Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2735

Re: Tannoy Prestige Turnberry Gold Reference

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

sztem,vlmilyen admin átpakolhatna egy pár h.sz innét,beleértve a sajátomat is,akár a Tannoy,vagy vlmilyen általános témába,igy megamardna a tiszta hirdetés téma,az eladónak..
:smile53:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Hovanszki
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: Hovanszki »

dixie-chicken írta:
2020.11.09., hétf. 13:15
...a mai napig társaságomban több Tannoy DC15"-ös van,általában kisebb szobákban (Arden,Berkeley) valahol 20m2 környékén,hátsó falra tolva,ez a monstrum is egy kb 20-22m2 szobában van,és nincs vele gond...amplifikáció/kábelezés kérdése az egész...
Nem az a kérdés, hogy van-e vele gond, hanem, hanem azzal, hogy kihozod-e a rendszerből maximumot. Az általános tapasztalat szerint nem, ennek logikáját szépen össze lehet rakni ebből a videóból. Szó esik benne a harmadolási szabályról és persze arról is, hogy a hangnak "miért nem a hangszóróból kell jönnie" (ha valaki nem érti, hogy ez mit jelent, akkor nézze meg a videót): https://www.youtube.com/watch?v=OI7DA886-9o

Ettől függetlenül persze vannak szituációk, amikor a hangfalakat (nyilván nem ész nélkül, de) azért rá lehet tolni a falra, így például mozizás esetén, ahol egyébként kifejezetten az is szempont, hogy a hang ne a cselekmény előtt 2 méterrel keletkezzen. És hát persze vannak a mindennapi létezés és zenehallgatás korlátjai, amiket mindannyian kompromisszumként el kell hogy fogadjunk. Ettől függetlenül jó tudni, hogy milyen lenne az ideális helyzet. Szép a hangfal! :tutiok: kár hogy a Tannoy kezd kiesni a hangfal bizniszből a középmezőnyben és persze a házimozi hangfalak területén sem nagyon tudnak már labdába rúgni... jaj.gif

hifitilla
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 111

Hozzászólás Szerző: hifitilla »

Igazán szerintem az van, hogy kinek mi tetszik :D , nekem ez, neked az, Pistinek meg amaz..., mindenkinek megvan a maga füle és a maga "HIGEND" hangja és nem szabad másra ráerőltetni ami nekem tetszik, de azért ajálnhatom a nagy hangfalat nagy helységbe, hátha bejön, de ha nincs nagy helyiség akkor mi van:rolleyes: :D :smile29:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

cannonball írta:
2020.11.09., hétf. 11:41
vidor2009 írta:
2020.11.09., hétf. 11:12
hifitilla írta:
2020.11.09., hétf. 04:25
Nagy hangfal kis szobában csak dübörgni tud bármit kötünk rá :rolleyes: , prsze lehet, hogy az valakinek tetszik...

Ez egy általánosan elterjedt butaság!
Leginkább a monitor dobozok gyártói terjesztik, mivel azt nem mondhatják, hogy a doboznak jó basszusa van, max., hogy a méretéhez képest!Ha-ha.
Nekem volt SHAHINIAN Diapason-om (igencsak nagyméretű) egy 20 m2-es szobában nyoma nem volt dübörgésnek; Ezenkívül több más nagyméretű hangsugárzót is hallottam kis helyiségben szólni,(pl-ul SHAHINIAN Obelisk-et, ami semmilyen szobában nem dübörgött) amik nem dübörögtek, természetesen olyanokat is, amelyek meg dübörögtek!
Hangsugárzója válogatja!

Üdv. Gyuri :napsut:
Ellenvélemény.

Sok nagy dobozt mentem el meghallgatni, amik kis szobában voltak, és sehogy nem szóltak. A mély sokszor csak az előszobában, vagy a lakáson kívül jelent meg.
Ezeket a nagyobb dobozokat a Tannoy eleve nagyobb szobákba szánta. Nálam egy HPD-315 szól 90 literes dobozban 4x9 méteres szobában. A tapasztalat szerint 3-4 méter az ideális hallgatási távolság ( a hangszórók 3 méterre vannak egymástól), már csak emiatt sem javasolnám 25 m2 alatti szobába. Mondjuk ha a szépen kifutó, mélyre menő basszus nem szempont, akkor bezárhatod a panel félszobába, de ezek a hangszórók híresek a szép, kerek mélyeikről. Is :-)
Ugyanakkor volt nálam több kismonitor is, amik meglepően szép mélyet produkáltak a 35 négyzetméteren, volt aki azt hitte a mellette álló nagy dobozok szólnak.
ellenvélemény,az ellenvéleményre :D ..a mai napig társaságomban több Tannoy DC15"-ös van,általában kisebb szobákban (Arden,Berkeley) valahol 20m2 környékén,hátsó falra tolva,ez a monstrum is egy kb 20-22m2 szobában van,és nincs vele gond...amplifikáció/kábelezés kérdése az egész :D ...az én kispályás D700-som,jó 10 évig 18m2 volt használva,most 22m2 van,hoztam haza cimbik részére megvásárolt "eszmei minimonitorokat",és mélytúltengésben szenvedtek a D700-hoz viszonyitva,akár 18m2,akár 22m2...igaz én azt szoktam mondani,ha az első oktáv érdekel,a Tannoy nem a TE hangszoród,kivételt képez a TWR ;)

Up annak a kis Turnberry-nek :smile32:
Csatolmányok
401 stabi s.jpg
401 stabi s.jpg (86.71 KiB) Megtekintve 2229 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

hifitilla
Törzsvendég
Törzsvendég

Mármint a SHAHINIAN összehasonlításra gondoltam...

hifitilla
Törzsvendég
Törzsvendég

De ez a két hanhfal összehasonlíthatallan, vagyis össze őket lehet hasonlítani hasoslítani de az két hangvilág nincs mit mihez mihez hasonlítsni, be kell tenni a kis szobába egy Tannoy Little Gold monitort és a nagy Tannoy azonnal el van felejtve, maj ő megszólal egy nagy helyiségben ahol a hátsó faktól jól el lehet húzni, de jócskán... :napsut:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1291

Hozzászólás Szerző: -CB- »

vidor2009 írta:
2020.11.09., hétf. 11:12
hifitilla írta:
Nagy hangfal kis szobában csak dübörgni tud bármit kötünk rá :rolleyes: , prsze lehet, hogy az valakinek tetszik...

Leginkább a monitor dobozok gyártói terjesztik, mivel azt nem mondhatják, hogy a doboznak jó basszusa van, max., hogy a méretéhez képest!Ha-ha.
Nekem volt SHAHINIAN Diapason-om (igencsak nagyméretű) egy 20 m2-es szobában nyoma nem volt dübörgésnek; Ezenkívül több más nagyméretű hangsugárzót is hallottam kis helyiségben szólni,(pl-ul SHAHINIAN Obelisk-et, ami semmilyen szobában nem dübörgött) amik nem dübörögtek, természetesen olyanokat is, amelyek meg dübörögtek!
Hangsugárzója válogatja!

Ellenvélemény.

Sok nagy dobozt mentem el meghallgatni, amik kis szobában voltak, és sehogy nem szóltak. A mély sokszor csak az előszobában, vagy a lakáson kívül jelent meg.
Ezeket a nagyobb dobozokat a Tannoy eleve nagyobb szobákba szánta. Nálam egy HPD-315 szól 90 literes dobozban 4x9 méteres szobában. A tapasztalat szerint 3-4 méter az ideális hallgatási távolság ( a hangszórók 3 méterre vannak egymástól), már csak emiatt sem javasolnám 25 m2 alatti szobába. Mondjuk ha a szépen kifutó, mélyre menő basszus nem szempont, akkor bezárhatod a panel félszobába, de ezek a hangszórók híresek a szép, kerek mélyeikről. Is :-)
Ugyanakkor volt nálam több kismonitor is, amik meglepően szép mélyet produkáltak a 35 négyzetméteren, volt aki azt hitte a mellette álló nagy dobozok szólnak.

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 396

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

hifitilla írta:

Hangsugárzója válogatja!

Rácz@vw
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Rácz@vw »

nálam nem dübörög a Yorkminster sem ,aki szeretne erről megbizonyosodni , jöjjön hallgassa meg . Nem sok tapasztalatom van ,csak 3 fajta van Presitige sorozatból most itt nálam.
Köszönöm

hifitilla
Törzsvendég
Törzsvendég

Rácz@vw
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 36

Hozzászólás Szerző: Rácz@vw »

Hoztak egyet kipróbálni ... össze raktuk . Magas semmi, tér semmi . Dübörgő volt , kellemetlen hang. Vmi 6 ezres szériás volt. Szívesen látlak ha lesz időd , megmutatom. Van itt több erősítő is...

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 862

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Rácz@vw írta:
2020.11.08., vas. 17:59
Üdv , nálam nagyon kicsi (18nm ) szól egy ennél nagyobb ... ( 200 l doboz) szerintem kell az a bizonyos háromszög távolság .2.5 m legyen a két doboz között minimum. A jó kábel , erősítő ... elengedhetetlen ezekhez. Tudja az árát csak ki kell szolgálni - és nem biztos hogy Mcintosh t kell venni ...( tapaszalat )
Ha bármi kérdésed van nyugodtan hívj
06209134068
Ezt a Mekis dolgot kifejtenéd? Semmi provokáció, tényleg kíváncsi vagyok. Csak mert elég klasszikus párosításnak számít. Tannoy-McIntosh.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Re: Tannoy

Hozzászólás Szerző: megott »

Nem egy igazi Tannoy, spórolós anyaghasználat és kivitelezés, bár még így is lemossa a Jamokat!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 96

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

Sziasztok!

A Tannoy Mercury szériáról kérnék véleményeket, pro és kontra! JamoS606 helyett, 24nm-re, Marantz SR7005 után!
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

omcar
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: omcar »

rvm12i írta:
2020.03.01., vas. 08:08
Sziasztok,

Tud valaki arról, hogy lenne Magyarországon olyen bemutató terem, ahol a Prestige vagy Legacy szériából lehet meghallgatni demo példányokat?

Köszönöm

Nálam

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1291

Hozzászólás Szerző: -CB- »

HPD 315-össel szerelt Cheviot méretnél kicsit nagyobb (90 literes) ládának mekkora lehet az optimális szoba? A gyár nagyobb szobákba ajánlja, nálam 35 m2-en szépen szól, de szerintem kicsit nagyobb szobában még jobb lenne. Az előző tulajok 20-25 négyzetméteren hallgatták, az egyértelműen kevés volt.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

d.janos írta:
2020.05.04., hétf. 17:22
dixie-chicken írta:
2020.05.04., hétf. 16:57
hallgasd meg ha tudod,végül is nem téli szekrényeket kell cipelni esetleg ide-oda..a Mission egy kicsit más irányvonalat képviselt,mint a Tannoy,igy alapjáraton,sztem..hagyd az újságos véleményeket,Te füled,Te pénzed,Te rendszered,Te élvezeted...

;)

Igaz beszéd. Nem is nagy, nem is drága. Így lesz, ahogy találok egy jó állapotút meghallgatom itthon.
A D700 S2 dobozaid, ha jól látom örök darabok lettek, gyönyörűek, remélem nem baj, ha picit irigykedek :rolleyes: :smile32:
köszi,semmi gond..igen elvagyunk már vagy 14-15 éve,nem tagadom hogy voltak felefele lépegetési ötletek (Arden,SRM15X,Classic monitor stb)..de elszabudult az árgepezet,igy kéz a kézben elvagyunk,tovább :D

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

dixie-chicken írta:
2020.05.04., hétf. 16:57
hallgasd meg ha tudod,végül is nem téli szekrényeket kell cipelni esetleg ide-oda..a Mission egy kicsit más irányvonalat képviselt,mint a Tannoy,igy alapjáraton,sztem..hagyd az újságos véleményeket,Te füled,Te pénzed,Te rendszered,Te élvezeted...

;)

Igaz beszéd. Nem is nagy, nem is drága. Így lesz, ahogy találok egy jó állapotút meghallgatom itthon.
A D700 S2 dobozaid, ha jól látom örök darabok lettek, gyönyörűek, remélem nem baj, ha picit irigykedek :rolleyes: :smile32:
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

d.janos írta:
2020.05.04., hétf. 16:09
dixie-chicken írta:
2020.05.04., hétf. 13:19
d.janos írta:
2020.05.04., hétf. 10:38
Érdekelne a saját rendszerben történő tapasztalatotok Tannoy M1 és Tannoy M2 okán.
Mi szól az egyik, mi a másik mellett ? Hogyan lehet a hangjukat jellemezni ? Kösz.
Tannoy.jpgTannoy M.jpg
M1-sünk volt fiam rendszerében,7-8 évig Rotel 920 és HK640-el,olyan "asztali rendszerben,számitógéphez"..nem az a féle hang amely riválkodó,és felhivja a figyelmet magára,visszafogott nem "fröcsköllős" hang ( a pofádba)..ha szereted a dús,sok,öblös mélyhangokat,kerüld ki nagy ívben... ;)

Köszi dixie-chicken. Nekem volt M2-m annak ismerem a hangját, hozzá való erősítővel zenére lehet bírni, de érdektelen, lapos hangot is ki lehet hozni belőlük, ha nem volt meg a szinergia.
Az M1 anno 20-25 éve egy Mission 700-assal volt számomra választási alap, akkor a Mission mellett döntöttem, azóta is kíváncsi vagyok milyen lehetett volna az M1 és hogy miért is kapott bestbuy-t a Tannoy és recommended-et a Mission az akkori magyar HiFi Choice-ban. A kíváncsiság hajt első sorban, de el is vagyok bizonytalanodva, mert az utána következő MX1 meg MX2-ről talán jobb véleménnyel voltak. A zene, a dallamkövetés, a hangszerek hangja, a természetes megszólalás az irány, fontos, hogy kiegyenlített legyen a hangja.

;)

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

dixie-chicken írta:
2020.05.04., hétf. 13:19
d.janos írta:
Érdekelne a saját rendszerben történő tapasztalatotok Tannoy M1 és Tannoy M2 okán.
Mi szól az egyik, mi a másik mellett ? Hogyan lehet a hangjukat jellemezni ? Kösz.
Tannoy.jpgTannoy M.jpg
M1-sünk volt fiam rendszerében,7-8 évig Rotel 920 és HK640-el,olyan "asztali rendszerben,számitógéphez"..nem az a féle hang amely riválkodó,és felhivja a figyelmet magára,visszafogott nem "fröcsköllős" hang ( a pofádba)..ha szereted a dús,sok,öblös mélyhangokat,kerüld ki nagy ívben... ;)

Köszi dixie-chicken. Nekem volt M2-m annak ismerem a hangját, hozzá való erősítővel zenére lehet bírni, de érdektelen, lapos hangot is ki lehet hozni belőlük, ha nem volt meg a szinergia.
Az M1 anno 20-25 éve egy Mission 700-assal volt számomra választási alap, akkor a Mission mellett döntöttem, azóta is kíváncsi vagyok milyen lehetett volna az M1 és hogy miért is kapott bestbuy-t a Tannoy és recommended-et a Mission az akkori magyar HiFi Choice-ban. A kíváncsiság hajt első sorban, de el is vagyok bizonytalanodva, mert az utána következő MX1 meg MX2-ről talán jobb véleménnyel voltak. A zene, a dallamkövetés, a hangszerek hangja, a természetes megszólalás az irány, fontos, hogy kiegyenlített legyen a hangja.
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

d.janos írta:

Tannoy.jpg

Tannoy M.jpg

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó

Tannoy.jpg
Tannoy.jpg (10.33 KiB) Megtekintve 3258 alkalommal
Tannoy M.jpg
Tannoy M.jpg (8.84 KiB) Megtekintve 3258 alkalommal

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Gondolkodóba estem, hogy design terén kicsit komolyítani kellene a Saturn S8-on.
Hamuszürke előlap és fekete oldal lapok helyett mondjuk valami komolyabbat.
Furnérozni nem akarok.
Felmerült bennem, hogy vagy festeni kellene vagy fóliázni vagy mindkettő.
Carbon 3D fólia az oldalakra és metálszürkére festett előlap?
Teljesen gyöngyház fehérre festett doboz?
Rózsafa gyökér fólia az oldalakra és zongoralakk feketére festett előlap?
Metálszürkére festett előlap és zebrafa fólia az oldalakra?
Ezek csak így hírtelen jött ötletek.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Thompi írta:
2020.04.21., kedd 15:43
Kerlek mindenkepp ird majd meg a vegeredmenyt :) kivancsi vagyok.
T
Oké, mindenképp leírom mi változott hangzás terén és milyen alkatrész mire lett cserélve.
Képet majd töltök fel. Sajnos a jelenlegi helyzet miatt elég komoly időket kell várni némely alkatrésze. :(
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Thompi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Thompi »

Kerlek mindenkepp ird majd meg a vegeredmenyt :) kivancsi vagyok.
T

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”