Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
Ja, azt elfelejtettem kérdezni:
Van valmi tapasztalat a conceptek mágneses árnyékolásáról? Ugyanis 30-40 centire kerülne a képcsöves Sonymtól...
Dali hangsugárzók
Sziasztok,
én is a Concept 6 és Concept 8-on vacilálok.
Alapból a Concept 6-ra hajtottam de elkövettem azt a "hibát" hogy meghallgattam a 8-ast is. Így a 6-os elég gagyinak tűnik mellette, nem csak az erőteljesebb basszus, hanem mély és közép is sokkal harmónikusabban szól.
Fercsivel ellentétben én nem az erősítő miatt aggódom, Onkyo házimozierősítővel (sr505-el - 7*130w) hajtanám őket.
Persze a költségvetés is megnövekedik 90-ről 150-re, de inkább amiatt aggódom, hogy egyáltalán érdemes-e 23nm-re megvenni dupla akkora hangfalakat.
Mennyire tud kijönni a különbség ekkora térben?
dfece: Én az ikont nem hallgattam, de mielött döntenél szerintem hallgasd meg a C8-akat is pl. a lurdyban (www.toshibashop.hu), sokkal korrektebben megmutatták mint az mm-ben.
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
18 nm-re keresek front hangfalpárt. Ár/érték (ár/hang) arányban ki melyik hangfalat javasolná:
Dali Concept 6: 90 ezer
Dali Ikon 2: 160 ezer
Dali Ikon 5: 170 ezer
Dali Ikon 6: 200 ezer.
Megér az ikon 6 110 ezerrel többet a concept 6-nál?
Szereó erősítőt akarok venni hozzá, és zenén kívül mozira is használnám.
Szerintem próbálj kivárni egy Ikon 6-ot használtan, és még bejáratni sem kell. Egy használt hangfalnak nem sok baja lehet a karcokon kívül, ha meg mégis, akkor azt egyből hallani. Amit meg így spórolsz, azt elködheted elektronikára, vagy piára
Bár szerintem 18nm-re lehet elég az Ikon 2 is Ha teheted hallgasd meg az Ikon 2-t egy Ikon 6 mellett, ha megfelelő a méllye a 2-esnek akkor szvsz elég lesz az is egy ekkora szobába
Köszi a választ!
Látom, neked concept 6-od van. Ezek szerint azt nem nagyon ajánlod? Azt hallgattam még csak a Dalik táborából, sajnos csak házimozi erősítővel, nem sztereóval. Amúgy nem szólt rosszul. Az ikon 2-t viszont tényleg meg kéne hallgatni.
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
18 nm-re keresek front hangfalpárt. Ár/érték (ár/hang) arányban ki melyik hangfalat javasolná:
Szerintem próbálj kivárni egy Ikon 6-ot használtan, és még bejáratni sem kell. Egy használt hangfalnak nem sok baja lehet a karcokon kívül, ha meg mégis, akkor azt egyből hallani. Amit meg így spórolsz, azt elködheted elektronikára, vagy piára
Bár szerintem 18nm-re lehet elég az Ikon 2 is Ha teheted hallgasd meg az Ikon 2-t egy Ikon 6 mellett, ha megfelelő a méllye a 2-esnek akkor szvsz elég lesz az is egy ekkora szobába
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
NAS: Zyxel NSA-325 V2 / 3,5 TB;
Front: Triangle Altea EX - Audiolink 4; Center: Dali Concept Center; Rear: Dali Concept 1; Rear állvány: Galgahang 1011
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
- excalibur38
- Fórumlakó
- Értékelés: 31
Dali hangsugárzók
Van adás vétel topic oda irj.
köszönöm
Dali hangsugárzók
Van adás vétel topic oda irj.
"Idegeskedni annyi,mint mások hülyesége miatt, önmagunkon bosszút állni"
Bayerdynamic DT 990
A privit hamarabb olvasom!
- excalibur38
- Fórumlakó
- Értékelés: 31
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyre irok akkor OFF.
De van egy eladó DALI AXS-5000 hangfalpárom!
Cseresznyeszinű, újszerű, sérülés és karcmentes állapotban.
Nagyon megkímélt, keveset használt.
2006 januári vásárlású. Van rá még 3 év garancia!
Számlával, paőirjaival.
iá:55e.
Tel:06-70-701-0796
email: gaspar.arnold@chello.hu
és mégegyszer bovsi, hogyha rosszhelyre írtam!
Egyébként nagyszerű hangja van, nem is azért adom el, mert nem jó, sajnos másra kell a pénz. valamit muszály vagyok eladni.
Dali hangsugárzók
Kösz a válaszokat. Elmegyek mégegyszer meghallgatni a Concept-et, és ha lehet, viszem az erősítőt is ( az már megvan). A C6 is nagyon tetszett, de a C8 basszusa eléggé elgondolkodtatott. Megvolt a számomra kellő mennyiség, de mégsem volt eltúlzott. Első hallásra elvarázsolt, persze az lenne jó ha mindkét típust ki lehetne próbálni otthon.
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Néhány kiszemelt hangfal meghallgatása után Dali Conceptre esett a választásom. Kb. 20 nm-es szobáról van szó, és a concept 6 vagy 8 jöhetne szóba. A 8-ast szeretném jobban, de nem tudom, hogy elég lesz az erősítőm teljesítménye. NAD C315Bee-vel hajtanám őket (2x40W). Mi a véleményetek, elegendő lenne a concept8-hoz?
Szerintem a C6 jobban érvényesül 20nm-n. Egységesebb hangot ad. Nekem pl Naddal bőven elég, ráadásul a C325 igen erős mélyben.
A kis Nad amúgy elég lehet a C8-hoz, bár 1 nagyobb erősítővel nagyobb térben tudná kiszólni magát.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Néhány kiszemelt hangfal meghallgatása után Dali Conceptre esett a választásom. Kb. 20 nm-es szobáról van szó, és a concept 6 vagy 8 jöhetne szóba. A 8-ast szeretném jobban, de nem tudom, hogy elég lesz az erősítőm teljesítménye. NAD C315Bee-vel hajtanám őket (2x40W). Mi a véleményetek, elegendő lenne a concept8-hoz?
Én MM-ben egy C8-ast hallgattam a denon PMA-500-assal és Ca azur 340-essel és rendkívül korrekten meghajtották a C8-at egészen ledöbbentem hogy abban a nagy térben mire képesek azok a kis erősítők, és a nad is van olyan erős mint az általam említettek! Én most vettem a 340-es Ca-t és a 606-os jamokat hajtom velük és nagyon jól szólnak és van benne kraft is rendesen! Szóval szerintem ha nem akarsz nagyobbat venni akkor azzal is nagyon kellemesen el tudsz majd zenélni! Persze szvsz.
Dali hangsugárzók
Sziasztok!
Dali hangsugárzók
és az elhelyezést illetőleg van valami tapasztalatotok (kifelé, befelé egymáshoz képest, stb.)
amugy van valahol, ezeknek a dolgoknak általánosságban utána lehet olvasni?
vagy inkább kérdezzek még?
Ha a C6-ra gondolsz, azt nem kell beforgatni, balos és jobbos doboz van párban. De ettől még kisérletezhetsz, hogy Neked mi a legjobb beállítás.
Így van, szobik kolléga jól mondja !
Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept
Dali hangsugárzók
és az elhelyezést illetőleg van valami tapasztalatotok (kifelé, befelé egymáshoz képest, stb.)
Ha a C6-ra gondolsz, azt nem kell beforgatni, balos és jobbos doboz van párban. De ettől még kisérletezhetsz, hogy Neked mi a legjobb beállítás.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Dali hangsugárzók
köszi szépen amugy az eddigi hasznos infokat és a segítséget!
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
Helló!
Azt szeretném megkérdezni, hogy mit tudtok a dali basis 100 subról.
Dali hangsugárzók
Így igaz, védi a parkettát.
Dali hangsugárzók
Nem cseszi szét a parkettát.
Én inkább vágattam a tüskék alá egy-egy gránit lapot, így még jobban is szól.
Plazma: TH-50PV60E CRT: TX-29AD70FP
A/V: Onkyo TX-SR703E DVD: Pioneer DV-600
Front: Dali Concept 10 Center: Dali Concept
Surround: Dali Concept 6 Sub: Dali Concept
Dali hangsugárzók
A hozzáadott hangfaltüskék alá tegyél középen pontozott 2 v 5 Ft-ost ha parkettára teszed, vagy vegyél másikat.
Tulajdonképpen a 2 v 5 Ft-osok mit szolgálnak?
Dali hangsugárzók
Nekem kellően "érces" a Rock De hát ugye mihez képest?
Nálad a pont,ebben maximálisan igazad van. A hang megítélésénél keményen játszik a viszonyítás/szubjektivitás.
A H/K hangzását az amerikai elvárások,illetve gyártó miatt keményebbnek mondják többen.Bár én még ezt nem tudtam meghallgatni.
Dali hangsugárzók
Magnetic H/K-val küldi a Dali-t,neki nem tudom van-e ilyen jellegű "problémája".
Meg vagyok elégedve, de csak a Yamaha RXV-550-hez tudok viszonyítani, Denon erősítő még nem járt nálam Nekem kellően "érces" a Rock De hát ugye mihez képest?
TV: Samsung 50" Full HD plazma; AVR: Pioneer VSX-924; DVD: Panasonic S47; Video: Aiwa HV-FX 7700;
Dali hangsugárzók
Szerintetek mi lehet a baja annak a Concept sub-nak, ami néha sercen egyet-kettőt ? A jelenség elég véletlenszerűen jelentkezik, de csak akkor, amikor éppen kussban van, olyan hangot ad, mint amikor a bakelit lemezre rárakod a tűt.
Próbáld ki azt,hogy nem csatlakoztatod rá a sub-kábelt,csak bekapcsolod.Ha nem produkálja,akkor az erősítő/sub-kábelről szed össze vmit.
Ha csinálja,akkor a lakás másik szobájában,másik áramkörről is lecsekkolnám.
Dali hangsugárzók
Én lassan másfél éve hallgatom,és majdnem minden stílusban bejött. Nekem minden területen nagyot alakít,kivéve a hard-rockkot. Az elektromos gitár hangja nekem nem elég érces/agresszív,túl simán/lágyan szólal meg az elvárásaimhoz képest. (bár lehet,hogy ebben az erősítő is közrejátszik: denon)
Igen, a lágyságban valszeg a Denon a ludas.
Szóval én is, mint elégedett Dali tulaj jelentkezem (Noés a Malac erölködőm is bejön )
érdekes,én denonjaimra más márkát kötve kemény mint a kő a rockzene.
éspedig konkrétan mivel használod? érdekelne...
Magnetic H/K-val küldi a Dali-t,neki nem tudom van-e ilyen jellegű "problémája".
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Értékelés: 174
Dali hangsugárzók
Én lassan másfél éve hallgatom,és majdnem minden stílusban bejött. Nekem minden területen nagyot alakít,kivéve a hard-rockkot. Az elektromos gitár hangja nekem nem elég érces/agresszív,túl simán/lágyan szólal meg az elvárásaimhoz képest. (bár lehet,hogy ebben az erősítő is közrejátszik: denon)
Igen, a lágyságban valszeg a Denon a ludas.
Szóval én is, mint elégedett Dali tulaj jelentkezem (Noés a Malac erölködőm is bejön )
érdekes,én denonjaimra más márkát kötve kemény mint a kő a rockzene.