Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

hallani is szeretném amit keverek, fülesen kívül:))
Az otthoni keverés (DJ-zés) kicsit még sovány infó ahhoz, hogy konkrét készülékeket ajánljon bárki is. Mennyire akarod komolyan csinálni? Mik az anyagi lehetőségeid? ...

max 100k erősítő és két hangfalra! először elkezdeném és majd kiderül, hogy menne! előre sajna nem tok mit mondani! a vásár is nyár vége felé lesz csak esedékes...

V3-as Csöves erősítő+Polcsugárzók+Állványok -
-129000 Ft helyett 79000 Ft részletre 89000 Ft/szett.
Vígan belefér egy tuning is a 100e.-es keretbe.

Vagy hamarosan jönnek a Jungson erősítők és +egy pár hangfal.

Bevezető árakon:
Class-A/AB Hi-Fi Amplifiers
JA-99D Luxury Version 699000 489300
JA-88D Class A Luxury Version 379000 265300
JA-88D Class A Version 299000 209300
JA-88D Class AB Version 179000 125300
JA-88E 99000 69300
JA-66C 69000 48300

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

punish3r
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: punish3r »

Az otthoni keverés (DJ-zés) kicsit még sovány infó ahhoz, hogy konkrét készülékeket ajánljon bárki is. Mennyire akarod komolyan csinálni? Mik az anyagi lehetőségeid? ...

max 100k erősítő és két hangfalra! először elkezdeném és majd kiderül, hogy menne! előre sajna nem tok mit mondani! a vásár is nyár vége felé lesz csak esedékes...
Már a jövő sem a régi...

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

punish3r

Már a jövő sem a régi...

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

sziaszttok! kezdő dj-zéshez (progi, minimal stb...) milyen hangfalakat és erősítőt javasolnátok egy 5X5ös szobába? Jöhetnek használt tippek is! THX előre
Dj-ni akarsz vagy zenét halgatni?

Jogos.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

KÉTBÉ
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 53

Hozzászólás Szerző: KÉTBÉ »

sziaszttok! kezdő dj-zéshez (progi, minimal stb...) milyen hangfalakat és erősítőt javasolnátok egy 5X5ös szobába? Jöhetnek használt tippek is! THX előre
Dj-ni akarsz vagy zenét halgatni?

ATC Jászberény, 30/6362061

Bemutatóterem

ATC Webáruház

punish3r

Már a jövő sem a régi...

dfece
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: dfece »

Holnap megyek az Akusztikába meghallgatni

nagyon jó kis hangfalak, csak kényesek -legalábbis a nagy, hátsóreflexes álló dobozai- az elhelyezésre, az Akusztikában pedig ha valami nem jó, na az az akusztika.
ha mégis jól szól, és tetszik, akkor megnyugodhatsz, mert otthon biztos, hogy jobb lesz egy lapáttal.

Kíváncsi leszek. Meghallgatom még a kisebb SA dobozokat is, hátha az is elég. Meg a Dyno A42-t és 52-t. Beugrok a Hivoxhoz is, ha jó erősítőt találok, jó áron, akkor veszek.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Felkeltetted az érdeklődésemet. A Bodor-féle integráltról tudnál írni? Mennyibe került, hány watt kimenő teljesítmény, ki- és bemenetek(pre out van-e) stb. Nem vagyok a magyar termékek ellen, sőt...

Szívesen írok róla, de mindent megtalálsz az erősítőről a Bodor-Audio topicban, ahol képek is vannak fent, és Ferinek is tudsz privátot írni. Nála elég sok hangfallal meghallgathatod az erősítőt. Egyébként az erősítő kinézetre is gyönyörű, a teljesítménye 2x100 w/4 ohm, és 50 w/8 ohmon. van pre-out, valamint 5 bemenet, jó minőségű csatlakozókkal. Az ára 150 körül mozog. A hangja sok kétszer ennyibe kerülő "márkás" masinát küld nyugdíjba.

Megkérdezhetem, hogy melyik System Audio dobozt választottad? Nagyon jól néznek ki, az állók is, és a polcosak is.

1550-es álló dobozt. Megjegyezném, hogy nekem a szoba akusztikája miatt gondom volt vele (hátsó reflexnyílások), de egy kis belső akusztikai csilapítással, és a kábelek kicsrélésével nagyon jó doboz lett. (átalakítás hi-vox) Mondjuk előtte is jó volt a hangja, de egy kategóriát javult.

Holnap megyek az Akusztikába meghallgatni

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Felkeltetted az érdeklődésemet. A Bodor-féle integráltról tudnál írni? Mennyibe került, hány watt kimenő teljesítmény, ki- és bemenetek(pre out van-e) stb. Nem vagyok a magyar termékek ellen, sőt...

Szívesen írok róla, de mindent megtalálsz az erősítőről a Bodor-Audio topicban, ahol képek is vannak fent, és Ferinek is tudsz privátot írni. Nála elég sok hangfallal meghallgathatod az erősítőt. Egyébként az erősítő kinézetre is gyönyörű, a teljesítménye 2x100 w/4 ohm, és 50 w/8 ohmon. van pre-out, valamint 5 bemenet, jó minőségű csatlakozókkal. Az ára 150 körül mozog. A hangja sok kétszer ennyibe kerülő "márkás" masinát küld nyugdíjba.

Megkérdezhetem, hogy melyik System Audio dobozt választottad? Nagyon jól néznek ki, az állók is, és a polcosak is.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Egyébként jók a Hivox cuccok? A hangját még nem hallottam, de az ára jónak tűnik, egy előerősítő a 2 végfokkal 130 környékén kijön, ennyit még szánnék is rá. Jól szól? Hülye kérdés...
Jók a hivox cuccok ár/érték arányban, nekem bejönnek

Ha gondolod, gyere el és hallgasd meg (bár nemtudom az én scrofáim mennyire egyeznek az új fajtával). Összehasonlítási alapom nem nagyon van, így bővebben nem nyilatkoznék.

Köszi az invitálást, élek is vele, ha nem laksz túl messze Szombathelytől...

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Egyébként jók a Hivox cuccok? A hangját még nem hallottam, de az ára jónak tűnik, egy előerősítő a 2 végfokkal 130 környékén kijön, ennyit még szánnék is rá. Jól szól? Hülye kérdés...
Jók a hivox cuccok ár/érték arányban, nekem bejönnek

Ha gondolod, gyere el és hallgasd meg (bár nemtudom az én scrofáim mennyire egyeznek az új fajtával). Összehasonlítási alapom nem nagyon van, így bővebben nem nyilatkoznék.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

hugi_0
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: hugi_0 »

Még egy kérdés: mennyit fogyaszt a Te Dyno A52-esed, illetve az elé kötött erősítő? Mert azért az sem mindegy. Plusz hány ezres az havonta, hogy nehezen hajtható hangfalat hallgatok? És azért sokat hallgatnám, az biztos! Azért kérdezem, mert erre való utalást nem nagyon találok sehol.

LOL..ez nagyon jó kérdés..

Az erősítőim elvileg 2x100Watt, de nem szoktam meghajtani, gondolom viszonylag nem fogyaszt sokat, pedig azért elég sokat mennek.

Nem hiszem, hogy ilyesmi miatt kéne aggódnod.

Köszi!

Azert ha egy "A Class" erositod van akkor bizony megemelkedik a villanyszamlad.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Még egy kérdés: mennyit fogyaszt a Te Dyno A52-esed, illetve az elé kötött erősítő? Mert azért az sem mindegy. Plusz hány ezres az havonta, hogy nehezen hajtható hangfalat hallgatok? És azért sokat hallgatnám, az biztos! Azért kérdezem, mert erre való utalást nem nagyon találok sehol.

Az erősítőim elvileg 2x100Watt, de nem szoktam meghajtani, gondolom viszonylag nem fogyaszt sokat, pedig azért elég sokat mennek.

Köszi!

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

számító gépeknél sem értem, hogy folyton azt nézik mennyit fogyaszt egy videókártya stb.
az egész gépem pár száz ft áramot fogyaszt nem hiszem el hogy 10-20ft számít valakinek hó végén:(

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Dyno A40-est hallgattam, de eladó A42-es lenne 85-ért, amit még nem hallottam. Szóval azt vennéd a Focal helyett? Nekem is nagyon tetszett az A40-es hangja, és ahogy olvastam, az A42-es még jobban szól. Csak az riasztó egy kicsit, hogy nagyon izmos erősítőt igényel.
Én szvsz igen az A42-est venném, de ha teheted hallgasd meg mindegyiket, hasonló körülmények közt.

Jó erősítőt kell hozzá választani, és akkor nem lesz gond

Még egy kérdés: mennyit fogyaszt a Te Dyno A52-esed, illetve az elé kötött erősítő? Mert azért az sem mindegy. Plusz hány ezres az havonta, hogy nehezen hajtható hangfalat hallgatok? És azért sokat hallgatnám, az biztos!
Azért kérdezem, mert erre való utalást nem nagyon találok sehol.

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Dyno A40-est hallgattam, de eladó A42-es lenne 85-ért, amit még nem hallottam. Szóval azt vennéd a Focal helyett? Nekem is nagyon tetszett az A40-es hangja, és ahogy olvastam, az A42-es még jobban szól. Csak az riasztó egy kicsit, hogy nagyon izmos erősítőt igényel.
Én szvsz igen az A42-est venném, de ha teheted hallgasd meg mindegyiket, hasonló körülmények közt.

Jó erősítőt kell hozzá választani, és akkor nem lesz gond

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Én most leginkább a Focal felé hajlok, bár csak a 706V-t, 714V-t és 716V-t hallgattam, de nagyobb térben, ezért nem volt annyira meggyőző, mint a Dyno A40-es egy kis térben. Ez a gondom, hogy hiába megyek fel hallgatni, ha nem ugyanolyanok a körülmények.
Hm..most akkor A40-esről van szó? Mert az előző hsz-ban 42-t írtál, bár az 85-ért igazán jó vétel lenne

Én a 42-est simán ajánlanám (40-est nem hallottam, nem tudom mennyi különbség lehet), ha tetszik ez a hangzás, nekem a focal-ok nem jöttek be, bár ha jól emlékszem azok elég jók voltak, a sokféléből amiket hallgattam).

Szia!

dfece
V.I.P.
V.I.P.

üdv. 
megértem, vidékiként tényleg elég nehéz jó hangfalat venni. Nekem kb. 3 évig volt Primare A20-as erősítőm, amit akkor szerettem. Ezen hallottam én is a Dynót Contour 1.1-es volt is vagy 1 évig), de hallgattam rajta a Cobaltot és a végén az SA-t is, tehát van hasonlítási alapom. Nekem mindegyikkel tetszett, bár volt különbség. A Focallal volt a legérzelmesebb, színesebb a megszólalás, a Dynóval a legütősebb, legszárazabb, a System A. valahol félúton van. Szerettem a Primare-t, de ma már mást vennék. Neked is azt tudom javasolni, hogy első lépcsőben néz szét a magyar gyártók között, pl. Heed, Hi-vox, vagy Bodor F. kis integráltja is jobb alternatíva szeritnem. (nekem ez utóbbi van, magasan jobb, mint a drágább Primare, fele áron) Az erősítőjükhöz passzoló hangfalat bármelyik magyar gyártó tud ajánlani, hogy mikkel érdemes meghallgatni, és bízhatsz a szakértelmükben. Így ha megvan az erősítő, könnyebben találsz majd hangfalat is. (egyébként ha nem vagy kibékülve a magyar termékekkel, várd meg, hogy megjöjjenek a Jungsun cuccok, azok is elég jók)

Szia!

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

Én most leginkább a Focal felé hajlok, bár csak a 706V-t, 714V-t és 716V-t hallgattam, de nagyobb térben, ezért nem volt annyira meggyőző, mint a Dyno A40-es egy kis térben. Ez a gondom, hogy hiába megyek fel hallgatni, ha nem ugyanolyanok a körülmények.
Hm..most akkor A40-esről van szó? Mert az előző hsz-ban 42-t írtál, bár az 85-ért igazán jó vétel lenne

Én a 42-est simán ajánlanám (40-est nem hallottam, nem tudom mennyi különbség lehet), ha tetszik ez a hangzás, nekem a focal-ok nem jöttek be, bár ha jól emlékszem azok elég jók voltak, a sokféléből amiket hallgattam).

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Elolvastam a System Audio topicot, láttam, volt Focal Cobaltod is. Ahhoz képest milyen a System Audio?

üdv. Nekem a Focal is tetszett, csak abban még a titán magasak voltak, és azoknak bizonyos zenéken elég éles, bántó volt a hangjuk, ezért is cseréltem le őket. A System Audio jó kis hangfal, csak az enyém áló doboz, elég sokat kellett játszanom, mig végül megtaláltam a helyét, illetve volt egy kis átkáblezésen (a gyári kábelek a vicc kategóriájába tartoztak), valamint kapott eg ykis belső csillapítást is. Így viszont már sokkal jobban tetszik, mint a Focal anno.

Köszi!

A jelen állás szerint nagyon szimpatikus a Dyno A42-es(használtan 85 ezer), Focal 807V (új 155 ezer), esetleg egy System Audio SA-705(új 152 ezer). Ezek közül kellene egyet kiválasztanom a 18 nm-es szobámba, egyenlőre sub nélkül. Melyikre szavaznál/szavaznátok?

A Dyno nagyon jó áron van a többihez képest, de nekem nem tetszik anyira a hangja. Egyéni ízlésfüggő, de itt is érvényes a sablonos válasz, hallgasd meg, sé amelyik tetszik, vidd haza. (lehetőleg saját zenékkel, saját erősítővel)

Ami a gond: szombathelyi vagyok, így sokat hallgatózni nem tudok felmenni Pestre, mert többe fog kerülni a leves, mint a hús. Meg még erősítőm sincs: használtan akarok beszerezni valamit, mondjuk egy Primare A10-et. Én most leginkább a Focal felé hajlok, bár csak a 706V-t, 714V-t és 716V-t hallgattam, de nagyobb térben, ezért nem volt annyira meggyőző, mint a Dyno A40-es egy kis térben. Ez a gondom, hogy hiába megyek fel hallgatni, ha nem ugyanolyanok a körülmények.

dfece
V.I.P.
V.I.P.

Elolvastam a System Audio topicot, láttam, volt Focal Cobaltod is. Ahhoz képest milyen a System Audio?

üdv. Nekem a Focal is tetszett, csak abban még a titán magasak voltak, és azoknak bizonyos zenéken elég éles, bántó volt a hangjuk, ezért is cseréltem le őket. A System Audio jó kis hangfal, csak az enyém áló doboz, elég sokat kellett játszanom, mig végül megtaláltam a helyét, illetve volt egy kis átkáblezésen (a gyári kábelek a vicc kategóriájába tartoztak), valamint kapott eg ykis belső csillapítást is. Így viszont már sokkal jobban tetszik, mint a Focal anno.

Köszi!

A jelen állás szerint nagyon szimpatikus a Dyno A42-es(használtan 85 ezer), Focal 807V (új 155 ezer), esetleg egy System Audio SA-705(új 152 ezer). Ezek közül kellene egyet kiválasztanom a 18 nm-es szobámba, egyenlőre sub nélkül. Melyikre szavaznál/szavaznátok?

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: beni89 »

És a Jamo S416 -os hangfalszettről mi a véleményed?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Én is a használt vásárlást javaslom. Például Wharfedale Diamond 8-as szettet is össze lehet hozni, nem sokkal többől. Mindenképp halgatózz vásárlás előtt és azt vedd meg, aminek tetszik a hangja. A Wharfedalet csak példaként említettem, de eddig csak jókat hallottam róla.
nekem pl van az elaó falak között wharfedale 8.3, ahhoz tallsz két kisebbet hátra a maradék pénzből és majd veszel később egy centert ócsóért, de lehet az is belefér így

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”