Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A C6 mélye tényleg nem kevés (a kanapé szokott alattam rezegni a nagybőgőtől ) de ha mozira vennék, akkor már olyat vennék ami a zenébe is néha be tud segíteni ... Metallica, házibuli ilyesmi ... nem mindig csak jazz trió megy.
Írtam, hogy nagy a nappali összesen kb 46nm + részben galériás 6m belmagassággal.

Aham, szóval olyan nagy a nappali...Hú ha, akkor lehet jobban járnál 2 szubbal...De 80 körül jó szubot ami zenén is megállja a helyét csakis használtan kapsz..

ulyses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ulyses »

Sziasztok,Dali C6 frontok mellé keresek subot, ötleteket szívesen fogadok.

A kérdés úgy is szólhatna, hogy lehet-e, és milyen subot zenehallgatás támogatására belőni?
Szempontok: határozott, nem búgós-brummogós, gyors basszus, nem érdekel, hogy rezeg-e az ablak, inkább, hogy korrekt és pontos legyen, zenei ... remélem értelmes dolgokat írtam

Néha kicsit kevésnek érzem a C6 mélyeit, bizonyos zenéknél, mondjuk elég nagy térben van.

A lényeg itt szerintem az, h zárt doboz legyen...Martin Logan Dynamó egy elég jó kis szub, de van az MJ acousticsnak is jó zárt doboza...Ezek elég gyorsak lesznek és dinamikusak, nincs porthang, nem brummog....Mondhattam volna a DALI C szubot is, de az nem annyira jó mint emezek, és ehhez képest elég magas az ára..25-nél nagyobb hangszóróst nem vennék erre a célra....Amik ez felett is nagyon jók azok már nagyon drágák is, bár nem írtad ugyan a keretet, de gondolom a C6 mellé nem többszázezres szubot akarsz betenni...Valójában minek a C6 mellé szub????? Nálam önmagában is elég sok mélye van...

Nem akartam írni, de én is zártra gondolkodtam

Árkategóriát a Concept Sub határozta meg eddig a 99e lélektani határával - ami ugye zárt is meg nagyon jól is szól - de amióta új disztribútor van és 149e lett az új ára, azóta felejtős. Szal nem bánnám ha 80 körül vagy alatta lenne.

A C6 mélye tényleg nem kevés (a kanapé szokott alattam rezegni a nagybőgőtől ) de ha mozira vennék, akkor már olyat vennék ami a zenébe is néha be tud segíteni ... Metallica, házibuli ilyesmi ... nem mindig csak jazz trió megy.
Írtam, hogy nagy a nappali összesen kb 46nm + részben galériás 6m belmagassággal.
PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)

clide
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: clide »

A kérdés úgy is szólhatna, hogy lehet-e, és milyen subot zenehallgatás támogatására belőni?
Szempontok: határozott, nem búgós-brummogós, gyors basszus, nem érdekel, hogy rezeg-e az ablak, inkább, hogy korrekt és pontos legyen, zenei ... remélem értelmes dolgokat írtam

Néha kicsit kevésnek érzem a C6 mélyeit, bizonyos zenéknél, mondjuk elég nagy térben van.

Árban hol helyezkedjen el?
Mert azért az nem mindegy?

Vendég

Mélysugárzók

A lényeg itt szerintem az, h zárt doboz legyen...Martin Logan Dynamó egy elég jó kis szub, de van az MJ acousticsnak is jó zárt doboza...Ezek elég gyorsak lesznek és dinamikusak, nincs porthang, nem brummog....Mondhattam volna a DALI C szubot is, de az nem annyira jó mint emezek, és ehhez képest elég magas az ára..25-nél nagyobb hangszóróst nem vennék erre a célra....Amik ez felett is nagyon jók azok már nagyon drágák is, bár nem írtad ugyan a keretet, de gondolom a C6 mellé nem többszázezres szubot akarsz betenni...Valójában minek a C6 mellé szub????? Nálam önmagában is elég sok mélye van...

ulyses
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ulyses »

Sziasztok,
Dali C6 frontok mellé keresek subot, ötleteket szívesen fogadok.

PROJ:Mitsubishi HC3100 - HTPC:HP Microserver+RadeonHD5450 - REC:Yamaha RX-V563 - MP:Squeezebox Duet - CD:Yamaha CDX-396 - DVD:Yamaha DVD-S663 - FRONT:Dali C6+Soundcare Superspike - CENTER:Dali Cc - SURROUND:Dali C1 - SUB:Dali Concept Sub - KÁBEL:Audioquest X/Forest HDMI, Neotech 1440BI/Mono, Profigold PGA42 - FÜLES:HD555,HD202 - GITÁR:Yamaha F310 :-)

clide
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hol lehet kapni ilyen jószágot?
Tudsz valami linket küldeni?

Innen biztosan be tudod szerezni:
http://www.avplanet.hu/RB-81
http://www.avplanet.hu/RW-12d

Thx.

sz9
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sz9 »

Én a két Klipsch RB 81 -em alá/mellé keresek subot és , ha már Klipsch akkor RW12 elég szimpatikusnak tűnik, ráadásul jókat is hallok róla.Igaz jelenleg egy 20nm-es szobában lenne, de azért legyen benn tartalék a későbbiekre és egyéb házibulikra nézve....

Köszi.

Én nem boltban vettem. Kompletten hoztam el S606 HCS+SUB 650+ONKYO
Az Annex árlistáján szerepel.

Üdv

Innen biztosan be tudod szerezni:
http://www.avplanet.hu/RB-81
http://www.avplanet.hu/RW-12d

Rackpower, a membránkitérést én is úgy tudom, ahogy említetted, ano ez is benne volt, h az RB81-eket választottam.

theo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: theo »

Ha már mozog az ajtó akkor ezt is érdemes lenne megnézni: Proson aktív 2x25 cm-es mély sugárzóval,

és az ára is kellemes.

clide
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Nem akarok nagyokat mondani, meg nem is az én stílusom, de úgy igaz, ahogy írom :mozog az ajtó a tokjában.

Mondjuk ez is elgondolkodtató...

clide
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

A basis 100 drága ahhoz képest, hogy mennyire nem jó.
(asszem 80 körül van, bár már rég jártam a MMban)

Győrben 60-ban odaadják és akkor már Dali C6 mellé elgondolkodtató...

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

neotech khs-441 SM

Szerintem, a 20nm be pedig a klipsch rw-10d is elég.
Nekem 18nm en van a velo 10 es de így is vissza van véve rendesen(-12dB a jelszint, /front -9dB van/ és 44-es hangerőn van a 100-ból), mert ha kell mocskos dolgokat tud művelni így is.
...van valakinek csak az rw 8 van de az is brutál már 16-18nm-en.
a klipscheknek ha jól tudom a membránkitérésük nagyobb mint mondjuk a veloknak, ezáltal több levegőt képesek "megmozdítani".

Dr.Doki

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dr.Doki »

Én a két Klipsch RB 81 -em alá/mellé keresek subot és , ha már Klipsch akkor RW12 elég szimpatikusnak tűnik, ráadásul jókat is hallok róla.Igaz jelenleg egy 20nm-es szobában lenne, de azért legyen benn tartalék a későbbiekre és egyéb házibulikra nézve....

Köszi.

Én nem boltban vettem. Kompletten hoztam el S606 HCS+SUB 650+ONKYO
Az Annex árlistáján szerepel.

Üdv
POLK AUDIO MONITOR 50, 30 CS1, JAMO SUB 650, ONKYO TX-SR504E, LG DVX382H, PS3

clide
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Köszi.

Dr.Doki

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Dr.Doki »

Sziasztok,

Egy kérdés. Mikor megvettem a Jamo 650-es sub-ot, adtak hozzá egy 6 méteres mono RCA kábelt. Ez a kábel elég vékonyka. Milyen kábelt érdemes venni vagy készíteni egy SUB-hoz? Számít az átmérő?

Köszi,
Doki
POLK AUDIO MONITOR 50, 30 CS1, JAMO SUB 650, ONKYO TX-SR504E, LG DVX382H, PS3

sz9

Mélysugárzók

Én a két Klipsch RB 81 -em alá/mellé keresek subot és , ha már Klipsch akkor RW12 elég szimpatikusnak tűnik, ráadásul jókat is hallok róla.
Igaz jelenleg egy 20nm-es szobában lenne, de azért legyen benn tartalék a későbbiekre és egyéb házibulikra nézve....

Vendég

Mélysugárzók

Én is azt mondom, hogy amíg nincs sok százezer egy minőségi subra, addig a psw110 viszi a prímet.
Messze.
A basis 100 drága ahhoz képest, hogy mennyire nem jó.
(asszem 80 körül van, bár már rég jártam a MMban)

Egy tanács psw110-eseknek:
Műanyag talp leszed (4 reiser csavar), esztergályossal kúpok készítettése, két db másfél centi magas deszka padlóra rak (hosszában), arra rá a láda.
Nem akarok nagyokat mondani, meg nem is az én stílusom, de úgy igaz, ahogy írom :
mozog az ajtó a tokjában.

Thuglife
Értékelés: -9

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Thuglife »

És a KEF-ről mi a véleményetek?

clide
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hűű tényleg, eddig nem is nagyon találkoztam ezzel a subbal! Most aztán tényleg sikerült elbizonytalanodnom... Csak a re-cartától lehet rendelni neten keresztül? Mert csak ott láttam..
Elvileg ők a hivatalos m.o-i forgalmazók, de a múltkor láttam a budaörsi MM-ben.
Ott meg is tudod hallgatni.

Thuglife

Mélysugárzók

Valaki esetleg még tud tanácsot adni h melyik mélysugárzót érdemes venni ha számít az is h kompakt legyen? ( Az erősítőm: Onkyo tx-sr506, Hangfalak: Mission MV8-as 5.0 szett, a szoba meg 18 nm) 
A három befutó közül szeretnék választani:
- KEF C4 (ez 20cm-es de 200w-os, méretben is jó)
- Polkaudio PSW 110 (ez kicsit nagy a szobába de 25-ös, viszont csak 100w)
- Polkaudio PSW 111 (ez nagyon kis kompakt, 150w-os, 20-as de nem tudom elég e)

Előre is köszi a segítséget!

Én még meghallgatnám a helyedben a 111-et, állítólag nagyon jó kis darab ebben a kategóriában.
Van még 1, ami 60 körül beszerezhető: Dali Basis 100, szépen támogatta a C6-jaimat,
mikor kipróbáltam.

Hűű tényleg, eddig nem is nagyon találkoztam ezzel a subbal! Most aztán tényleg sikerült elbizonytalanodnom... Csak a re-cartától lehet rendelni neten keresztül? Mert csak ott láttam..

clide
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Valaki esetleg még tud tanácsot adni h melyik mélysugárzót érdemes venni ha számít az is h kompakt legyen? ( Az erősítőm: Onkyo tx-sr506, Hangfalak: Mission MV8-as 5.0 szett, a szoba meg 18 nm) 

Én még meghallgatnám a helyedben a 111-et, állítólag nagyon jó kis darab ebben a kategóriában.
Van még 1, ami 60 körül beszerezhető: Dali Basis 100, szépen támogatta a C6-jaimat,
mikor kipróbáltam.

Streamaudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 47

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Streamaudio »

Egyértelműen a PSW 110 !
Stream Audio Kft.
1142 Budapest Szatmár u. 54/b
www.streamaudio.hu

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Bizony a velo egyik nagy előnye hangilag hogy úgy megy be a frontok alá hogy nem veszed észre, nem él külön életet nem tűnik ki csak észreveszed hogy a hangkép legallja kiteljesedik.

A polk 110 az állítólag egy elég jól bevált ár/érték arányú szub.

Thuglife

Mélysugárzók

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1663

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: viri »

azzal a klipschel nem nyúlsz mellé vagy még velo cht-12Q csak az is elég drága.De ahhoz a táv alapból van mérőmikivel együtt.

Látom nincs tolongás a témában :-)
Ha már egyszer rászánom magam, akkor legyen normális, na meg úgy sem 1-2 évre veszem. Sajnos a komolyabb cuccokról alig lehet valamit találni...persze a külföld lapokon már annál inkább.
Itt van egy teszt, ebben is jókat írnak a Klipsch-ről http://www.avx.hu/index.php?cikkid=5632

A Velodynet nagyon tudom ajánlani, nekem nagyon bejött. Egy átlag szobában bőven elég a 10-es, sőt egy barátomnál a 8-as egy 20 nm-es szobát nagyon szépen visz. Nekem a 12-es egy majdnem 70 nm-es tetőtéri szobát betölt. Gyors, feszes, kontúros, energikus, észrevétlen belesimul a hangképbe, szóval csupa jókat tudok mondani. A távot ma már elengedhetetlennek tartom, a különböző felvételeknél csak nyomok egy-kettőt a hangerőn, nem kell felugrálni. Próbáltam még JMlabot, REL-t, én ennél maradtam. REL fanok ne támadjanak rám, a TT1 jó volt, csak nagyon kis teljesítményű, egy ekkora REL-ből 400 eft lenne, ez meg 200 volt. A beépített szobakorrekció is nagyszerű dolog!
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition - 2db Rythmik Audio F15 sub - AQ Husky - Audience Conductor hf kábel + ic-k, Valhalla Aurora, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature elosztó

sz9

Mélysugárzók

azzal a klipschel nem nyúlsz mellé vagy még velo cht-12Q csak az is elég drága.De ahhoz a táv alapból van mérőmikivel együtt.

Látom nincs tolongás a témában :-)
Ha már egyszer rászánom magam, akkor legyen normális, na meg úgy sem 1-2 évre veszem. Sajnos a komolyabb cuccokról alig lehet valamit találni...persze a külföld lapokon már annál inkább.
Itt van egy teszt, ebben is jókat írnak a Klipsch-ről http://www.avx.hu/index.php?cikkid=5632

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”