Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

A Velodyne 8R-en gondolkoztam, de őszintén szólva keveslem a 20-as mélynyomót. (Persze lehet, hogy ez hülyeség...)

(az.)

10-20nm-re? bőven...

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

BigBear
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BigBear »

Köszönöm a gyors válaszokat.

Martin Logan? Hááát, azért a lakást nem szándékozom eladni... az tényleg nagyon a keret felett van.
A Velodyne 8R-en gondolkoztam, de őszintén szólva keveslem a 20-as mélynyomót. (Persze lehet, hogy ez hülyeség...) Viszont egy dolog nem szimpatikus benne, ha igaz: mintha nem lenne árnyékolt, azért ennyiért elvárnám.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

én ezt venném meg!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: tau »

a 139-től már nincs messze.

de már az is "horribilis"

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

használt?

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

a dinamo 150ezerbe kerül 
tippem 100ért: Velodyne CHT-8R 104ezer

a 139-től már nincs messze.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

a dinamo 150ezerbe kerül

tippem 100ért: Velodyne CHT-8R 104ezer

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

A jelenlegi rendszer Wharfedale Diamond 9.1-ek, 9CS, egy Yamaha 459-es erősítőn.
A szoba nem túl nagy, olyan 10-12nm.

akkor gondolkozz kissebben!

fölöslegesen ne költsrá annyit. nem jönne ki a különbség ezek között.
de ha ebben az árfekvésben gondolkozol, akkor Martin Logan Dynamo.

BigBear
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: BigBear »

Tiszteletem mindenkinek!

Korábban már nagyon sokat segítettek nekem itt a fórumon, s most egy újabb kér(d)éssel fordulnék a csapathoz.

Igazából már tavasszal érdeklődtem, de sajna a család akkor megvétózta a dolgot. Most remélem összejön.
Tehát mélysugárzót szeretnék vásárolni. Korábban a terv a Wharfedale SW150 / Yamaha SW515 környéke volt. Most úgy néz ki, mehetek kicsit feljebb is, de sajna ahogy néztem, igazából itt elég nagy ugrás lenne (árban) a következő lépcsőfok.

Amit hallottam (és bele is szerelmesedtem) az egy Klipsch RW-10d volt, de annak már horribilis az ára (130 körül). (Mellesleg majdnem lerendeltem x..-től, mert a webáruházban 113 van, na mondom legfeljebb nem eszem egy darabig (rámfér...), de mint kiderült, az 139, ahogy a főoldalon is van, csak a webáruházban elírták... )

A max ár valahol 100 körül lenne, de tényleg tanácstalan vagyok, mit is lenne érdemes megvenni. Sajnos próbálgatásra, hallgatásra több mint korlátozottak a lehetőségeim és nem is ismerem túlzottan a kínálatot.

A jelenlegi rendszer Wharfedale Diamond 9.1-ek, 9CS, egy Yamaha 459-es erősítőn.
A szoba nem túl nagy, olyan 10-12nm.

Cobalt
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Cobalt »

Szerencsémre kertes házban lakom és CSAK 1 szomszéd van ő is 50m-re.

Hogy nekem ilyen miért nem jon ossze.......

UI:
Legyen benne sok oromod!

OFFTOPIC:

Szerencsére nekem sincsenek ilyen jellegű gondjaim max egy két hozzászólás napokkal később anyumnak hogy látom (vagy hallom) a Balázska megérkezett!

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: white »

Hogy nekem ilyen miért nem jon ossze.......

UI:
Legyen benne sok oromod!

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Mouse »

Köszönöm mindenkinek a segítségét és tanácsát, mely kialakította bennem a Velo megvásárlását.KÖSZÖNÖM

Legyen benne örömöd Az tuti h a környezetedben élőknek, úgy 20-50m-es sugárban, nem lesz

Tehát csak rajtam és a szüleimen múlik minden.

ui:
Illetve ahogy a ház bírja

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Köszönöm mindenkinek a segítségét és tanácsát, mely kialakította bennem a Velo megvásárlását.KÖSZÖNÖM

Legyen benne örömöd Az tuti h a környezetedben élőknek, úgy 20-50m-es sugárban, nem lesz

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: George »

Sziasztok, 
Úgytűnik a sub vásárlása célgyenesbe érkezik.
Találtam Nyíregyházán 1 házimozi szaküzletet, ahol megveszem a Velodyne CHT12R-t.
A srác nagyon készséges és az üzlet költözése közben is a segítségemre volt.
Elmentünk 3 általa épített szettet megnézni, és a velo volt a tuti!
Tartaléka és ereje hihetelen. 35m2-en kb.50% hangerőn csodálatos élényben részesített. Soha nem gondoltam volna h lehet hasonlót hallani és érezni.
Lehet h kicsit sok is lesz a 12-es, de inkább több legyen, mint kevesebb.
Most hallottam, hogy mi az az igazából tervezett és szobához igazíttott rendszer.A saját hangfalaim nagyon gagyik lesznek mellette, de sebaj legalább a sub király lesz.

Köszönöm mindenkinek a segítségét és tanácsát, mely kialakította bennem a Velo megvásárlását.
KÖSZÖNÖM

Nagyon szívesen, így legalább már hallottad és tudod mit is veszel
George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Korrekt a srác,én is tőle vásárolok.
A házamat is ő építi!
Király, akkor ketten is ismerjük

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 160

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: heineken »

Sziasztok, 
Találtam Nyíregyházán 1 házimozi szaküzletet, ahol megveszem a Velodyne CHT12R-t.

Korrekt a srác,én is tőle vásárolok.
A házamat is ő építi!

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Sziasztok,

Tartaléka és ereje hihetelen. 35m2-en kb.50% hangerőn csodálatos élényben részesített. Soha nem gondoltam volna h lehet hasonlót hallani és érezni.
Lehet h kicsit sok is lesz a 12-es, de inkább több legyen, mint kevesebb.
Most hallottam, hogy mi az az igazából tervezett és szobához igazíttott rendszer.A saját hangfalaim nagyon gagyik lesznek mellette, de sebaj legalább a sub király lesz.

Köszönöm mindenkinek a segítségét és tanácsát, mely kialakította bennem a Velo megvásárlását.
KÖSZÖNÖM

white
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: white »

Kb. februártól vagyok boldog tulajdonosa a Velo-nak, ahogy mondjátok minden tekintetben kielégíti az elvárásaimat. Én egy kb.20nm-es szobában használom kb.25%-on. Ennél nem tapasztalható a szélzaj a vízszintes reflexnyílás
miatt. Ero-tartalék van benne akámennyi - tudom ajánlani mindenkinek. (Azt azért nem szeretném, ha a szomszédom is ilyet venne.... )

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Mouse!
30~35m2-t a 10 es bőven kiszolgálja, a 12 es 40m2 környékén ''érzi'' jól magát a bőrében szvsz.
Nálam elég sok sub megfordult már a
A Velo az egyetlen sub, amibe eddig nem tudtam belekötni, valami mindig hiányzott, na most ez az érzésem megszűnt.
Hallottam 150 eFt-os subot lekoppani, Velótl még nem.

George

George3,

Mivel nekem is 40m2 környékére kell, akkor már sokkal jobban húzok a velo 12 felé.

Köszi az infot

Mouse

George
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 72

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: George »

Ha ez alapján gondolkozom, akkor 30m2-en simán dolgozik max80%-on torzítás nélkül.
Akkor a 12-es nekem ki kell, hogy szolgálja az én szettem és nappalim.
Azt már olvastam,hogy a led villogása határozza meg a teljesítmény értékét.
Ez csak hab a tortán, mivel nem a hangerő számit, hanem a megyőző gyors reakció, valamint a tiszta hanzás.
Sajnos meghalgatni nem tudom, így csak a nagyok tapasztalatai alapján látatlan és hallatlan fogom az üzletet megkötni.
Ha a 12-es falat tud bontani, akkor vissza is lehet fogni
A kicsiből nem tudok nagyobbat, de fordítva működhet a dolog.

Mouse!
30~35m2-t a 10 es bőven kiszolgálja, a 12 es 40m2 környékén ''érzi'' jól magát a bőrében szvsz.
Nálam elég sok sub megfordult már a lakásban(Magnat,Wharfedale,B&W stb), demókon meg vagy 10-15 típust megllgattam.
A Velo az egyetlen sub, amibe eddig nem tudtam belekötni, valami mindig hiányzott, na most ez az érzésem megszűnt.
Hallottam 150 eFt-os subot lekoppani, Velótl még nem.

Rel-t sajna nem tudtam hazahozni, de a quake sorozat nagyon ütősl,több helyen tapasztaltam, hallgasd meg szvsz

George
Stereo: Macbook pro - Apogee one - eSL dac -eSL amplifier - Spendor S8 speakers - Fostex pm 0.4
Home Cinema: Yamaha Rxv - 1800 - Coincident cable

http://facebook.com/fourjam

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Egy másik fórumban a Clarus Rhea Pro-t vagy a Titan-t is betennék a klips 12 és a Velo12 mellé.
Érdemes

én maradnék a KLIPSCH RW-12d, Velodyne CHT 12R

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

egyetértek, inkább legyen benne tartalék.. torzítás ellen meg eleve van benne vlmi áramkör, nagyon szép fantáziadús neve van, nemtommi, mindegy is, de jól teszi a dolgát

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Tau, 
Ha jól láttam a te velod a 10-es.
Meddig engedi feltekerni a hangerőt, ha te 30-40 között halgatod?
Akkor szerinted ütős lesz a 12-es?

Sajnos nagyon érdemi választ nem tudok adni, mert nagyon kis helyen van egyelőre (9nm), majd másfél hónap múlva lesz kb 20nm-en.. meg panelben gondolni kell néha a szomszédokra is.. de az biztos hogy a 12es nagyon ütős.. Nagyon egyébként a hangerő dologról volt szó picit előrébb, h "feltekerni" szószerint nemlehet, fel/le gomb van stb.. szóval az ilyen praktikus szempontok nemtudom neked mennyire fontosak, olvass vissza 100ig lehet egyébként felmenni a skálán.
Mindenesetre apollo13 dtsben le akarta bontani a lakást, nem is tudtam végignézni, féltem vlmelyik fal fogja bánni..
De ha el tudsz menni, menj és hallgasd meg őket, a Klipsch 12est sztem xms-ben meg fogod tudni hallgatni, mert már elég nagy ahhoz h a hangszigetelést/stb legyűrje.. Én mikor meghallgattam velo-t, hát nem hagyott bennem kétséget..
papíron RMS teljesítményben van különbség közöttük, szóval 2 közül nemtudom melyik lenne jobb

Ha 100-ig lehet tekerni, akkor te kb 20-30%-os teljesítményt használtál.
Ha ez alapján gondolkozom, akkor 30m2-en simán dolgozik max80%-on torzítás nélkül.
Akkor a 12-es nekem ki kell, hogy szolgálja az én szettem és nappalim.
Azt már olvastam,hogy a led villogása határozza meg a teljesítmény értékét.
Ez csak hab a tortán, mivel nem a hangerő számit, hanem a megyőző gyors reakció, valamint a tiszta hanzás.
Sajnos meghalgatni nem tudom, így csak a nagyok tapasztalatai alapján látatlan és hallatlan fogom az üzletet megkötni.

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Mélysugárzók

Tau, 

Sajnos nagyon érdemi választ nem tudok adni, mert nagyon kis helyen van egyelőre (9nm), majd másfél hónap múlva lesz kb 20nm-en.. meg panelben gondolni kell néha a szomszédokra is.. de az biztos hogy a 12es nagyon ütős.. Nagyon egyébként a hangerő dologról volt szó picit előrébb, h "feltekerni" szószerint nemlehet, fel/le gomb van stb.. szóval az ilyen praktikus szempontok nemtudom neked mennyire fontosak, olvass vissza 100ig lehet egyébként felmenni a skálán.
Mindenesetre apollo13 dtsben le akarta bontani a lakást, nem is tudtam végignézni, féltem vlmelyik fal fogja bánni..
De ha el tudsz menni, menj és hallgasd meg őket, a Klipsch 12est sztem xms-ben meg fogod tudni hallgatni, mert már elég nagy ahhoz h a hangszigetelést/stb legyűrje.. Én mikor meghallgattam velo-t, hát nem hagyott bennem kétséget..
papíron RMS teljesítményben van különbség közöttük, szóval 2 közül nemtudom melyik lenne jobb

Mouse
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Az tuti h nem véletlen.. Kezd bejáratódni a Velo, 30-40 között szoktam már hallgatni, és így nagyon kellemes.. vagy csak én szoktam meg jobban Egyik nap megnéztem a Disturbia-t vele,na igen.. ez hiányzott a házimoziból, mostmár végre volt 1-2 olyan jelenet, ami megdobogtatta a szívem meg a mellkasom

Tau,

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”