Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Na már megint bajom van.... :lol!: Kinéztem egy hangfalat, amiről elég jókat hallottam szintén a világ minden tájáról.
Tannoy P10
Tannoy P20
13nm-re melyiket vegyem? Amikor én voltam legutóbb hallgatózni, nekem sokkal jobban tetszett egy 25nm-es térben az egybeépített álló hangfal (Mission M33i), mint a sima állványos. Persze 13nm-re biztosan más a helyzet...
Miben különböznek az állvány-monitor és az egybeépített álló hangfalak? Gondolom az állónak nagyobb basszusa... de ez már egy elég nagy teljesítményű dobozka így is, lehet hogy az álló már túl brutális lenne.
A P10 lenne még drágább is valamelyest.
OFFTOPIC:
Egyik srác innen a szülőfalumból vett egy Wharfedale 8-as szettet és mesélte, hogy milyen jó is az.... két mélynyomót is vett hozzá... :lol!: Erre szokás mondani, hogy ízlések és pofonok... vagy ahogy felénk mondanák: "Ha szereti, hagy ögye!" :lol!:
13nm-re én biztosan az állványost venném, ha pedig keveslem a mélyét, akkor esetleg elgondolkodnék egy jó szub-on. 13nm-re álló doboz könnyen sok lehet (persze nem feltétlenül). Az is kérdés persze, hogy milyen zenékre kell. Heavy metal-ra biztos nem vennék állványost... :kiraly:
Nekem is ez a bajom, hogy magamtól nem tudom sajnos eldönteni, mert határeset (szigorúan az én korlátolt tudásommal). Ha ez segít elővakartam egy előző hsz-emet egy másik topicból. Itt ugye az látható, hogy rock zene bizony fog szólni a kis bobozkából az biztos. :lol!:
Amit hallgatok:
Hardrock-Rock (Judas Priest, Queen, Rainbow, Gotthard stb.)
Country (Dire Straits, Bruce Springsteen)
Heavy Metál (Hammerfall, Lordi stb.)
Latin (itt aztán minden van, mint a mesében)
Népzene (Besh, Csík, török, görög, ír, finn, svéd, stb.)
Komolyzene
Pop (Tony Braxton, Sting stb.)
Alternatív rock
Disco (En Vouge, Nelly Furtado stb-stb.) nekem ez számít annak.
Filmzene
Folk Metál
Sanzon
Blues
Prodigy (számomra külön műfaj, de kb. ennyi ami a gépzenéhez köt)
Táncdal
Trashmetál
Jazz
Gépi alapú zenét nem igazán... max. Prodigy.
Otthon Aiyima A80 --> Zimonyi --> Wharfedale Linton 85th Anniversary
Dolgozószoba Aiyima A80 --> Canare 2S11F --> Polk Audio Essential ES20
Pince/Kert Edifier MR3
Munkahely Jcally JM20 Max --> Truthear GATE IEM
Már nem hifizem hála ASR-en Amirnak és Erinnek.
Pince/Kert Edifier MR3
-
Vendég
Na már megint bajom van.... :lol!: Kinéztem egy hangfalat, amiről elég jókat hallottam szintén a világ minden tájáról.
Tannoy P10
Tannoy P20
13nm-re melyiket vegyem? Amikor én voltam legutóbb hallgatózni, nekem sokkal jobban tetszett egy 25nm-es térben az egybeépített álló hangfal (Mission M33i), mint a sima állványos. Persze 13nm-re biztosan más a helyzet...
Miben különböznek az állvány-monitor és az egybeépített álló hangfalak? Gondolom az állónak nagyobb basszusa... de ez már egy elég nagy teljesítményű dobozka így is, lehet hogy az álló már túl brutális lenne.
OFFTOPIC:
Egyik srác innen a szülőfalumból vett egy Wharfedale 8-as szettet és mesélte, hogy milyen jó is az.... két mélynyomót is vett hozzá... :lol!: Erre szokás mondani, hogy ízlések és pofonok... vagy ahogy felénk mondanák: "Ha szereti, hagy ögye!" :lol!:
13nm-re én biztosan az állványost venném, ha pedig keveslem a mélyét, akkor esetleg elgondolkodnék egy jó szub-on. 13nm-re álló doboz könnyen sok lehet (persze nem feltétlenül). Az is kérdés persze, hogy milyen zenékre kell. Heavy metal-ra biztos nem vennék állványost... :kiraly:
Na már megint bajom van.... :lol!:
Kinéztem egy hangfalat, amiről elég jókat hallottam szintén a világ minden tájáról.
Tannoy P10
Tannoy P20
OFFTOPIC:
Egyik srác innen a szülőfalumból vett egy Wharfedale 8-as szettet és mesélte, hogy milyen jó is az.... két mélynyomót is vett hozzá... :lol!: Erre szokás mondani, hogy ízlések és pofonok... vagy ahogy felénk mondanák: "Ha szereti, hagy ögye!" :kiraly:
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
A jamo-ét simán beáztatom, de a cav-ét nem merem. :lol!:
Az MDF nem biztos,hogy szereti a vizet.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Fára van ragasztva a selyem?
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Nem ide tartozik, de szabad -e mosni a hangfalelőlapot??????????????????????????
Vizes kefe-szivacs nemelég?
Nem ide tartozik, de szabad -e mosni a hangfalelőlapot??????????????????????????
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Szerintetek ez a doboz milyen lehet?
A Pio nem egy tradicionális hangfalgyártó, de gondolom a felsőbb kategóriákban azért nem csinál rosszat...
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... index.html
http://www.netdepo.hu/hangfal_hangfalsz ... ngfal.html
Pioneer S-3EX
Ez TAD....a Pio High-end részlegének a fejlesztése.....még akár jó is lehet...
AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.
-
alfaati
És ha elmegyek egy hangfalért teszem azt 160km-ert és nem tetszik? Az már 6-8.000Ft benzinköltség sajnos... Ez bizony nagy gond.
ez a hobby bizony nagy áldozatokkal jár. Nekunk nem kell mondani :lol!:
szerintem fogadd meg azokat a tanacsokat amiket itt kaptál, ezek alapján vegyél valamit. Itt már jó pár márka és típus elhangzott azért szerintem. Az eltax, jamo, sal, meg az ilyen mese hangfalakat keruld és azokból licitálgass a vaterán, vagy szemezgess használt muszaki boltokban, vagy fórum adás-vétel topikban amiket itt leírtak. Nagyon nem tudsz mellé nyúlni.
Sok szerencsét!
ha most a nagy multik által forgalmazott márkákra gondolsz, akkor azok nagy része felejtos. A legtobb olyan hi-fi szalon ahová elore bekell jelentkezni nem árul a pénztárcádnak megfelelot sajna.
Semmiképp nem gondolok multis termékekre. Jó lenne meghallgatni előtte hifis szaküzletben (jó legyen bemutatóterem a neve) azt, amit majd utána keresek akár újban, akár használtban. Hallgatás nélkül nehéz ügy csak úgy bökni egyet. És ha elmegyek egy hangfalért teszem azt 160km-ert és nem tetszik? Az már 6-8.000Ft benzinköltség sajnos... Ez bizony nagy gond. Ezért is gondoltam, hogy egyszer felmegyek Pestre és mindent végig fülelek egy nap, amit csak lehet. (Szegeden már voltam korábban.)
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
-
alfaati
Esetleg valami ismertebb márka, amit meg is tudok hallgatni szaküzletben? :lol!:
(igaz, Kanton, Heco, Magnat van boltokban)
Én úgy gondoltam, hogy hangfalba max. 5 éves készüléket, erősítőbe pedig max. 10 éves készüléket vásárolok. Nem tudom, miért pont ezek az adatok jöttek ki... persze lehet, hogy nagy marhaság...
ha most a nagy multik által forgalmazott márkákra gondolsz, akkor azok nagy része felejtos. A legtobb olyan hi-fi szalon ahová elore bekell jelentkezni nem árul a pénztárcádnak megfelelot sajna.
Akkor inkabb ATC termékei újban, vagy régebbi használt. Nem kell felni a régitol sem. Én nemrég vettem egy Triangle Zephire állót van vagy 10-12 eves modell de lehet mégtobb, kis szobákba kituno. Ha vigyáztak rá akkor nem lesz gond a régivel sem. A komoly gyártók régen is tudtak zenei hangú cuccokat csinálni. A keret szuk, szoval nem nagyon ugrálhatsz. Talan még a Q acoustics-ot tudnám ajánlani de ezt csak zárójelben inkabb.
Persze nem létszukseglet a szub, nyilván. Kis szobába meg foleg. Sok márkát ajanlhattam volna még de egyenlore ennyi.
Szerintem a 80-as evek elejétol a 90-es évek elejéig készult kis angol hangfalakat feletsd el. Kipróbáltunk a kereskedo baratommal egy vagonnal, mindenféle márka, típus. Nemsokmindenre jók, tisztelet a pár kivételnek.
A hasonló korú használt német hangfalak sokkal zeneibbek.
Esetleg valami ismertebb márka, amit meg is tudok hallgatni szaküzletben? :lol!:
(igaz, Kanton, Heco, Magnat van boltokban)
Én úgy gondoltam, hogy hangfalba max. 5 éves készüléket, erősítőbe pedig max. 10 éves készüléket vásárolok. Nem tudom, miért pont ezek az adatok jöttek ki... persze lehet, hogy nagy marhaság...
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
-
alfaati
Nem szeretnék venni külön sub-ot! Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de szeretném ha ugyanonnan jönne az összes frekvenciatartomány a zenéből.
200Hz alatti hangokat az emebri ful nem tudja megállapítani honnan jon. Bármilyen furcsa de így van.
Persze nem létszukseglet a szub, nyilván. Kis szobába meg foleg. Sok márkát ajanlhattam volna még de egyenlore ennyi.
Szerintem a 80-as evek elejétol a 90-es évek elejéig készult kis angol hangfalakat feletsd el. Kipróbáltunk a kereskedo baratommal egy vagonnal, mindenféle márka, típus. Nemsokmindenre jók, tisztelet a pár kivételnek.
A hasonló korú használt német hangfalak sokkal zeneibbek.
Szerintem a legjobb valasztás 15 négyzetméteres szobába valami szub-szat rendszer. Kozepes vagy kisméretu monitorok valami megfizetheto árú szubbal.
Használt: valami német olcsó használt monitor hangfal pl.: ATL, CANTON, ELAC, MAGNAT, HECO a szub is hasonló márkákból de Yamaha, vagy budget árú angol szubok is vannak olcsón. Na itt nem lesz mély hiány :lol!: A nagyobb méretu Canton állványosoknál még szub sem kell. Az alu-magnézium tweeter-ekre pedig nem lesz panaszod.
Új: A Mordant Short MS szériájából valamelyik monitor 302, 902. A szubot késobb is megveheted hozzá ha nem fér bele a keretbe az erosíto miatt.
Ha álló:
Használt: Acoustic Research status sorozatából bármelyik álló, néha hi-fi cityn árulnak.
De ami még ennél is jobb szerintem Acoustic Energy AE sorozat bármelyik alló, de neked foleg a három utasok :kiraly: Hasznaltan baráti áron mérik már. Az AE magasaival sem lesz problémád. Vagy valami régebbi német hangfal. A Mordant Short új állói nem tudom beleférnek-e a keretbe. Itt említették mások a Wharfedale Pacific szériát, az szerintem is jó.
ÚJ álló: ATC szerintem. Az árak/hang (érték) eleg meggyozoek.
Szia!
Köszönöm a tanácsot. Az utolsó két szám csak azért volt a tesztek között, mert meg akartam kicsit döngetni a hangfalat. Amúgy én is úgy hiszem, hogy lesz jobb variáció a Mission-oknál. Meglátjuk.
Külön sub ládát nem tervezek. Ahogy hallom ezeket a monitorokat -bár lehet rosszul gondolom-, úgy hiszem kisebb helyen azért mélyülni fognak.
Nem szeretnék venni külön sub-ot! Lehet, hogy nevetségesen hangzik, de szeretném ha ugyanonnan jönne az összes frekvenciatartomány a zenéből.
A hallgatott zenékkel kapcsolatban pedig inkább a szebb magas hiányzott és nem a teltebb mély. (Persze ha választani kell, hogy mi kellene) Furcsállom, hogy ilyen termékeket ajánlottál, mert ilyet még senkitől sem kaptam. Ebből is látszik, hogy mindenkinek más tetszik. ((Vajon a többiek nagyrészt csak komolyzenét, jazz-t, blues-t hallgatnak???))
Egyébként a zenei ízlésem magától a komolyabb cucctól is biztosan változni fog. Abban biztos vagyok, hogy jazzből és komolyzenéből (már most is elég sokat) mostanában nem fogok többet hallgatni. Inkább az akusztikus témák és a blues az amerre megy a vérem. Amúgy a tesztzenékben igen sok olyan zene van tényleg, amiben komoly basszus hangok vannak. Ez szerintem így jött ki... semmi extra.
Ettől a rengeteg számomra ismeretlen márkával nekem szerintem az lesz a bajom, hogy csak egyesével tudnám meghallgatni őket (azoktól, akik épp eladnak egy ilyet) és ez bizony komoly járulékos költséggel jár(hat), ezért elég kicsi a valószínűsége, hogy eljutok hozzájuk (kivéve Magnat, Heco).
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
-
alfaati
Tristis-nek:
Én a Mission dobozokat bizti hanyagolnám. Sok mindent nem hallottal még!
A zenei repertoárodat nézve te is hasonló vagy mint én (minden evo majdnem).
Neked ugye kell sok mély de kontrollált, de azért legyen kihegyezett magas is. Ráadásul nagyzenekari muvek, komplex zenék. A Mission-ok elvéreznek ha felhangosítják oket, komplex zenén osszeomlanak.
Szerintem a legjobb valasztás 15 négyzetméteres szobába valami szub-szat rendszer. Kozepes vagy kisméretu monitorok valami megfizetheto árú szubbal.
Használt: valami német olcsó használt monitor hangfal pl.: ATL, CANTON, ELAC, MAGNAT, HECO a szub is hasonló márkákból de Yamaha, vagy budget árú angol szubok is vannak olcsón. Na itt nem lesz mély hiány :lol!: A nagyobb méretu Canton állványosoknál még szub sem kell. Az alu-magnézium tweeter-ekre pedig nem lesz panaszod.
Új: A Mordant Short MS szériájából valamelyik monitor 302, 902. A szubot késobb is megveheted hozzá ha nem fér bele a keretbe az erosíto miatt.
Ha álló:
Használt: Acoustic Research status sorozatából bármelyik álló, néha hi-fi cityn árulnak.
De ami még ennél is jobb szerintem Acoustic Energy AE sorozat bármelyik alló, de neked foleg a három utasok :kiraly: Hasznaltan baráti áron mérik már. Az AE magasaival sem lesz problémád. Vagy valami régebbi német hangfal. A Mordant Short új állói nem tudom beleférnek-e a keretbe. Itt említették mások a Wharfedale Pacific szériát, az szerintem is jó.
ÚJ álló: ATC szerintem. Az árak/hang (érték) eleg meggyozoek.
Érdekes lehetett volna a hallgatózás ha a naddal is sikerül mindegyik hangfallal.
Ház igen, ez így igaz... Én már annak is örültem, hogy ennyi mindent meghallgattam.
Akkor nem írom le a Monitor Audio-t (bár igaz, hogy az én keretem teteje felé van használtan is) és megpróbálom majd a pesti körutamon esetleg NAD-dal meghallgatni.
Az a baj, ilyen alacsony költségvetésnél, hogy a hallgatózásnak a járulékos költsége olyan mértékben megnő a teljes budget-hez képest, hogy mikorra végighallgatsz mindent és döntesz, már túl sok pénz elfolyik...
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Én mikor hallgattam a MA BR2 -t akkor kábé 16nm hallgattam és pio sztereó vassal és pio cd játékossal.
Bár igaz a kábel az ha jól tudom volt vagy 100E ft környéki.
Most azt nem tudom összesen a hangfalkábel vagy hangfalanként.
Nekem ott nagyon tetszett, levegős dinamikus volt és gyors feszes mélyei.
A mai denonokkal nekem ez a bajom annyira szikár száraz hogy számomra élvezhetetlen és egyben lapos érdektelen is a hangjuk.
:lol!:
Érdekes lehetett volna a hallgatózás ha a naddal is sikerül mindegyik hangfallal.
Ha jársz felénk akkor nálam meghallgathatod az olcsó kis láncocskámat kiindulásnak 16nm-en... :lol!:
Ha bajai vagy, akkor ördögöd van, mert nyertem ingyenes EFOTT jegyet és bizony le is megyek csütörtök délután bajára :lol!:. Ha úgy áll a dolog, hogy ráérsz szívesen állok elébe. Cserébe vendégem vagy egy :kiraly: -re. Ha ott is van valami használható bolt, akár azt is megnézhetnénk. A többit akkor pm-be :lol!:
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Összességében ott voltam 2.5 órát. Korrekt volt a faszi és még azt mondta, hogy örül is, hogy másfajta zenéket is hallott egy kicsit. :lol!:
Örülök hogy sikerült a dolog.
Nekem a kedves neje "jutott", de csak beszélgettünk... :lol!:
Ha jársz felénk akkor nálam meghallgathatod az olcsó kis láncocskámat kiindulásnak 16nm-en... :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Ezek szerint voltál a Mekkában? :lol!: Miket-mivel hallgattál meg?
Voltam Audio Mekkában, mivel ugye az van hozzám elég közel és még lehet hallgatózni is. Egy kört mindenképpen megért. Egy Középkorú, kicsit pocakos fickó volt bent és egész normális volt. Az olcsóbb hangfalhoz nem akart rám sózni drágább erősítőt.... Egy plusz jel jár neki. Sőt... az olcsóbb hangfalat is ajánlotta a drága helyett. Tehát teljesen korrekt volt.
Amiket hallgattam:
Mission M32i
Mission M33i
Mission M34i
Mission M62i
Monitor Audio Br2
Celestion F30
Többit inkább hagytam, mert inkább ilyen házimozis mókák voltak, vagy drágák az én tárcámhoz.
A helységet akkor nem kell bemutatni neked, elég nagy, talán 25nm-es.
Tesztzene: (Youtube-on megtalálhatóak)
- Toni Braxton - Spanish Guitar
- Dire Straits - Your Latest Trick
- Vivaldi - Winter Op. 8 N° 4
- Paco de Lucia - Tango Flamenco
- Nina Pastori - Cuando nadie me ve
- Metallica - Sad but true
- Queen - Under Pressure
- Waterboys - Fisherman's Blues
- Nelly Furtado - Promiscuous
- Anastacia - Left outside alone (radio edit)
Tapasztalatok:
Először is az M32i szólt sokáig, hogy szokja a fülem a minőséget és magát az akusztikát. Utána fél óra után erősítőcsere. Nad 325-ös és Denon 700-as volt a két vas. Azt kell hogy mondjam, a Nad számomra szebb, lágyabb hangot adott. A Denon inkább szikárabb volt. De persze az én fülem még nem az igazi és nem volt azért annyira nagy különbség az erősítők között.
Hangfalakban sorba megyek. M32i alul is, felül is nekem azért kevés volt. Főleg, amikor a végén kicsit adtam neki az Anastacia-val... szegényke nem nagyon bírta.
Az M62i-t én nem éreztem annyival jobbnak, talán egy picit magasban. Monitor Audio... hát fakó volt. Olyan érzésem volt, hogy a hang nem akar kijönni abból a dobozból sehogyan sem (ezeket már Denonnal hallgattam, mert ugye ott egy gombnyomással lehet váltani a hangfalak között). Nagyon-nagyon nem tetszett. Celestiont is bekötöttük, de kár volt érte... 3 perc elég volt belőle. Jött az M33i az M62i összevetésében. Bizony az álló doboz szép hangot adott bejáratás nélkül is. Hallatszódott, hogy még sok helyen érces, de egészen szép kellemes teste volt a dolognak. Azután jött az M34i. A hangfallal nem volt baj, viszont 14nm-re sok lesz....
(Úgy néz ki mégsem költözök, és így marad a 14nm-es szoba a 25 helyett. Majd akkor cserélek hangfalat max.) Kábeleket nem néztünk. A legszimpibb tehát az M33i volt. Ár/érték arányban jó hangfalnak tűnt. Kicsit lehetne szebb magas benne, de hangja kellemesen testes. Azt hiszem az árához képest megéri.
Összességében ott voltam 2.5 órát. Korrekt volt a faszi és még azt mondta, hogy örül is, hogy másfajta zenéket is hallott egy kicsit.
:kiraly:
Pince/Kert Edifier MR3
Pince/Kert Edifier MR3
Én nem tudtam megtapasztalni mert kb másfél órát voltam ott és nem tudtam meggyőzni a tulajdonos hölgyet hogy beüzemeljük akármelyiket is... de meg vehettem volna hallatlanban... igaz olcsóbban... :lol!:
Ja és nem bántásból írom amit írok. :kiraly:
Fura egy cég az tuti.
Vannak MA dobozok szegeden Bálint Ferinél.
Webáruház:
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
A MA pedig elég jó dobozokat csinál.
Én nem tudtam megtapasztalni mert kb másfél órát voltam ott és nem tudtam meggyőzni a tulajdonos hölgyet hogy beüzemeljük akármelyiket is... de meg vehettem volna hallatlanban... igaz olcsóbban... :lol!:
Ja és nem bántásból írom amit írok. :kiraly:
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
-
Vendég
Béla és az igazság védelmében:
1. Nem a saját termékét dicsérte, Wharfedale-t nem árul.
2. Használtan tényleg vett egyet elrettentő példának, amit azért a fórumosok többé-kevésbé tudnak, tehát csak tréfából írta, hogy csúcs. Én csak azért reagáltam, amit, mert lévén te új vagy a fórumon, nem feltétlenül vagy ezzel tisztában.
:lol!: :lol!: :lol!:
Nem kell engem megvédeni.
Lehet,hogy nem is viccnek szántam. :kiraly:
Már nem is tudom.
Ahogy leírta,minden dobozunk borzalmasan szólt,mint az MA dobozai.
Lehet,hogy a 9.1-es tetszene neki.
Akkor csak az igazság védelmében....:kiraly:
Egyszer védelek meg, akkor sem kérsz belőle, na jól van.... :kiraly: :lol!:
Béla és az igazság védelmében:
1. Nem a saját termékét dicsérte, Wharfedale-t nem árul.
2. Használtan tényleg vett egyet elrettentő példának, amit azért a fórumosok többé-kevésbé tudnak, tehát csak tréfából írta, hogy csúcs. Én csak azért reagáltam, amit, mert lévén te új vagy a fórumon, nem feltétlenül vagy ezzel tisztában.
:lol!: :lol!: :kiraly:
Nem kell engem megvédeni.
Lehet,hogy nem is viccnek szántam. :lol!:
Már nem is tudom.
Ahogy leírta,minden dobozunk borzalmasan szólt,mint az MA dobozai.
Lehet,hogy a 9.1-es tetszene neki.
Webáruház: