Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wharfedale

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Imici1972 »

Hali!

Most már teljesen fel lettem csigázva Audio Mekka ügyben...
Én ugyan Bp-en lakom, de isten bizony' lemegyek, ha van nekik készleten amit keresek.
Meg tudná vki adni a telefonszámukat?
Köszi előre is!

Üdv: Imre

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

Vendég

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Köszi a választ! Mennyi egyébként méterük? Nekem kb. 50 méter kellene. Egyébként a hölgy ajánlotta 1-2 hónapja nagyon a WH-2-t a Mekkában, mikor kérdeztem, hogy jó ez a szett?!, azt mondta: "Hát aranyozott csatlakozói vannak!" Igy már csak jól szólhat... 
Mekkora szobában használod a Diamondokat?

A 309-es métere kb 1000 pénz a másiké 7-800. Neked 50 méter kell? Alagútban laktok? Szerintem a hátsókat felesleges ilyen kábellel bekötnöd, oda elég egy alapminőség is. A frontok és a center bekötése a lényeg. A bikábelezést a diamond meghálálja.
Kb 20m2-es szobában használom, bőségesen elegendő, sőt talán sok is. Filmeknél az erősítő fele hangerőn szól és kopognak a szomszédok.
Ja! a kábeleket is a mekkában vettem.

az előző én voltam

Vendég

Wharfedale

Köszi a választ! Mennyi egyébként méterük? Nekem kb. 50 méter kellene. Egyébként a hölgy ajánlotta 1-2 hónapja nagyon a WH-2-t a Mekkában, mikor kérdeztem, hogy jó ez a szett?!, azt mondta: "Hát aranyozott csatlakozói vannak!" Igy már csak jól szólhat...

A 309-es métere kb 1000 pénz a másiké 7-800. Neked 50 méter kell? Alagútban laktok? Szerintem a hátsókat felesleges ilyen kábellel bekötnöd, oda elég egy alapminőség is. A frontok és a center bekötése a lényeg. A bikábelezést a diamond meghálálja.
Kb 20m2-es szobában használom, bőségesen elegendő, sőt talán sok is. Filmeknél az erősítő fele hangerőn szól és kopognak a szomszédok.
Ja! a kábeleket is a mekkában vettem.

Vendég

Wharfedale

Köszi a választ! Mennyi egyébként méterük? Nekem kb. 50 méter kellene.
Egyébként a hölgy ajánlotta 1-2 hónapja nagyon a WH-2-t a Mekkában, mikor kérdeztem, hogy jó ez a szett?!, azt mondta: "Hát aranyozott csatlakozói vannak!" Igy már csak jól szólhat...

Vendég

Wharfedale

Szia ata! 
Milyen kábelt használsz? Ez érdekelne. Imre adott nekem egy javaslatot, amit ha beadnék a Mekkában lehet, hogy csak pislognának.
Néztem a WH-2-t én is, de gyanúsan olcsónak találtam, ezért meg sem hallgattam. Egyébként mi a baj velük?

Szia Monty!
A wh-2 egy játékszer. Rossz doboz hangja van ami ráadásul nem is akar kijönni. Én hülye úgy vettem meg, hogy nem hallgattam meg. úgy voltam vele oda hátra jó lesz, úgyis takarja legalább a függöny . Én a wh-2 készletben vettem a centerrel, de szerencsére sikerült eladnom és utána vettem a diamondhoz valót. ég és föld.
Kábel: mély: Monitor Air 309
magas: Monitor Silver 2x2,5

Vendég

Wharfedale

Szia ata!

Milyen kábelt használsz? Ez érdekelne. Imre adott nekem egy javaslatot, amit ha beadnék a Mekkában lehet, hogy csak pislognának.
Néztem a WH-2-t én is, de gyanúsan olcsónak találtam, ezért meg sem hallgattam. Egyébként mi a baj velük?

Vendég

Wharfedale

Sziasztok! 
Pénteken elmentem szétnézni hangfalvásárlás ügyben.
Amit kiválasztottam meghallgatásra: Jamo E 650 és Wharfedale Diamond 8.4. Nekem a Wharfedale hangja szebb volt. Aztán az eladó látta, hogy nem nagyon tudok még dönteni, s hozott egy B&W DM 309-est. A Diamonddal hasonlítottam össze. Meg kell mondjam, számomra egy kicsit csalódás volt a B&W. Nagyon szép részletező, de nekem vékonynak tűnt a hangzása. A Diamond erőteljesebbb, természetesebb volt a testesebb hangzásával. (Legalábbis az én ízlésemnek.) Valójában mind a három hangfal nagyon jó, inkább csak az egyéni ízlés dönthet. Utána meghallgattam házimoziként is a Diamondot, különösen a centerére voltam kíváncsi, vajon hogyan bírkózik meg a nagy helységben a párbeszédekkel? Nekem meggyőzőnek tűnt. Bár azt hiszem még visszamegyek hallgatózni. Szóval hangzásban úgy érzem a Diamond áll hozzám a legközelebb. Milyen hangfalkábelt ajánlanátok hozzá? (Onkyo-val hajtanám a Diamondokat.)

Nekem is ugyanez a Wharfedale összeállítás van majdnem 1 éve. Diamond 8.4 + Diamond center + powercube10. Egyedül a hátsó hangsugárzók a wh-2-es sorozatból való (ilyet ne vegyetek). Onkyo-val hajtom és egész jól szól, nekem tetszik.
A frontokat és a centert bikábeleztem és észrevehetően jobban szól.
Kecskeméten vettem a Mekkában.

Degeczi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Degeczi »

Csavarozva jobb, mint banándugóval.
ha soha nem fogod többet bolygatni, akkor esetleg, tényleg
de amint egyszer is odébb szeretnéd telepíteni a kütyüket, pláne, ha vmi szekrényféleségben vannak, már aranyat érnek a banándugók
egyrészt pillanatok alatt megvan (a minimum 10 ki- és 10 becsavarozással szemben), másrészt változatlanul visszadughatod őket, míg a csupasz kábelből ilyenkor már illik egy kicsit levágni és újrablankolni
ráadásul a vastagabb kábelekkel (bikabélről nem is beszélve, az helyből felejtős csavarozásnál) könnyen meggyűlik az ember baja becsavarozásnál

Lez
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Lez »

Hali,

Megvettem a hangfalakat!
Végül is a Zaldek családnál maradtam
Zaldek 2000
Zaldek 300
Zaldek Center
Mikor megláttam, hogy mekkora a center kissé
elcsodálkoztam. Szép kis darab.
Instalálás után fokozatosan kezdtem felcsavarni a hangerőt,
de perszen csak egy bizonyos határig, mert ugye még bejáratós
a kicsike. Első hallásra elégedett vagyok vele. Szerintem ennyi pénzért
ingyen volt.

TV: Sony KV-29FX30; Receiver: Technics SA-AX7; DVD: Panasonic DVD-S75, Hangsugárzók:
Front: Wharfedale Zaldek2000, Surround: Zaldek300, Center: Zaldek center, Sub: Technics SBW-500

Vendég

Wharfedale

Imre! Kecskeméten hallgattam az Audio Mekkában. Volt: 8.4, 8.1, 8 center (egy színben) és PC 10, 12 subok is. Mondták, hogy hiánycikk, de én arra gondoltam, hogy így akarnak minél gyorsabb vásárlásra ösztönözni. A 8.4 ára 85.000.- Ft volt, a centere 35.000.-, ezekből kapásból lehetett 5%-ot alkudnom, de gondolom még lehetne egy kicsit a komplett szett megvásárlásakor. A depo.hu-n nem lehet rendelni őket? Viszont én még dilemmázok az összeállításon. Ennek több oka van. Pl. valamelyik fórumon olvastam, hogy a surroundokat 155 cm magasságban kell elhelyezni. Ha ebbe a magasságba teszem ez jó lesz a front magasságával, ui. a 8.4 90 cm magas. (Igaz láttam már olyan házimozit is, ahol a front hangfalak egészen fel voltak téve a plafonig.) Szóval az alábbi összeállításon gondolkodok még:
Front: 8.4
Center: 8cen
Surround: 8.3
Sub: 2 db PC10 vagy 1 db PC-12

Túlzás??

Vendég

Wharfedale

Dehát itt van ez az oxidációs dolog. Ez mennyi idő alatt alakul ki, és miben befolyásolja a hangot? Az ezüstözött is oxidálódik? Ha igen akkor az ezüstoxid nem olyan jó vezető? A banándugóba nem egy ugyanúgy oxidált vezetéket forrasztanak be?

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

nem azért mondom de ha kézzel meghuzott csavar esetében te akkora csavarónyomatékot tudsz kifejteni akkor te egy fenomén vagy

Nem hengerfejcsavarra gondoltam
Úgy értettem, hogy a réz kábel meglapul, és ez már elég a banándugos verziónál jobb kontaktos biztosítására.

Na most már jobb?

Erősítö: Kenwood KRF-X9060D THX Select 6*100W , Marantz PM-50 2*85W Hangfalak: Wharefedale Diamond 8Center, 8.4front, 8.2surround Sub: Mordaunt-Short MS-907W Kábel: Monitor Cobra 4mm2
CD:Denon DCD-755 DVD: Panasonic DVD-S75 ; Panasonic DVD-S47 DVD Recorder: Panasonic DMR-E50 ; Panasonic DMR-EH60 200GB HDD, Progressive scan TV: Samsung LE32R32BX , LG Flatron 100Hz PIP RE-29FA33PX Video: Panasonic NV-FJ632 Nicam Hi-Fi Deck:Denon DRM-595
Lemezjátszó:Akai AP-Q310 (néha jó egy kis nosztalgia bakelitezés... /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />)

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

Ha jól le van húzva a csavar, akkor a réz kicsit "megfolyik" alatta, és teljesen kiszorul az oxigén.
Érdekes,

nem azért mondom de ha kézzel meghuzott csavar esetében te akkora csavarónyomatékot tudsz kifejteni akkor te egy fenomén vagy .

Ha azt akarod, hogy megfolyon akkor ráraksz a csatalkozóra egy csőkulcsot és egy 2 méteres toldószárat. Rááll az egész rokonság és máris megfolyik.

ANh jó azért nem , de kézzel nem tudz olyan erőt kifejteni és a csavar se bírná. ( gondolom nem edzett csavarok .. )
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Bocsi egy kérdés! A Diamondokat lehet banándugózni? Csak,hogy mit írjak a jézuskának! Nekem  símán bevannak csavarozva a bazi réz vezetékek.
Csavarozva jobb, mint banándugóval.
Ha jól le van húzva a csavar, akkor a réz kicsit "megfolyik" alatta, és teljesen kiszorul az oxigén. Ezáltal kisebb a kontaktus átmeneti ellenállása, mint a banándugós esetben.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Amit kiválasztottam meghallgatásra: Jamo E 650 és Wharfedale Diamond 8.4. Nekem a Wharfedale hangja szebb volt.

Monty: Hol nézted a 8.4-et? Én eddig 1 helyen láttam, az egyik Media Markt-ban. De már ott sincs komplett szet 1 színben. Rendelni kellene, de csak jövőre jönne meg és addig is ki kell fizetni a teljes vételárat.
Tudsz esetleg olyan helyet ahol elfogadható áron tudnék venni Diamond 8.4front, 8.2surround és 8 center cuccost?
Köszi előre is!

Hangfalkábel ügyileg szerintem így nehéz tanácsot adni. Sok jó típus van, a lényeg, hogy a szórt kapacitások, az iduktivitás és a veszteségi ellenállás minél kisebb legyen.
Ezen kritériumokat általában a vastagabb, nagy értávolságú kábelek teljesítik.
Ha a kábel ezüstözött, az általában a magasfrekvenciás átvitelt javítja (skinhatás)
Én ezt az egész kábelőrületet kissé nevetségesnek tartom.
Ha veszel egy vastagabb (3-4-es), alacsony oxigéntartalmú rézből készült kábelt, amely esetleg még ezüstözött is, és az érpár közti táv is nagy, akkor a konkrét típus már nem igazán számít (szerintem)

Vendég

Wharfedale

Bocsi egy kérdés! A Diamondokat lehet banándugózni? Csak,hogy mit írjak a jézuskának! Nekem símán bevannak csavarozva a bazi réz vezetékek.

Vendég

Wharfedale

Sziasztok!

Amit kiválasztottam meghallgatásra: Jamo E 650 és Wharfedale Diamond 8.4. Nekem a Wharfedale hangja szebb volt. Aztán az eladó látta, hogy nem nagyon tudok még dönteni, s hozott egy B&W DM 309-est. A Diamonddal hasonlítottam össze. Meg kell mondjam, számomra egy kicsit csalódás volt a B&W. Nagyon szép részletező, de nekem vékonynak tűnt a hangzása. A Diamond erőteljesebbb, természetesebb volt a testesebb hangzásával. (Legalábbis az én ízlésemnek.) Valójában mind a három hangfal nagyon jó, inkább csak az egyéni ízlés dönthet. Utána meghallgattam házimoziként is a Diamondot, különösen a centerére voltam kíváncsi, vajon hogyan bírkózik meg a nagy helységben a párbeszédekkel? Nekem meggyőzőnek tűnt. Bár azt hiszem még visszamegyek hallgatózni. Szóval hangzásban úgy érzem a Diamond áll hozzám a legközelebb. Milyen hangfalkábelt ajánlanátok hozzá? (Onkyo-val hajtanám a Diamondokat.)

paTKany
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: paTKany »

Hali! 
Wharfedale Diamond szettről tud vki gyakorlati tapasztalatokat?

Ha szereted a hangeröt akkor a 8.4 partner benne. Amikor megvettem kipróbáltam, hogy mit bír ki a fülem.
A 8.4 gyözött, a fülem meg csengett percekig utána.
Jó kis házimozi hangfal.

Samsung LE27-S71, Panasonic TX-32PS11P, Marantz DV4200, Samsung DVD-HR720, ONKYO TX-SR501E, 2x Wharfedale Dmnd-8.4, 2x Wharfedale Dmnd-8C, 2x Jamo Studio 180

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Diamond 8 center

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Diamond 8.2 surround

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Talán most átmegy a diamond kép

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Hali!

Wharfedale Diamond szettről tud vki gyakorlati tapasztalatokat?

Front:
Diamond 8.4
-6ohm, 150W
-Érzékenység:88dB
-Átvitel: 30Hz-20kHz
-3 utas, bassreflex

Surround:
Diamond 8.2
-6ohm, 100W
-86dB
-45Hz-20kHz
-2 utas bassreflex

Center:
Diamond 8
-6ohm, 100W
-88dB
-60Hz-20kHz
-2utas, mágnesesen árnyékolt

Mindegyik kevlár membrános
160eFt

Szerintem ütős kis cucc lehet...

THX előre is a válaszokat!
A frontról mellékeltem egy képet is.

Imici1972
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Wharfedale

Vettem ma egy pár Zaldek 600-ast, meg hozzá egy Zaldek centert, de nem vagyok megelégedve a magas hangokkal! Ha sztereóban hallgatom az erősítőt, akkor nincs gond, jól felcsavarom a magast, de a Kenwood nem enged állítani a hangszintet Dolby, DTS, meg egyéb dekóderes módban és itt elég tompán szólnak a hangszórók!
Ez az ezüst kábel segít ezen a problémán is? Nekem most rézkábellel van rákötve, a méllyel igazából nincs problémám, csak a fránya magas hiányzik!

Hali!

Nem valószínű, hogy az ezüst kábel sokat segít ezen. Nagyon gagyi kábel az, amely már hallhatóan "megeszi" a magasakat.
A kábel minősége elsősorban az összhangzatot, és a dinamikát befolyásolja. Ha vágja a magasakat, az már nem is nevezhető hangfalkábelnek...

Az ezüst bevonat a kábel nagyfrekvenciás viselkedését javítja ugyan (skin hatás) de ez azért nem olyan brutális különbség, inkább a magasak minőségét befolyásolja, illetve a kábel veszteségeit csökkenti.

Mr_Rob
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Wharfedale

Hozzászólás Szerző: Mr_Rob »

Én is most tervezem a hangrendszerem vásárlását:Zaldek 2000
Zaldek 300
Zaldek center
Ez most a pillanaznyi elképzelés.
Tudtok ennél jobbat ennyiért?
Mr_Rob! Szerintem ezt a problémádat még az ezüst kábel sem fogja megoldani.
Az erősítőről az egyik tesztoldal írja:
Bőven elég a CD hallgatáshoz, de kis híján megbukott az 5.1 követelményei előtt.
Sajna ez van. Lehet, hogy jobb erősítőt kellet volna venned. Vagy veszel egy equalizert és akkor annyi magasat teszel rá amennyit csak akarsz.

Azt az írást én is olvastam, de az idézett szöveg a 102dB-es jel/zaj viszonyra vonatkozik, aminek nem sok köze van a magas hangokhoz. Ez már csak kukacoskodás volt, meg nem hallod normális körülmények között a 102dB-es jel/zaj arányt!
Az erősítőm gondja, hogy a magas, mély csak analóg és pcm sztereó formában állítható, így az egyéb módokban csak a gyári értékben használható (van egy Cinema EQ, ami megy mindenütt, de ez inkább a mélyeket emeli ki), ami a régi hangszóróval megfelel volt, de ezzel nem.

Vendég

Wharfedale

Én is most tervezem a hangrendszerem vásárlását:
Zaldek 2000
Zaldek 300
Zaldek center
Ez most a pillanaznyi elképzelés.
Tudtok ennél jobbat ennyiért?
Mr_Rob! Szerintem ezt a problémádat még az ezüst kábel sem fogja megoldani.
Az erősítőről az egyik tesztoldal írja:
Bőven elég a CD hallgatáshoz, de kis híján megbukott az 5.1 követelményei előtt.
Sajna ez van. Lehet, hogy jobb erősítőt kellet volna venned. Vagy veszel egy equalizert és akkor annyi magasat teszel rá amennyit csak akarsz.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”