andarson írta: ↑2021.04.11., vas. 10:53
Alex_Aston írta: ↑2021.04.10., szomb. 21:35
Így van, szinte biztos, hogy ez lesz, most már egyre jobban ezt érzem én is.
Olvastam, sokan írták és biztos unalmas már hallanod, de ha mostani környezetben szereted a hangfalaid én is azt tudom saját tapasztalatból mondani, hogy ne cseréld le őket addig amíg nem költöztetek el, azaz nincs meg az új környezet, még akkor is ha most zöld utat kaptál feleségedtől és hajt a kíváncsiság.
Minden környezetnek meg van a maga sajátos akusztikai tulajdonsága és jelentősen hat a reprodukcióra, zenére és az audiofil fülre. Én panelból költöztem családi házba 3 éve és először megdöbbentem hogy eltűntek a családi házba költözve ugyanazon a rendszeren a szubmélyek. Először kicsist csalódott is voltam. Aztán egész gyorsan megbarátkozva az új környezettel már úgy érzem, nagyon szerencsés vagyok a családi ház nappalijának akusztikájával, nagyon csillapítottnak érzem és miután bátyám költözött be egy időre ugyanabba a lakásba ahonnét eljöttünk és ő neki is volt egy kisebb rendszere azon már éreztem a családi ház nappalijához mérten, hogy iszonyat sok visszaverődés és dúsulás volt a panelban ami inkább már zavarónak hatott nekem.
Egyszóval saját tapasztalatom alapján a sorrend: új környezet a régi rendszerrel és miután az új környezeted adottságait megismerted lehetne új hangfalat keresni, ha még akkor is ez lesz a cél. És akkor is akkor lennél a legszerencsésebb ha vásárlás előtt saját környezetben saját láncon tudnád meghallgatni a hangfalakat.
Egyébként még egy gondolat és ez is saját tapasztalat: a nagy membrán felület és a nagyobb doboz méret azért jobban megmozgatja azokat a mélyeket, nekem most a 3 utas rendszeremben 38cm-es hangszórók gondoskodnak erről.
Sok sikert a továbbiakra
Dehogy unalmas. Én minden normális hozzászólásnak örülök.
Persze, nyilván minden más lesz, és kíváncsian várom, hogyan alakul majd a hangzás.
Két barátomnak van hasonló nappalija, mint nekem lesz az új helyen. Náluk is van normális zenebona. Egyiküknek van az említett B&W 703 S1, ami számomra qrva jól szól a Rotel elő - és végfok forrásról. Tehát ha hasonló lesz, akkor én pezsgőt bontok.
Viszont, ha elmegyek egy forgalmazóhoz, és ott nem jó az akusztika, és emiatt hiányzik a mély hang, akkor okés, hogy otthon kell meghallgatni. De ebben nekem mindig az a para, hogy a tök véletlenül megsérül, és még a hangja sem jó, akkor dupla cumi...
Ezért gondolnám azt, hogy kötelesség lenne az ilyen helyeknek, hogy kifogástalan legyen valamennyire a hallgatói tér. Az ember lássa, hogy mit "tud" a hangfal. Ha meg otthon nem teljesen jó, az akkor tényleg a lakás hibája legyen. Vagy túlzó elvárás lenne ez?
Ja, és irigylem azt a 38-as mélyet. Elvinném a teszt zenéimet megfülelni