Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kef hangsugárzók
Kef hangsugárzók
Ha esetleg valaki kíváncsi a Kef hangsugárzók ( Q1, Q3, Q7, IQ3, IQ6C, IQ9) belső világára, akkor kattintson ide.
A képek modifikálásuk közben készültek, de gyári állapotukról is vannak fent képek.
Köszönöm én is láttam az IQ9-et.
Nagy öröm volt.....eladni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kef hangsugárzók
A Celestion F48c és Dali Concept centere jó lehet. Szerintem mind2 elég semleges hangú, illeszthetők a Kef-hez. 30e ill. 40e az áruk. Persze a Kef iq2c lenne az igazi.
TV: Panasonic 42PV60 DVD író : Panasonic DMR-EH57 DVD:Panasonic S-100 CD: Cambridge Audio 540 Video: Thomson VTH6210 AVR: Yamaha RX-V657 Front: Dali Concept6 Center: Concept center Surround: Concept1 Sub: Heco Vitas30A Stereo: NAD C325BEE
Kef hangsugárzók
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Van egy Yamaha RX-V440 erősítőm, meg hozzá egy pár KEF IQ3 frontnak, a többi az alap Yamaha házimozi készletből van. Amikor nem túl rég megvettem a KEF-eket, mondták hogy hamar további cserére érzek majd késztetést. Ez így is lett, centert keresnék a csapatomhoz. Mondták, hogy Celestion-nal szokták még a KEF-et kombinálni. Tudna valaki ajánlani vmi jó, de nem aránytalanul drága hangdoboz-típust?
Előre is köszi!
Kef hangsugárzók
Erősítőbe és CD-be nem tettem QED kábelt...A belsőkábel árának arányban kell (érdemes) lennie a hangsugárzó értékével.
A QED Silver Anniversary XT megfelelő tulajdonságokkal bír átkábelezés szempontjából, ár-értéke is megfelelő.
A gyári belsőkábelekhez képest, amelyek 0.5mm2, 0.75mm2, 1mm2 bizonytalan eredetü réz sodratot tartalmaznak PVC köppenyben ónozott sarukkal szerelten, szerintem a QED 2.5mm2 dúsan ezüstözött réz sodratával magasan jobb.
Szia!
Na ezértvettem Dali Concept-et. Azokba eleve gyárilag minőségi kábelt raknak.
Lehetnek kivételek...
Abba még nem volt szerencsém belenyitni.
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Kef hangsugárzók
Erősítőbe és CD-be nem tettem QED kábelt...A belsőkábel árának arányban kell (érdemes) lennie a hangsugárzó értékével.
A QED Silver Anniversary XT megfelelő tulajdonságokkal bír átkábelezés szempontjából, ár-értéke is megfelelő.
A gyári belsőkábelekhez képest, amelyek 0.5mm2, 0.75mm2, 1mm2 bizonytalan eredetü réz sodratot tartalmaznak PVC köppenyben ónozott sarukkal szerelten, szerintem a QED 2.5mm2 dúsan ezüstözött réz sodratával magasan jobb.
Szia!
Na ezértvettem Dali Concept-et. Azokba eleve gyárilag minőségi kábelt raknak.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Kef hangsugárzók
erösitö: yamaha 1400
Front: kef iq7 .surr: kef iq3 .surr beck iq1 center iq6c
Sub :jamo E8 Dvd :pioneer 696
Video :panasonic 612
TV .: Elien /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />
PROJI SANYO Z4
vászon 16öx90 Projecta HomeScreen
- karlosz
- Törzsvendég

- Értékelés: 308
Kef hangsugárzók
Egyetértek Laci666!
Kef hangsugárzók
Nagyon franko
TV .: Elien /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" />
PROJI SANYO Z4
Kef hangsugárzók
Tegnap végre megkaptam iq 1 iq 7 iq 6c hangfalat .
Szerintem nagyon jol szolnak mindenkinek ajánlom .
PROJI SANYO Z4
Kef hangsugárzók
Erősítőbe és CD-be nem tettem QED kábelt...
A belsőkábel árának arányban kell (érdemes) lennie a hangsugárzó értékével.
CD: Denon DN-C635 AMP: Electrocompaniet Ampliwire 100 Front: Chario Hiper 2000MKII, Tannoy ST50, Söund Arts DT1600 Headphones: Sennheiser HD25-1 MKII
DVD: Samsung HD945, Marantz DV 4001 Receiver: Marantz SR4500 AV Front: Mission m33 MOD Center: Mission m3c2i Surround/SBack: Mission m31i SUB 2db Tannoy R15 MOD (készülőben) Kábelek: D.I.Y. ezüst RCA&SPKR Rendszer állvány: OEM Spider TV: Panasonic TH42PZ8ES Media Player: HP Pavilion DV7-4070eo
Kef hangsugárzók
Ha esetleg valaki kíváncsi a Kef hangsugárzók ( Q1, Q3, Q7, IQ3, IQ6C, IQ9) belső világára, akkor kattintson ide.
A képek modifikálásuk közben készültek, de gyári állapotukról is vannak fent képek.
kicsit ilyesztő látni ezeket a képeket , vajon mennyire hozzáértő kézzel kezeli a készülékeket?? aztán ezek be kerülnek a használt termékek piacára.
erősítők-cd-k-hangfalak-mindnek a legjobb lenne a qed ezüst kábel?
vakakinek van tapasztalata ezekről a mod-okról?
nem a kritika, csak kíváncsiság hajtott!
szorry.
HIGH-END.
Kef hangsugárzók
kicsit ilyesztő látni ezeket a képeket , vajon mennyire hozzáértő kézzel kezeli a készülékeket?? aztán ezek be kerülnek a használt termékek piacára.
erősítők-cd-k-hangfalak-mindnek a legjobb lenne a qed ezüst kábel?
vakakinek van tapasztalata ezekről a mod-okról?
HIGH-END.
Kef hangsugárzók
Kef hangsugárzók
Skippert kérdezd, ő így használja. Valószínű egyébként tökéletesen jól passzolnak.
C10 nem simán egy jobb modell a C6-nál, egyszerűen másra való: nagyon nagy szoba, vagy ordas nagy hangerejű hallgatás esetén lehet értelme. A C8 pedig tonalitását tekintve teljesen egyezik a C6-tal, csak mélyben vastagabb kicsit azonos körülmények közt. Én nem nevezném igazán továbblépésnek. Itt van két eladó Ikon 6 pár is megbízható forrásból, szerintem egyértelmű hova tovább...
Kef hangsugárzók
Csak az a csomag amiben a C6, C2 van, az nem olyan kedvező árú, de még azért úgy is elmegy.
Szerintetek Concept szettbe beillik egy 2 Ikon 6 v. 7 front? Vagy C6 helyett C8 vagy C10 legyen ha cserélni akarok?
-
Vendég
Kef hangsugárzók
Két apró vacak volt neki surroudnak és valami méreg drága, régi Heco center. Ő esküdözött, hogy hátul tökmindegy mi van, ezért inkább kiveszi az árát. Nem értettem egyet. Személy szerint a centersugárzója és a Denon sem tetszett. Én tényleg csak azt nem értettem, mi a fenéért vett szettben Dali-t. A C2-t legalább kibontotta megnézni, de a Centerről akkor vágtuk le a gyári ragasztást... Amúgy lehet hogy hülyeséget mondtam és C8-asa volt. Legalábbis a C2-t azzal adják szettben.
C6-t is adják szettben C2-vel. Két féle változatban kapható a csomag.
Kef hangsugárzók
Két apró vacak volt neki surroudnak és valami méreg drága, régi Heco center. Ő esküdözött, hogy hátul tökmindegy mi van, ezért inkább kiveszi az árát. Nem értettem egyet. Személy szerint a centersugárzója és a Denon sem tetszett. Én tényleg csak azt nem értettem, mi a fenéért vett szettben Dali-t. A C2-t legalább kibontotta megnézni, de a Centerről akkor vágtuk le a gyári ragasztást... Amúgy lehet hogy hülyeséget mondtam és C8-asa volt. Legalábbis a C2-t azzal adják szettben.
Ma voltam hangfalakat hallgatni. A KEF IQ3-as és a DALI Concept2-es hangfalakat hallgattam és megértettem, hogy az ismerősöd miért cserélte le a KEF-et Dalira.
Még olyan teszt is volt, hogy bal oldalt a KEF jobb oldalt a DALI volt bekötve és ide-oda járkáltam a két doboz ellőtt és simán hallottam a külömbséget.
A DALI JOBB !
DALI: Selymesebben, finomabban szól, nem erőszakos , nem akar túl mélyre és magasra menni csak amennyire a zene megkívánja, kiegyenlített a hangja az egész hallható tartományban, nem túloz, nem sziszeg.
KEF IQ3: Nyoma sincs kiegyenlítettségnek, jó sok mély ami zörgeti a dobozt bentről de zavaró, sok magas, ami csörömpöl. Hihetetlen, pedig dupla annyit kérnek érte.....
JBL BALBOA sorozat: erre is volt idő, ez kellemes hangú doboz, jó basszussal és kellemes magasokkal, fülbemászó magasak és közepek, hallgatható zene.
A cuccok Marantz CD-n és erősítőn voltak hajtva ami kb. 1.5 millió ft. együttvéve.
TV: PANASONIC TH-37PV70P, ERŐSÍTŐ: YAMAHA RX-V661, SAT VEVŐ: DREAMBOX DM7020Si, DVD:Pioneer DV-600 , HANGFAL: 2x Dali Concept2, 2x DALI Concept 1, DALI Concept Center.
Kef hangsugárzók
Kef hangsugárzók
Én is hallottam, hogy jó mélyei vannak.
A Yamahához passzolna gondolom. Előre 2 Concept2 hátra 2 concept1, középre meg a Concept center.
Letesztelném.
Én pontosan ilyen szettet járatok a kisebbik láncban, megtámogatva egy Concept subbal, de Sony AVR-rel. Az az egyetlen "gondja", hogy irdatlanul sokat kell járatni. Én még 200 óra után is fontolgattam az eladását, most meg elképzelésem sincs mire cserélném ilyen árban. Elképesztő változáson megy át a hangja, gyakorlatilag a teljes spektrumban. Eleinte épphogy volt alja, most meg már kezd sok lenni a jóból (elég kicsi a szoba). Megjelenik a tér, annyival levegősebb lesz az egész produkció, hogy le sem lehet írni. Főleg egy jó sztereó erősítővel. Sub tekintetében még mindig el tudok képzelni jobb alternatívát, bár mostanában kezd ez is elég korrekt lenni (pont ahogy hirdetik: bada piff, bada boom).
De hogy on is legyek: akitől a C2-ket meg a centert vettem, az pont egy Kef iQ álló dobozpárat cserélt Dali C6-ra, csak szettben vette meg (gőzöm sincs miért, mert aztán eladta nekem a centert meg a hátteret is, bontatlanul), ő mindkettővel tartósan együtt élt, szerinte a Dali sokkal jobb. Ő egyébként Denon 2805-ről járatta őket.
Érdekes , az illetőnek KEF IQ5 volt elöl és mi volt hátul sorroundnak ?
Még mielőtt a Conceptjei lettek volna.
Ha olyan jók voltak a Conceptek akkor miért adta el neked ?
CSak nem Ikonra vagy Helikonra váltott ?
Azok sajnos elérhetetlen áron vannak. Sajna az Ikon 2 is jó de az árán 4 db Concept2-est lehet venni.
a Helikon árán meg akár egy 11.2-es rendszert is megkapok, már ha lenne Yamaha RX-Z11-em hozzá.
Kef hangsugárzók
A Yamahához passzolna gondolom. Előre 2 Concept2 hátra 2 concept1, középre meg a Concept center.
Letesztelném.
Én pontosan ilyen szettet járatok a kisebbik láncban, megtámogatva egy Concept subbal, de Sony AVR-rel. Az az egyetlen "gondja", hogy irdatlanul sokat kell járatni. Én még 200 óra után is fontolgattam az eladását, most meg elképzelésem sincs mire cserélném ilyen árban. Elképesztő változáson megy át a hangja, gyakorlatilag a teljes spektrumban. Eleinte épphogy volt alja, most meg már kezd sok lenni a jóból (elég kicsi a szoba). Megjelenik a tér, annyival levegősebb lesz az egész produkció, hogy le sem lehet írni. Főleg egy jó sztereó erősítővel. Sub tekintetében még mindig el tudok képzelni jobb alternatívát, bár mostanában kezd ez is elég korrekt lenni (pont ahogy hirdetik: bada piff, bada boom).
De hogy on is legyek: akitől a C2-ket meg a centert vettem, az pont egy Kef iQ álló dobozpárat cserélt Dali C6-ra, csak szettben vette meg (gőzöm sincs miért, mert aztán eladta nekem a centert meg a hátteret is, bontatlanul), ő mindkettővel tartósan együtt élt, szerinte a Dali sokkal jobb. Ő egyébként Denon 2805-ről járatta őket.
- DigitalSTD
- Fórumlakó

- Értékelés: 4
Kef hangsugárzók
Bocs h belepofazok a levesbe, de hol volt itt szo melyatvitelrol?
Kef hangsugárzók
What Hifi az ám a nívó!
Dali Concept jobb egy kategóriával és olcsóbb. Ráadásul _sokkal_ jobban terhelhető (ha már házimozi...). Küllemre mondjuk nem olyan fancy, bár cseresznyében ezek se csúnyák. Kef is klassz egyébként, főleg a nagyobbak, de én jobbnak gondolom a kis Dali-t.
Ebben az árkategóriában szerintem minden doboz rezonál mint barom, főleg koncihang környékén.
Pedig árban azért a Concept2 egy 20-asal olcsóbb mint egy IQ3-as.
Letesztelném.
Kef hangsugárzók
What Hifi az ám a nívó!
Dali Concept jobb egy kategóriával és olcsóbb. Ráadásul _sokkal_ jobban terhelhető (ha már házimozi...). Küllemre mondjuk nem olyan fancy, bár cseresznyében ezek se csúnyák. Kef is klassz egyébként, főleg a nagyobbak, de én jobbnak gondolom a kis Dali-t.
Ebben az árkategóriában szerintem minden doboz rezonál mint barom, főleg koncihang környékén.
Kef hangsugárzók
iQ5-ost annyira agyondicseri a what-hifi uk szama..
s most 120-130e ft atszamolva az ara idekint..
megeri megvenni ennyiert?
meg nem hallottam soha ...
Én még anno a Q szériás kefeket hallgattam. Azokról nincs túl jó véleményem. Q5 volt ha jól rémlik. Az volt a gondom vele, mint ha rossz lett volna a doboz merevítése és ezért doboz hangja volt. Kicsit búgtak a mélyek (vagy inkább nagyon). Amúgy kellemes hangja lett volna. Sőt akkor sem volt rossz, de érezhető volt számomra, hogy hosszú távon zavaró lett volna.
Kef hangsugárzók
Aztán megnézem közelebbről ezt az IQ3-at , szekrény tetejére jó lesz valamilyen tüskékkel.
Oda jó a Somogyi is. Nem írok többet, még én érzem magam hülyén.
Fogd már fel ember, hogy nincs helyem hangfalállványra.
Lehet ,hogy hamarabb volt hangfalállványom, mint amikor te elkezdtél inzernetezni.
MÉg megvan a HB1-es állványom de ki kellett raknom innen mert kellett a hely a szekrénynek.
Nekem ne is írj többet, nem vagyok rá kiváncsi. Eddig se mentem veled semmire.