Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Súlyos keresztváltók
Súlyos keresztváltók
A Piton audio is csinált nagy keresztváltókat!Tényleg ök megszüntek?
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
A vasmaggal az a baj, hogy mossa a zenét, és nem kicsit.
A huzalátmérőt növelni, tekercset cserélni vagy bármit az Xo-ban..... az kevés sikerrel, sok melóval, amortizációval stbstb. jár!
Javítottál ezen.... nézd..most elcsúszott az.... akkor emígyen... nane ott meg amaz mászik..... akkor...... és... nameg....
és soha nem akar megoldódni.
Ez még akkor is nehéz ügy, ha ismert alkatrészekkel melózol 5 éve, és valami új cuccoshoz akarod bepasszintani.
Ez volt ama bizonyos 2 évig csilogatod az Xo-t és csaknem (Seas Exel+SS Revelator)
de aztán megtáltosodott...... és lett olyan ami nem is volt elvárva....
time delay sokkal kevesebb mint 0,1 mSec
hm.... azért én a 100ms-es impulzusválasszal nem dicsekednék. Főleg olyan hszekkel. Ha így táltosodott meg.. háátt... akkor ez az a helyzet, amikor inkább ne nézzük a ló fogsorát.
A váltóépítés sztem azért messze nem lottó kategória... Bár ha véletlenszerűen cserélgetsz alkatrészt, akkor megjárhatod tényleg.
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
csillapítása kíváló, szinte ingyenvan...
Már úgy érted, h. növeli az oldalfal tömegét?
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
"olyan légmagos tekercset, ami valahol a 3 és a 4 Kg között van, 0,1 Ohm, 3mH, 3,2mm (8 AWG) átmérőjű huzalból, és majd' 300 dollár darabja."
ha ettől olyan gyors lesz a mélyátvitele egy jó középsugárzónak, hogy egy ribbon alá is lehet tenni (bizonyos Scan-Speak modifikácók) és lemegy 30 Hz-re is -ugyanezzel a sebességgel - ha félnénk a külön szubládától - akkor kell.
És sokaknak van iszonyat érzékenysége a "time domain"-en kapcsolatos hibákra.
És ezzel lehet sokat játszani, de csak ha minden alkatrész azt, és csak azt csinálja, ami a dolga.
A kondi kondenzál az ellenállás nem indukál, azt az indukciós tekercs teszi. és forditva is, --ennek NINCS ellenállása már (szinte)
Ugyanez a 3mH-s tekercs 16 AWG -vel (1 mm körül) már 0,64 Ohmos....
Persze, azt a fél ohm-ot bele lehet számolni meg minden, de az nem lesz ugyanaz
Megint Tévedés. Nem minden mélyhangszóróhoz szükséges az alacsony DC ellenállású tekercs. Épp erről beszélek. Az impulzusválasz mélytartományban főleg nem etttől függ.
Súlyos keresztváltók
Ha vasmagos a tekercsed a váltóban, azt sem biztos, hogy érdemes kicserélni. Gondolj csak bele, a csöves erősítők többségében jókora kimenőtrafók vannak VASmaggal, és azokon a 20 kHz is átmegy. Akkor onnan két méterre, a hangfalban miért is nem jó ugyanez?A nagy huzalátmérő meg fölösleges pl. egy szívókörben, ahol gyakran még meg is kell növelnem a kör soros ellenállását, mert éppen csökkenteni kell a jóságot...
A vasmaggal az a baj, hogy mossa a zenét, és nem kicsit.
Foglalkoznak is okult emberkék a vasmagos dolgokkal japánban, ahol 1 tekercs 4 külön fizikai részen megyget, mire áthalad a szerencsétlen, mindegyiknek más anyaga, formálya... blabla..... mire rájött, hogy mikor a legjobb, 100 darabot elhasznált a custom made bigyókból.
és még mindíg nem olyan a hangja mint a légmagosnak.
A huzalátmérőt növelni, tekercset cserélni vagy bármit az Xo-ban..... az kevés sikerrel, sok melóval, amortizációval stbstb. jár!
Javítottál ezen.... nézd..most elcsúszott az.... akkor emígyen... nane ott meg amaz mászik..... akkor...... és... nameg....
és soha nem akar megoldódni.
Ez még akkor is nehéz ügy, ha ismert alkatrészekkel melózol 5 éve, és valami új cuccoshoz akarod bepasszintani.
Ez volt ama bizonyos 2 évig csilogatod az Xo-t és csaknem (Seas Exel+SS Revelator)
de aztán megtáltosodott...... és lett olyan ami nem is volt elvárva....
time delay sokkal kevesebb mint 0,1 mSec
Súlyos keresztváltók
Még gondolkodok dobozmerevitésen is meg a mély szekcióba csak lent meg fönt van szivacs csillapitás szerintetek érdemes volna az összes oldalára gyapotot vagy szivacsot rakni?Vagy reflex rendszerűbe nem nagyon kell?Igy néz ki!
A legjobb a dobozt teljes hosszában 2 - 2 merevitéssel ellátni, és ezeket egymással összekötni
Én erre 20mm-es nyírfa rétegeltet használok cca 3 centi széleset.
Ezután az oldalát bekenem átlátszó faragasztó meg a gipszkartonozáshoz használatos por kotyvaszával (1,5 cm) és hagyom szikkadni.... ez egyenletlen, sohasem lesz kemény, viszonylag könnyű, csillapítása kíváló, szinte ingyenvan...
A doboz, mindegy milyen rendszerű... a falak rezgését minimalizálni kell, hogy ne szóljon bele
Bár akár azt is belekalkulálhatják az "egyedi" hangzásba
Súlyos keresztváltók
Igen ezeket én is ismerem. A túlméretezéssel, nagy tekercsekkel nem értek egészen egyet, mert nem mindig a nagy terhelhetőségre kell rámenni, ez nem PA, vannak fontosabb dolgok. Persze egy bizonyos szint betartása azért kötelező ebből is, de ha nekem 0,5-ös huzal kell a hangávltóba, hogy jó legyen az átvitele, akkor nem fogom ezt a részt feláldozni csak azért hogy 200W-os felvett teljesítménynél se melegedjen.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem szabad egyetlen üdvözítő megoldásként tálalni a nagy légmagos tekercseket sem. Mert nem mindig jók, és alapoknál vannak problémák, azt nem oldják meg.
"olyan légmagos tekercset, ami valahol a 3 és a 4 Kg között van, 0,1 Ohm, 3mH, 3,2mm (8 AWG) átmérőjű huzalból, és majd' 300 dollár darabja."
ha ettől olyan gyors lesz a mélyátvitele egy jó középsugárzónak, hogy egy ribbon alá is lehet tenni (bizonyos Scan-Speak modifikácók) és lemegy 30 Hz-re is -ugyanezzel a sebességgel - ha félnénk a külön szubládától - akkor kell.
És sokaknak van iszonyat érzékenysége a "time domain"-en kapcsolatos hibákra.
És ezzel lehet sokat játszani, de csak ha minden alkatrész azt, és csak azt csinálja, ami a dolga.
A kondi kondenzál az ellenállás nem indukál, azt az indukciós tekercs teszi. és forditva is, --ennek NINCS ellenállása már (szinte)
Ugyanez a 3mH-s tekercs 16 AWG -vel (1 mm körül) már 0,64 Ohmos....
Persze, azt a fél ohm-ot bele lehet számolni meg minden, de az nem lesz ugyanaz
Súlyos keresztváltók
Jó akkor tekercsek maradnak,de a kondikat kicserélem a mély váltóba.100V-sak lehet már el is fáradtak meg párszor kiprobáltam nagy hangerőn lehet már rosszak.
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Ezt már három helyen elmondtuk neki, nem hallgat rá, de talán te meggyőzöd... Azért a vasmagos tekercs tény, hogy nem a legtökéletesebb alternatíva, de itt most nála nem ez okozza a gondokat sztem.
A csillapítóanyag nem kétutas-háromutas függő sztem, inkább a hangszóró a doboz és a hangolás állhat a háttérben..
Súlyos keresztváltók
Még gondolkodok dobozmerevitésen is meg a mély szekcióba csak lent meg fönt van szivacs csillapitás szerintetek érdemes volna az összes oldalára gyapotot vagy szivacsot rakni?Vagy reflex rendszerűbe nem nagyon kell?Igy néz ki!
Inkább kétutas hangfalaknál kell több csillapítás a reflex részbe, ide nem valószínű.
Ha vasmagos a tekercsed a váltóban, azt sem biztos, hogy érdemes kicserélni. Gondolj csak bele, a csöves erősítők többségében jókora kimenőtrafók vannak VASmaggal, és azokon a 20 kHz is átmegy. Akkor onnan két méterre, a hangfalban miért is nem jó ugyanez?
A nagy huzalátmérő meg fölösleges pl. egy szívókörben, ahol gyakran még meg is kell növelnem a kör soros ellenállását, mert éppen csökkenteni kell a jóságot...
Súlyos keresztváltók
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Igen ezeket én is ismerem. A túlméretezéssel, nagy tekercsekkel nem értek egészen egyet, mert nem mindig a nagy terhelhetőségre kell rámenni, ez nem PA, vannak fontosabb dolgok. Persze egy bizonyos szint betartása azért kötelező ebből is, de ha nekem 0,5-ös huzal kell a hangávltóba, hogy jó legyen az átvitele, akkor nem fogom ezt a részt feláldozni csak azért hogy 200W-os felvett teljesítménynél se melegedjen.
Szóval csak azt akartam mondani, hogy nem szabad egyetlen üdvözítő megoldásként tálalni a nagy légmagos tekercseket sem. Mert nem mindig jók, és alapoknál vannak problémák, azt nem oldják meg.
Súlyos keresztváltók
madam, ez nem harc.
Az 5% természetesen a T-S paraméterekre érvényes, nem a ref. érzékenységre. Abban nincs, nem is lehet 0,5dB eltérés, ha a T-S egy eleme 5%-ot szór. ;-) És ez még a bejáratás előtti állapot.
Hogyhogy nem láttunk ilyet ezelőtt? Nem láttunk zománcszigetelt rézhuzalból tekercseket kábelkötelegővel összefogva? Dehogynem.
Huzal gyártókról volt szó (szándékosan nem írom a nevüket), és tudom, hogy sokkal hamarabb kezdték igen magas szinten művelni a gyártást mint a USA-beli források. Nem a név számít, a technológia, és a megbízható állandó minőség. Tekercselés közben jól látszik.
A nem szól olyan jól verzióval egy probléma van, de az nagy, a te füled sem hitelesített.
A tekercseknél ahogy már írtam nem mindig jó a nagy huzalátmérő, van amikor pont a vékony huzal lesz jó, van amikor az illik a rendszerbe. Mindig egészként kell nézni a rendszert. Te írtad, és ebben egyetértünk.
A nem látok ilyeneket leginkább az egész Xo-ra gondolom. vagy gyér alkatrészek, vagy nem hard wire, vagy nem légmagos.... aztán hogy (csak) ez a 3 legyen 1 termékbe?? nemhogy a többi?
Én nekem minden elismerésem azok felé akik "szarból aranyat" hoznak ki, meg azoknak is akik nyákon vasmagos tekercsel, már bocs, de picsányi alkatrészekkel megépítik az "Xo-t" és szép dobozba Dynaudio felirattal eladják... millióért.. és még el is vannak ájulva tőle mindannyian (vagy legalábbis sokan)
És ez 1 a sok(k) közül.
Hogy látni Scan-Speak sugárzókkal 7 milliós hangfalpárt.
Mikor olyan az Xo-ja, hogy elsírod magad.
nem kevés csupa ScanSpeak hangfal volt a tarsolyomban.... mind olyan minőségű Xo-kal mint a képeken itt. A doboz is minőségi.
Mégsem 7 millió volt..... és még 700E sem...
És mernék vele kiálni, hogy hasonlítsuk már össze azzal a Phonar hangfallal, 7 milláért viheti is, ha jobb az enyém
Most mond meg, hogy miben lehet jobbat csinálni, mint a "nagyok"?
Túlméretezés, hogy ne melegedjen el a hangja 1 óra után,
nagy átmérők, hogy ez ígylegyen,
a lehető legjobb anyagok használata,
Én is csak azért hiszek bizonyos kérdésekben a mérnök végezetű amerikaimnak, mert nincsenek felesleges millióim, és ha ő ezt már kimérte, levezette 5-10-20 éve, míg az Apogee-nak vagy az AR-nek vezette a fejleszőcsapatát... elhiszem, mert másokéból lehet a legtöbbet tanulni.
minden adott.... bármit lemásolhatsz, ha van neted, és eléggé akarod amit akarsz.... megtalizod ....
Én most éppen egy Jeff Rowland erölködőt kezdek építeni (mondjuk a Jeffen kívül ez senkit nem bánt, és őt sem nagyon)
valamiért nem akarom megvenni 2-3 milláért darabját.... pláne, hogy 8 kell belőle
Így kijön 100 euró körül. darabja.
A net, neg a szabad információ ha párosul a gazdagsággal (hogy v.ki 1-be belefektessen), az anarhiával akkor megkapod ami ma van.
Mindent feltolnak, még megjelenés előtt.
Vagy max az első eladott darab után.
Mint ahogy a zenét sem veszik meg (csak bakeliten max, meg a gyűjtők) úgy mást sem fognak.
Hacsak nem gazdagok, igényekkel.
De ha gazdag, akkor az legritkábban párosul High end vásárolgatással (max leragad valamelyik naaaaagy névnél), de ha igen..... akkor meg a 6almas sznobságára el lehet kezdeni bazírozni... és BÁRMIT eladhat neki aki éppen "szakért" 1 boltban.
És ritkán van, hogy "Ne azt a drágábbat vegye meg..... ez itt olcsóbb és jobb is" (ha meg mégis ez előfordul, az már 1ből gyanus.... M.o.-gon legalábbis... lehet, hogy ezen nagyobb a haszonkulcs? vagy lalami mutyizás?? stbstb.)
Ezek a nagy bajok......
Nem a cégek.... az emberek, és az emberi természet...
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
madam, ez nem harc.
Az 5% természetesen a T-S paraméterekre érvényes, nem a ref. érzékenységre. Abban nincs, nem is lehet 0,5dB eltérés, ha a T-S egy eleme 5%-ot szór. ;-) És ez még a bejáratás előtti állapot.
Hogyhogy nem láttunk ilyet ezelőtt? Nem láttunk zománcszigetelt rézhuzalból tekercseket kábelkötelegővel összefogva? Dehogynem.
Huzal gyártókról volt szó (szándékosan nem írom a nevüket), és tudom, hogy sokkal hamarabb kezdték igen magas szinten művelni a gyártást mint a USA-beli források. Nem a név számít, a technológia, és a megbízható állandó minőség. Tekercselés közben jól látszik.
A nem szól olyan jól verzióval egy probléma van, de az nagy, a te füled sem hitelesített.
A tekercseknél ahogy már írtam nem mindig jó a nagy huzalátmérő, van amikor pont a vékony huzal lesz jó, van amikor az illik a rendszerbe. Mindig egészként kell nézni a rendszert. Te írtad, és ebben egyetértünk.
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
Bigi-nek se tudtál normális hangszorót gyártani!Szerintem az öntvénykosár ma már alap dolog! Söt Yamaháéknál a HX modelleknél még az impregnált szövet perem is alap mert nem öregszik el mint a gumi és habperemek!A mélyládámnál is olyan van nem csak a hangfalaimnál!
Bigi eddig sosem kért hangszórót tőlem, és ennek ellenére pár nap alatt mégis elkészítettem neki amit kért, legfeljebb nem tudott róla, mert nem kérdezte. Az öntött alukosárról se hidd biztosan, hogy jobb, rengeteg hibát lehet elkövetni a tervezésénél, ráadásul furcsa, vagy nem, de a normális mélyhúzott acél a drágább a kettő közül.
Az impregnált textilszél önamgában semmire sem garancia (egyébként én is gyártok olyat) egy hangszóró nem ettől lesz jó. Ráadásul a habszéleknek behozhatatlan előnyei vannak mind a gumi, mind a textillel szemben.
István, ne próbálkozz, ne raboljuk egymás és a többiek idejét.
Súlyos keresztváltók
madam, én is tudok gyártani teljesen egyforma hangszórókat sorozatban. Az ezeréves technológiai alapokon nyugvó szörnyen olcsó H2000 hangszórók gyártási szórása is +-5%. Nincs 0,5dB. Akkor ezek szerint a ScanSpeak és Seas nagyon le van még maradva (mondjuk látszik az adatlapjaikon is néha).
A HighEnd ma sokszor marketingszövegekre épül alapok, valós tények nélkül. A kor és az idő pedig önmagukban nem sokat érnek. Jónéhány tekrenc került már ki a kezeim közül, és bizony nem ugrottak szíjjel... Érdekes. Másrészt a mikrofónia csillapításáról volt szó, annak pedig nem az általad vázolt modszer a legjobb módja. Az hogy nem szól olyan jól, érvnek nagyon kevés.
Ui: a németek és hollandok, osztrákok sem ma kezdték a huzalozást. Ha valaki ezeket a világelsőket leminősíti, az csacsi.
Nem akarok harcolni... tök felesleges....
pl 90 dB érzékenysége van 1 hsz-nek
ennek vedd már a + meg a - 5%-át
na az nem 0,5dB
csak 1 helyel van arrébb az a vessző
És akkor máris rájösz, hogy a legjobbakat is miért kell betörni pink noise-al (vagy mély freki 1/3 tone variable) 24 órán át, és utána párosítani +-0,5 dB-re
A high End.... manapság CSAK marketingszövegből áll és színes brossurákkal, meg a szerencsétlen vevő állának leszakításával, ha valaminek az ára előbukik és fejvakarás kezdődne.... "ehh ez nem is drága.... ez itten 10 X annyi.... ez meg ITT a KÉPEN 100X annyi és..... Hallottam már amazról is...."
Hogy lehet, hogy az én képeimre és dolgaimra SENKI nem ismer rá, vagy SENKI nem látott hasonlót ebbenmegabban.
Úgy, hogy az a 100 cég (amiből egy NAGY része "világmárka"), akik el vannak látva azok leszedik a cimkéket, variálnak kicsit, és saját néven eladják azt, amit más kitalált, megvalósított kimért stbstb. És teszik ezt minimum 1000%-os haszonnal (hiszen azokat a színes kis füzetecskéket ki fogja kifizetni??? Hát nem a vezérigazgatója a cégnek... az tuti...) !!!
Az, hogy nem szól olyan jól, az érvnek pont elég..... de ha neked más a fontos 1 hangfalnál, mint hogy hogyan szól, lelked rajta
Lehet csacsi vagyok, de én nem minősítek le senkit, csak amit már hallottam.
Nekem eddíg ezek, amivel dolgozom bevált. Azóta nem keresek mást. ha a kezembe kerül más, hát meghallgatom. nem zárkózom el....
De már az értékekkel baj szokott lenni
/induktivitás/ellenállás/huzalátmérő(vagy vele megegyező)
nagy/kicsi/nagy ---ilyet keresek
És hidd el, ritkább, mint gondolnád ez a verzió.... valahol mindig baj van.
Súlyos keresztváltók
István, az alap nem a forrasztás. Az csak sallang. Egyébként a célnak megfelelő ötcsatornás ónnal forrasztok (ha kell, visszakeresem az összetételt..), és NYÁK-lapot ott használok, ahol kell, mert néha biz' arra is szükség van. Amíg az alapok nincsenek meg, addig a részletek lényegtelenek. Különben rám aztán nem mondhatod hogy ne figyelnék a részletekre. Szinte vadászok rájuk. Már amikor van értelme. ;-)
Ui: egészen érthetetlen honnan véled kitalálni (rosszul) miféle alkatrészeket használok.
Bigi-nek se tudtál normális hangszorót gyártani!Szerintem az öntvénykosár ma már alap dolog! Söt Yamaháéknál a HX modelleknél még az impregnált szövet perem is alap mert nem öregszik el mint a gumi és habperemek!A mélyládámnál is olyan van nem csak a hangfalaimnál!
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
István, az alap nem a forrasztás. Az csak sallang. Egyébként a célnak megfelelő ötcsatornás ónnal forrasztok (ha kell, visszakeresem az összetételt..), és NYÁK-lapot ott használok, ahol kell, mert néha biz' arra is szükség van. Amíg az alapok nincsenek meg, addig a részletek lényegtelenek. Különben rám aztán nem mondhatod hogy ne figyelnék a részletekre. Szinte vadászok rájuk. Már amikor van értelme. ;-)
Ui: egészen érthetetlen honnan véled kitalálni (rosszul) miféle alkatrészeket használok.
Súlyos keresztváltók
Shalafi te mindenkivel csak vitázól!Az irásodból az jön le,hogy te meg a részletekre nem adsz!Lehet jól megtervezed de nyákra épited meg bovli ónal forrasztod és vékony madzagokat használsz.Az alap dolgokat azért érdemes betartani!
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
kondikkal kapcsolatban: nem biztos, hogy mindig jobb, ha kettőt párhuzamosítasz, ez mindig a hangszórótól és szűrőtől függ.
A krimpelős dolog érdekes, de annyira nem jelentős (és forrasztás nélkül nem is működik jól). Az adott forrasztási felületen az átmeneti ellenállás elhanyagolható az alkatrészek soros vagy egyenáramú ellenállásához képest, így nem ez a legfontosabb részlet. Ahogy a Yamaha fal is mutatja, lehet hogy adnak a látszatra, és krimpelnek, de a váltót-hangszórókat rendesen megtervezni talán lusták már.
A quad 405 tudtommal +-50V-os tápról jár, ezzel nem tudom elképzelni hogy ad le neked 100V-os feszt viszonlyag kis torzítás mellett. Persze nem gond 100V fölötti feszre méretezett kondikat beszerezni.
Ui: István, ez azért nem hitvallás kérdése..
Súlyos keresztváltók
Csinálna valaki nekem 2db. 4.5mH és 2db. 3.5mH légmagos tekercset?
Kondit milyen márkát vegyek?
-
Vendég
Súlyos keresztváltók
madam, én is tudok gyártani teljesen egyforma hangszórókat sorozatban. Az ezeréves technológiai alapokon nyugvó szörnyen olcsó H2000 hangszórók gyártási szórása is +-5%. Nincs 0,5dB. Akkor ezek szerint a ScanSpeak és Seas nagyon le van még maradva (mondjuk látszik az adatlapjaikon is néha).
A HighEnd ma sokszor marketingszövegekre épül alapok, valós tények nélkül. A kor és az idő pedig önmagukban nem sokat érnek. Jónéhány tekrenc került már ki a kezeim közül, és bizony nem ugrottak szíjjel... Érdekes. Másrészt a mikrofónia csillapításáról volt szó, annak pedig nem az általad vázolt modszer a legjobb módja. Az hogy nem szól olyan jól, érvnek nagyon kevés.
Ui: a németek és hollandok, osztrákok sem ma kezdték a huzalozást. Ha valaki ezeket a világelsőket leminősíti, az csacsi.
Súlyos keresztváltók
Én a WBT 4%-os Ag tartalmú ónt használom már régota!Azt hittem 100%-os ezüstre gondolsz!
Súlyos keresztváltók
Köszi!Mi az a cascade?Párhuzamos kötésbe?Nehéz találni 100V-os kondikat sokan azt mondták nem annyira lényeg söt jóbb ha magasabb a V-érték!Szerinted?Milyen márkájú kondikat ajánlanál?Ellenálláshuzal az szerintem nincs az én váltomba!
Ezüstforrasztáshoz mi kell?Ezüstrud meg olyan páka ami 1000fokot tud?Krimpelni már krimpeltem a hállozati ösvényemnél szinte mindent meg a régi végfokaimba csavaros a hangfalcsati aztán ott a kábelvégeket.
Cascade = elhalkulás
ez jótékony hatással van a kapott hangra.
A fizika nyers törvényei szerint, ha párhuz-ba kötöd, akkor "csak" összeadódik az értékük.... de a való világban jobb lesz az ilyen, mint az egy, az összeggel megegyező kondi.
bipoláris, film-folia vagy olaj kondit. Én 600 illetve 800 VDC-s kondikat használok... ezek tutira nem kezdenek el felmelegedni +-50 volttól (de a +-100-tól sem, afelett nincs is erölködő nagyon) és emiatt elmosni a hangot!
Minden számít...... nem is kicsit
Ha nincsen sok pénz, akkor se vegyél 100 volt alattiakat, de a 100 volt kevésnek tűnik1ébként is!!! Ha van 1 100 watt-os (pl quad 405) erölködőd, az 1 A-t ad le... szal 100 V-ot.
van ebben a témában, valaki belinkelte pár oldallal ezelőtt
"kísérletezőkne ajánlom.... www" akármicsoda
rövid hozzászólás volt
ott megleled a jobbakat ebben a kérdésben .... és mindegyikhez az emberke szubjektív véleményét (angolul)
Érdemes olvasmány!!!
Ha nincsen semmilyen ellenállás akkor nem kell oda (a tervezők szerint)
Lehet kapni ónt 3-10 % Ag tartalommal.
semmmi ördöngősség. csak kérni kell!
minél magasabb az Ag tartalom annál jobb lesz neked a célra (mint a Föld legjobb vezetője), viszont annál magasabb lesz az olvadáspontja is (érzékenyebb, kissebb, SMD alkatrészek nem kedvelik, de itt nem erről van szó)
a krimpelés mindenhol jó, a jel útjában még az erölködőben is! (az ón 1ébként, csak úgy magában egy elég szar vezető)
Még mielőtt más rákérdezne, a krimpelés:
itt befogod a dolgokat (kondi, tekercshuzal, ellenállás, bla-bla) 1 rézperselybe és (lehetőleg) áttételes fogóval egymáshoz roppantod ezek végeit. ha már biztos a tartás, csak UTÁNA forrasz!
Súlyos keresztváltók
Én madam hitvallását favorizállom inkább!Keresztváltoknál igaz még nincs tapasztalatom de hálózat meg hangfal kábelek terén már elég sok!Ö is észrevette,hogy a Yamaha hangfalaim hangváltója és belső kábelezése jó alapokon nyugszik kivéve egy két hibát,de azért mégse nyákra épitették mint sok más gyártó és vastag 4-es ALR Jorden belső kábelezést kapott mindenhol!