Hallani a pengetést, csak éppen nem hallod a (szerintem) "lényeget", a mély basszus hangot, amit kiad. Így értettem.vidor2009 írta: ↑2021.04.11., vas. 09:01Én még olyan hangsugárzót nem hallottam,amin ne lenne hallható a bőgő,vagy a basszusgitár!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 18:32Ha egy nagybőgő, vagy basszus gitár, stb. NEM HALLATSZIK, akkor egész egyszerűen nem megy olyan mélyre szerintem. De lehet rosszul gondolom...![]()
Még a pici Voydokon is jól hallani.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4185
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Csak a Marantz! :-D
Én még olyan hangsugárzót nem hallottam,amin ne lenne hallható a bőgő,vagy a basszusgitár!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 18:32Ha egy nagybőgő, vagy basszus gitár, stb. NEM HALLATSZIK, akkor egész egyszerűen nem megy olyan mélyre szerintem. De lehet rosszul gondolom...dbrnsk írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:31Nem. Nem az említett hangsugárzóknak (amiket eddig is említettél) kevés a mélye, hanem a Mission-nek sok... Nem mindegy. De ha te így szoktad meg és így szereted, akkor kár az időt és a pénzt pazarolnod.Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
Most már (meg amúgy is) tényleg szívesen látok bárkit, hogy hallgassa már meg a Missionokat, hogy én vagyok ennyire elfogult (tudom, tudom, igen), vagy tényleg nem olyan rosszak ezek a dobozok.
![]()
Még a pici Voydokon is jól hallani.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Így van, szinte biztos, hogy ez lesz, most már egyre jobban ezt érzem én is.goodman írta: ↑2021.04.10., szomb. 20:33Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 20:22Szerintem, ha nem hallani, akkor nincs ott
Ezek a hangok ott vannak más hangfalak esetében is.
Nem vitatom a dolgot.
Az előzményekre való tekintettel én is azon véleményen vagyok, hogy azzal jársz a legjobban, ha a Mission-ök egyelőre maradnak. Ismered őket, tetszik a hangjuk, elég mélyre mennek. Aztán majd kiderül, hogy az új lakásban, az új elrendezésben és más akusztikai viszonyok között is megállják e a helyüket. Szerencsés esetben igen. De, ha mégsem akkor oda keress új hangsugárzókat. Lehetőleg otthoni kipróbálás lehetőségével.
Meg azért jövő héten elmegyek a Stream-hoz, meglátjuk, milyenek az ottani dobozok.
Amit viszont nem értek, hogyha egy cég, kifejezetten drága hangfalakat is forgalmaz, miért nem csinál "tökéletes" bemutató helységet?
Annex mondja, hogy igen, náluk sz@r az akusztika. Denon store meg azt mondja, a stúdió szobában még kevesebb a mély, mint kint...
Én szégyelném magam, ha kiemelt forgalmazóként nem tudnám bemutatni rendesen a terméket, amiből élek. De hát mégis működnek jó ideje.
U.i. A tök normális hozzáállásod és hangnemet pedig köszönöm. Mert te nem azzal jössz, hogy hülye vagyok, és besértődsz, ha nem a te kényed kedvedre válaszolok. Ilyen egy normális fórumozás szerintem.
- goodman
- V.I.P.

- Értékelés: 508
Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 20:22Szerintem, ha nem hallani, akkor nincs ottgoodman írta: ↑2021.04.10., szomb. 20:02Értem. Köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:51
El van jobban húzva. Persze így sem ideális.
De nem mély túltengés, amire én gondolok. Hanem mély frekvenciák hiánya. Egyszerűen nem hallani a kérdéses esetekben az adott hangokat, amiknek ott kéne lenniük.
Ott vannak azok, csak nem az általad megszokott mennyiségben és minőségben.![]()
Nem vitatom a dolgot.
Az előzményekre való tekintettel én is azon véleményen vagyok, hogy azzal jársz a legjobban, ha a Mission-ök egyelőre maradnak. Ismered őket, tetszik a hangjuk, elég mélyre mennek. Aztán majd kiderül, hogy az új lakásban, az új elrendezésben és más akusztikai viszonyok között is megállják e a helyüket. Szerencsés esetben igen. De, ha mégsem akkor oda keress új hangsugárzókat. Lehetőleg otthoni kipróbálás lehetőségével.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Szerintem, ha nem hallani, akkor nincs ottgoodman írta: ↑2021.04.10., szomb. 20:02Értem. Köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:51El van jobban húzva. Persze így sem ideális.goodman írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:30Alex próbáltad màr a Mission- öket a mostani elhelyezéséhez képest elhúzni a sarokból? Kíváncsi lennék, vajon akkor is elégedett lennél a mélyek mennyiségével? Ha jól emlékszem a képekre, akkor jelenleg nem túl ideális az elhelyezésük. Ez okozhat olyan mély túltengést ami neked tetszik és megszoktad, ugyanakkor ezt keresed a jövőbeni választottadban is.![]()
De nem mély túltengés, amire én gondolok. Hanem mély frekvenciák hiánya. Egyszerűen nem hallani a kérdéses esetekben az adott hangokat, amiknek ott kéne lenniük.
Ott vannak azok, csak nem az általad megszokott mennyiségben és minőségben.![]()
- goodman
- V.I.P.

Ez bizony megeshet.K P írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:49Aztán lehet, hogy otthon a saját akusztikai körülmények között az említett dobozok is hasonlóan mélyre mennének....dbrnsk írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:31Nem. Nem az említett hangsugárzóknak (amiket eddig is említettél) kevés a mélye, hanem a Mission-nek sok... Nem mindegy. De ha te így szoktad meg és így szereted, akkor kár az időt és a pénzt pazarolnod.Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
Most már (meg amúgy is) tényleg szívesen látok bárkit, hogy hallgassa már meg a Missionokat, hogy én vagyok ennyire elfogult (tudom, tudom, igen), vagy tényleg nem olyan rosszak ezek a dobozok.
![]()
- goodman
- V.I.P.

Értem. Köszönöm!Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:51El van jobban húzva. Persze így sem ideális.goodman írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:30Alex próbáltad màr a Mission- öket a mostani elhelyezéséhez képest elhúzni a sarokból? Kíváncsi lennék, vajon akkor is elégedett lennél a mélyek mennyiségével? Ha jól emlékszem a képekre, akkor jelenleg nem túl ideális az elhelyezésük. Ez okozhat olyan mély túltengést ami neked tetszik és megszoktad, ugyanakkor ezt keresed a jövőbeni választottadban is.![]()
Ott vannak azok, csak nem az általad megszokott mennyiségben és minőségben.
- Alex_Aston
- V.I.P.

A vicc az, hogy korábbi szobában, ami 5,4 méter hosszú volt, ott mélyebbre mentek a Missionok, mint itt most a 4x4-es helységben. Szóval nem futja ki magát még itt sem, és ehhez képest sem ment le addig a legtöbb hangfal, amikről szó van.K P írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:49Aztán lehet, hogy otthon a saját akusztikai körülmények között az említett dobozok is hasonlóan mélyre mennének....dbrnsk írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:31Nem. Nem az említett hangsugárzóknak (amiket eddig is említettél) kevés a mélye, hanem a Mission-nek sok... Nem mindegy. De ha te így szoktad meg és így szereted, akkor kár az időt és a pénzt pazarolnod.Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
![]()
Eddig egyedül a Monitor Audio Silver 500 és Cannonball Tannoyai adták azok közül, amiket próbáltam az utóbbi időben. Meg korábbi tapasztalat szerint a B&W 604 S3-ak, és a B&W 703 S2-k is kifogástalanok, sőt utóbbi mélyebbre is megy a 783-asoknál.
De ahogy írtam, a 702-eseknek adok majd esélyt nálam meghallgatva.
- Alex_Aston
- V.I.P.

El van jobban húzva. Persze így sem ideális.goodman írta: ↑2021.04.10., szomb. 19:30Alex próbáltad màr a Mission- öket a mostani elhelyezéséhez képest elhúzni a sarokból? Kíváncsi lennék, vajon akkor is elégedett lennél a mélyek mennyiségével? Ha jól emlékszem a képekre, akkor jelenleg nem túl ideális az elhelyezésük. Ez okozhat olyan mély túltengést ami neked tetszik és megszoktad, ugyanakkor ezt keresed a jövőbeni választottadban is.![]()
Aztán lehet, hogy otthon a saját akusztikai körülmények között az említett dobozok is hasonlóan mélyre mennének....dbrnsk írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:31Nem. Nem az említett hangsugárzóknak (amiket eddig is említettél) kevés a mélye, hanem a Mission-nek sok... Nem mindegy. De ha te így szoktad meg és így szereted, akkor kár az időt és a pénzt pazarolnod.Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
- goodman
- V.I.P.

Alex próbáltad màr a Mission- öket a mostani elhelyezéséhez képest elhúzni a sarokból? Kíváncsi lennék, vajon akkor is elégedett lennél a mélyek mennyiségével? Ha jól emlékszem a képekre, akkor jelenleg nem túl ideális az elhelyezésük. Ez okozhat olyan mély túltengést ami neked tetszik és megszoktad, ugyanakkor ezt keresed a jövőbeni választottadban is. 
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ebben egyetértünk, mondtam is, hogy azok jó hangfalakcannonball írta: ↑2021.04.10., szomb. 17:38A mélyben neked megfelelő hangfalak típusa: Tannoy HPDAlex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
![]()
És nem azért mert sok lenne, hanem egyszerűn csak kiadja azokat a hangokat, míg sok más hangfal nem.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ha egy nagybőgő, vagy basszus gitár, stb. NEM HALLATSZIK, akkor egész egyszerűen nem megy olyan mélyre szerintem. De lehet rosszul gondolom...dbrnsk írta: ↑2021.04.10., szomb. 16:31Nem. Nem az említett hangsugárzóknak (amiket eddig is említettél) kevés a mélye, hanem a Mission-nek sok... Nem mindegy. De ha te így szoktad meg és így szereted, akkor kár az időt és a pénzt pazarolnod.Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jó eséllyel ez lesz, eléggé úgy tűnik.
Még annyit lehet megteszek, hogy hazaviszem a B&W 702-eseket, úgy lenne igazán látható, hogy mi a helyzet. Meg jövő héten Stream Audio látogatás.
Bár ma kérdeztem, hogy az Aria tud ennyit, vagy a helység sz@r, és mondták, hogy a stúdió szobában még kevesebb a mélye...
- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1422
A mélyben neked megfelelő hangfalak típusa: Tannoy HPDAlex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
Nem. Nem az említett hangsugárzóknak (amiket eddig is említettél) kevés a mélye, hanem a Mission-nek sok... Nem mindegy. De ha te így szoktad meg és így szereted, akkor kár az időt és a pénzt pazarolnod.Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
Rengeteg hsz.od olvasása után: én a helyedben nem hirdetném eladni a Mission-öket.
...nem elérhető, hogy maradjanak (ebbe a kérdésbe csak Te látsz bele) ??
- Tiamat
- Nincs visszaút

- Értékelés: 38
Mi értelme lenne? Hiába dicsérnék, hiába szidnák akkor is ugyanúgy szólna.
Többen írták már felesleges köröket futsz, arra kéne rájönnöd mi az oka ennek.
Többen írták már felesleges köröket futsz, arra kéne rájönnöd mi az oka ennek.
Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 15:25Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, megvolt a Foval Aria 936 is. Szép, szép, de nem kéne otthonra. Ennek sincs mélye...
Most már (meg amúgy is) tényleg szívesen látok bárkit, hogy hallgassa már meg a Missionokat, hogy én vagyok ennyire elfogult (tudom, tudom, igen
), vagy tényleg nem olyan rosszak ezek a dobozok.
Most már (meg amúgy is) tényleg szívesen látok bárkit, hogy hallgassa már meg a Missionokat, hogy én vagyok ennyire elfogult (tudom, tudom, igen
Körülbelüli árak, természetesen használtan:1000EURAlex_Aston írta: ↑2021.04.09., pén. 06:22Mondom elérhető árúvidor2009 írta: ↑2021.04.08., csüt. 21:52Shahinian compass:40HzAlex_Aston írta: ↑2021.04.08., csüt. 13:17
Azért 30Hz alá nagyon kevés hangfal megy, ami elérhető árú, és nem valami böszme nagy doboz.
Már 40Hz alatti hangokkal is sok "komoly" hangfal is megizzad, nemhogy a 30Hz-el.
Persze abban egyetértünk, hogy nincs olyan, hogy túl mély hang![]()
Shahinian Arc:28Hz
Shahinian Obelisk:28Hz
Shahinian Hawk:23Hz
Shahinian Diapason:20Hz
Még a Diapason sem "böszme nagy doboz"!
Ami a lényeg:mind az öt hangsugárzó kiemelkedően Zenél,![]()
![]()
nem sok kihívójuk akad,ártól függetlenül!!Üdv. Gyuri
![]()
![]()
1800EUR
2500EUR
5000EUR
10000EUR
Hogy ez sok,vagy kevés,azt döntse el mindenki maga!
Üdv. Gyuri
- Alex_Aston
- V.I.P.

Amúgy most már "végig csinálom".
Mindent meghallgatok, amit csak lehet, mert sose lehet tudni, hogy mikor lesz az a pillanat, amikor egyszercsak megfog az egyik doboz.
Holnap Focal Aria 936 teszt a Denon shopban (még ami még van nekik készleten, talán Dali?), jövő héten péntek délutánra pedig a Stream Audiohoz jelentkeztem be tüzetesebb hallgatózásra.
Amit sajnálok, hogy Canoton nincs senkinek, pedig kíváncsi lettem volna, mit tudnak a maiak, ebben a kategóriában.
Mindent meghallgatok, amit csak lehet, mert sose lehet tudni, hogy mikor lesz az a pillanat, amikor egyszercsak megfog az egyik doboz.
Holnap Focal Aria 936 teszt a Denon shopban (még ami még van nekik készleten, talán Dali?), jövő héten péntek délutánra pedig a Stream Audiohoz jelentkeztem be tüzetesebb hallgatózásra.
Amit sajnálok, hogy Canoton nincs senkinek, pedig kíváncsi lettem volna, mit tudnak a maiak, ebben a kategóriában.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- -CB-
- Beköltözött

- Értékelés: 1422
Fóliázni egy szép furnért? Inkább új asszony 
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1729
Fóliáztasd le fehérre az állódobozaid aztán vegyél melléjük két darab fehér színű szubládát egy minidsp-re rákötve. Szerintem itt be is fejeződne a kálváriád.
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2873
lehet csihelni a dolgokat,van egy pár jó ötlet:
https://www.stereo.net.au/forums/topic/ ... em/page/2/
https://www.stereo.net.au/forums/topic/ ... em/page/2/
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)

nem sok kihívójuk akad,ártól függetlenül!!Üdv. Gyuri