Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

Nikon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Nikon »

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat. Ezzel megkönnyítettétek a döntésem meghozatalát. Az áralku a Tannoy Jupiter 308-al kapcsolatosan 27.000. HUF-nál jár.Gondolom ennyit mindenképpen megér, ugye...!?

:lol!: :kiraly:

Ekkora szerencsét egy embernek....

Sziasztok!

Azt hiszem nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy megvettem a hangfalat(kat).

Első tapasztalataim:

- Külsőre mindenképpen esztétikus,
- Magassága ideálisnak mondható részemről,
- Meglepő hogy a Bass Reflex nyílás elől van,
- Magas hangok megszólaltatásban lenyűgöző.

Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a gyári tüskék+csésze mennyire optimálisak (elég tompa a hegye, vagy talán egy kissé gömbölydednek is mondható), vagy érdemes őket lecserélni?

Azert tuhegyesnek nem kell lennie, SZVSZ.

Udv!
Megott

U.i.:Nem tudtok tenyleg valakit, akinek Tannoy Mercury M4-e lenne?

Üdv Megott!

Ha gondolod precízen pontosan le tudom Neked mérni a Tannoy Jupiter 308-as. Tudom, hogy az nem a Tannoy Mercury M4, de külsőre eléggé hasonlítanak egymásra.

Kérdezni szeretnélek Benneteket, hogy a tannoyoknak jót tesz-e a belső átkábelezés, vagy ez szentségtörésnek számít? Érdeklődnék, hogy aki esetlegesen átkábelezte belsőleg, annak milyen irányban változott a zenei élménye?

Köszönöm. Üdv.

Nikon

Palkó
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 26

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Palkó »

Sziasztok

A Logoteches hsz.-ekről, hol lehet találni méreteket, t/s adatokat?
Van egyáltalán vhol?
Onkyo TX-L20D, KEF Q350, Dali Sub E-12F HGL, Project Debut III. phono, DENON DVD-3910, Sony UBP-X700, Egreat A11, Philips CD720, WiiM Pro Plus, Panasonic TX-58EX700E

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Tannoy

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a gyári tüskék+csésze mennyire optimálisak?
Jók azok.

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Tannoy

Hozzászólás Szerző: megott »

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat. Ezzel megkönnyítettétek a döntésem meghozatalát. Az áralku a Tannoy Jupiter 308-al kapcsolatosan 27.000. HUF-nál jár.Gondolom ennyit mindenképpen megér, ugye...!?

:lol!:

Sziasztok!

Első tapasztalataim:

Szeretném megkérdezni Tőletek, hogy a gyári tüskék+csésze mennyire optimálisak (elég tompa a hegye, vagy talán egy kissé gömbölydednek is mondható), vagy érdemes őket lecserélni?

Azert tuhegyesnek nem kell lennie, SZVSZ.

Udv!
Megott

U.i.:Nem tudtok tenyleg valakit, akinek Tannoy Mercury M4-e lenne?

Nikon

Tannoy

Sziasztok!

Első tapasztalataim:

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Nikon

Tannoy

Sziasztok! 
Most értem végig az összes hozzászólás elolvasásával. Jó látni (olvasni) a sok elégedett Tannoy tulajdonost. Értékelem azt, hogy rendkívül kulturált formában történnek a tapasztalat cserék. Azt hiszem a legjobb fórum ahol segítséget kérhetek az alábbi kérdésemmel kapcsolatosan:

Mond-e valamelyikőtöknek bármit a Tannoy Jupiter 308-as típus. Csak a teljesség igényével: Made in the U.K.

Tapasztalat? Paraméter? Vélemény?

Gondolom elég régi kiadás lehet, mivel ti sem említettétek egyetlen hozzászólásotokban sem.

Nekem Yamaha rx-v659-es 7.1 AV erősítőm van. Szerintetek mennyire szerethetik ezek egymást. Yamaha+Tannoy házasságból születhet valami jó?

Hangfalkábel: Van Den Hul Cs122.
Zenei irányzat: soul, fanky, hip-hop, rap.

Köszönöm Nektek a segítséget előre is!

Üdvölettel: Nikon

üdv! a jupiterek 97-98 körüli tipusok,nekem is van jupiter303 és 307 is ,a 303 két darab 16 cm hangszóróval rendelkezik ,ami már lebontja a házat ,32hz-ig lemennek, akkor képzeleheted a nagyok hogy szólnak, a 307-esembe 20 cm a mély az kicsit erősebb mélyet ad már ,viszont magasfrekvenciába picit emel mindegyik,gondolom a 308 is akkor magastöbbletes lesz picit .De szép hangjuk van nekem 9éve van ilyen tipusom,igaz most már csak háttérsugárzók,de évekig frontsugárzók voltakm,mert jó hangúak és nem utolsó sorban gyönyörű szépek is mahagóni színben.Én megvenném ha jó az ára.Esetleg ird meg mennyiért adnák és megmondjuk hogy sok vagy kevés üdv

Tisztelt Urak!

Köszönöm szépen a hozzászólásaitokat. Ezzel megkönnyítettétek a döntésem meghozatalát. Az áralku a Tannoy Jupiter 308-al kapcsolatosan 27.000. HUF-nál jár.
Gondolom ennyit mindenképpen megér, ugye...!?

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

De a Mercury M2 az megvan még.

Vendég

Tannoy

Utoljara a 605.
Szép, nekem a kis tesó volt a 603.. Szerettem...De a jelenlegi szobámba már kicsi volt. Annó én is a 605-öt akartam megvenni, de hónapokig nem volt az üzletben. Meguntam és megvettem a kicsit.

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Utoljara a 605.

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

A 607 felulrol.

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

A Fusion 4 es az mélydoboz

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Udv Urak! 
Megprobalok osszedobni amolyan bemutatkozasfelet.
Az egesz 1993-ban kezdodott, akkor vettem az elso Tannoyom egy Sixies 605 MkII-t, itt Miskolcon a helyi Albacompnal. Nagyon megtetszett, a doboz egyaltalan nem szokvanyos kialakitasa, a hihetlenul csillogo hangja es az a gitarhang (akusztikus) amitol a mai napig (jo ertelemben persze) vegigfut rajtam a hideg.
Eltelt jo par ev a doboz maradt, bar sokaig szemezgetten a prospektusaban a nagyobb modellekkel valahogy sohasem sikerult vennem nagyobbat. 4 eve szembe jott valahol egy 607 MkII-es azonnal lecsaptam ra, nagyon jol sikerult vetel volt a mar meglevo makulatlan 605 melle egy ujabb megkimelt darab kerult, aztan ahogy lenni szokott eladtam a regi NAD 3020-as erositom es vettem egy Yamaha RX-V750-et, a NAD-al nagyon szerettek egymast a Tannoyok, de mivel egy majd 30m2.es helyisegbe mar kevesnek bizonyult, na meg persze hazimozizni is szerettem volna. A Yamahaval nagyon osszeszoktak a dobozok, imadjak a jazzt a klasszikust, Mike Oldfield, Pink Floyd, Yello, Kraftwerk, nem okoz nekik gondot.
Sikerult ket kis tipusjel nelkuli dobozkat is beszereznem, ezek tokeletesek lettek centersugarzonak. Egy par eve sikerult vennem egy Mercury Fusion 4-et, nagyon tetszik a hangjuk, de valahogy mar nem a Sixies szeria, azert nagy vagyam meg egy 609 vagy egy 611.
Idokozben epitettem egy 120 literes subbladat egy Tesla hangszorobol 3cm-es retegelt lemezbol, nagy, nehez, nagyon melyre megy, de mozin kivul masra nem hasznalom.
Mult heten ratalaltam a Logotech oldalara, meglattam a dualkoncentrikust  es felhivtam oket, elfogyott, ket nappal a hivasom elott, hogy ne legyen akkora a csalodas, ugy gondoltam epitek egy Mercury M4-et, megkaptam (majdnem) mindent hozza hangszorokat, keresztvaltot (megrendeltem hozza a Bennic kondikat) csavart reflexcsovet, csatlakozokat, emblemakat. Hianyzik meg a dobozterv, arra gondoltam, hogy az eredeti meretek megtartasaval (850x203x270mm, bar a falvastagsagot nem tudom, illetve a kapott reflexcso hosszaval meg vannak aggajaim) ujraepitem retegelt lemezbol, majd szepen lefestem valamilyen szep lazur festekkel (egyebb otleteket szivesen varok).
Nagy hirtelen ennyi.
Udv!
Megott

Én m3-at építettem, a kapott reflexcső miért nem jó? Az nem az eredeti?

Biztos, hogy nem az eredeti, mert hosszabb amit kaptam, plane ha a Fusion4-bol indulok ki.

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Rakok fel egy par kepet.

1, a tipusszam nelkuli dobozok

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Hozzászólás Szerző: nbalazs »

Udv Urak! 
Az egesz 1993-ban kezdodott, akkor vettem az elso Tannoyom egy Sixies 605 MkII-t, itt Miskolcon a helyi Albacompnal. Nagyon megtetszett, a doboz egyaltalan nem szokvanyos kialakitasa, a hihetlenul csillogo hangja es az a gitarhang (akusztikus) amitol a mai napig (jo ertelemben persze) vegigfut rajtam a hideg.
Eltelt jo par ev a doboz maradt, bar sokaig szemezgetten a prospektusaban a nagyobb modellekkel valahogy sohasem sikerult vennem nagyobbat. 4 eve szembe jott valahol egy 607 MkII-es azonnal lecsaptam ra, nagyon jol sikerult vetel volt a mar meglevo makulatlan 605 melle egy ujabb megkimelt darab kerult, aztan ahogy lenni szokott eladtam a regi NAD 3020-as erositom es vettem egy Yamaha RX-V750-et, a NAD-al nagyon szerettek egymast a Tannoyok, de mivel egy majd 30m2.es helyisegbe mar kevesnek bizonyult, na meg persze hazimozizni is szerettem volna. A Yamahaval nagyon osszeszoktak a dobozok, imadjak a jazzt a klasszikust, Mike Oldfield, Pink Floyd, Yello, Kraftwerk, nem okoz nekik gondot.
Sikerult ket kis tipusjel nelkuli dobozkat is beszereznem, ezek tokeletesek lettek centersugarzonak. Egy par eve sikerult vennem egy Mercury Fusion 4-et, nagyon tetszik a hangjuk, de valahogy mar nem a Sixies szeria, azert nagy vagyam meg egy 609 vagy egy 611.
Idokozben epitettem egy 120 literes subbladat egy Tesla hangszorobol 3cm-es retegelt lemezbol, nagy, nehez, nagyon melyre megy, de mozin kivul masra nem hasznalom.
Mult heten ratalaltam a Logotech oldalara, meglattam a dualkoncentrikust es felhivtam oket, elfogyott, ket nappal a hivasom elott, hogy ne legyen akkora a csalodas, ugy gondoltam epitek egy Mercury M4-et, megkaptam (majdnem) mindent hozza hangszorokat, keresztvaltot (megrendeltem hozza a Bennic kondikat) csavart reflexcsovet, csatlakozokat, emblemakat. Hianyzik meg a dobozterv, arra gondoltam, hogy az eredeti meretek megtartasaval (850x203x270mm, bar a falvastagsagot nem tudom, illetve a kapott reflexcso hosszaval meg vannak aggajaim) ujraepitem retegelt lemezbol, majd szepen lefestem valamilyen szep lazur festekkel (egyebb otleteket szivesen varok).
Nagy hirtelen ennyi.
Udv!
Megott

Én m3-at építettem, a kapott reflexcső miért nem jó? Az nem az eredeti?
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Udv Urak!

Mult heten ratalaltam a Logotech oldalara, meglattam a dualkoncentrikust es felhivtam oket, elfogyott, ket nappal a hivasom elott, hogy ne legyen akkora a csalodas, ugy gondoltam epitek egy Mercury M4-et, megkaptam (majdnem) mindent hozza hangszorokat, keresztvaltot (megrendeltem hozza a Bennic kondikat) csavart reflexcsovet, csatlakozokat, emblemakat. Hianyzik meg a dobozterv, arra gondoltam, hogy az eredeti meretek megtartasaval (850x203x270mm, bar a falvastagsagot nem tudom, illetve a kapott reflexcso hosszaval meg vannak aggajaim) ujraepitem retegelt lemezbol, majd szepen lefestem valamilyen szep lazur festekkel (egyebb otleteket szivesen varok).
Nagy hirtelen ennyi.
Udv!
Megott

tannoy j303
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 135

Tannoy

Hozzászólás Szerző: tannoy j303 »

Sziasztok! 
Most értem végig az összes hozzászólás elolvasásával. Jó látni (olvasni) a sok elégedett Tannoy tulajdonost. Értékelem azt, hogy rendkívül kulturált formában történnek a tapasztalat cserék. Azt hiszem a legjobb fórum ahol segítséget kérhetek az alábbi kérdésemmel kapcsolatosan:

Mond-e valamelyikőtöknek bármit a Tannoy Jupiter 308-as típus. Csak a teljesség igényével: Made in the U.K.

Gondolom elég régi kiadás lehet, mivel ti sem említettétek egyetlen hozzászólásotokban sem.

Nekem Yamaha rx-v659-es 7.1 AV erősítőm van. Szerintetek mennyire szerethetik ezek egymást. Yamaha+Tannoy házasságból születhet valami jó?

üdv! a jupiterek 97-98 körüli tipusok,nekem is van jupiter303 és 307 is ,a 303 két darab 16 cm hangszóróval rendelkezik ,ami már lebontja a házat ,32hz-ig lemennek, akkor képzeleheted a nagyok hogy szólnak, a 307-esembe 20 cm a mély az kicsit erősebb mélyet ad már ,viszont magasfrekvenciába picit emel mindegyik,gondolom a 308 is akkor magastöbbletes lesz picit .De szép hangjuk van nekem 9éve van ilyen tipusom,igaz most már csak háttérsugárzók,de évekig frontsugárzók voltakm,mert jó hangúak és nem utolsó sorban gyönyörű szépek is mahagóni színben.Én megvenném ha jó az ára.Esetleg ird meg mennyiért adnák és megmondjuk hogy sok vagy kevés üdv

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Udvozletem az Uraknak! 
Tiszteletteljes keressel fordulnek hozzatok, a Logotechtol vasaroltam egy par hangszorot es tovabbi kellekeket es szeretnem ujraepiteni a Mercury M4-es dobozt, sajnos doboztervem es reflexcso parametereim nincsenek, esetleg tudnatok ebben segiteni nekem?
Elore is nagyon koszonom!
Udv!
Megott

Reflexcsövet nem adtak a logotechnél? Én m3-at építettem, fent is van itt egy kép róla pár hozzászólással ezelőtt. Én mindent megkaptam hozzá a logotechtől. A doboz méreteit pedig lemérettem egy m3-tulajdonossal. Sok sikert az építkezéshez. Én nem bántam meg hogy építettem. Nagyon jól sikerült.

Szia!

Kaptam hozza, de van egy Fusion 4-esem es annak meretebol kiindulva a kapott darab kicsitt hosszu (majd ketszerese).

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Udvozletem az Uraknak! 
Tiszteletteljes keressel fordulnek hozzatok, a Logotechtol vasaroltam egy par hangszorot es tovabbi kellekeket es szeretnem ujraepiteni a Mercury M4-es dobozt, sajnos doboztervem es reflexcso parametereim nincsenek, esetleg tudnatok ebben segiteni nekem?
Udv!
Megott

Reflexcsövet nem adtak a logotechnél? Én m3-at építettem, fent is van itt egy kép róla pár hozzászólással ezelőtt. Én mindent megkaptam hozzá a logotechtől. A doboz méreteit pedig lemérettem egy m3-tulajdonossal. Sok sikert az építkezéshez. Én nem bántam meg hogy építettem. Nagyon jól sikerült.
NAD C320bee, NAD C542, CA DVD89, Tannoy M3 (saját készítés, mondhatnám koppincs).

megott
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Udvozletem az Uraknak!

Udv!
Megott

Vendég

Tannoy

Sziasztok! 

A 20-as mélyeivel éppen jól jön ezekre a zenékre...Valamikor nagyon régen hallottam a 308-at...Nyugodtan vedd meg , ha jó árban adják.

Nikon

Tannoy

Sziasztok!

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Valaki meg tudná mondani nekem ,hogy a Logotech oldalán található Tannoy hangsugárzók a gyárival megegyező minőségűek ,vagy ezek már után gyártottak és nem érik el az eredetiek minőségét?
Ezek csont eredeteiek. Itt rakták össze a hangfalakat annak idején, ami megmaradt, azt felvásárolta a Logotech. Én ezekből építettem egy M3-at, és k...va jók! Mindent tudtak adni hozzá hangváltót hangszórót reflex csövet.

Értem ,köszönöm az infót!

nbalazs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Tannoy

Valaki meg tudná mondani nekem ,hogy a Logotech oldalán található Tannoy hangsugárzók a gyárival megegyező minőségűek ,vagy ezek már után gyártottak és nem érik el az eredetiek minőségét?
Ezek csont eredeteiek. Itt rakták össze a hangfalakat annak idején, ami megmaradt, azt felvásárolta a Logotech. Én ezekből építettem egy M3-at, és k...va jók! Mindent tudtak adni hozzá hangváltót hangszórót reflex csövet.

viktor86
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Tannoy

Hozzászólás Szerző: viktor86 »

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”