Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Jbl

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Jbl

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

Kinek kellemetlen?

Annak mindenképpen, akinek kis Dynoja van, és meghallgat egy rendes nagy JBL-t. Pontosabban nem, mert nem egy ligában játszanak. Más az igénye/lehetőségei annak, aki kicsi hangsugárzót választ, és más annak, aki nagyobbacskát.

...de lehet, hogy nem hallottam még mindent. Nem tudom, hogy az Én Contour 1-esemben már Esotec van-e, ha igen, akkor valaki lop a hajón...

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9522

Jbl

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Végül is ezt korrekten eldönteni csak úgy lehet, hogy azonos rendszeren, azonos akusztikai környezetben kell meghallgatni mindkettőt, így pontosítok, nálam a JBL L110 egyértelműen jobban szerepelt mint a Dynaudio A52, természetesen más környezetben más rendszerben nem biztos, hogy így lenne.
Most konkrétan a térábrázolásról volt szó!

Én egyszon környezetben éltem együtt az L40-nel és egy Dynaudio 72SE-vel. TÉRLEKÉPZÉSBEN nagyon nem egy liga! Nem tudom, hogy ebben, az l110 mennyivel jobb, de gyanítom, hogy semmivel!
Azt is nehezen tudom elhinni, hogy akár egy gyalogos 52-nél jobb lenne, nemhogy egy SE-nél.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Jbl

Hozzászólás Szerző: tonya »

Eloszor, annyit, hogy IGEN! Annyival jobb!

Nekem nem volt 110-es, de L40- essel együtt éltem évekig. Ugyan az a magas van mindkettőben, de térábrázolásban szerintem óriási hatrányban van egy esotec-es Dynaudioval szemben.

Végül is ezt korrekten eldönteni csak úgy lehet, hogy azonos rendszeren, azonos akusztikai környezetben kell meghallgatni mindkettőt, így pontosítok, nálam a JBL L110 egyértelműen jobban szerepelt mint a Dynaudio A52, természetesen más környezetben más rendszerben nem biztos, hogy így lenne.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

A válasz szerintem is deigensőt...

Viszont a "réginagy" JBL-eket nem illik ezekhez a kisebb méretű polcsugárzókhoz hasonlítani, nem fair.

Kinek kellemetlen?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Sima Dynaudio 52 és JBL L110, most már én is kíváncsi lennék , hogy az SE változat annyival jobb lenne. Az viszont tény, hogy a 4311B dobozomnak nincsen olyan tere mint az L110-nek, bár nem is otthoni zene hallgatásra készült. Így van én is úgy látom, hogy fülesben hasonló vonalat kedvelünk.

Eloszor, annyit, hogy IGEN! Annyival jobb!

Nekem nem volt 110-es, de L40- essel együtt éltem évekig. Ugyan az a magas van mindkettőben, de térábrázolásban szerintem óriási hatrányban van egy esotec-es Dynaudioval szemben.

wwwolfman
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 83

Jbl

Hozzászólás Szerző: wwwolfman »

A válasz szerintem is deigensőt...

Viszont a "réginagy" JBL-eket nem illik ezekhez a kisebb méretű polcsugárzókhoz hasonlítani, nem fair.

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

mar megint ott bujkalt am az a 2 betü (SE) a kerdesben. :-)   kivancsi lennek Nalad, Neked egy 52 vs. 52SE es a "nagy JBL" -re (plane miutan lattam, hogy fülesünk is hasonlo izlesröl tanuskodik)
Sima Dynaudio 52 és JBL L110, most már én is kíváncsi lennék , hogy az SE változat annyival jobb lenne. Az viszont tény, hogy a 4311B dobozomnak nincsen olyan tere mint az L110-nek, bár nem is otthoni zene hallgatásra készült. Így van én is úgy látom, hogy fülesben hasonló vonalat kedvelünk.  
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Tudtok esetleg 1-2 olyan dobozt ajánlani, amitől már érdemes keresgélni. Nem tudtam kiismerni, hogy mi alapján van a számozás/sorrend. Köszönöm a segítséget!
Ezek után én is kiváncsi lennék a válaszra.

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Jbl

Hozzászólás Szerző: avl2 »

Igen
mar megint ott bujkalt am az a 2 betü (SE) a kerdesben. :-)   kivancsi lennek Nalad, Neked egy 52 vs. 52SE es a "nagy JBL" -re (plane miutan lattam, hogy fülesünk is hasonlo izlesröl tanuskodik)

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Jbl

Hozzászólás Szerző: kempi »

Igen
Tudtok esetleg 1-2 olyan dobozt ajánlani, amitől már érdemes keresgélni. Nem tudtam kiismerni, hogy mi alapján van a számozás/sorrend. Köszönöm a segítséget!

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég

Jbl

Sziasztok, mar egy ideje szemegzetek a regebbi “vintage” stilusu JBL hangfalakkal, kb 200.000huf os kategoriaban. A kerdesem az lenne, hogy kepesek ezek a regi hangfalak hasonlo sztereo teret letrehozni mint egy Dynaudio 52SE mondjuk? Elore is koszi a valaszokat!
Igen

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

Nem.
Ez rövid, és lényegretörő válasz:)

dbrnsk
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1526

Jbl

Hozzászólás Szerző: dbrnsk »

Sziasztok, mar egy ideje szemegzetek a regebbi “vintage” stilusu JBL hangfalakkal, kb 200.000huf os kategoriaban. A kerdesem az lenne, hogy kepesek ezek a regi hangfalak hasonlo sztereo teret letrehozni mint egy Dynaudio 52SE mondjuk? Elore is koszi a valaszokat!
Nem.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

Szerintem nem. Másként szólnak alapvetően. Ez nem azt jelenti, hogy rosz. Halgass meg egyet, aztán el tudod dönteni, hogy mennyire zavar az a hiányosság. Engem spec nem zavart.

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Jbl

cseles3
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 47

Jbl

Hozzászólás Szerző: cseles3 »

Szép napot mindenkinek
Egy barátomnak szeretnék segíteni
JBL 290-est akar vásárolni.
Javasoltam neki bármit is vesz előbb hallgassa meg élőben.
Van valakinek ilyen típusú hangfala és megengedne egy órányi hallgatózást?
Budapest közelében lévő lenne a legg megfelelőbb.
Előre is köszönöm segítségetek.
Üdv.: Péter

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Jbl

Hozzászólás Szerző: paler »

L96-ot még nem hallottam, de olvastam jókat róla. Egy másik tábor szerint, csak a 30 cm-es mély hangszóróval (vagy nagyobbal) szerelt dobozok a jók. Szerintem egy próbát mindenképpen megér a dolog. 
Sansui erősítőből az utóbbi kb. egy évben többféle is megfordult nálam, ezek közül nekem kettő tetszett csak, de úgy igazán csak az egyik. Én ajánlanám őket, de csak bizonyos modelleket. Szerintem itt nagyon nehéz okos tanácsot adni, ha jobban belegondolok nem is lehet. Sansuiból is létezik ezer féle modell, sok ezek közül a futottak még kategória, és vannak olyan típusok is, amik kiemelkednek a tömegből. Nekem pl. az AU-919-es egyáltalán nem tetszett, de ismerek olyan srácot is, akinek meg nagyon. Akkor kinek van igaza? Szerintem mindenkinek, meg senkinek.  

Köszi a választ.
Én Sansui-ból AU-alpha 907MR-ra gondoltam, vagy egy PMA980-as Denonra. De még csak nagyon kezdeti tervek ezek. Én alapjába véve mozis vagyok, de hogy most a haveromnak segédkezzek egy sztereó rendszert kiépíteni, és ő oda van a vintage cuccokért, most kicsit engem is megérintett ennek a szele. És mivel tetszik a JBL gyártó pro cuccainak a hangja, így most kicsit elkezdtem játszani a gondolattal, hogy mi lenne ha...na szóval érted. 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

TomLeftiger
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 498

Jbl

Hozzászólás Szerző: TomLeftiger »

A L96 mennyire ajánlott a JBL szérián belül? Sansui-t erősítők mennyire ajánlottak a JBL L-es hangfalakhoz? 
L96-ot még nem hallottam, de olvastam jókat róla. Egy másik tábor szerint, csak a 30 cm-es mély hangszóróval (vagy nagyobbal) szerelt dobozok a jók. Szerintem egy próbát mindenképpen megér a dolog. 
Sansui erősítőből az utóbbi kb. egy évben többféle is megfordult nálam, ezek közül nekem kettő tetszett csak, de úgy igazán csak az egyik. Én ajánlanám őket, de csak bizonyos modelleket. Szerintem itt nagyon nehéz okos tanácsot adni, ha jobban belegondolok nem is lehet. Sansuiból is létezik ezer féle modell, sok ezek közül a futottak még kategória, és vannak olyan típusok is, amik kiemelkednek a tömegből. Nekem pl. az AU-919-es egyáltalán nem tetszett, de ismerek olyan srácot is, akinek meg nagyon. Akkor kinek van igaza? Szerintem mindenkinek, meg senkinek.  

paler
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 416

Jbl

Hozzászólás Szerző: paler »

A L96 mennyire ajánlott a JBL szérián belül? Sansui-t erősítők mennyire ajánlottak a JBL L-es hangfalakhoz? 

JBL Synthesis -> Egy hangrendszer mind fölött, egy hang kegyetlen, egy a nyomorba dönt ( árával biztos), bilincs az Egyetlen  /emoticons/default_36_3_1.gif" alt="36_3_1.gif" data-emoticon="" />  

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2785

Jbl

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

3-an párban 077, 075, 2402

"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

@Vinkler.köszi,de olvastam a sorok között ,és sejtettem hogy csodák nincsenek..köszi minenesetre a felajánlást,a kérdést lezártam
Revidealnom kell az alláspontomat. 3 napja bekötöttem a nappaliba a Topping erősítőt a JBL-ekre. Mit mondjak, teljesen hallgatható!

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Jbl

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

@Vinkler:oksa,köszi..
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

@Vinkler:az egész prodzsekt még kezdeti fázisban van,tehermentesiteni akarom a fő rendszert ahol maradna a 2 lemezjátzsó + CD lejátszó a marci PM6-son,dvd,laptop meg lenne a másodrendszer,amely nevezzük nem dedikált zenehallgatásra lenne..ennyi az egész..felesleges "égetn"i egy PM6-ost (A class) torrentek lejátszárása...mindenesetre köszi a felajánlást,ha esetleg majd eljutnék az X pontig,lehet keresleg majd
Ok.
Ha készen lesznek az ATC-k, akkor szívesen kölcsönadom a Control ONE-t is, akkor el tudod dönteni, hogy jó-e ez neked, vagy felejtős. Ahogy nézem, kb. 20 percre lakunk egymástól...

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2733

Jbl

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

@Vinkler:az egész prodzsekt még kezdeti fázisban van,tehermentesiteni akarom a fő rendszert ahol maradna a 2 lemezjátzsó + CD lejátszó a marci PM6-son,dvd,laptop meg lenne a másodrendszer,amely nevezzük nem dedikált zenehallgatásra lenne..ennyi az egész..felesleges "égetn"i egy PM6-ost (A class) torrentek lejátszárása...mindenesetre köszi a felajánlást,ha esetleg majd eljutnék az X pontig,lehet keresleg majd
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Jbl

@Vinkler.köszi,de olvastam a sorok között ,és sejtettem hogy csodák nincsenek..köszi minenesetre a felajánlást,a kérdést lezártam
Nem feltétlen felejtős, kérdés, hogy mi a cél. Lehet jobb kütyüket is venni, de azok drágábbak. Még nem hallottam, de a King Rex T20, amihez létezik külön táp azt rebegik elég jó, én is gondolkodom egyen.
Tényleg elviheted, általában csak nyáron használom, amikor kinti grillezés és buli van, meg amikor elutazunk. Ilyenkor jobbára csak pihen.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”