Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Celestion hangsugárzók

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: AVX »

Erre nem fogsz általános választ kapni, mert ez erősen függ attól, hol hallgatod. Nem valószínű, hogy másnak ugyanekkora és ugyanolyan berendezésű szobája van, mint Neked. Egyébként is a Te füled, ízlésed dönti el, csak a próbálgatás segít.
Told rá a falra, hallgatózz kicsit, aztán kezdd el előrébb húzogatni addig, amíg a legjobban tetszik a hang. Vagy persze amíg nincs útban Néha 5 centi is csodákra képes, esetleg meg lehet próbálni kicsit forgatni is.

Így igaz.
Szerintem neki kellene pakolgatni a szobában.
Ha van elég hely,akkor én 80 cm-re tennél a faltól mindkét oldalt.Hátsó faltól és az oldalfaltól is.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1207

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: pali923 »

celestion 3 mk1 hangfalam van,ezt milyen messze kell helyezni a faltól?
Ha valaki tudna segíteni megköszönném!

Erre nem fogsz általános választ kapni, mert ez erősen függ attól, hol hallgatod. Nem valószínű, hogy másnak ugyanekkora és ugyanolyan berendezésű szobája van, mint Neked. Egyébként is a Te füled, ízlésed dönti el, csak a próbálgatás segít.
Told rá a falra, hallgatózz kicsit, aztán kezdd el előrébb húzogatni addig, amíg a legjobban tetszik a hang. Vagy persze amíg nincs útban Néha 5 centi is csodákra képes, esetleg meg lehet próbálni kicsit forgatni is.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

attila12345
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: attila12345 »

Sziasztok!
celestion 3 mk1 hangfalam van,ezt milyen messze kell helyezni a faltól?
Ha valaki tudna segíteni megköszönném!

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1684

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

viszont az emberek nagy része csak a nevet veszi meg.

Vendég

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ezt nem értem. .........

A Kínában gyártott KEF, az gagyi, bezzeg a Nike cipő amit mondjuk Indiában készítettnek rabszolgamunkásként foglalkoztatott tíz éves gyerekekkel, az király. Ilyen egyszerű.

.

bege
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 635

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: bege »

A KEF már vagy 15 éve kínai.
A Tannoy olcsóbb dobozai szerintem szintén ott készülnek,de ebben nem vagyok biztos.
A Celestion ugyan azé a kínai cégé,mint a KEF.
http://www.goldpeak.com/
http://www.gp-indust...electronics.htm

Volt egy időszak amikor a tannoy revolution sorozata nálunk készült.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Celestion hangsugárzók

Mi?!

A Kef kínai?? Beszarás, akkor még mi, a tannoy? Azt is kínában gyártják?

A KEF már vagy 15 éve kínai.
A Tannoy olcsóbb dobozai szerintem szintén ott készülnek,de ebben nem vagyok biztos.
A Celestion ugyan azé a kínai cégé,mint a KEF.
http://www.goldpeak.com/
http://www.gp-industries.com/electronics.htm

crapgame
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: crapgame »

Mi?!

A Kef kínai?? Beszarás, akkor még mi, a tannoy? Azt is kínában gyártják?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Celestion hangsugárzók

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Celestion hangsugárzók

Szegény Ivanka 2 évet várt erre a válaszra...
Én úgy tudom,hogy azóta talán már a gyártásnak is kampó.
A GP kínai elamgyáré a márkanév,a KEF-fel és Arcam-mal együtt.
Már nem is találom a Celestion nevet
http://www.gpacoustics.com.hk/

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: midian »

A pici szoba adott
Erősítő(k):mozi:Onkyo SR605,sztereo:Jungson JA66C
CD:PhilipsCD 584
Doboz(ok):Front:Celestion F28,Center:Dali Concept ,Háttér:Wharf.:Diamond 9.0
Kábel(ek): IC (T),Gotham
Dac:Styleaudio Carat HD1 V
Mplayer:A.C.Ryan playon hd2 mini
Gitár:Hohner B Bass

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Celestion hangsugárzók

Akkor ha valaki hallotta ezt a sub ot akkor érdekelne a véleménye

Vendég

Celestion hangsugárzók

Valaki hallotta már az S80 subot a Celestion től?Nem tudok helyet a közelben ahol esetleg meg tudnám hallgatni,azért érdekellnének vélemények.

Azt hiszem ezt hallottam már. Én max pici szobába ajánlanám komolytalan zenére. Illetve dehogy ajánlanám...

Vendég

Celestion hangsugárzók

Gondoltam... Mindenesetre megvolt a mai napra a "reggeli" nevetésem, jó volt, na.

Örülök, h sikerült megnevettetnem Bevallom én is jót nevettem magamon, már vártam ki veszi észre

amajci
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: amajci »

Gondoltam...
Mindenesetre megvolt a mai napra a "reggeli" nevetésem, jó volt, na.

Vendég

Celestion hangsugárzók

Utána rájöttem, csak Midian beírt, és nem figyeltem, h az alatta lévő mikori

amajci
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: amajci »

Vendég

Celestion hangsugárzók

Sziasztok! 
Segítséget kérnék, nincs lehetőségem összehasonlítani az f28, f30, f38-as hangfalakat, fogalmam sincs melyik lenne jó az alábbi rendszerhez:
Kenwood 6090 erősítő
Yamaha NS-50F frontok (ezeket szeretném lecserélni)
No meg hátul két f10-es, f35c középen.

Tudom a logikus választás f30 lenne, csak hát amikor még elkezdtem gyűjtögetni rá nem volt f38 . Ahogy elnézegettem elég komoly árkülönbség van a kettő között, megéri a nagyobb átmérő miatt. Gondolom a hangfal többi részén nem változtattak. Ehhez az erősítőhöz érdemes egyáltalán váltani?

Különben 30m2-es "majdnem panel" lakásba szólna, diszkréten, nem ordítozna, főleg komolyzene (részemről) és gagyi disco-house (asszony) szólna rajta.

Minden véleményt megköszönök előre is.

Nagyon rossz irányba indultál el! Írod, h főleg komolyzene, na itt bukik az egész, mert ezekhez a zenékhez a házimozi erősítő érvágás, főleg ez a kis típus...Komolyzenéhez venni kell sztereó erősítőt és CD lejátszót!!

A dobozok közül az F28 a legjobb...De nem fogsz már kapni ezekből szerintem, hacsak nem használtan valahol...

midian
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Celestion hangsugárzók

Valaki hallotta már az S80 subot a Celestion től?
Nem tudok helyet a közelben ahol esetleg meg tudnám hallgatni,azért érdekellnének vélemények.

Ivanka
Isten Hozott! :)

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Ivanka »

Sziasztok!

Segítséget kérnék, nincs lehetőségem összehasonlítani az f28, f30, f38-as hangfalakat, fogalmam sincs melyik lenne jó az alábbi rendszerhez:
Kenwood 6090 erősítő
Yamaha NS-50F frontok (ezeket szeretném lecserélni)
No meg hátul két f10-es, f35c középen.

Tudom a logikus választás f30 lenne, csak hát amikor még elkezdtem gyűjtögetni rá nem volt f38 . Ahogy elnézegettem elég komoly árkülönbség van a kettő között, megéri a nagyobb átmérő miatt. Gondolom a hangfal többi részén nem változtattak. Ehhez az erősítőhöz érdemes egyáltalán váltani?

Különben 30m2-es "majdnem panel" lakásba szólna, diszkréten, nem ordítozna, főleg komolyzene (részemről) és gagyi disco-house (asszony) szólna rajta.

Minden véleményt megköszönök előre is.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Esetleg van kábel topic?
Hogyne lenne:

Hangfalkábel topic

Összekötő kábel topic
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Soma01

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

Köszi!

Nagy segítségemre voltál, hogy leírtad a véleményed.
A kábelekről írj már nekem, vagy adj egy linket ahol olvashatnék róla. Esetleg van kábel topic? Vagy itt beszéljük ki? Vagy itt "Milyen hangfalakat?" topic: http://www.avx.hu/forum/index.php?showtopic=4845

Nekem nem esett le hogy ki az az előadó, de már tudom:
http://www.youtube.com/watch?v=0NpKgqUum2g
http://www.youtube.com/watch?v=IN8hlhgO ... ed&search=

zsola
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -4

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: zsola »

Nekem kell zenére is, ezért marad a Denon.Szóval kell a mozihoz a mélyláda, ezt gondoltam, de ha a zene hallgatásnál van elég ereje akkor jó.
Amit én kinéztem szett, ahhoz F28, F18, F48 van. Az F28 mély membránja szerintem nagyobb mint az F30-é. Ezért gondoltam, hogy az olyan zenére is jó, ill. jobb az F30-nál lesz mint a club, light-osabb house, nem csak komolyzenére. De menni fog Metellica és egy kis jazz zene is.
Azért kérdezősködtem ennyit, hogy vajon az F28 a mély hangokban gazdag zenékhez is elég jó e és jobb e az F30-nál. A membránból (és az árából) úgy gondolom, hogy jobb és, hogy elég lesz. Szerinted?
Sajnos nincs lehetőségem meghallgatni az F28-at, csak az F30-at. És az sem lesz egyszerű megoldani. Ezért kérdezem a hangzás beli különbséget és hogy az árkülönbség mennyie "hallató"?

nekem f38-asom van, a többi hangdobozom megegyezik az általad leírt szettel.
f28-at sajnos nem hallottam, az f38 nagyon ott van.
bejáratás után nagyon más lett a mély benne.
amire felhívnám figyelmedet, persze ez tisztán személyes vélemény:
természetesen minden zene jól szól a hangfalon, de a hangszeres zenéket azért jobban szereti. house zenékkel nagyon meg fogod terhelni szerintem.
metallica és a jazz nagyon gyönyörűen fog szólni, ez fix.
valahogy úgy mondanám, az általad leírt zenéknél éled fel a hangfal teljesen.

ha megvetted, vegyél hozzá rendesebb hangfalzsinórt is. hihetetlen lesz a változás.
nálam van most 1 pár vdh cs122 zsinór kipróbálásra, volt a szakbolt olyan hálás, hogy odaadta tesztelni az említett zsinórt.
a mélyek nagyon mélyek, a magasak is teljesen máshogy csilingelenek. ez a hangszeres zenénél jön ki elsősorban, house-nál (próbáltam) nem számottevő az előny az új kábel javára.

az f30-at hallottam, ennél a pontnál szerettem bele, ebbe a márkába.
talán, mélyben nem volt elég az f30, DE nagyon tisztán szól és egy 10m2.es szobába tuti választás.

a sub-ra is rákanyarodva: kíváncsiságból összekötöttem 2.1-re a hangzást
2xf38+s80

cserháti lemezt tettem be, és nagyon elcsodálkoztam, felfedeztem 2 új hangszert, amit eddig nem teljesen hallottam vagy máshogy. más az élmény, elég brutális lett

van egy dido koncert dvd-m, nem tudom ismeritek e a lemezt, ha nem és bejön a stílus, azonnal szerezzétek be, szerintem etalon minőség (dts hangzás) a hangfalak nagyon szeretik, minden meghallgatáskor csodálattal tölt el még mindíg.

Soma01

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Soma01 »

Nekem kell zenére is, ezért marad a Denon.
Szóval kell a mozihoz a mélyláda, ezt gondoltam, de ha a zene hallgatásnál van elég ereje akkor jó.
Amit én kinéztem szett, ahhoz F28, F18, F48 van. Az F28 mély membránja szerintem nagyobb mint az F30-é. Ezért gondoltam, hogy az olyan zenére is jó, ill. jobb az F30-nál lesz mint a club, light-osabb house, nem csak komolyzenére. De menni fog Metellica és egy kis jazz zene is.
Azért kérdezősködtem ennyit, hogy vajon az F28 a mély hangokban gazdag zenékhez is elég jó e és jobb e az F30-nál. A membránból (és az árából) úgy gondolom, hogy jobb és, hogy elég lesz. Szerinted?
Sajnos nincs lehetőségem meghallgatni az F28-at, csak az F30-at. És az sem lesz egyszerű megoldani. Ezért kérdezem a hangzás beli különbséget és hogy az árkülönbség mennyie "hallató"?

tavimano
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Celestion hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tavimano »

Köszönöm!Mekkora teljesítményű erősítő elég hozzá szerinted? 110W/hangfal elegendő? Denon AVR-1707 vagy 1507-re gondoltam.
Az egész szetett cserélted? Ha igen akkor F10 és F18 közt is van jól hallható különbség?
Mély láda mennyire szükséges pluszban az F28 ill 30-hoz?

Sztem a 110W/ hangfal bőven jó. Nekem most ez a Yamahám van, de előtte egy H/K AVR 235-el(50W/cst) hajtottam őket(F30) és az is bőven elegendő volt. Persze én nem szoktam hangosan mozizni. Volt Denonom, túl nyugodt volt a hangja, ez zenére jó is, emiatt elváltunk egymástól.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem vettem volna többet Celestiont, mert a Mission volt a befutó(az alapkategóriás cucca is jobban meg volt építve), de a cég arcátlan módon keresztül húzta a számításaimat, ezért lett ismételten Celestion, de nem bántam meg.

Az én szettem egy F15-el volt párosítva mert akkor csak ez volt raktáron a kért szinben, és emiatt jobban kilógott a center. Az F10 és F18 között nem tudom mekkora a különbség. Az F15 és az F18 között van különbség.

Én mélyládát csak avégett használom, hogy ne erőlködjön feleslegesen a Yamaha, és nem is akarom kínozni a dobozokat. Az biztos hogy nekem nem mennek eléggé mélyre a dobozok, és nem adják meg egy robbanásnál az igazi jelenlét érzetet. Az F30-ban a 13 cm-es kis membránok szétesnek, egy mélyben dúsabb akció közben. De zenéhez nem használtam soha szubot.

A szubjaim egy kivételével(JBL E150P) mind épített volt, oka nem megfelelő minőség amit a boltok árulnak.

Ami sokat dobott a dobozok hangján a tüske a frontok alá, majd a CAT 5 UTP hármas fonással...

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”