Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Acme »

Hello!

Tudnátok nekem erősítőt ajánlani Dali Ikon 6 alá? Kizárólag CD-re, sztereóra.

Az ár első körben másodlagos

Köszi!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

kefe
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: kefe »

Sziasztok!

Hallgattátok már az IKON 8-ast?
A Hi-Fi kiállításon DALI-éknál a be volt kötve az IKON 8-as frontnak az IKON 6-os meg suroundnak, centerként az IKON Vocal 2 üzemelt. Nem rossz összeállítás.

Pioneer A-656 erösítő, Pioneer PD-S904 CD, Pioneer F-656 mkII tuner, Pioneer CT-676 deck, T+A Criterion TMR 160

Klári
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Klári »

Szia!

Igen, ilyet vettem. Még a régi rendszeremben is szépen szól, pedig nagyon nem egy kategóriát képviselnek.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Dali Mentor 6 

Csuda jó.

:-)

Olyat vettél vagy csak hallgattad?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Klári

Dali hangsugárzók

Dali Mentor 6

Csuda jó.

:-)

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Dorian »

De akkor miért van jobbos-balos?
Ez woodoo-varázslat és kész.
Bár én is betartottam az elhelyezésnél a left-right utasítást,nem vagyok benne biztos ,ha megcserélné mondjuk vki a tudtomon kívül,észrevenném-e?

Mindegy, ha woodoo, csak működjön
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Ez woodoo-varázslat és kész.
Bár én is betartottam az elhelyezésnél a left-right utasítást,nem vagyok benne biztos ,ha megcserélné mondjuk vki a tudtomon kívül,észrevenném-e?

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Dali Concept 1-eket szeretnék hátsó hangfalakként a mögöttem lévő falra akasztani. (Eddig polcon voltak, kicsit beforgatva, de költöztem...)Szerintetek jó lesz így? Mivel így nem lesznek az üléspozíció felé fordítva... 
Bár valaki azt mondta, h nem véletlenül van a Dalikból balos-jobbos, mert enyhén befelé vannak fordítva a membránok, ez igaz lehet?

nincsenek befordítva

Csak.

A Concept 2 -re is ráírják, sőt az IKON-okra is. Láttam .

Kérdezd meg a Toshibashop-ot.

Fizikailag nincs beforditva, de allitolag "valaminek" olyan a kialakitasa, hogy nem mind1, melyik a bal-jobb. De fingom nincs, hogy pontosan miert. Nekem az Ikon 6-on es 2-n is jelolve van a bal-jobb es irja is a manualja, hogy figyeljek ra.

Akkor remélem beválik majd a falra aksztva - nem beforgatva...
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

YikeSS
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: YikeSS »

Dali Concept 1-eket szeretnék hátsó hangfalakként a mögöttem lévő falra akasztani. (Eddig polcon voltak, kicsit beforgatva, de költöztem...)Szerintetek jó lesz így? Mivel így nem lesznek az üléspozíció felé fordítva... 
Bár valaki azt mondta, h nem véletlenül van a Dalikból balos-jobbos, mert enyhén befelé vannak fordítva a membránok, ez igaz lehet?

nincsenek befordítva

Csak.

Fizikailag nincs beforditva, de allitolag "valaminek" olyan a kialakitasa, hogy nem mind1, melyik a bal-jobb. De fingom nincs, hogy pontosan miert. Nekem az Ikon 6-on es 2-n is jelolve van a bal-jobb es irja is a manualja, hogy figyeljek ra.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD

Cifu

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Cifu »

Jondoe látom neked C2 front és C1 suroundok vannak, megkérdezhetem mennyire váltak be házimozinál? Mik a tapasztalatok vele?

Mennyire zavaró az a "kongósság", amit alant írtak a C2-vel kapcsolatban? (Egyáltalán valós probléma, vagy csak a vájtfülűek veszik csak észre?)

A számítógép szobámba szeretnék egy rendszert, de az a bajom, hogy a földön álló hangfalak jó fél méterrel lennének a fülem alatt, cirka egyl-egy méterre tőlem. Ha azt akarom, hogy kb. a fülem vonalában legyenek a hangsugárzók, akkor marad a falra szerelés. A falra akasztós megoldás nem lenne gond a Daliknál, először a Heco Victa polchangszóróit néztem ki, de azok nem szerelhetőek fallra, a polc vagy fali rögzítő pedig nem igazán szimpatikus.

Nappali: TV: LG 42LF65 // Erősítő: Onkyo SR-605E // Front: Yamaha NS-555 // Center és Back Center: Yamaha NS-444C // Surround: Yamaha NS-333 // Sub: Yamaha FSW-YST100
Számítógépszoba: Monitor: LG 42LF65 // Erősítő: Onkyo SR-505E // Front: Heco Victa 700 // Center: Heco Victa 100 // Surround: Heco Victa 500 // Back Surround: Heco Victa 200

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: jondoe »

nincsenek befordítva

Csak.

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

nincsenek befordítva

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

nincsenek befordítva

TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.

Dali hangsugárzók

Dali Concept 1-eket szeretnék hátsó hangfalakként a mögöttem lévő falra akasztani. (Eddig polcon voltak, kicsit beforgatva, de költöztem...)
Szerintetek jó lesz így? Mivel így nem lesznek az üléspozíció felé fordítva...

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

A május-júniusi számban van benne az említett teszt, de égen földön nem tudtam már felhajtani.

Az öcsémnek adtam azt a számot,de ha nagyon fontos a számodra,kölcsön tudom adni.
Alapvetően jókat írtak róla (bár 90%-ban minden tesztelt eszköz kiváló értékelést kap )
1 félmilkás hangsugárzónál szerintem inkább hallgass a füledre. A Lurdy házban ki lehet próbálni őket.

Klári

Dali hangsugárzók

Valamikor  - kicsit felületesen -olvastam egy tesztett a Dali Mentor hangfalakról. Most persze, amikor kellene sehol nem találom. 
Tudna valaki segíteni?

Ha a nyomtatott formára gondolsz,akkor: sound&vision-ban 2oldalas cikk van róla az újság vmelyik nyári kiadásában.
Weben pedig---> www.google.com

Kösz, de ezeket már próbáltam.

A május-júniusi számban van benne az említett teszt, de égen földön nem tudtam már felhajtani.
Jellemző, hogy még egy olyan könyvtárban sem volt meg, ahová a köteles példányokat küldik. Bár ez nem pontosan igaz, mert meg volt nekik, csak egy ott dolgozó "kikölcsönözte" magához az utolső két évfolyamot.

Más magyar tesztet nem talált a google, angolul meg csak olyat találtam ami teljesen felületes volt (pl. Mentorról írtak, de a Helicon fényképét tették be), vagy olyan aminek a felét sem tudtam lefordítani.
De még próbálkozom.

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Valamikor - kicsit felületesen -olvastam egy tesztett a Dali Mentor hangfalakról. Most persze, amikor kellene sehol nem találom. 
Tudna valaki segíteni?

Ha a nyomtatott formára gondolsz,akkor: sound&vision-ban 2oldalas cikk van róla az újság vmelyik nyári kiadásában.
Weben pedig---> www.google.com

Klári

Dali hangsugárzók

Valamikor - kicsit felületesen -olvastam egy tesztett a Dali Mentor hangfalakról. Most persze, amikor kellene sehol nem találom.

Tudna valaki segíteni?

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

Bolond maga, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond? Vagy tizenkétszer?

Klári

Dali hangsugárzók

Sziasztok!

Ikon 7-ről van valakinek személyes tapasztalata?

Nagyon érdekelne.

Köszi

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

concept 2-es sztem elegge kongo-s hangu....
Az IKON2-nek van egy "hátránya" misszerint hátul van a bassreflex nyílása. Nálam meg viszonylag közel lesz a falhoz 30-40 cm kb.

Emiatt lenne jobb a Concept2 mert ott a reflex nyílás elöl van.

Csak amiatt hajlok az IKON2 felé, mert az igényesebb alkatrészekből van és szebben is szól.

Nem tudja valaki , hogy normál használat hány évig őrzik meg ezek a hangfalak a minőségüket, hangzásukat ?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: richies »

concept 2-es sztem elegge kongo-s hangu....
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Én sem tudok oroszul, de az AltaVista honlapon bedobtam a fordítóba és ezt kaptam (remélem az angollal jobban boldogulsz vagy esetleg német, francia stb. stb.) 
"The amplitude-frequency characteristic of this acoustic system is not the best in the region of low frequencies. The level of sensitivity in this range is characterized by decreased values. The graph of axial ACHKH behaves sufficiently exactly up to 2000 Hz, further is well noticeable the work of separation filter, and then graph begins to smoothly rise upward. Let us note that with the angular measurements the dip in the region of the work of crossover disappears, then is observed the sharp decrease in the characteristics after 10 kHz but as a whole it is possible to say that the columns possess wide radiation pattern. According to the index the average coefficient of nonlinear distortions in the range 100 Hz - 20 kHz (with 94 dB) the system showed result of 0,9%, the increased loudness level is not greeted. From the graph KNI is noticeable an increase in the distortions with raising the loudness level of output signal. The frequency characteristic of input resistance behaves sufficiently stably, columns will be grow prettier by load for the majority of amplifiers."

Ikon2-t és Concept2-t valaki hasonlított már össze ???

lotka
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: lotka »

Én sem tudok oroszul, de az AltaVista honlapon bedobtam a fordítóba és ezt kaptam (remélem az angollal jobban boldogulsz vagy esetleg német, francia stb. stb.)

"The amplitude-frequency characteristic of this acoustic system is not the best in the region of low frequencies. The level of sensitivity in this range is characterized by decreased values. The graph of axial ACHKH behaves sufficiently exactly up to 2000 Hz, further is well noticeable the work of separation filter, and then graph begins to smoothly rise upward. Let us note that with the angular measurements the dip in the region of the work of crossover disappears, then is observed the sharp decrease in the characteristics after 10 kHz but as a whole it is possible to say that the columns possess wide radiation pattern. According to the index the average coefficient of nonlinear distortions in the range 100 Hz - 20 kHz (with 94 dB) the system showed result of 0,9%, the increased loudness level is not greeted. From the graph KNI is noticeable an increase in the distortions with raising the loudness level of output signal. The frequency characteristic of input resistance behaves sufficiently stably, columns will be grow prettier by load for the majority of amplifiers."

jondoe
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Dali hangsugárzók

Ezt találtam de sajna oroszul van. Le tudja valaki fordítani ?

http://www.pult.ru/upload/images_pub/12983.jpg

http://www.pult.ru/upload/images_pub/12984.jpg

http://www.pult.ru/upload/images_pub/12985.jpg

http://www.pult.ru/upload/images_pub/12986.jpg

Амплитудно-частотная характеристика этой акустической системы не самая лучшая в области низких частот. Уровень чувствительности в этом диапазоне отличается заниженными значениями. Вплоть до 2000 Гц график осевой АЧХ ведет себя достаточно ровно, далее хорошо заметна работа разделительного фильтра, и затем график начинает плавно подниматься вверх. Отметим, что при угловых измерениях провал в области работы кроссовера исчезает, зато наблюдается резкий спад характеристик после 10 кГц. Но в целом можно сказать, что колонки обладают широкой диаграммой направленности. По показателю средний коэффициент нелинейных искажений в диапазоне 100 Гц - 20 кГц (при 94 дБ) система показала результат- 0,9%, повышенный уровень громкости не приветствуется. Из графика КНИ заметен рост искажений при повышении уровня громкости выходного сигнала. Частотная характеристика входного сопротивления ведет себя достаточно стабильно, колонки будут хорошей нагрузкой для большинства усилителей.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”