Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hangfal számítógéphez

Puzzles
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: Puzzles »

Az eddigi infók alapján úgy tűnik, hogy talán a legmegfelelőbb számomra. Erről valami infó esetleg?

...akkor most van infód a dobozról,vagy nincs? Mi alapján tűnik úgy hogy ez a megfelelő számodra?

egyébként ezek a méretek már egy polcsugárzó jellemzői,semmiképpen nem íróasztalra való, bár te tudod.

Dimensions (H x W x D) 318mm x 174mm x 203mm / 12-1/2" x 6-7/8" x 8"

Igazándiból sosem mondtam, hogy íróasztalra szeretnék hangfalakat, mindössze annyit mondtam, hogy számítógéphez kellenének. Pont azért kezdtem polcsugárzó irányba nézelődni, mert valószínűleg oda fog kerülni a doboz.

Ami alapján megfelelőnek tűnik, az a nézelődés közben kialakult követelménylistám, illetve maga a tény, hogy illik az erősítőhöz technikailag. A követelmények nagyjából úgy néznek ki, hogy jó hangja legyen (legfontosabb), árban elérhető legyen (ez mondjuk olyan max. 80e / párt jelent), preferálnám a 3-utas kivitelt, előny ha mágnesesen árnyékolt (bár nem feltétlen követelmény) és mindezek mellett esztétikailag és méretben is feleljen meg. A méretnél inkább mélységkorlát van, jó lenne, ha kb. 20 cm-nél nem lenne mélyebb. Nem tudom, hogy ez mennyire számít, de praktikusabb lenne elfektetni a hangfalat, úgyhogy ha ez spéci követelmény, akkor ez is egy szempont.

Körülbelül ennyi. Ahogy olvasgatok, úgy alakul a fejemben a lista a követelményekről, illetve igyekszem rugalmasan kezelni őket. Az mindenesetre semmiképp sem fontos, hogy íróasztalra lehessen helyezni a hangfalakat.

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: niof78 »

Én is elfelejtettem idézőjelbe tenni a 13 literes "kis" dobozkát az enyémről. Bár bruttó 13, a nettót lusta voltam kiszámolni...
Sensing The Progressive Feeling...

Klang
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 90

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: Klang »

Nagy édes! 
Eddig azt gondoltam kicsik!

Klang
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Az eddigi infók alapján úgy tűnik, hogy talán a legmegfelelőbb számomra. Erről valami infó esetleg?

...akkor most van infód a dobozról,vagy nincs? Mi alapján tűnik úgy hogy ez a megfelelő számodra?

egyébként ezek a méretek már egy polcsugárzó jellemzői,semmiképpen nem íróasztalra való, bár te tudod.

Dimensions (H x W x D) 318mm x 174mm x 203mm / 12-1/2" x 6-7/8" x 8"

Puzzles
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangfal számítógéphez

Sajnos, mint említettem, nem értek a hangfalakhoz (ezért is tettem fel itt a kérdésemet), így nem látom esélyét, hogy nekiálljak saját hangfalakat építeni. Nem is ez a célom.

Per pillanat a passzív hangfalak felé hajlok, bár még megpróbálom élőben meghallgatni a javasolt aktív szetteket is, ha sikerül. Az eddigi infók alapján úgy tűnik, hogy talán a JBL ES20 a legmegfelelőbb számomra. Erről valami infó esetleg?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11173
Kapcsolat:

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Ezt tudom én is javasolni, ha gondolod meg is hallgathatod nálam, TML,egyedi ,mért és garantáltan nincs doboz hangja.
Nagy édes!

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: AVX »

Lehet, de tartok tőle, ez sem fogja elérni a T200B szintjét, mert az azért egészen más kategória hangban.
És megépítettségben is. (Szerintem, elég, ha csak megnézzük a kettőnek a képét, meg a műszaki adatait.)
Persze, mindez kizárólag az én értékítéletemet tükrözi.
De azért az sem lehet véletlen, hogy a Swans-nak is a T200B a büszkesége, és nem a M200MKII, vagy MKIII.

Ha megjön az MK III,akkor összehasonlítom a T200-al.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6467

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Hali! Köszönöm4
Nem írtad meg melyikre Hivi B1S vagy laser4 -el szereltre vagy kíváncsi?
Igy néz ki a belseje, ami CNC-n készül ,és ez 7,918 m marást jelent.

Mik a méretek?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Klang
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Gratula hozzá Klang mester! Nagyon jól néz ki!Ilyet még én is el tudnék képzelni a mostani műanyag helyett!Mibe kerülne egy ilyen megépítése?(Jöhet privátban is ha nem publikus)

Hali! Köszönöm4
Nem írtad meg melyikre Hivi B1S vagy laser4 -el szereltre vagy kíváncsi?
Igy néz ki a belseje, ami CNC-n készül ,és ez 7,918 m marást jelent.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6467

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Esetleg építs egyet magad, ha van benned kis barkácsolási hajlam.
Ezt tudom én is javasolni, ha gondolod meg is hallgathatod nálam, TML,egyedi ,mért és garantáltan nincs doboz hangja.

Gratula hozzá Klang mester! Nagyon jól néz ki!Ilyet még én is el tudnék képzelni a mostani műanyag helyett!Mibe kerülne egy ilyen megépítése?(Jöhet privátban is ha nem publikus)
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Vendég

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: Vendég »

nem a Swans M200MKII-őt javaslom, hanem inkább a Swans T200B-t,
Most jön pár darab a 200 MK III-ból.
Technik Swans M200MKIII HighEnd-Aktiv-Monitor-Lautsprecher
Ez sem rossz és nagyon szép.
http://www.swans-europe.eu/swans-monito ... echer.html

Lehet, de tartok tőle, ez sem fogja elérni a T200B szintjét, mert az azért egészen más kategória hangban.
És megépítettségben is. (Szerintem, elég, ha csak megnézzük a kettőnek a képét, meg a műszaki adatait.)
Persze, mindez kizárólag az én értékítéletemet tükrözi.
De azért az sem lehet véletlen, hogy a Swans-nak is a T200B a büszkesége, és nem a M200MKII, vagy MKIII.

Klang
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Esetleg építs egyet magad, ha van benned kis barkácsolási hajlam.

és a nagyobb,ezt a gyermekeim használják laptopon.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

nem a Swans M200MKII-őt javaslom, hanem inkább a Swans T200B-t,
Most jön pár darab a 200 MK III-ból.
Technik Swans M200MKIII HighEnd-Aktiv-Monitor-Lautsprecher
Ez sem rossz és nagyon szép.

niof78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: niof78 »

Esetleg építs egyet magad, ha van benned kis barkácsolási hajlam. Én is így tettem, egy Audio System MX-165 Plus-nak építettem egy 13 literes kis dobozkát, amit egyelőre egy gyári Genius szg. hangfal kicsit moddolt erősítőjével hajtok, de beszerzés alatt van hozzá egy normális kis integrált erősítő, mert ez a kimenő 3W-jával nem egy erőmű, de kiindulásnak nem rossz...
Sensing The Progressive Feeling...

Vendég

Hangfal számítógéphez

Tisztelt Puzzles!

Nem tudom, hogy melyik Geniusokat sikerült meghallgatnia, amiknek dobozhangjuk volt, de feltételezem, hogy inkább a kisebbeket, mivel pl. GENIUS SP-HF 1250-nek, amit szinte minden fórumon dicsérnek, egyáltalán nincs dobozhangja. Sőt egy igen kiváló kis számítógépes hangsugárzó, nem csak MP3-as, hanem annál nagyobb felbontású zenékhez is. És mindezt saját tapasztalataim alapján is meg tudom erősíteni. Valamint azt is, hogy az árán jóval-jóval túlmutató minőséget produkál alig több, mint 10 000 Ft-ért. Kb. a négyszeres áru társaival sorolható egy kategóriába. (Itt most nem az extra akciós, meg kifutó modellek bemutatódarabjaira, stb. gondoltam.)

De, mivel azt írta, hogy "Az ár igazándiból - egy bizonyos szintig - nem szempont, ...", ezért Béla talán elnézi nekem, hogy vele ellentétben én, az ő termékeik közül nem a Swans M200MKII-őt javaslom, hanem inkább a Swans T200B-t, ami tényleg egy nagyon jó aktív hangsugárzó (külön monoblokkos erősítőkkel, stb.), még a M200MKII inkább közepes. (Talán ebből sem lesz sértődés.) És ezt szintén a saját fülemmel volt alkalmam megtapasztalni.
Ha pedig egyszer a T200B-re lenne egy olyan akció, mint most a M200MKII-re, akkor a számomra egyáltalán nem lenne kétséges, hogy a Magyarországon kapható számítógépes hangsugárzók közül melyiket vegyem.

Vendég

Hangfal számítógéphez

Ha van szabad erősítőd, és nem fog búgni a PC rendszerben, akkor én is inkább a passzívat ajánlom...Ott tudsz mellé kötni szubot is ha kicsinek és soványnak éreznéd a monitorok hangját.

Egyébként a BOSE meglepő volt, mert én is a kis mérete miatt féltem, de lehengerlő erő van benne, és nagyon jó a tere.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

utánanéztem és leginkább az AudioEngine-t emelték ki mindenhol, érdekes módon pont a Swans D1080-nal szemben.
és az is 39900 Ft?

Puzzles
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangfal számítógéphez

Köszi a tippeket. A BOSE valahogy aránytalanul drágának tűnik, meg érzésre is "picur", de ennek még utána kell olvasnom. A többinek utánanéztem és leginkább az AudioEngine-t emelték ki mindenhol, érdekes módon pont a Swans D1080-nal szemben. Ha AudioEngine, akkor inkább az 5-ösben gondolkodnék, mert van egy valószínűleg irracionális előítéletem a kicsi hangszórókkal szemben. Az ár igazándiból - egy bizonyos szintig - nem szempont, a hordozhatóság pedig végképp nem az, hiszen állandóra lesz felszerelve a hangfal.

Egyébként pont az AudioEngine 2 review-jában, amelyben végig áradozott a cikk írója a hangfalakról (részben a hordozhatóság miatt), van egy nagyon pici összehasonlítás hasonló árkategóriájú passzív hangfalakkal és nagyjából adottnak veszi a cikk írója, hogy persze azok nyilván jobban szólnak, csak annyit emelt ki, hogy nem szólnak annyival jobban. Ez egy kicsit megerősíti bennem azt a szemléletet, hogyha már hajlandó vagyok rászánni egy picit több pénzt (és ez így van), illetve amúgy is van egy erősítőm, akkor jobb eredményt kapok a passzív hangfalakkal.

A passzív hangfalas megoldással kapcsolatban a polcra tehető kategóriát böngészgetem. Egy lehetőségként felmerült az Infinity Primus P162, de eddig talán a legjobb, amit találtam az a JBL ES30. Ezekkel kapcsolatban van esetleg tapasztalat, ellenjavaslat, bármi?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Kínában két évig ezzel hifiztem,mikor kint éltem:
Swans D1080

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hangfal számítógéphez

Én ilyet hallgattam elég sokáig az irodámban:
M200MKII
http://www.swanspeaker.com/products/pro ... d=0&pid=24

Vendég

Hangfal számítógéphez

Én 2.1 rendszert tudok ajánlani ami nekem tetszett, az a BOSE rendszere volt, Companion 5 néven.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Hangfal számítógéphez

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Én Audioengine 2 aktív hangfalakat használok, nagyon jó a hangjuk és erő is van bennük.

http://www.audioengineusa.com/a2_home.php

http://www.stereophile.com/budgetcomponents/1207ae/

http://cgi.ebay.de/Audioengine-2-Aktiv- ... 2558a571f3

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Puzzles
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hangfal számítógéphez

Sziasztok,

A számítógépemhez szeretnék hangfalakat venni, de sajnos kicsit elakadtam a témában. Nem igazán tudok dűlőre jutni abban a kérdésben, hogy "megelégedjek" kifejezetten számítógéphez szánt aktív hangfalakkal, vagy inkább egy normál erősítőt beiktatva, "rendes" hangfalakat használjak.

Szóval a lényeg. A gépet nagyritkán játékra, de főleg zenehallgatásra (MP3, ...) használom (nomeg persze munkára, de az ilyen szempontból a zenehallgatás kategóriába tartozik). A zenéket viszont sokszor akár másik szobából hallgatom, úgyhogy olyan rendszert szeretnék, aminek van annyi ereje, hogy akár az egész lakásban jól hallható legyen. Filmeket külön rendszeren nézek, úgyhogy eleve nem gondolkozok 5.1-es vagy nagyobb szettben, inkább a 2.0 vagy 2.1 irány felé húzok.

Kipróbáltam jópár aktív hangfalszettet (Logitech, Genius, stb.) de nem igazán voltam elájulva a hangjuktól (valahogy "dobozhangja" volt mindnek), viszont az is lehet, hogy nem a legjobbakat sikerült megtalálnom. Cserébe viszont van itthon egy "maradék" Onkyo TX-SR600E erősítőm, ami a régi házimozi rendszerből maradt és tökéletesen működik. Eddig egy sarokban hevert, gondoltam hogy esetleg bekötném a géphez, hamár elpasszolni nem sikerül. Részben kicsit túlzás, mert böhöm nagy erősítő egy sima sztereó rendszerhez, de legalább tudom, hogy jól szól. És itt jön be a kérdés, hogyha viszont erősítő, akkor milyen hangfalakat érdemes venni hozzá? Sajnos abszolút nem vagyok otthon a témában, úgyhogy nagyon hálás lennék, ha tudnátok javasolni pár terméket, amiket utána kipróbálnék. Vagy esetleg inkább az aktív hangfalakat javasolnátok? Ha igen, melyiket?

Előre is köszönöm.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”