Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Súlyos keresztváltók
Súlyos keresztváltók
Ha magában kicseréled, akkor persze, hogy változik jópár dolog.
Ha tudod, hogy mit cseréltél, és tudod, hogy mire, akor talán azt is tudod, mit és hol kell kompenzálni.
Ha valaki nem ért hozzá, akkor az dobja is el. Vagy inkább bele se kezdjen.
Aki megveheti, az vegye meg.
Szegény ember meg vízzel főz.... aztán soxor finomabb, mint a Hiltonban.
Súlyos keresztváltók
Kedves madam!Áruld már el lécci,hogy miért lesz attól jobb egy hangfal,hogy kicseréled az eredeti vasmagos tekercset légmagosra,amivel jónéhány paramétert változtatsz meg...?Tudok olyan példát,amikor ha kicseréled a 0,5ohmos rd-jű tekercset egy kisebb ellenállásúra,akkor kuka az egész hang.Kicsit óvatosabban kellene dobálózni ez ilyesfajta oktalanságokkal,hogy a vasas helyett levegős,elko helyett mujjanyagos,meg ilyenek...Még a végén lesznek olyan barkácsok,akik be is veszik ezeket a p.vakító tuningőrületes marhaságokat...
Súlyos keresztváltók
Nem azt mondtam, hogy ha a szart lemásolja, akkor milyen jóhbbb lesz.
Mert akkor a szar lesz csak máshogyan szar.
De ha teszem azt egy hibátlan hangu dobozban az eredeti Xo- sokkal jobb minőségűre de ugyanolyan értékűre cseréljük (vasmagos tekercset légmagosra, vastagabb huzal, esetleg csillag-földelni mindent blabla..... mint az egyik első kép a B&W nautilus Xo) akkor iszonyat előrelépést lehet tapasztalni (bár néha rosszabb)
És néha annyira jobbak az alkatrészek, hogy finomhangolni is kell -és lehet is- a hangképet.
És ha beleraksz 2 évet, rengteg alkatrészcsereberét..... akkor a gyártó is hirdeti a saját homepage-én (akár az eredeti doboz árával vetekedő árért)
Súlyos keresztváltók
Nahát. Ha egy rosszul méretezett váltó minőségi alkatrészekből van, akkor szerintem jobban fog szarul szólni.
- jános bácsi
- V.I.P.
- Értékelés: 132
Súlyos keresztváltók
Végre valami hardwired!!! Széééép, de csak úgy egy bármilyen hangfalhoz nem lesz jó.... hibátlanul biztosan nem.... bár nagy eséllyel még így is jobb lesz mint ami van csak a X frekit az eredeti környékén tartsad, és a meredekséget is. akkor tuti jobb lesz, mint a vasmagos és egyebek.... bár az ellenállások ha nem egyeznek, akkor a balansz (hi-mid-bass) felborul(hat)
Hát ez a legnagyobb butaság amit hallottam eddig. Ha rosszul méretezett egy váltó teljesen mindegy miylen minőségű alkatrészekből épül fel, nem üti meg, még az elfogadható szintet sem.
Nahát. Ha egy rosszul méretezett váltó minőségi alkatrészekből van, akkor szerintem jobban fog szarul szólni.
Súlyos keresztváltók
Friss kondi tesztek! http://www.tempoelectric.com/caps.htm
Súlyos keresztváltók
Végre valami hardwired!!! Széééép, de csak úgy egy bármilyen hangfalhoz nem lesz jó.... hibátlanul biztosan nem.... bár nagy eséllyel még így is jobb lesz mint ami van csak a X frekit az eredeti környékén tartsad, és a meredekséget is. akkor tuti jobb lesz, mint a vasmagos és egyebek.... bár az ellenállások ha nem egyeznek, akkor a balansz (hi-mid-bass) felborul(hat)
Hát ez a legnagyobb butaság amit hallottam eddig. Ha rosszul méretezett egy váltó teljesen mindegy miylen minőségű alkatrészekből épül fel, nem üti meg, még az elfogadható szintet sem.
Súlyos keresztváltók
Kismértékben növeli a tömeget, de egy puha anyagról van szó, ami nem keményedik meg vagy 15 évig. ez a kb 300 Hz feletti rezonanciákat nem engedi az oldalfalakra direktben
nah ezt hogy érted? Állóhulámokkal 300Hz felett gyakrolatilag semmit sem csinálhat.... kissé naivnak tűnik az elképzelésed...
Súlyos keresztváltók
Igy valahogy e!
Súlyos keresztváltók
mérések nélkül (jó!) keresztváltót épiteni reménytelen...
Pl. 5% alatti tűréssel nem árulnak sem tekercseket, sem kondenzátorokat.(legfeljebb elmebeteg árakon), ha nem mérünk beépités előtt, akár 10% eltérés is lehet a két csatorna küzütt, ami nem tesz igazán jót a sztereo térérzetnek.
Ha tudod, mik az alapok, és van elég alkatrészed akkor építhetsz fül alapján is.... de az nem pár hónap meló.....
az árak elmebetegek az alkatrészeknél.... és fontos az 1% párosítás..... de az még elmebetegebbé teszi a dolgot....... de még mindíg olcsobb, mint egy 10 milliós hangfalat venni.... és élvezetesebb is a dolog (pláne, ha a "tízmilliót éppen kiadom a kezemből" című részre gondolok)
Súlyos keresztváltók
csillapítása kíváló, szinte ingyenvan...
Már úgy érted, h. növeli az oldalfal tömegét?
Kismértékben növeli a tömeget, de egy puha anyagról van szó, ami nem keményedik meg vagy 15 évig. ez a kb 300 Hz feletti rezonanciákat nem engedi az oldalfalakra direktben
Súlyos keresztváltók
Nem fogom elkapkodni nem sürgös!Szépen utánnajárok minden ezzel kapcsolatos dolognak információkat gyüjtök és majd!
Súlyos keresztváltók
Felder!
Szerintem ne hallgass senkire sem. Rendeld meg erről a linkről a neked való alkatrészeket. A lényeg úgy is az, hogy te legyél elégedett. Ha neked ezekre a tekercsekre és kondikra fáj a fogad, akkor ha nem ezeket használod fel, mindig ott fog motoszkálni a fejedben, hogy azokat kellet volna megvenni....
Mivel nem bízol senki tanácsában és senki szakértelmében, így a legjobb ha te csinálod meg.
Sok sikert!
Súlyos keresztváltók
Igy valahogy e!
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5105
Súlyos keresztváltók
"A váltóépítés sztem azért messze nem lottó kategória... Bár ha véletlenszerűen cserélgetsz alkatrészt, akkor megjárhatod tényleg. "
mérések nélkül (jó!) keresztváltót épiteni reménytelen, hacsak nem egy bevált kit leirását követjük, bár még akkor is el lehet követni számos bakit. Pl. 5% alatti tűréssel nem árulnak sem tekercseket, sem kondenzátorokat.(legfeljebb elmebeteg árakon), ha nem mérünk beépités előtt, akár 10% eltérés is lehet a két csatorna küzütt, ami nem tesz igazán jót a sztereo térérzetnek.
Súlyos keresztváltók
Hol írtam le nem emlékszem, legalább is a válaszodra nem. De lényeg, hogy szerinted a ferritmagos jobb, ez is egy vélemény majd jobban utána nézek, mert ez nem nagyon tiszta előttem.
Madam, a te véleményedre is kíváncsi lennnék ez ügyben.
Súlyos keresztváltók
néhai, ezt már egy másik topikban leírtad, ezzel a részével akkor sem értettem egyet.
Ha már vasmagos akkor inkább lemezmag (jobb a hangja), Monacornál van, és olcsóbb is mint a ferrit.És miért jobb a lemezes vas, mint a ferrit, mikor utóbbinak elvileg kisebb a hiszterézise, és az induktivitás linearitása is jobb? Már azoknál a ferriteseknél, amiket én ismerek.
Súlyos keresztváltók
És mivan a lemezmagos trafókkal, abban nem ferrit van és tudtommal jobb is hangra annál. A Monacornál egy 2,2mH trafó-vasmagos induktívitás 1,2mm-es drótból 0,1Ohm vákuumban kiöntve és csak 2000Ft, ugyanez ferritből 1,4mm-es dróttal 0,015Ohm és 2700Ft. Mindenképpen jobbnak tűnik a trafó-vasmagos, de miért olcsóbb vajon? Vékonyabb és kevesebb drót miatt?
0,1ms Én láttam Shala, de nem mertem szólni, nekem is hihetetlen az az érték, inkább 1ms.
Súlyos keresztváltók
kevesebb mint 0,1 mSec 100ms Hú de reggel volt, és én hogy elnéztem. Ez senkinek nem tűnik fel? Mondjuk így egy kicsit más a helyzet, de akkor is gondom van ezzel az értékkel, mert a 0,1ms egy egészen icipicit már hihetetlen elektrodinamikus hsszel... Vagy írhatnám, hogy kizárt, mert ennyi idő alatt még szólni is alig kezd. És hol van még a rezonanciák lefutása...