Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Triangle

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 305

Triangle

Hozzászólás Szerző: dondusfi »

Az nem kérdés, hogy jobb lesz, de ahhoz az egész szobát elég átrendezni mindenestől. Én azért megpróbálnám az oldalfalaktól legalább 40cm-rel beljebb húzva is, hátha.... És ha mindez megvan, kelleni fog másik erősítés is, mert ezek főleg így elhelyezve, minden hibát feltárnak majd.
Na majd kiderül... Vagy beborul
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Logitech Harmony 300, 900, One
Synology DS212j

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7607

Triangle

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Az menni fog, egyszerűen megvonod tőle a sex-et.
Ejjj Imi! Nem hallottad még azt a mondást, miszerint mindig az a főnök akinél a p...a van? 
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Nem fogok unatkozni az biztos Ha úgy jó lesz akkor még a feleségem is meg kell győzni...

Köszi 

Az nem kérdés, hogy jobb lesz, de ahhoz az egész szobát elég átrendezni mindenestől. Én azért megpróbálnám az oldalfalaktól legalább 40cm-rel beljebb húzva is, hátha.... És ha mindez megvan, kelleni fog másik erősítés is, mert ezek főleg így elhelyezve, minden hibát feltárnak majd.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

Triangle

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Nem fogok unatkozni az biztos Ha úgy jó lesz akkor még a feleségem is meg kell győzni...

Köszi 

Az menni fog, egyszerűen megvonod tőle a sex-et.
Azt kell mondanod ha próbálkozik, hogy marhára fáj a fejed és a vér a füledbe tolult és már nagyot is hallasz.

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Köszi 
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Meg is van a hétvégi családi program Neki. 
Legalább meggyőződhet róla, hogy nem feleslegesen adta ki rá a pénzét, főként, hogy én is bátorítottam.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Az oldalsó falakhoz teheted egészen közel, beforgatva a sztereó szék felé őket, a hátsó faltól pedig olyan messzire, amennyire csak lehetséges.
Meg is van a hétvégi családi program Neki. 

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Sajnos máshogy nincs rá lehetőségem. Viszont meg fogom próbálni a rövid oldalon. Kiváncsi leszek rá hogy úgy mit mutat...
Az oldalsó falakhoz teheted egészen közel, beforgatva a sztereó szék felé őket, a hátsó faltól pedig olyan messzire, amennyire csak lehetséges.

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Az elhelyezés nagyon rossz, nem hiszem, hogy az erősítő okozza a problémát jelenleg. Az akusztikai problémát nem lehet sem megkerülni, sem átugrani, amíg ezt nem fogadja el, addig nem lesz jó. Egy ekkora dobozt nem lehet keresztben elhelyezni a szobában, még akkor sem, ha a hangsugárzó, egyébként, nagyon jó minőségű.
Sajnos máshogy nincs rá lehetőségem. Viszont meg fogom próbálni a rövid oldalon. Kiváncsi leszek rá hogy úgy mit mutat...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Nézd, ezeknek biza tisztességes mélyeinek kéne lenni. Ha nincs, vagy puha, vagy puha basszus-maszatos közép, akkor biza az erősítő nem való hozzá. Erre utal az is, hogy közelről nem jó. Olyankor több a direkt hang és ha az valamiért bánt, akkor egyszerűen nem elég jó az elektronika hozzá. Tartok tőle, nem fogod megúszni az erősítő cseréjét, bár jó sokat vártál a 308-asra, mire összejött, de úgy néz ki, nem Triangle kompatibilis sajnos. 
Úgy néz ki hogy a teszt írónak igaza volt hogy nem való az AA-hoz. Igen jó lenne ha sikerülne meghallgatni otthon egy-két erősítő jelöltet...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Az elhelyezés biztosan lehetne jobb, de mélyhiánynak nem nagyon kéne lenni ebben a felállásban, inkább mélytöbbletnek.
Minden esetre, ha van rá igény, az általad oly nagyra tartott Accu-t oda tudom adni kipróbálni, azzal változik-e valami...

Az a baj vele, hogy az extra alacsony torzítás elérése miatt extra nagy negatív visszacsatolást alkalmaztak, papíron szép, csak hallgatni nem jó.
  Ez egy nagyon jó hangsugárzó, bármivel lehet probléma, kivéve a dobozokat.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Az elhelyezés nagyon rossz, nem hiszem, hogy az erősítő okozza a problémát jelenleg. Az akusztikai problémát nem lehet sem megkerülni, sem átugrani, amíg ezt nem fogadja el, addig nem lesz jó. Egy ekkora dobozt nem lehet keresztben elhelyezni a szobában, még akkor sem, ha a hangsugárzó, egyébként, nagyon jó minőségű.
Az elhelyezés biztosan lehetne jobb, de mélyhiánynak nem nagyon kéne lenni ebben a felállásban, inkább mélytöbbletnek.
Minden esetre, ha van rá igény, az általad oly nagyra tartott Accu-t oda tudom adni kipróbálni, azzal változik-e valami...

muvimi
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Nézd, ezeknek biza tisztességes mélyeinek kéne lenni. Ha nincs, vagy puha, vagy puha basszus-maszatos közép, akkor biza az erősítő nem való hozzá. Erre utal az is, hogy közelről nem jó. Olyankor több a direkt hang és ha az valamiért bánt, akkor egyszerűen nem elég jó az elektronika hozzá. Tartok tőle, nem fogod megúszni az erősítő cseréjét, bár jó sokat vártál a 308-asra, mire összejött, de úgy néz ki, nem Triangle kompatibilis sajnos. 

ctrlaltdel
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Triangle

Hozzászólás Szerző: ctrlaltdel »

Sziasztok.

Triangle Celius 902 és Esprit voce ez-hez tudnátok ajánlani kábeleket.
Ésszerű ár érték aránnyal.
Köszönöm.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Nehéz leírnom. Mintha nem lenne egyben a zene. Talán a színpadkép se állna össze....És vmiért több mélyet várnék. Mikor megjöttek csak "lehánytam" a falakat az előző fal kb helyére. Ott akkor remek mélyek voltak. Nem volt se sok se fárasztó. Majd elmúltak...

Ma délelött hallgattam egy kicsit. Először egy kis country zenével kezdtem (Alan Jackson) ott nem éreztem úgy hiányt. Majd megpróbáltam az ülő elött széken hallgatni. Igy túl közelnek éreztem az egészet.

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Minek a hiányát érzed? Biztosan nem sok.
Nehéz leírnom. Mintha nem lenne egyben a zene. Talán a színpadkép se állna össze....És vmiért több mélyet várnék. Mikor megjöttek csak "lehánytam" a falakat az előző fal kb helyére. Ott akkor remek mélyek voltak. Nem volt se sok se fárasztó. Majd elmúltak...

Ma délelött hallgattam egy kicsit. Először egy kis country zenével kezdtem (Alan Jackson) ott nem éreztem úgy hiányt. Majd megpróbáltam az ülő elött széken hallgatni. Igy túl közelnek éreztem az egészet.
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Sok időm nem volt rá, de:  az oldalsó falaktól kb 174cm -re, a hátsótól 20cm-re van a sarka egy kicsit befele fordítva. Nem az igazi még. Vmi hiányérzetem van. A B&W P6-tal sokkal könnyebb volt... Nem adom fel próbálkozok még. Nem lehet hogy sok ide a hangfal?
Köszi mindenkinek az eddigi segítséget

Minek a hiányát érzed? Biztosan nem sok.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Nem feltetlenul, bar tobb helyen emlitik, hogy a Triangle-ok nagyobb terekben erzik jol magukat. De nekem a Zephyr utan Altea EX lett es kis szoba ide vagy oda, sokkal jobban muzsikal. Tobb es jobb mellyel. 
Nekem Altea ES volt, de rohadt jó is volt. 

Saughassy
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 175

Triangle

Hozzászólás Szerző: Saughassy »

Sok időm nem volt rá, de:  az oldalsó falaktól kb 174cm -re, a hátsótól 20cm-re van a sarka egy kicsit befele fordítva. Nem az igazi még. Vmi hiányérzetem van. A B&W P6-tal sokkal könnyebb volt... Nem adom fel próbálkozok még. Nem lehet hogy sok ide a hangfal?

Nem feltetlenul, bar tobb helyen emlitik, hogy a Triangle-ok nagyobb terekben erzik jol magukat. De nekem a Zephyr utan Altea EX lett es kis szoba ide vagy oda, sokkal jobban muzsikal. Tobb es jobb mellyel. 

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

No, mi a kényszerű tényállás, kérem?

Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Köszi! Kipróbálom...

Amikor jól előre húztam és közel voltak a tv állványhoz. Sajnos 1-1,2m-re nem tudom elhúzni mert akkor már nem lehet közlekedni...

No, mi a kényszerű tényállás, kérem?

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Triangle

Hozzászólás Szerző: avl2 »

ebben is kukucskalhatsz: https://www.genelec.com/sites/default/f ... d_2015.pdf

https://www.genelec.com/documents/catal ... e_2011.pdf

csak mert asebesteny irt ilyesmit, hogy egy "közepes" tav nem jo, ez rimel arra

"Avoid placing the monitors between 1-2.2 m from the wall due to wall cancellation"   persze: a reflexio fizikai teny, egyes dobozoknal ill. hallgatoi preferencianal direkt jol jön, masiknal meg nagy hatrany, harmadiknal kevesbe sulyos

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

No, valószínű sokan kapálóznak majd, de...
A dobozok hátsó faltól való távolsága: ha legalább 1-1,2m-t el tudod húzni, az a legjobb. Ha nem tudod annyira kihúzni, akkor max 20 centire húzd ki, különben még rosszabb lesz. Ha közvetlen a fal tövében ülsz, az se jó, az 1 hangos basszus elfed mindent. Lehet jobban jársz egy kényelmes akár hintaszékkel (mindegy csak mozgatható legyen), amit be tudsz tenni a kanapé elé kb az ajtóval egy vonalba és amit el tudsz tenni az útból zenehallgatás után. 
Melyik beállítás volt a legjobb végül amit eddig próbáltál?

Köszi! Kipróbálom...

Amikor jól előre húztam és közel voltak a tv állványhoz. Sajnos 1-1,2m-re nem tudom elhúzni mert akkor már nem lehet közlekedni...
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20
Egyéb:
B&W P5
Synology DS212j

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Triangle

Tv falon van két ikeás polc. A szemben lévő falon egy hosszabb ikeás polc. Az ajtó és az ülőgarnitúra között egy függőleges ikeás polc. Szőnyeg meg két bicó
No, valószínű sokan kapálóznak majd, de...
A dobozok hátsó faltól való távolsága: ha legalább 1-1,2m-t el tudod húzni, az a legjobb. Ha nem tudod annyira kihúzni, akkor max 20 centire húzd ki, különben még rosszabb lesz. Ha közvetlen a fal tövében ülsz, az se jó, az 1 hangos basszus elfed mindent. Lehet jobban jársz egy kényelmes akár hintaszékkel (mindegy csak mozgatható legyen), amit be tudsz tenni a kanapé elé kb az ajtóval egy vonalba és amit el tudsz tenni az útból zenehallgatás után. 
Melyik beállítás volt a legjobb végül amit eddig próbáltál?

dondusfi
Fórumlakó
Fórumlakó

Triangle

Egyéb bútor nincs is a szobában?

Tv falon van két ikeás polc. A szemben lévő falon egy hosszabb ikeás polc. Az ajtó és az ülőgarnitúra között egy függőleges ikeás polc. Szőnyeg meg két bicó
Média:
Panasonic TX-55EX600E
Onkyo AVX-380
Dune HD Solo Lite
APPLE TV HD gen4
Pioneer BDP-51FD
Stereo:
Hegel H80
WiiM Ultra
Rega Plannar 2
Pro-Ject Phono box S3 B
Monitor Audio GS20