Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Budapesten lakom és dolgozom, de szigetszentmiklóson és gyöngyösön is sokat járok
egyszerre írtunk.
Érdemes lenne elmenned a pesti bemutatótermünkbe.
http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=14525
itt megtalálod ATC-Bp a nick neve.
49900 Ft-ért van vadi új Jungson 80/120W-os erősítő és 100 alatt több dobozt is találsz.
Menj el hallgatózni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hallgatózom, igazán nem sürget semmi, ha nemviszik el a cuccot sem sírok, hanem akkor ahogy mondtátok nézek v.mi más hangládát. 
Hangdobozra v.mi ajánlás esetleg? Lehetne valmi kissebb zenei doboz?

mennyi lenne a keret az erősítőre és a dobozra.
Már kérdeztem:hol laksz?

Arexol
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Arexol »

Budapesten lakom és dolgozom, de szigetszentmiklóson és gyöngyösön is sokat járok

Arexol
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hallgatózom, igazán nem sürget semmi, ha nemviszik el a cuccot sem sírok, hanem akkor ahogy mondtátok nézek v.mi más hangládát.

Hangdobozra v.mi ajánlás esetleg? Lehetne valmi kissebb zenei doboz?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem titok 
Ha elviszik, lesz sztereó erősítőm, ha nem akkor csak később

hol laksz?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én a helyedben a hirtelen csere meg eladások előtt mindenképpen hallgatóznék...

Vendég

A kis NAD nem rossz erősítő...A CA kis 340-es gépét még nem hallottam , csak az SE verziót.A Denon felejtős. Hangdobozban a Wharfit húzd ki a listádról, főleg a Diamond szériát.talán a legnagyobb doboza ami ért valamit a 9.6, a többi felejtős.

Arexol
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok

Na, helyzet az, hogy azért raktam fel az erősítőt eladásra, mert ugydöntöttem mindenképp sztereó irányba terelem a dolgokat, és a rendszernek ez az az eleme amiért még kapok is valamennyit amit azután bele tudok tenni akár a kis NAD-ba. A hangfal is eladó, kérdés elviszik-e, egy helyen valszeg beszámítják az ujba.

Szóval, cél a zene

Yamaha rxv 559, én szeretem, sztem nincs azért olyan nagy baj vele, de ha sztereó irányba indulok, ugygondolom csak jobb lesz.

Hangfal, fene tudja, én is ugygondolom az a leggyengébb láncszem, de sztem eladhatattlan, házimozi frontnak lenne jó.

Kezdetnek a NAD C 315 BEE tünt szimpatikusnak egy pár Wharfedale Diamond 9.3- al.

De beszéljetek le ha kell.

Erősítő ill hangfal alternatívák? (szabad kérnem, hogy ha lehet ebben az árkategóriában)

Esetleg

Cambridge Audio 340A ?
Denon PMA-500AE ?

Tisztelet minden hozzászólónak

Vendég

Én is teflonnal szigetelek, teljesen jó...

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

OFFTOPIC:

Váltó bowdent ajánlanám, annak "finomabbak a szálai". Esetleg kéne csinálni egy bowdentesztet?Még teflonbevonatú is van   :taps:

Ki is próbálnám, de van két probléma.
Az egyik, hogy szerintem jó, ha 1m hosszút lehet kapni.
A másik, hogy szigetelni kellene (a teflon szerintem nem elég), így még bowdenházat is kellene venni hozzá. :kiraly:

OFFTOPIC:

KMT !

Ne tudd meg ,hogy milyen magas a teflon átütési szilárdsága ... viccen kívül .
Használtam már 1200Vp-p feszültségre 0.1mm-es teflon szigeteléstű drótot (DIY elektrosztatikus fejhallgató erősítőben) .

Vendég

OFFTOPIC:

Váltó bowdent ajánlanám, annak "finomabbak a szálai". Esetleg kéne csinálni egy bowdentesztet?Még teflonbevonatú is van   :taps:

Ki is próbálnám, de van két probléma.
Az egyik, hogy szerintem jó, ha 1m hosszút lehet kapni.
A másik, hogy szigetelni kellene (a teflon szerintem nem elég), így még bowdenházat is kellene venni hozzá. :kiraly:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Persze, ha eldönti, hogy sztereót akar, akkor hajrá, erősítő, hangfal és kábel vásárlása, de hallgatózás nélkül nem fogja megkapni azt amit szeretne.

nem emlékszem a típusokra.
Elég sok modellt meghallgattunk már.
A PIO nagyobb gépeit is összehasonlítottuk.
Még az AX5 sem volt partiban vele,pedig az már eléggé nagyágyú.
Az a baj,hogy telipakolják egy csomó marhasággal ezeket az AV erősítőket,amiket egyébként alig használ valaki,de az nagyon fontos,hogy több pictogramm van a prosin,mint egy másik gyártónál.
A CAV 2086-os erősítőt kifejezetten 6.1-es zenékhez gyártották.
Érdemes lenne ezt is kipróbálni valakinek.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: blakey »

ajaj.Mi teszteltünk párat.
300000 Ft-ig egyik sem partiban a kis Jungsonnal,ami 49900 Ft.

Az 59-es végzôdésüek, 459, 559, 659, stb BB dac-ot kaptak, nem szólnak olyan rosszul, megfelelô kiegészítőkkel, az elődők kevésbé szóltak jól. Nem hallottam a jungsont, de az említett láncban a hangfal a leggyengébb láncszem, ezt kell lecserélni, utána kipróbálnék egy jobbfajta kábelt és ha utána sem megfelelő a hangzás, akkor jöhet az erősítô kiválasztása. Nem könnyű, de azért megoldható.

Persze, ha eldönti, hogy sztereót akar, akkor hajrá, erősítő, hangfal és kábel vásárlása, de hallgatózás nélkül nem fogja megkapni azt amit szeretne.

Dömy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: Dömy »

Annyira egyébként nem vészesek azok a Yamahák sztereóra sem,
ajaj.
Mi teszteltünk párat.

Nem foglalkoztatok sokat azzal a Yamahával ami nálatok volt, de ezt mondtam akkor is. Valószínűleg másképp illeszkedik a rendszerbe, ráadásul az analóg bemenetei is gyengébbek mint a digi bemenetek...

Megvannak a korlátai, de nem rossz azért annyira, mint ahogy leírjátok. Annyira a doboz is lehet gyenge láncszem ebben a láncban.
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Annyira egyébként nem vészesek azok a Yamahák sztereóra sem,
ajaj.
Mi teszteltünk párat.

Dömy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Lassan akkor megszületik a megoldás. Szerezni kell egy jó hangfalat egy semleges kábellel, és ha nem tetszik, repülhet az erősítő is. Annyira egyébként nem vészesek azok a Yamahák sztereóra sem, de mindenki más mércével mér. Lehet hogy érdemes lenne egy külső végfokot ráaggatni, és csak előerősítőként használni a Yamahát...
AudioNL Prestige One MkII - Class-D amp - Néhai IC - D.I.Y. Litze Speaker Cable - Hiface - Marantz CD40 - ESS DIY DAC - stb...

Vendég

De ő zenélni akar nem mozizni, ahogy én vettem ki a szavaiból...Akkor meg mindenképp erősítőt kell cserélni...Egy gyengébb doboz is tud tisztességesen szólni elé pakolt jó elektronikákkal....Azt kell eldönteni, és kipróbálni, h neki melyik csere hozza meg a várt eredményt...Első körben én is a dobozt cserélném le , és tennék valami értelmes kábelt.Utána ha ez nem hozott változást lépnék tovább...Ismerőstől, fórumtárstól meglehet kérni, h meghallgassa az erősítőt más komponensekkel is.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

De ha lecseréli az erősítőt, akkor kit érdekel, hogy mire lenne képes a régi más kábelekkel?  

Nézd meg a hangfalait, a leggyengébb láncszemek.

Amúgy annak az erősítőnek szvsz aztán annyira mindegy...  :taps:

Azért annyira nem, (te nem ismered, én ismerem), a hm-k közt nem számít rossznak.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Ebben igazatok van, viszont egy jó kábel nem szinez, ergo nem lehet vele hangolni, vagy legalábbis alig...
Azért tegyük hozzá, hogy az erősítőt hirdette meg, holott a hangfalakat kellett volna.

blakey
Törzsvendég
Törzsvendég

Tehát előbb eldöntöd, milyen öltözéket veszel fel, majd megnézed, aznap milyen időjárás várható?
Nem ezt írtam, ismerem az erősítőt és nem tartom olyan rossznak. A hangfalait annál inkább. Szóval, előbb lecserélném a hangfalakat és a kábeleket majd utána az erősítőt. Lehet utolsónak hagyni a kábelt, de lehet, hogy akkor is elégedetlen lesz, mert jó az erősítő, de nem illik hozzá a hangfal, jó mindkettô, de nem megfelelô a kábel. Azért írtam, ezt a sorrendet, hogy megtapasztalja, mire is képes az erősítője. Tegyük fel előbb lecseréli az erősítőt, összeköti a yami hangfalakkal és ott szörnyülködik, hogy mennyire rossz, szóval előbb hangfalat cserélnék, választanék hozzá egy jó, semleges kábelt, pl. excaliburt és ha akkor sem jó, akkor jöhet egy másik erősítő.
Egyébként meg pont a legolcsóbb tételen folyik az eszmecsere.

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1533

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Nem a kábelhez igazodunk, hanem a készülékhez...Adott egy készülék, a kábelekkel abból megpróbáljuk a lehető legjobb, számunkra legjobb hangot előhozni.Ha ez a kábelekkel egyáltalán lehetséges lesz...
Ebben igazatok van, viszont egy jó kábel nem szinez, ergo nem lehet vele hangolni, vagy legalábbis alig...

Az a probléma, hogy minden részegység (beleértve a szobádat és a füledet is) színez valamennyire. Ezekből összeáll egy rendszer, aminek az eredője bármilyen irányú lehet. Jó esetben kedvünkre való.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11181
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Nem a kábelhez igazodunk, hanem a készülékhez...Adott egy készülék, a kábelekkel abból megpróbáljuk a lehető legjobb, számunkra legjobb hangot előhozni.Ha ez a kábelekkel egyáltalán lehetséges lesz...

Az a probléma, hogy minden részegység (beleértve a szobádat és a füledet is) színez valamennyire. Ezekből összeáll egy rendszer, aminek az eredője bármilyen irányú lehet. Jó esetben kedvünkre való.

Vendég

Minden kábel színez szerintem....Csak van amelyik kevésbé, vagy pedig jó, hallgatható irányba...

Dömy
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Vendég

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”