Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nos, sikerült eladnom a frontjaimat, így elég sürgősen szeretnék játszótársat találni a Cambridge Audio 640r mellé. 25 nm-es lakásba lesz és megfelelő mély tartománnyal, dinamikával rendelkező hangfalat szeretnék, olyan 150.000 forintos használt kategóriáig.
Hétvégén hallgattam egy Dali Concept 6-os, egy JBL ES80-at, egy olcsóbb Wharfedale és egy Jamo S506-ot.
Ezek közül a legjobban a Dali tetszett, a JBL-nek a magasai nagyon bántók voltak a Jamo meg kis visszafogott.
Inkább a használt kategóriában gondolkozok, talán egy kicsit magasabb kategória is szóba jöhetne.
Tudnátok valamit ajánlani, amit jelenleg árulnak? Már egy ideje nézem az aprókat, de nem igazán árulnak olyat, ami megfogna. :foto:
Vélemény?

Én pénteken hallottam a CAV FI-EX állót ATC-nél. Komolyzenéhez ideális választás. Kérdés, meghajtja-e a CA? Menj, hallgasd meg, most akciósan 170, de ha vaterán ütöd, akkor csak 160.

Pityke78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Pityke78 »

Nos, sikerült eladnom a frontjaimat, így elég sürgősen szeretnék játszótársat találni a Cambridge Audio 640r mellé.
25 nm-es lakásba lesz és megfelelő mély tartománnyal, dinamikával rendelkező hangfalat szeretnék, olyan 150.000 forintos használt kategóriáig.
Hétvégén hallgattam egy Dali Concept 6-os, egy JBL ES80-at, egy olcsóbb Wharfedale és egy Jamo S506-ot.
Ezek közül a legjobban a Dali tetszett, a JBL-nek a magasai nagyon bántók voltak a Jamo meg kis visszafogott.
Inkább a használt kategóriában gondolkozok, talán egy kicsit magasabb kategória is szóba jöhetne.
Tudnátok valamit ajánlani, amit jelenleg árulnak? Már egy ideje nézem az aprókat, de nem igazán árulnak olyat, ami megfogna. :foto:
Vélemény?

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Bocsi, hogy itten széjjeloffolom a húsvéti kis cinkelést, de először, ahogy ATC-BP-szakkolléga is rákérdezett, MILYEN VAS FOGJA KÜLDENI SZUFLÁVAL ezeket a majd később definiálandó ládikókat? Lehet neked Overdose-od, ha itatóspapírral eteted...

Szóval, Feleim, hogy a fohászom hasson a lelketek benséjéjigmán: első a vasdefiníció, (optimális esetben valamilyen kultúrált (NEM ASZONDOM, HOGY DRÁGA!!!) tápkábellel,) oszt majd utánnnnna, feleim, csakis utánnnna jöhet a Dájnaud.... akarom mondani a hangfal, amit majd -és most jön a meredek- akár a minihifire is rá lehet kötni!

Vagy, fordítva, mert, minő paradox a lét, és egyszerre milyen Rejtő Jenői, és a minihifi marad, és arra köttyük az új ládikókat. Ebben az esetben azonban nem tudnám garantálni a minihifi integritását az új hangfalak bekötésétől számított 2 órán át, mert sanszos, hogy hófehér ívet fognak húzni meglehetősen gyorsan abban a 26 négyzetméterben, meg kend is be magad szaporán valami 8 faktorossal, lehetőség szerint víz- és tűzállóval, mert szakadni fog rólad a víz 5512 Celsius-fokon.

Szóval, kell majd egy hideg sör is.

(Melyik típusú ez a minihifi? lehet, hogy egész korrekt teljesítménye van, illetve csekkold le, hogy a gyárilag rábiggyesztett ládikók hány Ohmos ipedanciájúak. Ez alapvető, ha vasnak a minihifi marad.)

A monitoroktól ne félj! Állványnak alájuk "rustiche" módban pont jó 3 négyzetméter ipari parketta/csatorna. Ha engem kérdezel, tölgy. :foto:

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Üdv!Mivel még eléggé fiatal vagyok, és nem igazán volt még úgy rendszerem, ezért segítséget kérnék hangfal kiválasztásában. Keret az eléggé alacsonyan, és szűkösen helyezkedik el, 35 - 60 ezer forint között kéne valami, lehetőleg újonnan. Most kis polcsugárzóim vannak, Sony-k (minihifihez), és úgy érzem, ezeknél kb:. minden jobb lenne.  Eléggé kicsik még polcnak is, szerintem. Alapjáraton black metal/death metal/grindcore zenéket hallgatok, néha becsúszik pár industrial, noise, vagy ambient. A hangzás vágyam.. hmm.. legyen benne mély, de ne vigye túlzásba. Legyen teres a hangzása (gondoltam újabb, jobb polcsugárzóra, de félnék, hogy az is evvel a "dobozhangzással" bírna, mint ez, a méretei miatt).. és hifizésre legyen inkább hajlamos, mert engem a házimozizás nem érdekel, és nincsen evvel kapcsolatban célom. Ezen kritériumoknak megfelőlen eddig ezt a hangfalat találtam alkalmasnak : CAV DP288 http://www.netdepo.hu/upload_files/cav_ ... angfal.jpg
Az ára rendben van, nem polcsugárzó.. viszont nem tudom, hogy szól, ill. hogy ez jó e
hifizésre, vagy inkább házimozizásra találták ki. Vagy ha tudtok mondani más ilyesmi kategorájú, jó hangfalat, az is jó.

Csak megjegyzés, hogy senki nem ajánlott neki állványos 2 utas hangfalat? Nem lenne jó ezekhez a zenékhez? Az én véleményem az, hogy ha főként ilyen stílusú zenét hallgat akkor egy álló hangfal mélytartományát nem használná ki igazán, míg egy 2 utas dinamikusabb lehetne, mégis elég méllyel.

A modern popzenében sokkal jobban dominálnak a mélyhangok, a zúzós metalban a basszusgitár vagy a lábdob a legmélyebb hang (esetleg valami extrémen torzított szólógitár) ami van, viszont sokszor szól 5-6 hangszer egyszerre.

Én gondoltam rá.:foto: De kevés az összeg és kell állvány is ahhoz.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Csak megjegyzés, hogy senki nem ajánlott neki állványos 2 utas hangfalat? Nem lenne jó ezekhez a zenékhez? Az én véleményem az, hogy ha főként ilyen stílusú zenét hallgat akkor egy álló hangfal mélytartományát nem használná ki igazán, míg egy 2 utas dinamikusabb lehetne, mégis elég méllyel. 
A modern popzenében sokkal jobban dominálnak a mélyhangok, a zúzós metalban a basszusgitár vagy a lábdob a legmélyebb hang (esetleg valami extrémen torzított szólógitár) ami van, viszont sokszor szól 5-6 hangszer egyszerre.

Nyilván vannak monitor dobozok... de nem ennyiért... amik jók lennének erre a célra!
Egyébként mikor a lábgépet rendesen nyomják... vagy a gitárt... az nem biztos hogy megfelelő tálalásban egy ilyen árú monitor tudja...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Hozzászólás Szerző: Jester »

Üdv!Mivel még eléggé fiatal vagyok, és nem igazán volt még úgy rendszerem, ezért segítséget kérnék hangfal kiválasztásában. Keret az eléggé alacsonyan, és szűkösen helyezkedik el, 35 - 60 ezer forint között kéne valami, lehetőleg újonnan. Most kis polcsugárzóim vannak, Sony-k (minihifihez), és úgy érzem, ezeknél kb:. minden jobb lenne. Eléggé kicsik még polcnak is, szerintem. Alapjáraton black metal/death metal/grindcore zenéket hallgatok, néha becsúszik pár industrial, noise, vagy ambient. A hangzás vágyam.. hmm.. legyen benne mély, de ne vigye túlzásba. Legyen teres a hangzása (gondoltam újabb, jobb polcsugárzóra, de félnék, hogy az is evvel a "dobozhangzással" bírna, mint ez, a méretei miatt).. és hifizésre legyen inkább hajlamos, mert engem a házimozizás nem érdekel, és nincsen evvel kapcsolatban célom. Ezen kritériumoknak megfelőlen eddig ezt a hangfalat találtam alkalmasnak : CAV DP288 http://www.netdepo.hu/upload_files/cav_ ... angfal.jpg
Az ára rendben van, nem polcsugárzó.. viszont nem tudom, hogy szól, ill. hogy ez jó e
hifizésre, vagy inkább házimozizásra találták ki. Vagy ha tudtok mondani más ilyesmi kategorájú, jó hangfalat, az is jó.

Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Vendég

Mindenesetre annak örülök,hogy 50000 Ft alatt nem tudnál más gyártót ajánlani.
Lehet, hogy csak az én ismerethiányom.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem néztem meg a linkeket.Továbbra is azt kérdezem,hogy,milyen új dobozt tudnál ajánlani 49900 Ft-ért?

Pedig érdemes lenne.

Mit ajánlanék? Nem új hangfalat. Valószínűleg a legtöbb reálisan gondolkodó vásárló meggyőzhető, hogy jó minőségű használttal jobban jár.
Ha meg feltétlen új kéne, akkor is inkább a DP265-öt, vagy 880A-t ajánlanám.

Még van a 880A-ból is 1-2 pár.
Ezért írtam,hogy bízzuk rá a vevőre,hogy döntse el ő.
Mindenesetre annak örülök,hogy 50000 Ft alatt nem tudnál más gyártót ajánlani.

Vendég

Nem néztem meg a linkeket.Továbbra is azt kérdezem,hogy,milyen új dobozt tudnál ajánlani 49900 Ft-ért?

Pedig érdemes lenne.

Mit ajánlanék? Nem új hangfalat. Valószínűleg a legtöbb reálisan gondolkodó vásárló meggyőzhető, hogy jó minőségű használttal jobban jár.
Ha meg feltétlen új kéne, akkor is inkább a DP265-öt, vagy 880A-t ajánlanám.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ezek popzenék?

Nem néztem meg a linkeket.
Továbbra is azt kérdezem,hogy,milyen új dobozt tudnál ajánlani 49900 Ft-ért?

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Ezt pont úgy írod,mint ha otthon ilyen dobozod lenne.Remélem nem az a szándékod,hogy a leendő vásárlókra még a meghallgatás előtt ráijessz.
Mi elég sok ilyen dobozt eladtunk már szegeden.Álltalában a DP880A volt a másik amit meghallgattak.Popzenére többen a 288-at választották,mint a 880A-t.
Bízzuk a vásárlókra a döntést.

De. Bizonyára ilyen ijedősek a vevők, hogy ha elmennek ATC termékeket meghallgatni, akkor kifejezetten kérni fogják, hogy csak azt ne kössék be.

Ezek popzenék?

Azzal a kitétellel nagyon egyetértek, hogy ezek nem popzenék, mivel ilyen zenékből nagyon komoly gyűjteményem van. Teljesen mást igényel, mint ami pophoz kell.
A pontos, gyors megszólalás sokkal fontosabb, illetve még a részletek a középtartományban is dominánsak.
Naim-ZU

Subspinipes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Subspinipes »

Köszönöm az ajánlásokat meg az infokat, tapasztalatokat. Majd valamikor időt szakítok néhány hangfal meghallgatására, és akkor majd elválik a dolog.. így látatlanban (hallatlanban?) nem igazán lehet mit mondani.

Erősítőt is majd szeretnék venni, és még abból se konkrétan tudom hogy mit.. de mivel anyagi keretek közbeszólnak, ezért abból valószínűleg egy használt, régebbi készülék lesz. De nem offolgatok, itt a hangfalakról van szó.

Vendég

Ezt pont úgy írod,mint ha otthon ilyen dobozod lenne.Remélem nem az a szándékod,hogy a leendő vásárlókra még a meghallgatás előtt ráijessz.
Mi elég sok ilyen dobozt eladtunk már szegeden.Álltalában a DP880A volt a másik amit meghallgattak.Popzenére többen a 288-at választották,mint a 880A-t.

De. Bizonyára ilyen ijedősek a vevők, hogy ha elmennek ATC termékeket meghallgatni, akkor kifejezetten kérni fogják, hogy csak azt ne kössék be.

Ezek popzenék?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Még az előbbihez.
49900 Ft-ért érdekelne,hogy ki milyen új dobozt ajánlana 1 év garanciával.
Jöhetnek az ajánlatok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Nem. Az viszont más stílusú zenékkel is egyértelmű, hogy elkent mélyei vannak.

Ezt pont úgy írod,mint ha otthon ilyen dobozod lenne.
Remélem nem az a szándékod,hogy a leendő vásárlókra még a meghallgatás előtt ráijessz.

Polk87
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Polk87 »

Üdv.
Az lenne a kérdésem hogy, mennyiben változna Monitor 50-s frontom hangja ha kitömném vattával, mert gyárilag 2db 20cm x 30cm 2cm vastag csillapító anyag van benne a két mélyközépre rá rakva.
TV: LG 32LG2000, ERŐSÍTŐ: Denon AVR-1610, HANGFALAK: Front: Polk Audio Monitor 50, Center: Polk Audio CS1, Surround: Polk Audio Monitor 30, Sub: CAV W310.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Üdv!Mivel még eléggé fiatal vagyok, és nem igazán volt még úgy rendszerem, ezért segítséget kérnék hangfal kiválasztásában. Keret az eléggé alacsonyan, és szűkösen helyezkedik el, 35 - 60 ezer forint között kéne valami, lehetőleg újonnan. Most kis polcsugárzóim vannak, Sony-k (minihifihez), és úgy érzem, ezeknél kb:. minden jobb lenne. :foto: Eléggé kicsik még polcnak is, szerintem. Alapjáraton black metal/death metal/grindcore zenéket hallgatok, néha becsúszik pár industrial, noise, vagy ambient. A hangzás vágyam.. hmm.. legyen benne mély, de ne vigye túlzásba. Legyen teres a hangzása (gondoltam újabb, jobb polcsugárzóra, de félnék, hogy az is evvel a "dobozhangzással" bírna, mint ez, a méretei miatt).. és hifizésre legyen inkább hajlamos, mert engem a házimozizás nem érdekel, és nincsen evvel kapcsolatban célom. Ezen kritériumoknak megfelőlen eddig ezt a hangfalat találtam alkalmasnak : CAV DP288 http://www.netdepo.hu/upload_files/cav_ ... angfal.jpg

Álló Tannoy-t hallgass meg még (az apróban is van pár)!
Nem falbontó... de jó kis dobozok az említett árban!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Vendég

És te zúzós zenékkel?Az biztos,hogy nem jazz zenékhez tervezték.
Szegeden elég sokat eladtunk már ebből.
Popzenéhez jó választás volt.

Nem. Az viszont más stílusú zenékkel is egyértelmű, hogy elkent mélyei vannak. Ha belehallgatsz a lentebb linkelt zenékbe (?), akkor el lehet képzelni, hogy mennyire jó hozzájuk egy lassú hangfal...

Subspinipes
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Subspinipes »

A szobám nagysága, ha jól emlékszek, akkor tervrajz alapján 26 m²-es. Nincs túlzsúfolva.. egyik oldalon egy nagyobb szekrén van, másik oldalon ágy, a kettő között elől meg az íróasztal. Szóval, van szabad tér bőven. A hangfalakat a jelenlegi berendezéshez nézve egymástól 1,5 - 2 méternyire tudnám elhelyezni, a faltól való távolságuk fél méter lenne.

Mély hangokkal úgy vagyok, hogy erőteljesek legyenek, de ne nyomják el pl:. a cintányér hangját, vagy a gitárszóló ne olyan legyen, mintha a másik szobából szólna. Szóval, legyen benne rendesen, csak ne essünk túlzásba.

Bár ez nem zenés topic, de remélem nem gond, hogyha ide bemásolok pár általam hallgatott zenét, és hogy ezek vajon hogyan szólnának az említett hangfalon/hangfalakon :

[black/grind]

[black metal]http://www.youtube.com/watch?v=u7fDGga7zC0 [death metal]
http://www.youtube.com/watch?v=AuTCXeOaXWU [industrial]

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

... akkor tudok ennél biztosabbat.Üdv,
Laci

És jut eszembe: milyen erősítő lenne???

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A DP288 - véleményem szerint - nem teljesen elvetendő alternatíva Subspinipes zenéihez,
A szoba mérete fontos lehet.

Z.É.T. (exAtcBp)
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 211

Hozzászólás Szerző: Z.É.T. (exAtcBp) »

A DP288 - véleményem szerint - nem teljesen elvetendő alternatíva Subspinipes zenéihez, de szigorúan figyelembe véve az alábbiakat:
a DP288 nem igazán szereti a (nagyon) hangosan hajtást, bizonyos akusztikai körülmények között (kisebb szoba, falakhoz közeli elhelyezés) kifejezetten túlzó lehet a mélytartomány, amely inkább húsos, mint konkrét. Abban az esetben ajánlom, ha többnyire inkább halkan/középhangosan kell megfelelő mennyiségű és "érezhető" basszust kreálni.

Összességében nem egy keménykedő doboz, inkább a gyengébben kevert popzenei felvételekhez jó, de több infó kellene (sőt inkább személyes beszélgetés, hallgatózás) ahhoz, hogy biztosabban ki merjem jelenteni - ezt a dobozt "Önnek ajánlom/nem ajánlom".

A DP880A jóval gyorsabb, őszintébb, de az - bármily meglepő is az árkategóriát tekintve - inkább Dzsessz doboz, persze minden műfajban megállja a helyét.

Ha az oldalsó mélysugárzót figyelembe lehet venni az elhelyezésnél, akkor még a DP265 is érdekes lehet...

A lényeg, ha beszélgetnénk, meghallgatnánk pár zenét együtt, akkor tudok ennél biztosabbat.
Üdv,
Laci

E-mail: abarczalaci@gmail.comTel: +36202224151

"Bárki úgy határoz, hogy az igazság és tudás ítészeként útra kél, biztos lehet benne, hogy hajótörést szenved az istenek hahotájának elsöprő viharában."

Albert Einstein

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Te hallottad már ezt a dobozt?

És te zúzós zenékkel?
Az biztos,hogy nem jazz zenékhez tervezték.
Szegeden elég sokat eladtunk már ebből.
Popzenéhez jó választás volt.

Vendég

Bocs, de ezzel most nem értek egyet.Szerintem ezek pont olyan stílusú zenék amiket nem a kis hangszórós, mély hangokban visszafogott dobozokhoz találtak ki.
Te hallottad már ezt a dobozt?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

CAV DP288
Sok lesz neked a mélye (gyári állapotban).

Bocs, de ezzel most nem értek egyet.Szerintem ezek pont olyan stílusú zenék amiket nem a kis hangszórós, mély hangokban visszafogott dobozokhoz találtak ki.

Mindenképp hallgasd meg, de ennek a CAV-nak szerintem feküdni fognak ezek a zenék.

Van még egy pár DP880A is ,ha picit sok lesz a mélye a DP288-nak.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”