Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

De értitek. Ennyi erővel teljesen fölöslegesen mentem el meghallgatni hisz úgyis máshogy fog szólni itthon. lehet h ami bent kevésbé tetszett pont az jönne be itthon. nem lehet tudni csak ahogy Béla is mondja itthoni hallgatás után fog itt kiderülni minden..
Ez igaz, de ha egy hang abszolút távol áll tőlem (brutál mélyek, lapos magasok) akkor nem fogom hazavinni hogy hátha jó lesz otthon... mert azért kicsi az esély rá. :foto:

Pont ezek azok a jellemzők, amikre nem érdemes figyelni idegen helyen, mert erősen akusztika függőek.

Az otthoni kipróbálást kizáró kereskedőt meg egyszerűen le kell tojni.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

De értitek. Ennyi erővel teljesen fölöslegesen mentem el meghallgatni hisz úgyis máshogy fog szólni itthon. lehet h ami bent kevésbé tetszett pont az jönne be itthon. nem lehet tudni csak ahogy Béla is mondja itthoni hallgatás után fog itt kiderülni minden..
Ez igaz, de ha egy hang abszolút távol áll tőlem (brutál mélyek, lapos magasok) akkor nem fogom hazavinni hogy hátha jó lesz otthon... mert azért kicsi az esély rá. :foto:

De minden esetre ez egy nagyon jó dolog hogy ki tudod otthon próbálni.
Pár kereskedő már megoldhatóvá teszi hogy letét ellenében elviheti az ember haza 1-2 napra a készüléket és csak a számláért és a garijegyért kell visszamenni... mert általában ezeken a helyeken olyat ajánlanak ami valszeg meg is felel a követelményeknek, elvárásoknak! :kiraly:
Persze csak abban az esetben ha a vevő tudja hogy mit is akar!!!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

speeki89
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: speeki89 »

Igen lehet hogy kicsit pontatlanul fogalmaztam. Hallottam azért pár hasonló stílusú zenével is amiket én hallgatok. De többségében minőségi zenével teszteltünk.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Az igényeimet ismerve szeretem a hangerőt.. És tény hogy jól szóltak a monitor hangfalak, de nekem a mély hangok igencsak fontos szerepet játszanak zenehallgatáskor. Ha olyasmi stílusú zenéket hallgatnék mint amiket hallgattunk biztos hogy monitor hangfalat választanék. De egy rap zenében pl ahol sok a mély, azt egy 12cm-es hangszóró pl vagy 16cm-es nem fogja úgy kiadni mint egy 20cm-es. Ebből kifolyólag szerintem jó lesz az a DP288..
Szerintem nem a hangnyomás a lényeg, hanem a dinamika. :foto:
Amihez nagyon sok köze van az erősítőnek és az alapanyagnak is...

Természetesen nem fog egy monitor úgy szólni bizonyos zenéken (mondjuk rap) mint egy álló doboz... de 13- 16 cm-es motorokból is hallottam már olyat szólni hogy lerepült a hajam (azóta is kopasz vagyok ).
Amúgy valóban igaza van fapacinak is hogy olyan zenékkel kell hallgatni amit otthon is fogsz, de azért ezekkel nem tudja megmutatni a doboz a képességeit sajnos.
Nem beszélve hogy kis térben egy relatíve jó doboz is csak kis esélyel tud jól szólni.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez így csak részben igaz. :foto:

Az amit lebénáztál, a Lady Gaga volt flacban, azt valóban én vittem be, mert előtte leleveleztem speeki89-el, hogy mit szokott hallgatni.

A többi zenét speeki89 topictárs hozta mp3 formátumban....

No akkor az sem igaz,hogy nem hallgatott saját zenéket.

Stu3.14
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Stu3.14 »

Gondolom azért vittél béna mp3 as zenéket mert otthon is arról vagy arról is szoktad hallgatni...tehát amit te keresel annak béna zenével is jól kell szólni.

A "béna" zene a kolegámé volt egyébként

Ez így csak részben igaz. :foto:

Az amit lebénáztál, a Lady Gaga volt flacban, azt valóban én vittem be, mert előtte leleveleztem speeki89-el, hogy mit szokott hallgatni.

A többi zenét speeki89 topictárs hozta mp3 formátumban.... :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Gondolom azért vittél béna mp3 as zenéket mert otthon is arról vagy arról is szoktad hallgatni...tehát amit te keresel annak béna zenével is jól kell szólni.

A "béna" zene a kolegámé volt egyébként :foto:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem teljesen mindegy hogy "azokkal" a zenékkel jön ki a különbség hogyha te rappet meg R'n'Bt hallgatsz..Tapasztalatból mondom hogy amik jól szólnak pl. jazzel pocsékul fognak szólni pl. rockkal.
SZVSZ ti szerettek zenét hallgatni (mindegy milyen műfaj) és most "tesztelgettetek" egy jót.Ez klassz csak semmi köze nincs a zenehallgatáshoz mert otthon nem tesztelgetni szeretnétek majd.

Pont ezért ajánlottam fel,hogy vigye haza és tesztelje a demó készülékünket.
Ha nem tetszik,akkor adom a másikat.
Mi is ezzel a baj?
Meghallgattuk egyébként MP3 zenékkel is.

A legnagyobb gond a két helyiség közötti méretkülönbség,ami miatt én sem preferáltam a 288-as dobozt,de ezt csak otthoni körülmények között lehet eldönteni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mennyiben érdekesebb az, hogy általad nem hallgatott hangminőségű és stílusú zenékkel mit nyújt a berendezés? A jó lánc egyik fő jellemzője, hogy a gyenge minőségű felvételeket is élvezhetően szólaltatja meg.

Ezért ajánlottuk fel az otthoni meghallgatást.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Ugye saját zenéimmel szerettem volna meghallgatni a cuccokat de végülis meggyőztek arról hogy úgy nem lehet eldönteni hogy ilyen "béna zenéket" hallgatunk..
Mennyiben érdekesebb az, hogy általad nem hallgatott hangminőségű és stílusú zenékkel mit nyújt a berendezés? A jó lánc egyik fő jellemzője, hogy a gyenge minőségű felvételeket is élvezhetően szólaltatja meg.
Mély hangokban valóban volt különbség, érezhetően több mélye volt a DP 288-nak hiszen nagyobbak a hangszórók, valamint a hátulján nagyobb is a reflex cső.
A reflexnyílás mérete és a doboz mélyfrekvenciás produkciója között nincs lineáris kapcsolat.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Egy 16cm-es hangszórónak 50Hz megszólaltatásához ill. annak meghallásához mekkora távolságra van szükség a doboztól (mekkora a hullámhossz) ?
Az 50 Hz-es rezgés hullámhossza nagyjából 6 m. Ennek viszont nem sok köze van ahhoz, milyen távolságból hallgatod a dobozod.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ugye saját zenéimmel szerettem volna meghallgatni a cuccokat de végülis meggyőztek arról hogy úgy nem lehet eldönteni hogy ilyen "béna zenéket" hallgatunk..

Ilyen korrekt eladókkal ritkán találkozni;)

Ezt nem teljesen értem...Azt meg végképp nem értem hogy hogyan határoztad el hogy vásárlás lesz majd ebből. :foto:
TE fogod hallgatni majd a cuccot!Olyan zenékkel kell hogy jól szóljon amit szeretsz!

1. azoknál a zenéknél nem jönnek ki úgy a különbségek, ezért. Viszont amikkel hallgattuk ott tisztán hallhatóak voltak az egyes hangfalak közti különbségek.

2. hol találkozok máshol ilyen lehetőséggel ha hogy ha nem tetszik visszahozom kiprobálok másikat ha az se akkor még másikat..

Nem teljesen mindegy hogy "azokkal" a zenékkel jön ki a különbség hogyha te rappet meg R'n'Bt hallgatsz..Tapasztalatból mondom hogy amik jól szólnak pl. jazzel pocsékul fognak szólni pl. rockkal.
SZVSZ ti szerettek zenét hallgatni (mindegy milyen műfaj) és most "tesztelgettetek" egy jót.Ez klassz csak semmi köze nincs a zenehallgatáshoz mert otthon nem tesztelgetni szeretnétek majd.

speeki89
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Amit még nem írtam azoknak akik segítenek/tanácsot adnak az ügyemben, a monitor hangfal amit próbálnék az egy Swans M200 MK II lenne.

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Egy 16cm-es hangszórónak 50Hz megszólaltatásához ill. annak meghallásához mekkora távolságra van szükség a doboztól (mekkora a hullámhossz) ?
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

speeki89
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Ezt nem teljesen értem...Azt meg végképp nem értem hogy hogyan határoztad el hogy vásárlás lesz majd ebből. :foto:
TE fogod hallgatni majd a cuccot!Olyan zenékkel kell hogy jól szóljon amit szeretsz!

A "béna" jelző a minőségre vonatkozott..... (mp3)

Pontosan.

Stu3.14
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Stu3.14 »

A "béna" jelző a minőségre vonatkozott..... (mp3)

speeki89
Újonc fórumos
Újonc fórumos

1. azoknál a zenéknél nem jönnek ki úgy a különbségek, ezért. Viszont amikkel hallgattuk ott tisztán hallhatóak voltak az egyes hangfalak közti különbségek.

2. hol találkozok máshol ilyen lehetőséggel ha hogy ha nem tetszik visszahozom kiprobálok másikat ha az se akkor még másikat..

speeki89
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hát hát. Tény hogy vannak igényeim. Ezt azzal tudnám jellemezni hogy jelenleg már 2 éve van meg egy logitech z 2300as 2.1 es cuccom. Lényeg az hogy általában ha zenét hallgatok a mélyládája felvan tekerve vagy fullra vagy háromnegyed erősségre. 20cm-es hangszóró elég nagy reflexcső és 120 wattos a teljesítménye elméletileg..

Na és lényeg az hogy ebbe a rendszerbe ÍGY elég a mély hang nekem. Viszont ha hangosabban akarom hallgatni kevés akkor nyilván mivel csak egy 30k-s szett volt nem tudok csodára várni és elkezd torzírani a mély is valamint a kis szatelitje is ami 6,5 cm-es asszem és 40watt papíron. Ezért akartam mindenképp fejleszteni a rendszeren , más szóval kompletten lecserélni.

Na most ezért gondolom hogy nem lenne olyan sok. Viszont ostoba sem akarok lenni és később megbánni a döntésemet ha már ilyen jó ajánlattal állt elő Béla nekem.

Az a baj, hogy szállítást haveromon keresztül tudnám intézni mivel nincs kocsink.. Így állandóan utánajárni meg zargatni nem lenne egyszerű. Viszont lehet akkor úgy kéne csinálnom hogy pl hazahozok egy demo-s monitor hangfalat amit még buszon is eltudok kényelmesen hozni haverommal és meghallgatom és ha kevés akkor meg vissza.

Vendég

Vendég

Ugyan ezt mondtam én is,mint te. 
egyébként nálunk a DP880A-nak elég a mélye,pedig 35 nm-es a bemutató.

Persze, elég a mélye (mivel 2*2 db hangszóró tud elég hangnyomást csinálni), viszont a hangszórók mérete miatt a legalja hiányzott nekem. Akkor inkább hiányozzon egy monitor doboznál, én így voltam vele anno. :foto:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ha nem csak ilyen "versmondó" zenéket hallgatsz, akkor gondold meg.
Vagy esetleg utólagosan csillapítsd belül (vattával).

Ugyan ezt mondtam én is,mint te.

egyébként nálunk a DP880A-nak elég a mélye,pedig 35 nm-es a bemutató.

Vendég

És Béla azt mondta nekem hogyha nem lennék pl megelégedve vele, mert ugye 12 nm-eren máshogy fog megszólalni mint itt akkor visszaveszi ...
Oda tényleg nagyon sok lesz a 288 mélye!

Gondolom közel lesz a falhoz, és a szobád sincs úgy csillapítva, mint egy bemutató terem. Nagyon döngeni fog ám.

A pesti bemutatóban hallgatva a DP880A mélyei épp jók voltak (csak nem ment elég mélyre), a 288-asé meg nagyon sok volt. A mostani kis V3-as dobozom elveszett a nagy térben, hazahozva azonban meglepődtem. 50 Hz-ig nagyon jó mélyei vannak. El sem tudom képzelni, hogy mit művelne a 288 pici szobában, falra tolva. :foto:
Nekem is 12 nm-es a szobám, szóval sejtem mi lesz nálad. :]

Ha nem csak ilyen "versmondó" zenéket hallgatsz, akkor gondold meg.
Vagy esetleg utólagosan csillapítsd belül (vattával).

V.Norbi86
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: V.Norbi86 »

Szinte már ott tartottak minket haverommal de egy élmény volt:)

Üdv.
Félek egy kicsit attól,hogy túl kicsi a szobád a 288-hoz.
Azt ajánlottam fel,hogy vidd el a demodarabot és ha nem tetszik,akkor kicseréljük a másik demodarabra,ha az sem,akkor a harmadikra.Amelyik beválik abban a szobában,abból adunk újat.
Szerintem 4-ből majd csak beválik egy.

Valóban sok dobozt meghallgattunk.

Az igényeimet ismerve szeretem a hangerőt.. És tény hogy jól szóltak a monitor hangfalak, de nekem a mély hangok igencsak fontos szerepet játszanak zenehallgatáskor. Ha olyasmi stílusú zenéket hallgatnék mint amiket hallgattunk biztos hogy monitor hangfalat választanék. De egy rap zenében pl ahol sok a mély, azt egy 12cm-es hangszóró pl vagy 16cm-es nem fogja úgy kiadni mint egy 20cm-es. Ebből kifolyólag szerintem jó lesz az a DP288..

Barátnőm által elég sokszor szól nálunk RnB zene és abban is sok mély van és a 880A is szépen teljesít de Bélának sztm igaza van,hogy a szoba akusztikája nem jó mert apám szobájába ami nem tetőtéri bekötöttem a System Fidelity dobozokat és nagyon meglepődtem mert ugyanaz a rendszer telsesen másképp szólt nála mint nálam!Nála szebben előjöttek a hangok nálam pedig elvesztek!A CAV dobozokat már nem volt kedvem lecipelni de ha lesz időm akkor kiprobálom!Meghát persze egy jobb erősítővel is változna a dolog!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ebből kifolyólag szerintem jó lesz az a DP288..
Ok

speeki89
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Szinte már ott tartottak minket haverommal de egy élmény volt:)

Üdv.
Félek egy kicsit attól,hogy túl kicsi a szobád a 288-hoz.
Azt ajánlottam fel,hogy vidd el a demodarabot és ha nem tetszik,akkor kicseréljük a másik demodarabra,ha az sem,akkor a harmadikra.Amelyik beválik abban a szobában,abból adunk újat.
Szerintem 4-ből majd csak beválik egy.

Valóban sok dobozt meghallgattunk.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”