Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Súlyos keresztváltók
Súlyos keresztváltók
Hát tapogasd meg! Kemény vagy nem?
Ui.: Ezt a mondatot visszaolvasva, nem szivessen írtam le neked...
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Jobb képet nem tudsz csinálni, a tuningoltról?A henger lehet ferrit vagy szén is. A kábel első ránézésre a CAT7 fehér ere lehet.
De megkérdezted Füleleket, hogy nyilvánosságra hozhatod ezt?
Ez az én hangfalam azt csinálok vele amit akarok ö nem mondta meg milyen kábelek kerültek bele én meg kiváncsi vagyok. Azokon a fekete izékon áttmegy a kábel szerintem is ferrit vagy ilyesmi.
Súlyos keresztváltók
Jobb képet nem tudsz csinálni, a tuningoltról?
A henger lehet ferrit vagy szén is. A kábel első ránézésre a CAT7 fehér ere lehet.
De megkérdezted Füleleket, hogy nyilvánosságra hozhatod ezt?
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
A mély váltónál ilyen sokeres kábelt találtam!Ez valami tűzálló vagy ilyesmi?
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Yamaha NS-8HX Hivox tuning.Szerintetek milyen kábelek lettek belerakva és mi az a 4db. fekete henger alakú bigyó?
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Akkor még nem biztos, hogy teljesen jól mérsz, vagy tudod, mit miért. Bár ha a 2006 szemptemberi kalózverzió van nálad, akkor lehet hogy hasonló az átvitel, amikor teljes térbe sugároz a hsz. Persze ezzel minden más hasonló T-S paraméterű hangszóró így lenne, ha ugyanolyan körülmények között mérnéd.
Súlyos keresztváltók
Aham, így már jobb. Reflexcső átvitele benne van? A Baffle step biztosan.
A reflexcső benne van, én ragasztottam bele. Baflstep nem volt, csak simán az állványra tettem.
Nyelvészprofesszor,
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Aham, így már jobb. Reflexcső átvitele benne van? A Baffle step biztosan.
Súlyos keresztváltók
... pár év múlva fölösleges lesz. Kidobhatjuk a HISZ-t
... meg a KRESZ-t, a BTK-t és az Alkotmányt is. A trend az tényleg ezt mutatja.
A trendről jut eszembe. Lecserélhetnéd már a 620-as hsz közeltéri mérését az avatarodban, egy valós átvitelre. Bevallom, kicsit zavar.
Na, csini az új avatarom?
Nyelvészprofesszor,
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
A trendről jut eszembe. Lecserélhetnéd már a 620-as hsz közeltéri mérését az avatarodban, egy valós átvitelre. Bevallom, kicsit zavar.
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
"...de ami vaktesztben hallható, az sajnos tény."
Pl, MC trafókat teszteltünk a Darvassal annak idején, és egy szériának a két darabja máshogy szólt, mert másik napon készült az anyag, amire tekerték az azonos számú menetet az azonos madzagból.
Ezért nem vettek egyesek a H2000-től hétfői és pénteki hangszórót. Vicces egyébként.
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Nem akarok érdemben belecsaholni ebbe a "súlyos" keresztváltó/tekercs témába, csak egy konkrét jelenséget írnék le.Egyik kedves ismerősöm, aki igen járatos az elektróban, súlyosbító tényezőként audiofil tervezőmérnök is, felhívta a figyelmem egy érdekes jelenségre. A ferrites tekercsek különbözőképpen szólnak, mégha az összes mérhető paraméterük meg is egyezik. Az eltérést a felhasznált olvadék? (ehhez annyira nem értek) anyagi összetételének eltérése okozza. Ez hallható, demonstrálható. Innen kezdve jól el tudom képzelni, hogy minden egzakt tudománnyal foglalkozó tervező-fejlesztő-kutató műszaki messze kiátkoz innen, de ami vaktesztben hallható, az sajnos tény.
Az is, hogy a vakteszten néha kihoznak azonos madzagot különbözőnek? A vakteszt is csak egy eszköz a sok közül, és egyáltalán nem tévedhetetlen. A hangszórók szórása alapból nagyobb, még ha 1%-os eltérésekről van is szó, mint a ferrites tekercseké valaha lesz. Egyébként azonos sorozatokból ott is azonos az anyag, tehát nincs miról beszélni.
Súlyos keresztváltók
Pl, MC trafókat teszteltünk a Darvassal annak idején, és egy szériának a két darabja máshogy szólt, mert másik napon készült az anyag, amire tekerték az azonos számú menetet az azonos madzagból.
És tényleg hallható volt a különbség?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Súlyos keresztváltók
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
Súlyos keresztváltók
Nyelvészprofesszor,
Súlyos keresztváltók
Nem akarok érdemben belecsaholni ebbe a "súlyos" keresztváltó/tekercs témába, csak egy konkrét jelenséget írnék le.
Egyik kedves ismerősöm, aki igen járatos az elektróban, súlyosbító tényezőként audiofil tervezőmérnök is, felhívta a figyelmem egy érdekes jelenségre. A ferrites tekercsek különbözőképpen szólnak, mégha az összes mérhető paraméterük meg is egyezik. Az eltérést a felhasznált olvadék? (ehhez annyira nem értek) anyagi összetételének eltérése okozza. Ez hallható, demonstrálható. Innen kezdve jól el tudom képzelni, hogy minden egzakt tudománnyal foglalkozó tervező-fejlesztő-kutató műszaki messze kiátkoz innen, de ami vaktesztben hallható, az sajnos tény.
Az oka? Zárlat, szakadás, vagy egyéb műszaki hiba.
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Inkább hiteles és szakmailag értelmezhető információt kellene kapnunk.
Az bizony nem ártana. Adott egy szabadalom, ami -állítólag- megoldja a hangrendszerek egyik nyavalyáját és a feltaláló, aki termékkel (legalábbis prototípussal) rendelkezik, még arra sem veszi a fáradságot, hogy megosszon legalább annyit egy fórumon, hogy mi a szabadalmaztatott elektronika műszaki előnye, mi is az a technikai probléma, amin sikerült átlépni. Lehetőség szerint méréssel bizonyítva (a tervező saját szubjektív és éppen ezért nyilvánvalóan elfogult véleményéből, köszönjük szépen, nem kérünk!).
Ha megnézzük a többi kutatói-fejlesztői díjat, mindegyiknél akad egy világos, közérthető leírás az újdonság mibenlétéről. Ilyen prospektus-ízű fogalmakkal, mint "lineáris hangátvitel" vagy a máig tisztázatlan, a közvélemény által jórészt szubjektívnek tartott, ezért teljesen elcsépelt "élethű(bb) hagzás", nem lehet mit kezdeni. Mintha egy orvostudományi felfedezésről pusztán annyi jelenne meg: "forradalmasítja az egészségügyet az új szupergyógyszer, blablabla"! Nem lenne felháborító az ilyen magas fokú néphülyítés? Audio-idiótákkal ugyan sokmindent meg lehet etetni, ám erre sehol a világon nem lehet hosszútávon alapozni.
Sok High End termékre igaz, de műszakilag felsőbbrendűnek hirdett eszközöknél talán egy kicsit több volna elvárható egy ilyen kurta és semmitmondő specifikációnál.
Továbbá magyar emberként elvárnám, hogy a Babos Sound honlapon anyanyelvünkön is olvasható legyen az a pár mondat (vagy, ha nem kíván idehaza eladni, közölje és tudomásul vesszük).
Nagyon furcsállom, hogy egy "forradalminak" kikiáltott műszaki találmánynak a hivatkozott "szakértők" a hangját minősítik... holott nem az elvet, hanem az azt (is) felhasználó végterméket hallhatták.
Semmi közöm nem lenne hozzá... ha a Valdeal Zrt-t nem támogatnák az adófizetők pénzéből évi félmilliárddal. Ha nem ebből a világgá kürtölt innovációból(?) ítélnék meg a magyar audiokultúra szintjét, a technológiai lemaradottságot. Ne legyen igazam, de itt arról a világon már ezerszer eljátszott történetról van szó, ami egy(-két) paramétert hangsúlyoz a többi rovására. Az audiofilek ilyesmire már teljesen immunisak, a házimozisokat nem érdekli a sztereó, de valójában még a High Fidelity se. Ott is gyorsan előre fog törni, de a professzionális hangosításban egyérteműen az aktív digitális erősítésé és a szoftveres szűrésé a jövő. Magam elé képzelem a hír (tájékozottabb) német vagy az amerikai olvasóját, aki azt hiszi, viccelnek, amikor egy analóg megldásról 2008-ban ezt írják: "A találmány alkalmazható például színházi, koncerttermi hangosításra..."))
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Nem ismered a történetemet?Amikor ugyanezt mondtam amit Te, akkor a "Doky" akaszkodott belém, és akkor kaptam tőle a "Nyelvészprofesszor" (számomra megtisztelő) címet.
Tényleg nem ismerem. Azt viszont tudom, hogy Doki néha elengedi magát és túltesz Devilen is, de van egy olyan érzésem, hogy ez nála is nagyrészt szándékos. Egyébként mindenkitől láttunk már a fó-rumon hejje-sírási hibát. Tőled is. Szóval... Mindegy. Úgyis azt jósolják, hogy pár év múlva fölösleges lesz. Kidobhatjuk a HISZ-t
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Nem ismered a történetemet?
Amikor ugyanezt mondtam amit Te, akkor a "Doky" akaszkodott belém, és akkor kaptam tőle a "Nyelvészprofesszor" (számomra megtisztelő) címet.
Aham,akkor te nem ismered a történetet.Ugyanis nem én "kötöttem bele" saját magamba,hogy aztán "belédköthessek".Tod,ha valakire ráugranak,az védekezik.
ui.:egyébként mi a véleményed ezekről a súlyos kereszváltókról?Szakmailag.
Súlyos keresztváltók
A kis "nyelvészprofesszor"!
Nekem van egy olyan érzésem (persze akár tévedhetek is), hogy minden magyarnak mondott embernek kötelessége volna megfelelően ismerni saját anyanyelvét... Legalább, és legelőször azt.
Nem ismered a történetemet?
Amikor ugyanezt mondtam amit Te, akkor a "Doky" akaszkodott belém, és akkor kaptam tőle a "Nyelvészprofesszor" (számomra megtisztelő) címet.
Nyelvészprofesszor,
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Nekem van egy olyan érzésem (persze akár tévedhetek is), hogy minden magyarnak mondott embernek kötelessége volna megfelelően ismerni saját anyanyelvét... Legalább, és legelőször azt.
Súlyos keresztváltók
Nna ez a hozzászólás is kész vicc.
Főként,hogy alig tartalmaz magyar szót,de az is hibás.
Nyelvészprofesszor,