (sőt, még bizonyos mértékben függőlegesen is tagolódott a tér)!
A Polkaudio a hátsó reflexnyílás miatt roppant érzékeny arra, hogy hová teszem. A fal mellett rettentő sok, viszont puffogó basszusa lesz. Faltól elhúzva sokat javul a helyzet, de akkor a mélyek sokkal szegényesebbek.
Jó játék...
:kiraly:
Ugyan a két cucc (Polkaudio kontra IQ5+Dynaudio) árban kábé együtt van, viszont nekem sajnos jobban tetszik a KEF+Dynaudio, mint a saját dobozom! Basszus...

Az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy annak idején (kábé egy éve), amikor megvettem a Polkaudiot, nem ideális körülmények között hallgattam meg. Mivel jókat olvastam egyébként róla, ráfogtam, hogy azért nem tetszik, amit hallok, mert a körülmények olyanok amilyenek. Sajnos egy év alatt sem sikerült "összeszoknunk", pedig az égiek a tanuim, hogy én mindent megpróbáltam...

Végső konklúzió: Az IQ5 a kis Dynaudioval nagyon ütős párost alkot. Ezek után kíváncsi lennék az IQ5 SE-re... :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Szia Béla!

Üdv!

Ez az IQ széria egy agyrém.
Nekem a 9-es volt,mint írtam.
Ennyi pénzért hihetetlen egy gagyi doboz.
A váltója szintén. kábelezésről nem is beszélve.
320000 Ft volt a fogy ára anno. :kiraly:

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Kutakodtam a neccen, de nem nagyon találtam meg a következő dolgokat:

1. IQ5 hangváltó kapcsolási rajza.
2. IQ5 SE hangváltó kapcsolási rajza.
3. Pontos belső különbségek (fotókkal alátámasztva) az IQ5 és az IQ5 SE között (azon kívül, hogy az SE a teljes doboztérfogatot használja, illetve a váltójaát is áttervezték...).

Tudtok nekem ebben segíteni?

Szerintem írj neki.
Ő már belezett szét pár dobozt.
http://xfree.hu/album_show.tvn?SID=f20e ... t=&from=90

Szia Béla!

Üdv!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

3. Pontos belső különbségek (fotókkal alátámasztva) az IQ5 és az IQ5 SE között (azon kívül, hogy az SE a teljes doboztérfogatot használja, illetve a váltójaát is áttervezték...).

Szerintem írj neki.
Ő már belezett szét pár dobozt.
http://xfree.hu/album_show.tvn?SID=f20e ... t=&from=90

keccsa
V.I.P.
V.I.P.

Kef hangsugárzók

Sziasztok!

Az egyik barátom IQ5-öst hallgat, mellyel alapvetően meg van elégedve, de szeretné egy kicsit továbbfejleszteni, ebben kérte segítségemet.

Előre is köszönöm!

keccsa

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”