Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tannoy

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Wireman-nak voltak motorjai.Nem tudom hogy vannak-e még és hogy milyenek vannak...

Akkor most kiosztok magamnak fogalmazásból egy elégtelent. :foto:
Kész, gyári dobozokra gondoltam, nem csak a motorokra.

Rediscover music

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Doky »

Sziasztok, 
Picit elkezdtek érdekelni a Tannoy duál-koncentrikus sugárzói.
Milyen típusokat lehet emberi áron beszerezni itthon, amivel érdemes foglalkozni
és csak egy ilyen sugárzó van benne?

Wireman-nak voltak motorjai.
Nem tudom hogy vannak-e még és hogy milyenek vannak...
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Eqx
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Eqx »

Sziasztok,

Picit elkezdtek érdekelni a Tannoy duál-koncentrikus sugárzói.
Milyen típusokat lehet emberi áron beszerezni itthon, amivel érdemes foglalkozni
és csak egy ilyen sugárzó van benne?

Rediscover music

Vendég

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nekem az M2-ből a mai napig 23 négyzetméteren őrült mélyek jönnek ki...Most kapott a drágám egy átkábelezést, és azt kell mondjam kellett az M2-nek...Magam sem hittem a fülemnek.Hatalmas változás lépett fel, persze itt sokban függ a beépített kábeltől.

rozoga62
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 95

Tannoy

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

A bejáratás biztos sokat fog segíteni ,de az is elképzelhető hogy a Wharfi volt túllőve basszusban és azt szokta meg a füled...
Sajnos ebben van valami.
A mázimozi hangzáshoz szokott fülnek ki kell egy kicsit tisztulnia.

Nekem is ez a véleményem. Hidd el, nem lesz ezzel gond!
Én nem is olyan régen Sony erősítővel hajtottam állódobozt, volt mély rendesen.
Most polcsugárzót hallgatok egy Okyoval. Nem tartott sokáig megszokni a "kevesebb" mélyet, mert az előbbi összeállításban volt sok. Nagyon sok!

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Van egy sírköves ismerősöm,azt mondta,hogy tud adni v.mi dögnehéz gránitlapot vagy hasonlót.Nem tudom mit várjak tőle,de ha má' ingyé' van kipróbálom.Aztán kombinálom gyurmával,majd ráállítom a gyári tüskealátétekre,és addig keverek amíg v.mi eredmény ki nem jön ezekből.
Szia Elmo!

Ha új a hangfal, várj vele egy kicsit, járatni kell még szerintem.
Addig csak a saját füled fogod átvágni, ha egyszerre sok mindent módosítasz.

De szerintem ne várj tőle nadráglengető mélyeket, inkább zenélni fog.

Szabek

Igaz,igaz...
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Tannoy

Hozzászólás Szerző: szabek »

Van egy sírköves ismerősöm,azt mondta,hogy tud adni v.mi dögnehéz gránitlapot vagy hasonlót.Nem tudom mit várjak tőle,de ha má' ingyé' van kipróbálom.Aztán kombinálom gyurmával,majd ráállítom a gyári tüskealátétekre,és addig keverek amíg v.mi eredmény ki nem jön ezekből.
Szia Elmo!

Ha új a hangfal, várj vele egy kicsit, járatni kell még szerintem.
Addig csak a saját füled fogod átvágni, ha egyszerre sok mindent módosítasz.

De szerintem ne várj tőle nadráglengető mélyeket, inkább zenélni fog.

Szabek

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Tannoy

www.chiliout.hu

Vendég

Tannoy

Sajnos nem tudtam meghallgatni mielőtt megvettem.Zsákbamacska volt,de szerintem nem fogom én ezt megbánni,ugyanis napról-napra jobb a helyzet.Szokja a fülem.Ha így megy tovább,pár héten belül még jobban fogok vigyorogni

Ez a lényeg, próbálj meg a tüskék helyett valami kerámia háromszöget alátenni...Vagy kis kupos darabokat...Jobb mint a tüske sokkal...

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Tannoy

Sajnos nem tudtam meghallgatni mielőtt megvettem.
Zsákbamacska volt,de szerintem nem fogom én ezt megbánni,ugyanis napról-napra jobb a helyzet.Szokja a fülem.Ha így megy tovább,pár héten belül még jobban fogok vigyorogni
www.chiliout.hu

Vendég

Tannoy

Bejáratás után visszatérünk a témára,addig nem tudok érdemben nyilatkozni.Eddig kb. 7-8 órát mentek.
Ami viszont elsőre feltűnt:gyönyörű magasak,részletesség,kiváló tér,"lágy"mélyek és kissé gyenge dinamika.Ez utóbbi kettő ami elengedhetetlen számomra ha beteszek egy The Cult vagy egy Faith No More cd-t.A lábdob igenis vigye le a fejemet,mintha ott állnék az első sorban!A két legjobb szó talán amit elvárok egy hangzástól a természetes és a nyers.Persze nem mindig rockot hallgatok,van itt szép számmal jazz,blues,akusztika,stb.
Denon pma320 erősítő,NAD 514 cd, Pioneer pl200 lp,Audioquest TruDigiBlu hangfalkábel,és Neotech khs-154 IC a rendszer többi eleme;ezt hallgatom 90%-ban.
A maradék tízben Onkyo tx-sr504,Pioneer dv696.Ezeken is főleg koncert dvd-k mennek;Pink Floyd,Dire Straits,egyebek.
Már nagyon várom,hogy teljen le az a 80-100 óra bejáratási idő és ismét leírom a tapasztalataimat...

Nekem M3as Tannoyom volt amit nagyon szerettem.Ezt a Tannoyt nem hallottam még de álltalában nem lehet tőlük gatyalengető mélyeket várni FNMon.Nyers hangzást még úgy sem.
Ne legyen igazam de szerintem nem a Tannoy a te hangfalad ha ilyen elvárásaid vannak.
Egyébként mikor megvetted akkor mivel hallgattad?Gondolom akkor tetszett.

-MM-
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

Tannoy

Hozzászólás Szerző: -MM- »

Hello!Tegnap lettem büszke gazdája 1 Mercury F4-esnek.
Azt írja a könyve,hogy fel lehet tölteni homokkal vagy ólommal,én viszont sehol sem találok rajta semmit ahol ezt megtehetném.
Tudna valaki segíteni?

Én nem emlékszem, h ez tölthető lenne, de lehet én tudom rosszul...

Remélem a bejáratás közben javul a basszusa-dinamikája,és nem kell feltölteni,mert most eléggé vérszegénynek találom a Wharfedale Diamond 8.3-as után.Lehet,hogy csak az elhelyezéssel kéne variálni?

Szintén nemrég óta hajtok egy F4 Customot, és a hozzá adott leírás ír egy töltőnyílásról, ami nincs rajta a dobozon. (lehet, hogy a "sima" F4-en van ilyen?)
Viszont a mélyeivel teljesen meg vagyok elégedve, és szerintem a váltás és a bejáratás miatt kevesled őket.
Nálam a gyári tüskéken állnak laminált parkettán, de tervezek alá valami nehezebb követ.
Előtte nekem is Wharfedale volt, csak 9.3-as, aminek erőteljes, de "doboz" hangú mélyei voltak, viszont nem ment le olyan mélyre, mint az F4.
Ez sokkal természetesebben, precízebben szól.

Azt is észrevettem, hogyha mozizok, és bekapcsolom a sub-ot, akkor utána zenhallgatásnál kell egy kis idő, hogy visszaszokjon a fülem a sub nélküli mélyekre, pedig mozinál sem döngetem, csak kiegészítés képpen használom.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Tannoy

Tristis a tiedet sem lehet homokkal tölteni igaz?A wharfinál bejött.Akkor nem értem miért írja használati utasítás?
Mindenkinek köszönöm a tippeket,kísérletezgetni fogok!

Megvallom őszintén egy elég groteszk dolognak tartom azt, hogy a hangfalamba homokot szórjak. Inkább kihagyom.

Gondoltam,ha már a gyártó is lehetővé teszi,sőt egyes esetekben ajánlja is,lehet megérne egy próbát.De nincs lyuk!
www.chiliout.hu

Vendég

Tannoy

Szerintem ha lehet is, akkor a hangszórót kiszerelve valahova a doboz belsejébe ...De erre a dobozon külön töltőnyílás nem létezik...

Tristis
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 16

Tannoy

Hozzászólás Szerző: Tristis »

Tristis a tiedet sem lehet homokkal tölteni igaz?A wharfinál bejött.Akkor nem értem miért írja használati utasítás?

Megvallom őszintén egy elég groteszk dolognak tartom azt, hogy a hangfalamba homokot szórjak. Inkább kihagyom.

Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM

Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Tannoy

Tristis a tiedet sem lehet homokkal tölteni igaz?A wharfinál bejött.
Akkor nem értem miért írja használati utasítás?
www.chiliout.hu

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Jó pár zenénél kiült a vigyor az arcomra!

:foto:
A vigyor elég fontos dolog.
Kicsit goromba megoldás, de próbáld meg kivenni a tüskéket ha kevés a mély ameddig be nem járódik. Bár így meg döngeni fog egy kicsit, de hátha tetszik. A hifizés legfontosabb alapja a kísérgetezgetés.

Én pl. mini kerámia virágcserepeket fogok tenni a hangfalam alá, ettől remélve jobb hangzást Vagy összejön, vagy nem. De 1300Ft-ból kijött az önkölség és háta...

Próbálhatsz esetleg parafát is alá.. a lényeg, hogy próbálgass nyugodtan sokféle megoldást.
Pince/Kert Edifier MR3

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

Jazzel valóban szebben szól egy kicsit.
Azért ne higgyétek,hogy olyan nagy a baj,sőt!
Az elhelyezéssel nem nagyon tudok variálni,oldalsó és hátsó faltól is kb.
30-35cm-re van;egy garzonban lakom.
Szivacs kihúzva,gyári tüskéin áll.
Valahol én is azt hallottam,hogy egyes típusoknak 150-200,vagy akár több óra is kellhet.Majd meglátjuk(halljuk).

Rakhatobb közelebb a hátsó falhoz, mert elől van a reflex nyílás, ha jól emlékszem. Be vannak forgatva?
Apróságokkal is sokat érhetsz el.
Járatáshot, ajánlatos rádiót használni, ha nem vagy otthon. Két állomás között a "recsegő, zajos " hang szóljon. Össze is forgathatod, ha hangos.
Segíti a bejáratást.

Szabek

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Tannoy

Bejáratás után visszatérünk a témára,addig nem tudok érdemben nyilatkozni.Eddig kb. 7-8 órát mentek.
Ami viszont elsőre feltűnt:gyönyörű magasak,részletesség,kiváló tér,"lágy"mélyek és kissé gyenge dinamika.Ez utóbbi kettő ami elengedhetetlen számomra ha beteszek egy The Cult vagy egy Faith No More cd-t.A lábdob igenis vigye le a fejemet,mintha ott állnék az első sorban!A két legjobb szó talán amit elvárok egy hangzástól a természetes és a nyers.Persze nem mindig rockot hallgatok,van itt szép számmal jazz,blues,akusztika,stb.
Denon pma320 erősítő,NAD 514 cd, Pioneer pl200 lp,Audioquest TruDigiBlu hangfalkábel,és Neotech khs-154 IC a rendszer többi eleme;ezt hallgatom 90%-ban.
A maradék tízben Onkyo tx-sr504,Pioneer dv696.Ezeken is főleg koncert dvd-k mennek;Pink Floyd,Dire Straits,egyebek.
Már nagyon várom,hogy teljen le az a 80-100 óra bejáratási idő és ismét leírom a tapasztalataimat...

A bejáratáskor nem célszerű nagyon hajtani a hangszórókat.
Hogy szól jazz zenével? Szerintem akkor szebben zenél.
Lehet, hogy kevés lesz a 80-100 óra.
Azzal célszerű járatni, amit a leggyakrabban hallgatsz. ( Hallani fogod a változást!)
Az elhelyezéssel is játszhatsz egy kicsit.
A padlótól hogy választottad el?
A reflex nyílás nincs betömve véletlenül a szivaccsal?

Szabek

Jazzel valóban szebben szól egy kicsit.
Azért ne higgyétek,hogy olyan nagy a baj,sőt!
Az elhelyezéssel nem nagyon tudok variálni,oldalsó és hátsó faltól is kb.
30-35cm-re van;egy garzonban lakom.
Szivacs kihúzva,gyári tüskéin áll.
Valahol én is azt hallottam,hogy egyes típusoknak 150-200,vagy akár több óra is kellhet.Majd meglátjuk(halljuk).
www.chiliout.hu

szabek
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Tannoy

A bejáratáskor nem célszerű nagyon hajtani a hangszórókat.
Hogy szól jazz zenével? Szerintem akkor szebben zenél.
Lehet, hogy kevés lesz a 80-100 óra.
Azzal célszerű járatni, amit a leggyakrabban hallgatsz. ( Hallani fogod a változást!)
Az elhelyezéssel is játszhatsz egy kicsit.
A padlótól hogy választottad el?
A reflex nyílás nincs betömve véletlenül a szivaccsal?

Szabek

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég

Tannoy

Bejáratás után visszatérünk a témára,addig nem tudok érdemben nyilatkozni.
Eddig kb. 7-8 órát mentek.
www.chiliout.hu

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Tannoy

Hozzászólás Szerző: AVX »

A bejáratás biztos sokat fog segíteni ,de az is elképzelhető hogy a Wharfi volt túllőve basszusban és azt szokta meg a füled...
Sajnos ebben van valami.
A mázimozi hangzáshoz szokott fülnek ki kell egy kicsit tisztulnia.

Vendég

Tannoy

A kevesebb mély még nem biztos, h rosszabb is...

Tristis
V.I.P.
V.I.P.

Tannoy

Tegnap lettem büszke gazdája 1 Mercury F4-esnek.

Szia!

Hasonló gazdi vagyok, úgyhogy azt hiszem mondhatok egy-két megszívlelendő dolgot. Remélem a későbbiekben is tudjuk egymást majd segíteni a tapasztalatainkkal...

Egyrészt és ez kb. minden hangfalra igaz. Ha új a dolog, akkor tessék szépen bejáratni. Minden hangfalnak szüksége van erre... ez nem egyéni dolog. Sőőőőt! Volt egy fejesem, ami csak 100 óra után kezdte hallatni az igazi hangját... Addig el akartam adni, most viszont azóta sem járok nélküle sehova! Türelem-türelem!

A hangfal karakterszitkájáról: őszintén megmondva nehéz bármit mondani egyetlen egy ok miatt: kábele, erősítője válogatja. Tényleg az egésznek kell jól szólnia és nem "csak" a hangfalnak. Hidd el több ismerős is van itt, aki fülelte a hangfalat több féle körülmények között és magával a hangfallal biztos nincs semmi baj! (majd skacok azért erősítsetek meg). Persze ízlés dolga is, de a hangfal maga nagyon jó masina ebben az árkategóriában. (persze zenéje válogatja).

Tulajdonosként én azt mondanám, hogy a hangfal magától nem szeret elegendő mélyet kiadni olcsóbb kategóriájú cuccokkal megfelelő körülmények között. VISZONT! Ezen lehet segíteni megfelelő kábelekkel. A hangfal maga jó, és gyönyörködtet. Tényleg! Ne szomorkodj el azon, hogy most pont nem hallod azt, amit szeretnél... egy jó IC egy jó hangfalkábel, ami hozzá illik és gyönyörűen fog szólni. Most jut eszembe, hogy még az erősítőt sem tudom, hogy mi szól előtte.. A wharfedale-t volt szeretném meghallgatni. Az egy buli zenére termett hangfal. Hogy nem érzed a mélyet? Ez a hangfal majdnem lemegy a mélynyomók szintjére. Igazából orgona játékban lehet ezt meghallani...

Én csak azt tudom mondani, hogyha valami gond van írd le és megnézzükl! A hangfal (remélem az ismerősök is így gondolják, akik itt vannak a fórumon) egy nagyon eltalált dobozka. Ha gond van a rendszerben lehet hogy nem rajta múlik....
(pl. Volt egy Denon 500-am.. az erősítő nem tudta megadni azt, amire szüksége van).

Keress nyugodtan privátban megbeszéljük. Elsőként, ha kevés a mély, hát egye kutya rakd jobban a sarokba.

OFFTOPIC:

Nekem most épp az a bajom, hogy túl sok a mély, bár ez sajnos abszolút akusztikai gond sajnos és nem is lehet rajta változtatni Vagy IC csere vagy alátámasztás csere, majd elválik, mi fog segíteni.
Pince/Kert Edifier MR3

vrob
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Tannoy

Hozzászólás Szerző: vrob »

... asszem az enyém is gránit, nem is figyeltem csak ajándékba adták hozzá.Ezt a blue tack anyagot lehet én is kipróbálom, úgyis akartam már venni belőle az AR S10 dobozomhoz.

Robi! Nálad hogy épül fel egyébként a rendszer? (cd, erősítő, kábelek). Jöhet priviben is. Már ha nem titok.

Lenne itt még egy gyors kérdésem a csapathoz.
Még mindig sztereo erősítőre "vadászom", nálam adott ugye a Marantz cd63 mkII KI és a Tannoy R2-ők. Mi passzolna ide leginkább max. 60k-ig használtban?
Alapvetően a Tannoyoknak mi "áll jól" erősítő szempotjából szerintetek?

Arcam CD9 - DIY tömör neotech - Audiolab8000S - DIY tűzálló - TannoyR2

Mivel a rendszer aktív elemei mind neutrális hangzásúak, nagyon nehéz kihozni belőlük az állatot.

Őszintén szólva régebben "igénytelenül" volt csomó minden megoldva a rendszeremben, amit próbált pótolni a régi CA erősítőm meg a régi KEF hangfalam karaktere.
Első pofánvágás a Tannoy hangfal volt, de még nagyjából sikerült csiszolni rajta, aztán az Audiolab erősítő végképp megértette velem hogy valami nagyon rossz :foto:
Ezért kisérletezgetek, és próbálok okosodni a netről elhelyezésről, alátámasztásokról és kábelekről.
Ezelőtt márkás kábelekkel próbálkoztam, de nekem anyagilag elég nehéz volt követni a fejlődésüket, így lett DIY.
Most meg vagyok elégedve a cuccal, de a kábelezésen még sokat lehetne javítani, úgy érzem/hallom.
..A hallgató helység sem túl optimális sajna, csak kb. 25nm.

Nemtom megérné-e a hangfalat is kicsit tuningolni, vagy csak rontanák rajta.. (az értékén biztos

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”