Én egyszer hallottam ilyen erősítőt egy régebbi Tannoy R2 hangfallal. Az nagyon-nagyon zenei volt. Régen volt, de annyira tetszett, hogy nem fogom elfelejteni sose. (Max. ha már nagyon öreg és demens leszek.)HiNd írta: ↑2025.08.18., hétf. 23:48Sziasztok!
Szeretném meghallgatni a tapasztaltabbak véleményét a CA azur 851a erősítővel kapcsolatban. Nemrég került hozzám ez az erősítő, amit egy MA Silver RX6-tal kötöttem össze. Nagy reményekkel vágtam bele, mert a CA-ról sok jót olvastam, de nálam valahogy nem az igazi az összhang.
A hangzás részletes, de nem természetes. A basszus feszes, viszont száraz, hiányzik belőle a teltség. Összességében inkább fárasztónak érzem, mint zeneinek, sokszor el is megy a kedvem a hallgatástól. Próbáltam javítani rajta, például kapott mellé egy Musician Draco R2R DAC-ot és egy pár Kimber 8PR kábelt, de sajnos így sem lett meg az a „varázs”. Pedig amikor a Silver RX6-ot egy Rotel RA 06-tal hallgattam meg, sokkal zeneibb, kiegyensúlyozottabb, életszerűbb volt a hang, pedig kategóriában lentebb van. Ez a 851a nálam inkább túl analitikus, túl precíz, ami egy idő után zavaró. Az előző tulajdonos is pont emiatt vált meg tőle, nála egy Q Acoustics 3020i-vel párosítva sem volt ideális, bár ott kevésbé jött ki ennyire élesen ez a karakter. Továbbá olvastam, hogy az AV Online tesztjében a Sonus Faber Venere 2.0-val remekelt, míg külföldi fórumokon az Epos Elan 35 és a Spendor A6 vált be.
Jelenleg elsősorban szeretném kideríteni, valóban a hangfalak okozzák-e a problémát, és csak ha tényleg ott van a gond, akkor gondolkodnék új hangfalon. Kb. 200–400 ezer ft-ot szánnék rá, a szobám mérete 20 m², és ha van lehetőség szívesen meghallgatnám a hozzávaló hangfalakat is.
Szóval arra lennék kíváncsi:
• Mely hangfalak passzolnak jól az azur 851a-hoz, hogy szelídebb, zeneibb hangzást kapjak?
• Vagy esetleg van olyan jellegzetessége az erősítőnek, ami miatt máshol kellene keresnem a problémát?
• Merre érdemes elindulni, ha sokféle műfajból szeretném kihozni a legtöbbet, de hosszabb távon is élvezhető maradjon a hangzás?
Köszi előre is minden véleményt és segítséget!
Szóval szerintem az egy nagyon jó erősítő. Mondjuk a Monitor Audio is nagyon jó hangfal, csak hát akkor valszeg. ők ketten nem szeretik egymást.
És akkor itt jön a nehéz feladat : eldöntened, hogy akkor most a hangsugárzót vagy az erősítőt cseréled ...