ha rákeresünk a gugliban hogy "transmission line" akad egy pár további versenyző is a kinálatban,nem csak a PMC,akár modern,akár vintage vonalon...a "single driver" opciókat itt most zárjuk ki,maradjunk a többutas rendszereknél...van egy pár érdekes fazon a társaságomban,többméteres "tölcséreket" használnak a rendszereikben,a nappaliban csak egy kanadallóra hasonlitó nyilás van,a padláson a tölcsér elején meg,NEM nagyméretű a "generáló egység"..
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2873
Re: Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Ezek ott a PMC-nél tényleg tudhatnak valamit... 14 cm-es hangszóró 28 Hz-ig megy le. Ez akkor jó mély vagy hamis?
Egyébként hallottam HighEnd sóón,....és tényleg meglepő volt...
Egyébként hallottam HighEnd sóón,....és tényleg meglepő volt...
- dixie-chicken
- V.I.P.

Tulajdonképpen igen, nem sürgős. Csak elkezdtem kicsit körülnézni, évek óta nem csináltam ilyet, meg persze élvezem is közben. Megmondom őszintén azt gondoltam, hogy bőség zavara lesz, hogy mi mindenre tudnám azonnal cserélni. De úgy látszik, nekem mégsem annyira egyértelmű.Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 14:38quote=dixie-chicken post_id=2602886 time=1618226747 user_id=9549]@Alex,mi értelme van most hangszorót vásárolni ?...ezt a 3 hónapot kibirod valahogyan,nem ?...az új környezet meg esetleg,amit most jónak találsz a régiben,lehet mást követel majd meg....még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér![]()
esetleg megfülelnék egy olyan (komolyabb) rendszert is amely bemért szakember által,vagy egy Lyngdorf rendszert is,azoknak volt (vagy van is ?) vlmilyen 2.2 rendszerük,amely szobához viszonyitva,be tudja mérni magát,és illeszti ahoz viszonyitva a frekvenciákat..márcsak a tisztánlátás kedvéért...
Most a héten utoljára (?) elmegyek még a Stream Audiohoz, meg talán a Denonhoz vissza, ha össze rakják újra a demó szobájukat, és lesz több választék (írni fognak nekem miatta), aztán tényleg maradok a seggemen, és megvárom a költözést. Vagy ha felbukkan közben valami a használt piacon, akkor megfülelem.
[/quote]
ha elmégy a Stream Audióhoz,és ha van bejáratott példány a készleten,ezeket füleld meg:
https://streamaudio.hu/pmc-twenty5-23i- ... lo-hangfal
https://streamaudio.hu/pmc-twenty5-24i- ... lo-hangfal
magas az árfekvés,de transmission line koncepció,ez az elv,általában nagyon jól kezeli az extrém mélyhangokat (lásd vintage IMF/TDL)
Technics SL1300G,Shelter 901/III,Shure VST III,Shure M97HE,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,ProJect Tube Box DS3,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
És mint írtam, sok helyen "ugyanúgy" (hasonlóan) szólt a mély is, tegnap is a JBL-eken. Van ahol meg nem.
Amúgy érdekes, amit a fejhallgatóról írsz, mert pont azt szokták írni ezekről, hogy kevés, vagy legalább is nem domináns a mélye...
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 4183
Csak kis kiegészítés, hogy a Mission nem lefelé sugároz, csak az alsó részén van a mély, de oldalt van a hangszóró és a bass reflex nyílás is.SoundMania írta: ↑2021.04.12., hétf. 15:11Nem. Hanem arra , hogy egy ilyen puha , színezett, mélyben túltolt fejhallgatóhoz hasonlítasz egy lefele sugárzó földön álló dobozt ? Ez még rendben is van , hasonlóan szólnak . De nem helyesen! Ne ezt várd másnál. Nem olyan a többiek rendszere ezek szerint amihez szokva vagy esélyesen fals módon. És kb azt hallod amit írtam, a falratolt, földrerakott hangdobozoknál.
Szóval ezt így egyben gondold át, sennheiser fejhallgatóstól, missionostól, mindenestől, mennyiségestől, minőségestől.... :)
Ha szemét lennék , mondanám, hogy egyik f..st a másik f..ssal még össze lehet hasonlítani, de attól még nem ők fogják megmutatni, mi az igazság. Mégha teccik is valakinek az úgy akkor sem. De ilyet én nem mondok! :)
És mint írtam, sok helyen "ugyanúgy" (hasonlóan) szólt a mély is, tegnap is a JBL-eken. Van ahol meg nem.
Amúgy érdekes, amit a fejhallgatóról írsz, mert pont azt szokták írni ezekről, hogy kevés, vagy legalább is nem domináns a mélye...
Csak a Marantz! :-D
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1325
Nem. Hanem arra , hogy egy ilyen puha , színezett, mélyben túltolt fejhallgatóhoz hasonlítasz egy lefele sugárzó földön álló dobozt ? Ez még rendben is van , hasonlóan szólnak . De nem helyesen! Ne ezt várd másnál. Nem olyan a többiek rendszere ezek szerint amihez szokva vagy esélyesen fals módon. És kb azt hallod amit írtam, a falratolt, földrerakott hangdobozoknál.
Szóval ezt így egyben gondold át, sennheiser fejhallgatóstól, missionostól, mindenestől, mennyiségestől, minőségestől.... :)
Ha szemét lennék , mondanám, hogy egyik f..st a másik f..ssal még össze lehet hasonlítani, de attól még nem ők fogják megmutatni, mi az igazság. Mégha teccik is valakinek az úgy akkor sem. De ilyet én nem mondok! :)
- Tiamat
- Nincs visszaút

- Értékelés: 38
Mindenféle bántó szándék nélkül, szerintem inkább Te nem érted amit sokan próbálnak neked mondani. Hosszú a hifis út, sokan előrébb vannak sokan hátrébb, sokakat meg nem is érdekli
. Szinte kivétel nélkül mindenki azt mondta neked, hogy gyűjts saját tapasztalatokat, amibe bele is fogtál. Hajrá így tovább.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Arra célzol, hogy meglincselnének a találkozón?
- Alex_Aston
- V.I.P.

quote=dixie-chicken post_id=2602886 time=1618226747 user_id=9549]
esetleg megfülelnék egy olyan (komolyabb) rendszert is amely bemért szakember által,vagy egy Lyngdorf rendszert is,azoknak volt (vagy van is ?) vlmilyen 2.2 rendszerük,amely szobához viszonyitva,be tudja mérni magát,és illeszti ahoz viszonyitva a frekvenciákat..
márcsak a tisztánlátás kedvéért...
[/quote]
Tulajdonképpen igen, nem sürgős. Csak elkezdtem kicsit körülnézni, évek óta nem csináltam ilyet, meg persze élvezem is közben. Megmondom őszintén azt gondoltam, hogy bőség zavara lesz, hogy mi mindenre tudnám azonnal cserélni. De úgy látszik, nekem mégsem annyira egyértelmű.
Most a héten utoljára (?) elmegyek még a Stream Audiohoz, meg talán a Denonhoz vissza, ha össze rakják újra a demó szobájukat, és lesz több választék (írni fognak nekem miatta), aztán tényleg maradok a seggemen, és megvárom a költözést. Vagy ha felbukkan közben valami a használt piacon, akkor megfülelem.
@Alex,mi értelme van most hangszorót vásárolni ?...ezt a 3 hónapot kibirod valahogyan,nem ?...az új környezet meg esetleg,amit most jónak találsz a régiben,lehet mást követel majd meg....még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér
esetleg megfülelnék egy olyan (komolyabb) rendszert is amely bemért szakember által,vagy egy Lyngdorf rendszert is,azoknak volt (vagy van is ?) vlmilyen 2.2 rendszerük,amely szobához viszonyitva,be tudja mérni magát,és illeszti ahoz viszonyitva a frekvenciákat..
[/quote]
Tulajdonképpen igen, nem sürgős. Csak elkezdtem kicsit körülnézni, évek óta nem csináltam ilyet, meg persze élvezem is közben. Megmondom őszintén azt gondoltam, hogy bőség zavara lesz, hogy mi mindenre tudnám azonnal cserélni. De úgy látszik, nekem mégsem annyira egyértelmű.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Igen, ennek is utána jártam, meg lehetne szépen is csinálni elvileg. Szét kell kapni, ki kell pucolni a dobozt, és van szakember, aki profi módon lecsiszolja, és "gyári minőségben" fehérré varázsolja. Aztán meg újra össze kell rakni, akár jobb kábelekkel, jobb hangváltóval, ha van rá igény. De valahogy ezt kicsit "kendácsolásnak" látom, még ha a végeredmény szép és jobb is lehet. Ez így néz ki szépen, ahogy van, vagy csak nagyon megszoktam és/vagy elfogult vagyok.Aszpirin írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:59Még egy jutott eszembe: annak a pénznek töredékéért, amit itt el szándékozol költeni arra, hogy egy, a Mission-hoz méltó fehér hangfalpárt vásárolj, alighanem profi módon átfényeztethetnéd fehérre a Mission-jaidat, és mindenki heppi lenne: te is, az asszony is, és még mi isAlex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:32Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.![]()
A te hangfalad egyébként szerintem szebben szól, ha picit mélyebbre menne, már nálam zenélne
A fejhallgatót csak azért hoztam fel, mert ha azon hallani, akkor annak a hangnak csak ott kell lennie, nem?
Egyébként pedig nem, nem csak a basszusról szól a téma. De ha ha lépek előre, azt úgy szeretném, hogy közben valamiben (jelenleg basszusban) ne legyen visszalépés, semmi több. Nem kell, hogy mindenben előrelépés legyen, viszont semmiben se legyen kevesebb az új doboz. Csak ennyi lenne a célom. Gondolom te is úgy szoktál (meg sokan mások is) váltnai, hogy ha nem is mindenben, de előrébb lépsz, viszont közben nem lépsz semmiben esetleg akár csak picit is visszább. De persze lehet tévedek, viszont én így szeretném.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Na, pont ezért jobb a személyes találkozás, és közös fülelés, mert szerintem te is félreérted, amit mondani akarok, mert tegnap (is) andarson fórumtársnál első zeneszámnál világos lett miről van szó, és nem is volt több kérdés.Aszpirin írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:47Szerintem pedig tévúton jársz, ha már a fejhallgatókat is belekevered ebbe a "játékba"...Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:32Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.
Hangfalakat keresel, azoknak pedig van közük a szoba-akusztikához. Az, hogy mit hallasz egy konkrét fejhallgatóban, ebben a kérdésben irreleváns.
A szubos megoldást pedig ne vesd el elméleti megfontolásokból, mert akár hibás is lehet az az elméleti megfontolás.
De azt hiszem, én itt feladom, egyrészt már azért is, mert most már oldalakon át a problémáidról szól ez a topik, másrészt valahogy mindig ott kötünk ki, hogy a mission-ökhöz szinte semmi sem méltó, harmadrészt pedig nem tudok mit kezdeni (és szerintem sokan vagyunk ezzel így) azzal a hangfal-minőségi definícióval, ami csak arról szól, hogy egy hangfal meddig tud basszusban lemenni. Márpedig nagyon az jön le, hogy nálad ez az egyetlen szempont - ezért ajánlottam a szubot, de ez már tényleg az utolsó ötletem.
A te hangfalad egyébként szerintem szebben szól, ha picit mélyebbre menne, már nálam zenélne
A fejhallgatót csak azért hoztam fel, mert ha azon hallani, akkor annak a hangnak csak ott kell lennie, nem?
Egyébként pedig nem, nem csak a basszusról szól a téma. De ha ha lépek előre, azt úgy szeretném, hogy közben valamiben (jelenleg basszusban) ne legyen visszalépés, semmi több. Nem kell, hogy mindenben előrelépés legyen, viszont semmiben se legyen kevesebb az új doboz. Csak ennyi lenne a célom. Gondolom te is úgy szoktál (meg sokan mások is) váltnai, hogy ha nem is mindenben, de előrébb lépsz, viszont közben nem lépsz semmiben esetleg akár csak picit is visszább. De persze lehet tévedek, viszont én így szeretném.
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Lassan "Alex füle" névre kellene átnevezni ezt a topikot.
Más.
Hallotta már valaki azt a magyar hagsugárzót, amit süti árul?
Más.
Hallotta már valaki azt a magyar hagsugárzót, amit süti árul?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- SoundMania
- Törzsgárda

Szerintem ezt még azért gondold végig mégegyszer! :)Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:32Akit érdekel a téma, kellene tartani egy rövid összeülést, hogy közös nevezőre kerüljön, miről is beszélünk mert én úgy látom egymás mellett beszélünk sok esetben.SoundMania írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:22
Ezeket a mély hangokat nem csak a 30 meg 20 hertzre lemenő hangdobozokból lehet hallani. És persze az sem mindegy milyen annak a hangnak a minősége. Ha azért hallani, mert olyanok a visszaverődések/erősítések a határoló falak miatt, az általába jelentős hangelmosódást fog okozni. Ha egy viszonylag magasabb állványon is le tudja sugározni ezt a hangsugárzó, akkor jelentősen javulhat a hangminőség és néha nem is csökken jelentősen a mélyhang. Szóval a mennyiség elvesztése nélkül is minőségi javulás lesz/lehet a hangképben.![]()
Megmutatnám azt a pár számot, amivel ezt jól lehet tesztelni, és hallani.
Aztán jöhet a diskurzus.
Tényleg szívesen látok bárkit.
Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.
- dixie-chicken
- V.I.P.

@Alex,mi értelme van most hangszorót vásárolni ?...ezt a 3 hónapot kibirod valahogyan,nem ?...az új környezet meg esetleg,amit most jónak találsz a régiben,lehet mást követel majd meg....még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér
- Aszpirin
- V.I.P.

- Értékelés: 6519
Még egy jutott eszembe: annak a pénznek töredékéért, amit itt el szándékozol költeni arra, hogy egy, a Mission-hoz méltó fehér hangfalpárt vásárolj, alighanem profi módon átfényeztethetnéd fehérre a Mission-jaidat, és mindenki heppi lenne: te is, az asszony is, és még mi isAlex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:32Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
aktiv REL SUB-ot használ (én is, csak Ö "kicsit" komolyabb/dragabb dolgokat), REL a "high level" összekötest szorgalmazza, azaz az erösitö hangfalkimenetere kötest:Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 10:58Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.
Vagy ide hozni a hangfalakat hozzám, és ugyanoda állítva összehasonlítani.
Az erősítő amúgy milyen a 2.1-es felállásnál? Vagy sima passzív SUB, és "elbírja" a vas a 4db hangfalat? Mert nekem ugye aktív SUB kimenetem nincs, de 4db hangfal kimenet igen.
"The HIGH LEVEL, dual channel (stereo) input is via a Neutrik Speakon connectorwhich is connected to the power amplifier's left and right channel speaker terminals.This has the advantage of ensuring that the REL receives exactly the same signal asthe main speakers. This means that the character of the bass from the main system iscarried forward into the Sub-Bass System. This is a very important point and togetherwith the REL's Active Bass Controller (ABC), ensures superior system integration ofthe Sub-Bass System with the main system."
"The HIGH LEVEL input is designed to accept the stereo (two channel) signals from thespeaker terminals of your receiver, integrated amplifier, and basic amplifiers. This hasthe advantage of ensuring that your Sub-Bass System receives exactly the same signalas the main speakers, which means that the character of the bass from the mainsystem is carried forward into the Sub-Bass System. This is a very important pointand together with the REL's ABC circuitry, ensures superior system integration of theSub-Bass System with the main system."
(en apro hangfalak mellett is 30-34Hz-es "crossover" beallitast hasznalok, ugy jo nekem - a crossover nem baromi elesen vag, a beallitott freki felett "komótosan csökken a szint, lasd pl. https://rel.net/wp-content/uploads/2016 ... i-News.pdf ...szintböl is en a 40 racsnyis potin az also 8-11-et hasznalom csak; persze kizarolag zenere)
Hangfalakat keresel, azoknak pedig van közük a szoba-akusztikához. Az, hogy mit hallasz egy konkrét fejhallgatóban, ebben a kérdésben irreleváns.
A szubos megoldást pedig ne vesd el elméleti megfontolásokból, mert akár hibás is lehet az az elméleti megfontolás.
De azt hiszem, én itt feladom, egyrészt már azért is, mert most már oldalakon át a problémáidról szól ez a topik, másrészt valahogy mindig ott kötünk ki, hogy a mission-ökhöz szinte semmi sem méltó, harmadrészt pedig nem tudok mit kezdeni (és szerintem sokan vagyunk ezzel így) azzal a hangfal-minőségi definícióval, ami csak arról szól, hogy egy hangfal meddig tud basszusban lemenni. Márpedig nagyon az jön le, hogy nálad ez az egyetlen szempont - ezért ajánlottam a szubot, de ez már tényleg az utolsó ötletem.
- Aszpirin
- V.I.P.

Szerintem pedig tévúton jársz, ha már a fejhallgatókat is belekevered ebbe a "játékba"...Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:32Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
Aztán jöhet a diskurzus.
Mert mint mondtam, fejhallgatón is hallani ezeket, aminek meg ugye nincs köze semmilyen szoba akusztikához, meg elhelyezéshez.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Akit érdekel a téma, kellene tartani egy rövid összeülést, hogy közös nevezőre kerüljön, miről is beszélünk mert én úgy látom egymás mellett beszélünk sok esetben.SoundMania írta: ↑2021.04.12., hétf. 12:22
Ezeket a mély hangokat nem csak a 30 meg 20 hertzre lemenő hangdobozokból lehet hallani. És persze az sem mindegy milyen annak a hangnak a minősége. Ha azért hallani, mert olyanok a visszaverődések/erősítések a határoló falak miatt, az általába jelentős hangelmosódást fog okozni. Ha egy viszonylag magasabb állványon is le tudja sugározni ezt a hangsugárzó, akkor jelentősen javulhat a hangminőség és néha nem is csökken jelentősen a mélyhang. Szóval a mennyiség elvesztése nélkül is minőségi javulás lesz/lehet a hangképben.
Aztán jöhet a diskurzus.
- SoundMania
- Törzsgárda

Ezeket a mély hangokat nem csak a 30 meg 20 hertzre lemenő hangdobozokból lehet hallani. És persze az sem mindegy milyen annak a hangnak a minősége. Ha azért hallani, mert olyanok a visszaverődések/erősítések a határoló falak miatt, az általába jelentős hangelmosódást fog okozni. Ha egy viszonylag magasabb állványon is le tudja sugározni ezt a hangsugárzó, akkor jelentősen javulhat a hangminőség és néha nem is csökken jelentősen a mélyhang. Szóval a mennyiség elvesztése nélkül is minőségi javulás lesz/lehet a hangképben.Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 11:29Sokan mondták, hogy én csak "hallani vélem" ezeket a mélyeket a szoba, vagy a sz@r Mission miatt, pedig fejhallgató (Sennheiser HD595) esetén is hallani, meg tegnap a nagy JBL 4333-as hallgatásakor is ott voltak, meg Cannonball Tannoyain is, illetve Monitor Audio 500-as teszt alatt is hallható volt mind (és akkor még egyéb helyeket nem is említettem, mint Sógoromnál a 35nm-es nappali, stb.). Erre mondtam, hogy akkor vagy minden említett hangfal loudnesses, és/vagy sz@r az akusztika náluk is, vagy bizony tényleg az általam említett hangfalak ott, ahol hallgattam őket (vagy amúgy sem), nem mennek elegendően mélyre.Aszpirin írta: ↑2021.04.12., hétf. 11:13Nem arra gondoltam, hogy a mostani szobádba mi jó, hanem hogy esetleg ez az általad nagyon gyakran tapasztalt "hiuányzó mély" valódi-e vagy az otthon megszokott, a szobád által produkált basszus-anomália hiánya-e. Ha utóbbi, akkor jó eséllyel az új helyen azonnal észreveszed, hogy a Mission-ök is másként szólnak...Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 10:58Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.
Az erősítő amúgy milyen a 2.1-es felállásnál? Vagy sima passzív SUB, és "elbírja" a vas a 4db hangfalat? Mert nekem ugye aktív SUB kimenetem nincs, de 4db hangfal kimenet igen.
A kérdésed a sub bekötésével kapcsolatban teljesen jogos!
Nem értek az aktív subokhoz, nekem egy, a gyártótól közvetlenül rendelt B.K. Electronics Double Gem aktív szubom van, és azon van egy olyan, hogy "High Level Input", spéci csatlakozóval, ami szerintem tuti, hogy nem teljesen passzív bemenet, viszont hangfalkimemetre lehet csatlakoztatni. Juliush azt javasolta használni, igen, az erősítő hangfalkimenetére kötve (mintha biwire lenne, csak a második párat a szubba víve).
SUB-tól kicsit ódzkodom egyébként, mert azt beállítani tényleg nagyon nehéz, hogy ne legyen tolakodó, vagy túl halk (anno autó hifinél is mennyit játszottam ezzel). Ezért lenne jobb egy olyasmi, mint a mostani hangfalam is, amiben gyakorlatilag a 120Hz-nél vágott, alulra beépített 20-as mély olyan, mint egy jól illesztett mélyláda.
- Tiamat
- Nincs visszaút

- Értékelés: 38
Kérdésben a válasz?
Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 09:38
De létezik, hogy egy közel másfél millás, neves gyártó hangfala ilyen lenne, mint amit írsz?![]()
SUB-tól kicsit ódzkodom egyébként, mert azt beállítani tényleg nagyon nehéz, hogy ne legyen tolakodó, vagy túl halk (anno autó hifinél is mennyit játszottam ezzel). Ezért lenne jobb egy olyasmi, mint a mostani hangfalam is, amiben gyakorlatilag a 120Hz-nél vágott, alulra beépített 20-as mély olyan, mint egy jól illesztett mélyláda.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Sokan mondták, hogy én csak "hallani vélem" ezeket a mélyeket a szoba, vagy a sz@r Mission miatt, pedig fejhallgató (Sennheiser HD595) esetén is hallani, meg tegnap a nagy JBL 4333-as hallgatásakor is ott voltak, meg Cannonball Tannoyain is, illetve Monitor Audio 500-as teszt alatt is hallható volt mind (és akkor még egyéb helyeket nem is említettem, mint Sógoromnál a 35nm-es nappali, stb.). Erre mondtam, hogy akkor vagy minden említett hangfal loudnesses, és/vagy sz@r az akusztika náluk is, vagy bizony tényleg az általam említett hangfalak ott, ahol hallgattam őket (vagy amúgy sem), nem mennek elegendően mélyre.Aszpirin írta: ↑2021.04.12., hétf. 11:13Nem arra gondoltam, hogy a mostani szobádba mi jó, hanem hogy esetleg ez az általad nagyon gyakran tapasztalt "hiuányzó mély" valódi-e vagy az otthon megszokott, a szobád által produkált basszus-anomália hiánya-e. Ha utóbbi, akkor jó eséllyel az új helyen azonnal észreveszed, hogy a Mission-ök is másként szólnak...Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 10:58Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.
Nem értek az aktív subokhoz, nekem egy, a gyártótól közvetlenül rendelt B.K. Electronics Double Gem aktív szubom van, és azon van egy olyan, hogy "High Level Input", spéci csatlakozóval, ami szerintem tuti, hogy nem teljesen passzív bemenet, viszont hangfalkimemetre lehet csatlakoztatni. Juliush azt javasolta használni, igen, az erősítő hangfalkimenetére kötve (mintha biwire lenne, csak a második párat a szubba víve).
- Aszpirin
- V.I.P.

Nem arra gondoltam, hogy a mostani szobádba mi jó, hanem hogy esetleg ez az általad nagyon gyakran tapasztalt "hiányzó mély" valódi-e vagy az otthon megszokott, a szobád által produkált basszus-anomália hiánya-e. Ha utóbbi, akkor jó eséllyel az új helyen azonnal észreveszed, hogy a Mission-ök is másként szólnak...Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 10:58Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nem, mérés nem volt. Meg itt már amúgy is mindegy, még bő 3 hónap, aztán irány a másik (nagyobb) tér. Ha mérni kellene, akkor azt már ott lenne érdemes.Aszpirin írta: ↑2021.04.12., hétf. 10:42
Eszembe ötlött valami, bár már lehet, hogy kérdezték, csak akkora itt a pörgés az "Alex hangfalat vásárol" szálon, hogy már nehéz mindent elolvasni...
Szóval: mérted már a szobád akusztikai viszonyait a hangfalaiddal pl. REW-ben egy kalibrált bemérőmikrofonnal?
Mert elvileg lehet egy olyan szcenárió, hogy egy igen komoly bassszuskiemelést produkál a szobád 30-40 Hz között/környékén, és ennek hiányát érzed máshol basszus hiánynak... Ez persze csak egy spekuláció...
Egyébként, amit nálam hallottál, ott 30Hz-en még teljesen korrekt hangnyomást (SPL) mértem (nagyjából a "középvonalán" a görbének, a 120 Hz-nél magasabb frekvenciák hasonló szint körül mozogtak), konkrétan ezzel az elhelyezéssel és abban a pozícióban, ahol Te is ültél. Egyébként nálam 40Hz környékén van egy komolyabb (hallható) kiemelés, és 115 Hz környékén egy rövidebb, tűszerűen "csúcsosodó" beszakadás. És itt a fórumon olvasgatva, azzal kecsegtettek, hogy elég nehéz megoldani a szoba basszus-anomáliáit. Hozzáteszem, hogy ezek laikus mérések, általam elvégezve...
ZolaBA javaslatát én sem tartom elvetendőnek. Ismereteim szerint juliush kolléga (aki számomra itt az egyik leghitelesebb "arc") hallgat nagyon jó eredménnyel zenét 2.1 felállásban (tehát subwooferrel ügyesen "megtámogatva"). És mutatta a mérési eredményeit is, számomra egészen elképesztő, hogy mekkorát javított a (nálam mérthez eredetileg hasonló jellegű) SPL-görbén. Csakhogy ahhoz egy olyan trükköt alkalmazott, hogy ha jól emlékszem 28 Hz-re állította a szub vágási frekvenciáját, amit az én szubommal egyszerűen nem lehet megtenni (40 alá nem tudom vinni). Ha olvassa ezt, akkor a részleteket esetleg megosztja...
Szóval: mérted már a szobád akusztikai viszonyait a hangfalaiddal pl. REW-ben egy kalibrált bemérőmikrofonnal?
Mert elvileg lehet egy olyan szcenárió, hogy egy igen komoly bassszuskiemelést produkál a szobád 30-40 Hz között/környékén, és ennek hiányát érzed máshol basszus hiánynak... Ez persze csak egy spekuláció...
Egyébként, amit nálam hallottál, ott 30Hz-en még teljesen korrekt hangnyomást (SPL) mértem (nagyjából a "középvonalán" a görbének, a 120 Hz-nél magasabb frekvenciák hasonló szint körül mozogtak), konkrétan ezzel az elhelyezéssel és abban a pozícióban, ahol Te is ültél. Egyébként nálam 40Hz környékén van egy komolyabb (hallható) kiemelés, és 115 Hz környékén egy rövidebb, tűszerűen "csúcsosodó" beszakadás. És itt a fórumon olvasgatva, azzal kecsegtettek, hogy elég nehéz megoldani a szoba basszus-anomáliáit. Hozzáteszem, hogy ezek laikus mérések, általam elvégezve...
ZolaBA javaslatát én sem tartom elvetendőnek. Ismereteim szerint juliush kolléga (aki számomra itt az egyik leghitelesebb "arc") hallgat nagyon jó eredménnyel zenét 2.1 felállásban (tehát subwooferrel ügyesen "megtámogatva"). És mutatta a mérési eredményeit is, számomra egészen elképesztő, hogy mekkorát javított a (nálam mérthez eredetileg hasonló jellegű) SPL-görbén. Csakhogy ahhoz egy olyan trükköt alkalmazott, hogy ha jól emlékszem 28 Hz-re állította a szub vágási frekvenciáját, amit az én szubommal egyszerűen nem lehet megtenni (40 alá nem tudom vinni). Ha olvassa ezt, akkor a részleteket esetleg megosztja...
- Aszpirin
- V.I.P.

Eszembe ötlött valami, bár már lehet, hogy kérdezték, csak akkora itt a pörgés az "Alex hangfalat vásárol" szálon, hogy már nehéz mindent elolvasni...Alex_Aston írta: ↑2021.04.11., vas. 20:40Max még egy mondat kiegészítés, hogy a saját ízlésemhez megfelelően mélyre menő hangfalrabitrograde írta: ↑2021.04.11., vas. 20:29Ide vajon milyen .gif illene?Alex_Aston írta: ↑2021.04.11., vas. 20:01Gyakorlatilag semmi baja. Nagyon úgy néz ki, hogy nincs mire lecserélni 1 misin innen.
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8190
Engem bátran lehet cáfolni, amit én írok, az nem a Szentírás, csak a saját meglátásom (direkt nem véleményt írtam). Továbbá nem szeretnék senkit lehurrogni, mindenki azt csinál, amit akar. Én csak arra szeretnék utalni, hogy ami egy egyszerű mérés során ennyire kontrollálatlanul rezonál, színezi, fedi a hangot, az összetett jeleknél biztosan gyenge érthetőséget ad. Ha csak mély-magas síkon gondolkozunk, akkor tetszhet valakinek, ami biztos így is van, máskülönben nem gyártanák.Alex_Aston írta: ↑2021.04.12., hétf. 09:38Én csak annyit hallottam az Annex termében, hogy "sehogy" sem szól igazából, azon kívül, hogy a magasak élesek és tiszták voltak.asebestyen írta: ↑2021.04.12., hétf. 09:00
A 702-es jó lesz, szinte az összes átviteli hibát produkálja plusz az erősítőt is megcibálja.
Van 1 jó hír is vele kapcsolatban, a magasa egészen tiszta. Viszont a középsáv (ahol a zene java történik) az borzalmas rezonáns, kontrollálatlan rezgések hegyekben, a basszus 100Hz-en feltupírozva, a bomlási görbe 4kHz-ig alulról katasztrófa, impulzusválasz katasztrófa, a 8Ohmos hangsugárzó impedancia minimuma 3Ohm alatt van, döntő többségében 6Ohm körül, az imedancia és fázisgörbe, mint a háborgó tenger. Ráadásul 100Hz alatt kicsivel impedanciaminimum ~ -45 fokos fázis-eltérés egyszerre kényezteti az erősítőt.A doboz erős saját rezonanciáját már ne is nézzük, többi mellett eltörpül.
Nagyjából ezt is írtam anno, de lehurrogtatok, hogy az nem lehet (ezek szerint te nem voltál köztük)
Mindenki azt javasolja, hogy otthon is kéne próbálni, az az igazi. Ezt sem vitatom, ezért is írtam, hogy mivel van rá lehetőség részükről, akkor élek vele egyik hétvégére.
De létezik, hogy egy közel másfél millás, neves gyártó hangfala ilyen lenne, mint amit írsz?![]()
Ne érts félre, nem a szavadat akarom megcáfolni, csak csodálkozom, bár amit hallottam ott, valóban nem győzött meg eddig.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Nagyjából ezt is írtam anno, de lehurrogtatok, hogy az nem lehet (ezek szerint te nem voltál köztük
)
Mindenki azt javasolja, hogy otthon is kéne próbálni, az az igazi. Ezt sem vitatom, ezért is írtam, hogy mivel van rá lehetőség részükről, akkor élek vele egyik hétvégére.
De létezik, hogy egy közel másfél millás, neves gyártó hangfala ilyen lenne, mint amit írsz?
Ne érts félre, nem a szavadat akarom megcáfolni, csak csodálkozom, bár amit hallottam ott, valóban nem győzött meg eddig.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Én csak annyit hallottam az Annex termében, hogy "sehogy" sem szól igazából, azon kívül, hogy a magasak élesek és tiszták voltak.asebestyen írta: ↑2021.04.12., hétf. 09:00
A 702-es jó lesz, szinte az összes átviteli hibát produkálja plusz az erősítőt is megcibálja.
Van 1 jó hír is vele kapcsolatban, a magasa egészen tiszta. Viszont a középsáv (ahol a zene java történik) az borzalmas rezonáns, kontrollálatlan rezgések hegyekben, a basszus 100Hz-en feltupírozva, a bomlási görbe 4kHz-ig alulról katasztrófa, impulzusválasz katasztrófa, a 8Ohmos hangsugárzó impedancia minimuma 3Ohm alatt van, döntő többségében 6Ohm körül, az imedancia és fázisgörbe, mint a háborgó tenger. Ráadásul 100Hz alatt kicsivel impedanciaminimum ~ -45 fokos fázis-eltérés egyszerre kényezteti az erősítőt.A doboz erős saját rezonanciáját már ne is nézzük, többi mellett eltörpül.
Nagyjából ezt is írtam anno, de lehurrogtatok, hogy az nem lehet (ezek szerint te nem voltál köztük
De létezik, hogy egy közel másfél millás, neves gyártó hangfala ilyen lenne, mint amit írsz?