Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Üdv!
TANNOY FUSION 2
Várom szíves véleményeteket, jót és rosszat egyaránt...
Köszönöm
//Szerintem senki se barkácsoljon otthon hangfalat.Persze nem alufóliából hanem például somogyis hangszórókból.Nekem anno 2db 3 utas hangfalam 30EFt-ból jött ki, és elég kicsik voltak, 20cm-es mély volt bennük.Az aiwa minihifi ötödakkora doboza sokkal jobban szólt nála.Pedig jól kimértünk mindent.Minden esetre ne barkácsoljatok mert elég drága és az árához képest lehangoló lesz az eredmény.Emlékszem, vettem bele 7EFt/db-os somogyi kevlár mélynyomót, hát az kb 50 W-ot bírt a 120 helyett, és elég lusta is volt, na meg lehangoló.//
A kevlár tipikusan lusta, audiofilek messzire elkerülik. Inkább erős, mintsem jó szól. Mini hifik közép- és mélysugárzóinál a nagy teherbírás miatt gyakori.
Barkácsolni lehet, de nincsenek csodák. 1-2 ezerből nem lehet százezres cuccokat szégyenítő dolgokat összehozni.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Kikapcsolódásképpen.....
http://www.indavideo.hu/video/Olcson_hangfal_hazilag
//Szerintem senki se barkácsoljon otthon hangfalat.Persze nem alufóliából hanem például somogyis hangszórókból.Nekem anno 2db 3 utas hangfalam 30EFt-ból jött ki, és elég kicsik voltak, 20cm-es mély volt bennük.Az aiwa minihifi ötödakkora doboza sokkal jobban szólt nála.Pedig jól kimértünk mindent.Minden esetre ne barkácsoljatok mert elég drága és az árához képest lehangoló lesz az eredmény.Emlékszem, vettem bele 7EFt/db-os somogyi kevlár mélynyomót, hát az kb 50 W-ot bírt a 120 helyett, és elég lusta is volt, na meg lehangoló.//
HTPC: Abit NF7, Ati 9550, XBMC , AV:Yamaha rx-v350,Hangf szett.: Cav dp880A (stereo)+jamos412 center+jamo surround (Theatre),monitor joker 2,5.Projektor:OptomaEp721
Mathias, miért is? Szerintem korrekten leírtuk mi a helyzet, miért nem szól úgy a cucc, ahogy Gróf szeretné, aztán Ő letámad minket...
Hát azért az elején le lett szúrva hogy miért nem előtte kérdezett. Meg a te első hozzászólásod a témában is elég agresszívra sikerűlt, bár nyílván nem annak szántad.
Értem, igazad van, tényleg kicsit agresszív lett, de természetesen nem annak szántam.
Azt hiszem a többiek pedig elég sok infót leírkáltak mostmár.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Ahm...Mathias szeretem az okos embereket!!Az eszest kevésbé.Rajongok a zenéért de sztem hangszoró hangszoró,erősitő erősítő ,eq equaliser...sztereó +5.1 nem sok külömbség használattól függően...az szoba kialakítása inkább...jelzem amatör vagyok
Remélem nem nekem szántad az "eszes" megjegyzést.
Egyébként ilyen alapon autó autó mégis mintha lenne különbség egy kispolski és egy F1es autó között.
Az eq meg egy mankó.
Egyébként valóban a zene számít és én is pont a minap kötöttem be egy régebbi gagyi hangfalat és pár perc múlva el is felejtettem, hogy gagyin szól, mert a zenére figyeltem de persze hallottam már olyan rendszert is amin meg elég rossz volt zenét hallgatni.
Én azt gondolom, hogy van egy minimum szint ami felett már lehet élvezni a zenét.
Amit a szobáról írsz az igaz, de ebből nem vonnám le azt a következtetést, hogy a többi nem számít. Egyébként szvsz egy jó rendszer viszonylag rossz körűlmények között is jól produkálhat. Kevésbé érzékeny a szobára.
A hangfaltuningot azért ajánlottam, mert ha már megvette akkor gondolom nem akarja eladni őket egy darabig és akkor más út nincs nagyon.
Mathias, miért is? Szerintem korrekten leírtuk mi a helyzet, miért nem szól úgy a cucc, ahogy Gróf szeretné, aztán Ő letámad minket...
Hát azért az elején le lett szúrva hogy miért nem előtte kérdezett. Meg a te első hozzászólásod a témában is elég agresszívra sikerűlt, bár nyílván nem annak szántad.
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
- Értékelés: 1029
Ez igaz de nem extrém dolgokról van szó.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
Jó reggelt!
Ez az amiről korábban beszéltem,és amit szeretnék kipróbálni hamarosan,ugyanis a szoba területe eléggé kihasznált így sztem fölösleges a cucc jellemzése...
"Sarkítottan: a szoba mint utolsó láncszem is produkál mérhető paramétereket, neki is van frekvenciamenete, torzítása, stb. A lakóhelyiség jellemzőinek - nagyság, berendezés, geometria - hatása a hangminőségre akkora, hogy előfordulhat, hogy egy rossz helyen felállított csúcsminőségű hangsugárzó kedvezőtlenebb hangzást produkál, mint egy optimális paraméterekkel rendelkező szobában elhelyezett középkategóriájú hangfal. Ha szélsőséges példákat veszünk: egy drágán vásárolt hangrendszer a fürdőszobában valószínűleg sokkal rosszabbul szól, mint egy viszonylag egyszerű hangsugárzó szet, egy megfelelő akusztikájú teremben.
Ha az arányokat szem előtt tartjuk, azt látjuk, hogy minél kifinomultabb - minél drágább - berendezéseink vannak, azok önmagukban egyre kevesebb hibát produkálnak, így annál nagyobb mértékben jutnak érvényre az akusztikai jellemzők. Vagyis egy komolyabb hangrendszer ugyanolyan akusztikai körülményeket kíván, mint egy gyengébb, de míg egy alapkategóriás egydobozos rendszer beszerzése mellett értelmetlen, több százezer forintot költeni a szoba jellemzőinek optimalizálására, addig egy egymillió forint feletti lánc telepítésénél igenis felmerül, hogy a helyiség akusztikáját is érdemes megfelelően kialakítani."
Erő:Yamaha RX-V361,Front:Eltax Concept 400
......Ha kevés a keret, én akkor is inkább vennék kezdetnek egy sztereó erősítőt jobb hangfalakkal, és inkább egy ideig csak sztereóban házimoziznék (zenét sokkal többet hallgat az ember), aztán ezt fejleszteném tovább.
Az egész szín igaz!!!
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Nos ,igen ilyen 1 segítség!az erőlkődő tudom h nem annyi amennyi,a hangfal tudom h nem a legjobb,gondoltam rá h new és változni fog,az erősitőben viszont csalódtam...mert lehet h 5*100 de erő nincs...sztem nagyot váltok és lecserélem idővel 1 technicsre,na meg a szoba,köv hónapban átrendezem és majd bővebben írok,de, h őszinte legyek ezek a hangfalak mintha tudnának vmit,,,nem dicsérni szeretném de..Üdv.:Gróf
Nos az erősködővel kapcsolatban csak annyit hogy egy kicsit én is csalódtam benne (361), multkor sikerült meg hallgatni és nem tudom...
Az enyém is alap gép és nem is új de kicsit jobb ehez képest (a hangja szerintem).
Na jó ez így nem igaz mert moziban talán jobb az új de stereo-ban az enyém talán jobb ill. kevésbé rossz.
Akkor mégis csak stereo lesz belőle?
Használtban régebbi nagy vasakat egész "barátságos" áron lehet kapni.
Mi volt a mostani cucc előtt?
Szerintem nem csak az alap yamahak gyengék sztereó minőségben, illetve erőben. Mozierősítőből esetleg H/K-t Marantzot érdemes nézni, plusz az angol cégek gépeit.
De mint már ezt sokszor megtárgyaltuk: egy normális sztereó erősítő bármelyik mozierősítőt felülmúlja zenei kvalitásokban.
Az Eltax hangfalat szerintem se érdemes tuningolni, akkor inkább jobb hangfal majd egyszer, s valószínűleg elég nehezen is hajtható a doboz, ezért nem bírkózik meg vele szerencsétlen kis yami. centerből érdemes olyat venni, ami af ronthoz tartozik, márha készítettek olyat, legalább az eleje legyen egységes.
Naim-ZU
esetleg tudnátok segíteni abban, hogy miért jók, vagy nemjók ezek az úgynevezett "bi-poláris" háttérsugárzók ?
Egy érthető leírást olvashatsz ezekről itt:
bipoláris hsz
dipól hsz
Szerintem a bipól kevébsé háklis az elhelyezésre.
Inkább a halgatási pozicíóra.
A bipolnak homogénebb a háttere egyenletesebben teríti el a hangokat mert ugye min. 180 fokban terít.
A dipól irányítottabb ergó irányíthatóbb ha tudsz variálni az elhelyezéssel a hangfal helyével. És onnan szűkebb helyre koncentrálod a hangját.
ATC Jászberény, 30/6362061
Bemutatóterem
ATC Webáruház
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Nos ,igen ilyen 1 segítség!az erőlkődő tudom h nem annyi amennyi,a hangfal tudom h nem a legjobb,gondoltam rá h new és változni fog,az erősitőben viszont csalódtam...mert lehet h 5*100 de erő nincs...sztem nagyot váltok és lecserélem idővel 1 technicsre,na meg a szoba,köv hónapban átrendezem és majd bővebben írok,de, h őszinte legyek ezek a hangfalak mintha tudnának vmit,,,nem dicsérni szeretném de..Üdv.:Gróf
Nos az erősködővel kapcsolatban csak annyit hogy egy kicsit én is csalódtam benne (361), multkor sikerült meg hallgatni és nem tudom...
Az enyém is alap gép és nem is új de kicsit jobb ehez képest (a hangja szerintem).
Na jó ez így nem igaz mert moziban talán jobb az új de stereo-ban az enyém talán jobb ill. kevésbé rossz.
Akkor mégis csak stereo lesz belőle?
Használtban régebbi nagy vasakat egész "barátságos" áron lehet kapni.
Mi volt a mostani cucc előtt?
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.
- PunkHenderson
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
esetleg tudnátok segíteni abban, hogy miért jók, vagy nemjók ezek az úgynevezett "bi-poláris" háttérsugárzók ?
Egy érthető leírást olvashatsz ezekről itt:
bipoláris hsz
dipól hsz
Szerintem a bipól kevébsé háklis az elhelyezésre.
Üdv. kedves fórumozók!megérkeztek az Eltax hangfalaim(concept 400)..nincs negativum ,pozitivum kizárva,viszont jól szólnak,sajnos még nem tudtam kihozni belőlük amire kiváncsi voltam(vagyok)köv. hónapban átrendezem szobám,tágasabb tér + 3 hangfal(1 center,2 surround(még nincs ötletem kik lesznek (árban,minőségben és teljesitményben))).Mindenképpen mozi és zene,igényes zenére törekedek,tehát a yamaha erőlködőm (rx-v361) küzködik az eltaxxal,ami valahol érthető is,de az magassugárzokkal nem vagyok megelégedve...Kérdésem,h lehet ezt küszöbölni?Régebb volt egy technics rendszerem,(gyári összeállítás)jamo hangfalakkal,az equalizer tetszett,igazából amit alakított.Kérdés 2.érdemes 1 equalizert beszereznem?
Kérdés 3.center és surround mi legyen ?Természetesen ami árban is megfelelő...
KÖszönöm a kritikákat és a segítséget:)
Üdv.Gróf
Hali.
Most értem haza melóbol.
Szóval én úgy látom a dolgot hogy segíteni akar az ember de nem mindig sikerül jól.
Hasonló cipőben járok de én már tudom mi a megoldás. legalább is a számomra.
Nálam is az erőlködő a leg gyengébb láncszem.
Szóval ahogy mostanában egyre kevesebb időm van így nem sokat mozizok.
Inkább zenét hallgatok
Nálam majd vas csere lesz idővel mert a Yami 5x90 (5x25-30) watt nagyon kevés, persze ez az én véleményem de sokan osztják ezt.
Az egy dolog hogy nagyok a dobozok de nem biztos hogy a teljesítménye is nagy.
Viszont az erőlködő az biztos hogy kicsi hozzá.
Ezeket a dobozokat nem hiszem hogy érdemes lenne tuningolni (nem piszkálás) mert lehet hogy többe kerülne a leves mint a hús.
Meg lehet attól még próbálni mondjuk át kábelezni vagy más egyébb megoldást de nem tudom hogy mennyit változtatna a dolgon.
A centerrel és a hátérrel még várj egy kicsit.
A hangja meg majd a bejáratódás után derül ki, sokat fog változni jó irányba.
Nos ,igen ilyen 1 segítség!az erőlkődő tudom h nem annyi amennyi,a hangfal tudom h nem a legjobb,gondoltam rá h new és változni fog,az erősitőben viszont csalódtam...mert lehet h 5*100 de erő nincs...sztem nagyot váltok és lecserélem idővel 1 technicsre,na meg a szoba,köv hónapban átrendezem és majd bővebben írok,de, h őszinte legyek ezek a hangfalak mintha tudnának vmit,,,nem dicsérni szeretném de..
Üdv.:Gróf
- Doky
- ♥︎ R.I.P. ♥︎
Üdv. kedves fórumozók!megérkeztek az Eltax hangfalaim(concept 400)..nincs negativum ,pozitivum kizárva,viszont jól szólnak,sajnos még nem tudtam kihozni belőlük amire kiváncsi voltam(vagyok)köv. hónapban átrendezem szobám,tágasabb tér + 3 hangfal(1 center,2 surround(még nincs ötletem kik lesznek (árban,minőségben és teljesitményben))).Mindenképpen mozi és zene,igényes zenére törekedek,tehát a yamaha erőlködőm (rx-v361) küzködik az eltaxxal,ami valahol érthető is,de az magassugárzokkal nem vagyok megelégedve...Kérdésem,h lehet ezt küszöbölni?Régebb volt egy technics rendszerem,(gyári összeállítás)jamo hangfalakkal,az equalizer tetszett,igazából amit alakított.Kérdés 2.érdemes 1 equalizert beszereznem?
Üdv.Gróf
Hali.
Most értem haza melóbol.
Szóval én úgy látom a dolgot hogy segíteni akar az ember de nem mindig sikerül jól.
Hasonló cipőben járok de én már tudom mi a megoldás. legalább is a számomra.
Nálam is az erőlködő a leg gyengébb láncszem.
Szóval ahogy mostanában egyre kevesebb időm van így nem sokat mozizok.
Inkább zenét hallgatok
Nálam majd vas csere lesz idővel mert a Yami 5x90 (5x25-30) watt nagyon kevés, persze ez az én véleményem de sokan osztják ezt.
Az egy dolog hogy nagyok a dobozok de nem biztos hogy a teljesítménye is nagy.
Viszont az erőlködő az biztos hogy kicsi hozzá.
Ezeket a dobozokat nem hiszem hogy érdemes lenne tuningolni (nem piszkálás) mert lehet hogy többe kerülne a leves mint a hús.
Meg lehet attól még próbálni mondjuk át kábelezni vagy más egyébb megoldást de nem tudom hogy mennyit változtatna a dolgon.
A centerrel és a hátérrel még várj egy kicsit.
A hangja meg majd a bejáratódás után derül ki, sokat fog változni jó irányba.
A kritikát viselem és elismerem de könyörgöm miért ilyen a magyar ember, h azt nézi hogyan tud embertása alá tenni????!Amikor már számtalanszor volt ragozva h a téma a kib. hangfal !2xer írtam és megtalálnaktak a hasonlók,,,,,,,,,de mind1 az eltaxról nem vélekedtek eddig jól de köszönönöm nagy segítséged!
Örülünk, hogy aláásásnak veszed ha valaki segíteni próbál.
Jelzem csöppet ellentmondásba kerülsz Önmagaddal, ha 2x400 wattos (szinuszban 200watt) hangfalat veszel és ekkor azt mondod, hogy az 5x100-as erősítő sok oda (mondjuk igazából úgyse tud annyit a yami).
Kérdésem, akkor, hogy miért ilyet vettél?
"Szerintem is kicsit ellenségesen viselkedtek itt páran Gróffal.." Mathias, miért is? Szerintem korrekten leírtuk mi a helyzet, miért nem szól úgy a cucc, ahogy Gróf szeretné, aztán Ő letámad minket...
Más: "Ahm...Mathias szeretem az okos embereket!!Az eszest kevésbé.Rajongok a zenéért de sztem hangszoró hangszoró,erősitő erősítő ,eq equaliser...sztereó +5.1 nem sok külömbség használattól függően...az szoba kialakítása inkább...jelzem amatör vagyok.."
Igen, ha amatőr vagy, akkor érdemes volna meghallgatnod különböző rendszereket, és rájönnél, hogy igencsak sok különbség van hangfal és hangfal közt, erősítő és erősít közt, és igazad van..a szoba is számít.
A hangfal tuningja megfontolandó, bár a hangfaltól árához képest várj, vagy ne várj el valamit, és ne minket szidj, ha nem tetszik a hang.
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
"Torzítatlan vétel, zavartalan adás, fausti pillanat, örök maradás."
Ahm...Mathias szeretem az okos embereket!!Az eszest kevésbé.Rajongok a zenéért de sztem hangszoró hangszoró,erősitő erősítő ,eq equaliser...sztereó +5.1 nem sok külömbség használattól függően...az szoba kialakítása inkább...jelzem amatör vagyok
Üdv.Gróf
Hát én eq helyett inkább tuningoltatnám a hangfalakat a Hivoxnál. Az sokat segítene. Egyébként milyen forrást használsz?
Philips dvd(alap)+Pc...
Szerintem is kicsit ellenségesen viselkedtek itt páran Gróffal, nem is értettem már az elején sem, mert általában itt jobb szokott lenni a hangulat.
Na akkor elmondom én mit csinálnék a helyedben hosszútávon.
1: Hangfalakat tuningolni.
2: Beszerezni egy dacot a dvd-hez, így zenében sokat javúlna a dolog.
3: Eldönteném kell-e 5.1, vagy inkább zene.
4a: Ha zene akkor egy sztereó erősítő és eladni HM erősítőt.
4b: Ha mozi, akkor center + surround
4c: Ha bizonytalan vagy akkor végfok a HM erősítő mögé és center + sorrund hangfalak.
5: Lecserélni a front hangfalakat valami jobbra.
Vélemény?
Sok emberkével ez a baj..nem részletezem mert annyit nem érnek..
- tib10
- Nincs visszaút

- Értékelés: 6
Köszi.......igazán......
Mozi:
Blu-Ray Player: Samsung BD-E8500N
Recivers: Onkyo TX-NR828; CAV A8M
Projector: Epson EH-TW9200
Front: CAV MD-EX 3G
Center: CAV DC30
Sourround: CAV DP880A
Sub & mono ampplifiler: Clarus Deimos P-40 & Clarus Helios 1ch
Vászon: B.Grandview Cyber Manual Automata vetítővászon 100"
- tib10
- Nincs visszaút

- Értékelés: 6
Mozi:
Sztem 1 eqo csodákra képes...
erősitő +egy ekkora szobába sok is...
Az a lényeg,hogy te meglegyél vele elégedve.
A többi nem számít.
Örülnék 1 olyan véleménynek ami segít is ...