Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
A Pro Ac-ot még nem hallottam, de az már kicsit szintén a húzos dali ikon2 kategória, és lehet az inkább zenére való mint mozira, de gondolom ott is jól szól.
Ja ha JBL , az ES30 at hallottam nem tetszett egyátalán, de ez csak az én véleményem.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1028
Tigris Hozzászólás ma 12:11 Doky neked a szótáradban van más hangfal is vagy csak a Clarus? !lol.gif !lol.gif !lol.gif
HAHAH.
Néha elhangzik a JBL is. kishamis.gif
Na meg a ProAc is...
Mellesleg csak kérdeztem.
Amúgy meg mindenkinek más tetszik...
Nem kell beálni a sorba, és bólogatni mindenkinek.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Doky neked a szótáradban van más hangfal is vagy csak a Clarus?
Néha elhangzik a JBL is.
Doky neked a szótáradban van más hangfal is vagy csak a Clarus?
A sima callisto-t igen, még régebben, attól nem voltam hasraesve, szép volt de nem ragadott el, a charont nem, sem a charon prot.
Hát az a helyzet a charon pro sem valami olcsó még, mert akkor az jönne be számításba, főleg a bi amp miatt.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
RACPOWER.
Clarust nem hallgattál meg?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Nem akartam nagy dobra verni de 90% hogy a MA BR2 vagy a DALI IKON2 lesz valamelyik befutó.
Csak még a DALI IKON2 is szeretném megfülelni, tényleg megéri e Nekem azt a pénztöbbletet amit tud, valószínűleg megéri amivel többe kerül csak kérdés én meghallom e a különbséget.
Egyébként a b&w 685 is még picit izgat, mert lehet az sem lenne annyira rossz, régen a piokkal nagyon társították, de valaki szerint nem érdemes, mert a magastartomány eléggé felerősődhet a pio2011 és b&w 685 párossal.
az MA br2 ben azt tetszett lendületes, levegős friss és dinamikus is amennyire elvárható tőle, számomra elég szép mélyekkel.
De ez csak 1 volt, a 3 közül ha most nézzük, kérés mit tudhat a dali ikon (számomra) vagy kakuktojásként a b&w 685...
Ha lesz róla infóm biztos be fogok róla számolni.
RACEPOWER még mindig nem döntötted el mi lesz a kiszemelt? Az Ikon és a MA is nagyon jó alternatíva szerintem amiket beszéltünk.De persze az a legjobb ha hallgatózol, és te magad döntöd el.
Úgy látszik a tesztek is igazolják hogy már sem a kef IQ50, IQ70 sem a mission 792 nem az mint egykor volt korábbi elődjeik.
Nagyon gyengén szerepeltek.
KEF C3-at is rendesen lehúzták
What HI-Fi Speakers tests
Elég elszomorító...
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Yamaha RX-V459, Cambridge Audio DVD99, Swans D10 Frontok.A két lehetőség, amit írtam konkrét apróhirdetések, és mindkettő 37EFt.
Clarus-okat még soha nem hallottam, de van egy nagy bajom velük: A design-jukkal sehogy sem vagyok kibékülve.
Üdv.
Ok, rendben.
Akkor talán az Infiinity Beta 10 + C250.
Sziasztok,
surround és center hangsugárzókat szeretnék cserélni alacsony költségvetésből. Két lehetőség kínálkozik, melyiket ajánlanátok?
1. Tannoy MX1 + MXC
2. Infiinity Beta 10 + C250
Üdv.
Milyen láncba?
Nézd meg BÓTAJÓZSEF Callisto centerét (de lehet hogy nem illene a láncba, viszont nagyon jó center).
Yamaha RX-V459, Cambridge Audio DVD99, Swans D10 Frontok.
A két lehetőség, amit írtam konkrét apróhirdetések, és mindkettő 37EFt.
Clarus-okat még soha nem hallottam, de van egy nagy bajom velük: A design-jukkal sehogy sem vagyok kibékülve.
Üdv.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Sziasztok,
surround és center hangsugárzókat szeretnék cserélni alacsony költségvetésből. Két lehetőség kínálkozik, melyiket ajánlanátok?
1. Tannoy MX1 + MXC
Üdv.
Milyen láncba?
Nézd meg BÓTAJÓZSEF Callisto centerét (de lehet hogy nem illene a láncba, viszont nagyon jó center).
itt megkapod a Triangle dobozokat: http://www.hifibolt.hu/index.php?id=3&s_id=25 Ez az Akusztika a Dob utcán Pesten...
Sziasztok,
1. Tannoy MX1 + MXC
Üdv.
Szia én ismerem őket az Antal azért egy komolyabb darab. De nem metálhoz való.Komolyzene és Jazz inkább és egy kis rock még elmegy. Nagyon szép hangja van az Antalnak, az Altea sem rossz amúgy. Elég válogatós dobozok, nem tudom az általad használt készülékekkel, miként viselkedne.Ezeknél a dobozoknál a meghallgatást mindenképp javaslom.Egyébként az Alteát mintha láttam volna a Vaterán használtban elég jó áron...
Köszi.
Azt nem tudod esetleg, hogy ki a forgalmazó, vagy bp-en hol lehet esetleg megfülelni?
Még egy kérdés.
A Quad 22L2 hangfalról van-e tapasztalat. Én egyszer hallottam a 21L2-t, és elég szépen muzsikált. A nagyobb változat gondolom nem lehet rosszabb.
Szia én ismerem őket az Antal azért egy komolyabb darab. De nem metálhoz való.Komolyzene és Jazz inkább és egy kis rock még elmegy. Nagyon szép hangja van az Antalnak, az Altea sem rossz amúgy. Elég válogatós dobozok, nem tudom az általad használt készülékekkel, miként viselkedne.Ezeknél a dobozoknál a meghallgatást mindenképp javaslom.Egyébként az Alteát mintha láttam volna a Vaterán használtban elég jó áron...
Sziasztok!
Infót szeretnék kérni a Triangle hangfalakról (Antal EX v Altea EX).
Valakinek van esetleg tapasztalata ezekről a hangfalakról?
Az elektronika egy HEED Obelisk Si+X2. Zenei izlés: szinte minden (jazz, rock, heavy, néha komolyzene).
Köszi.
- Kovács Emil
- V.I.P.
- Értékelés: 30
Én nem a fejmagasságba való pakolgatásról beszélek, ami szintén értelmetlen...
Azzal nem oldod meg a szub helyét ha te mozogsz a szobában és a szub fix helyen van. Azzal azt a hangot hallod amit a szub ad arról az elhelyezési pontból ahol szól.Ha a szubot oda teszed ahol neked járkálva jobb lett a hangja akkor ott megint más hangot fog adni mivel az akusztikai tényezők megváltoznak.Ne te mozogj, neked a helyed a mindenkori hallgatási hely. Ahhoz a helyhez mérten kell a szubnak jól szólni, így őt kell pakolgatnod nem pedig neked kimozdulni arról a helyről ahol mindig is hallgatni fogod. :taps:
De lehet én értettem félre valamit
Bizony.Ez így van!
Sziasztok!
Épp a minap tologattam én is az állványos reflexdobozaimat és ,valóban nagyon befolyásolja az elhelyezés és az akusztikai adottságok a rendszer hangját.
Centiméterek is számítanak ,bizony.
Ha a sarokba közel helyezem ,akkor búgás jelentkezik.Előrébb hozva csökken a búgás és a közepek előtérbe helyződnek.
Nem mindegy milyen szögben van a sarokra fordítva a doboz ,jó beállitással kiemelési pontokat szüntethetünk meg és tudjuk szabályozni a mélyek arányait ,főleg a legkritikusabb tartományban 80-150 Hz-ig.
Ahogy látom Ti subról beszélgettek itt ,nos abban is van egy-két tapasztalatom ,mind a zárt és a reflex kialakításu esetében másként kell eljárni.
A szabály az ,hogy nincs szabály. :vazeg:
Csak vannak jellemző elhelyzési felállások ,általánosságban értve.
Ami minden sub esetében igaz ,hogy a mélyhangoknak nincs iránya ,ezért nem oldalfüggő ,abban az esetben ,ha a szoba szimmetrikus elrendezésű.
Bár senki nem tudja megmondani mi az oka ,hogy legtöbb esetben a bal oldalom vannak elhelyezve.
Zárt doboz esetében könnyebb dolgunk van a sarok döngési probléma ,kissebb mértékben van jelen.
A zárt dobozok konroll alatt vannak és precízebb mélyekkel rendelkeznek.
Nekem anno' volt egy Rel Q 200E ,vagány kis doboz.
A hallgatási poziciótól minnél távolabb (normál szoba esetében)helyezzük el,annak érdekében ,hogy a legmélyebb frekvenciák is kiszólják magukat.
Használjuk a fázis állítót ,ha végképp nem birunk a beállítással ,hátha az segít...
Reflex esetében már van baj.
Hasonló mint az állványos dobozom esetében ,csak a közép-mély kiemelés helyett lesz mély 2 oktáv-3-dik oktáv kiemelés.
Nem árt csillapítást tenni a szobába az állóhullámok ellen.
A pontos elhelyzésre itt nem lehet tanácsot adni ,ezt hallani kellene a helyszínen...
Röviden ennyi.
Sziasztok!
kösz a válaszokat most kb 5 centire van a faltól hely szüke miatt de majd
próbálgatm meg akkor mostmár gyakrabban nézem az eladó erősítők
topikot meg kezdem beadagolni az asszonynak hogy veszek komolyabb
erősítőt már előre hallom:
"Minek drágábbat venni már ez is elég hangos..."
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel
A falak vezetik a mély hangokat. Ha a szub a fal mellett van és a fal mellett ülsz, akkor erőteljesek lesznek a mélyek, a szoba közepén viszont gyengék. A pakolással finomhangolni lehet ízlés szerint, de a fal ill. az öblös tér (pl. sarok) mélykiemelése sokkal erősebb.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
De lehet én értettem félre valamit
Szóval ez eredetiben úgy szól, hogy
Tedd a subot oda, ahol Te fogod hallgatni a hangot.
És utána kezdj el mászkálni, és ahol a leginkább a legjobb a hang, na ott lenne elvileg jó közelítéssel a sub helye...
Én is ezt mondtam, Tigris és sac. (Hullámok törése és visszaverődése, ill. fizikai optika )
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az, hogy alacsony a kerítés.
popcorn, pioneer, yamaha, samsung, heco, magnat, klipsch, thomson, lg, dimarson, hp, neotech, kácsa, system fidelity, logitech, hama, mitac, kenwood
Ulj le a hallgatasi pozicioba.Majd a haverokat felvaltva, rakasd egyeb helyekre a subot.
Ha mire valoak a haverok ???? ))
És cserébe , hogy segíthettek, meghívhatnak utána egy sörre
Ulj le a hallgatasi pozicioba.
Majd a haverokat felvaltva, rakasd egyeb helyekre a subot.
Ha mire valoak a haverok ???? ))
Na most akkor nem egyszerűbb a fenekünkön maradni, és a szubot pakolászni a szoba lehetséges helyeire?
Lehet jobb, de sokkal fárasztóbb
Én is csináltam, mikor elfordítottam a nappaliban a hallgatási irányt meg a proji képét, kb Bp-Miskolc távot lesétáltam 2 hét alatt, míg kb jó lett
- orionr
- V.I.P.
- Értékelés: 41
Na most akkor nem egyszerűbb a fenekünkön maradni, és a szubot pakolászni a szoba lehetséges helyeire?
DEEE