Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Celestion hangsugárzók
Celestion hangsugárzók
Köszönöm!
Mekkora teljesítményű erősítő elég hozzá szerinted? 110W/hangfal elegendő? Denon AVR-1707 vagy 1507-re gondoltam.
Az egész szetett cserélted? Ha igen akkor F10 és F18 közt is van jól hallható különbség?
Mély láda mennyire szükséges pluszban az F28 ill 30-hoz?
Celestion hangsugárzók
Nagyon gondolkodok egy F28 vagy F30 szettben. Házimozira és zenére is kellene. Denon erősítővel hajtanám 1507 pl.Azt kérdezném, hogy a 2 szett közt milyen különbségek vannak és mi indokolja a 28-ast? Nagyobb szoba? Vagy a minősége is jobb, valamilyen tartományban hangsúlyosabb?
Én az F30-ról váltottam az F28-as szetre. A magasai egyértelműen jobbak részletezőbb a hangkép, és egységesebb is. Sokkal több a csillapító anyag, kevésbé tolakszik a mély annyira mint az előzőnél. És ami a legfontosabb mozinál sokat tett a beszéd érthetőségén a zárt center, ami már nem cincog úgy mint az előző(F35C).A csatlakozók most már teljesen fémek.
Emellet vannak hiányosságok ami az előző szériára is jellemző volt a nem eléggé "vastag" dobozfalak, de ez csak számomra szempont.
Nagyon "hajtós" doboz lett az F28, sokkal jobban kívánja az erősítő teljesítményt, mint az F30-asok.
Celestion hangsugárzók
Nagyon gondolkodok egy F28 vagy F30 szettben. Házimozira és zenére is kellene. Denon erősítővel hajtanám 1507 pl.
Azt kérdezném, hogy a 2 szett közt milyen különbségek vannak és mi indokolja a 28-ast? Nagyobb szoba? Vagy a minősége is jobb, valamilyen tartományban hangsúlyosabb?
Celestion hangsugárzók
ütős kis cucc lett a celi...
végre beszereztem az s80-ast, így teljes a család
a hangfalkábelt kellene még lerendeznem, ami mostanság nyélbe ütődik
egy vdh cs122 kábelt próbálgatok, az első benyomásaim pozitívak
jelenleg itt tartok
Celestion hangsugárzók
eddig volt két dvd játékosom is és mostanában vettem 1 denon cd lejátszót
(dcd 700)
dimenziókkal szebben szól a zene
Ezen én nem csodálkoznék
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln
Celestion hangsugárzók
sziasztok...
nekem az F38-as van, nagyon sokat változott a hangja
tele van mélyekkel, amit korábban azért szerényebben hallottam
házimoziról nem nagyon tudok mit írni, mostanában jutottam el oda, hogy házimozi erősítőt veszek. denon a kiszemelt, a 2307-es modell szerintem
amit észrevettem viszont: nagyon kényes a hangfal, nem mindegy milyen audió eszközről szól a zene
eddig volt két dvd játékosom is és mostanában vettem 1 denon cd lejátszót
(dcd 700)
dimenziókkal szebben szól a zene
szóval nekem tetszik
Celestion hangsugárzók
És aminek kifejezetten örülök, a center zárt, és nem is olyan ványadt, vékonyka hangaja van mint a F35c-nek, legalábbis nekem.
No én pont a center miatt adtam túl a Celákon, egyébként nagyon kedveltem őket. Gondolom, hogy az F48-cal óriási az előrelépés mozihangban.
Egyenlőre még fogalmam sincs most is szól, valami, de még járódik, nem figyelek a hangjára. Elsőre jobbnak tűnik sokkal, testesebb, artikuláltabb, és nem cincog annyira... Megvan minden hozzá, hogy megnézzek néhány filmet, de megsülnék itt a melegbe, megvan vagy 2 hete a vetíő, de 2x-er volt még bekapcsolva.
Celestion hangsugárzók
És aminek kifejezetten örülök, a center zárt, és nem is olyan ványadt, vékonyka hangaja van mint a F35c-nek, legalábbis nekem.
No én pont a center miatt adtam túl a Celákon, egyébként nagyon kedveltem őket. Gondolom, hogy az F48-cal óriási az előrelépés mozihangban.
Celestion hangsugárzók
Az F28 hasnló lehet belsőleg mint a korábbi F30, mert a a felső mély zárt dobozban működik.
A hátsók viszont sztem nem sikerültek igazán jól, ömlengenek belőlük a mélyek, de nem érdekel, mert hátúlról ilyen infó nem fog jönni.
A csatlakozók is kultúrátabbak mint korábban, fém minden.
Most két héteig agyprés, és rock zenével kell járatnom, mert ez gyorsabban összerázza a rendszert.
Celestion hangsugárzók
Egyenlőre ízlelgetem, az biztos, hogy az alját(mély) nem tolja annyira, ez nagyon jó, sokkal jobb a közép is, a magas is jobban feljebb megy. Egyenlőre járatás alatt van, még alakul.
Ez mit jelent, hogy nem tolja az alját annyira? Egyébként a régi F30as sorozathoz hasonlítod?
Ezekre kiváncsi vagyok, bár én mindenképp másik irányba szeretnék továbblépni (stereo vonal).
Igen korábban egy F30-F35C-F15 szettem volt, én ehhez képest mondtam a dolgokat, az biztos 2-3 óra után változott a hangja, de meg kell lennie a 150-200 órának legalább ezt nem tudom úgy "bejáratni" mint a subbot. Az biztos, hogy most nem tűnik olyan részletesnek, mint az F30, de még csak tegnap este 7 körül került haza, viszont nem bánt eddig sem a rikácsoló közép, sem a kiordító magas.
Vehettem volna akkor Kef szettet(iQ5-iQ2c-iQ1) is, de mivel mondtam hiányoltam belőle az anyagot(no súly cirka 10kg a front), és a megspórolt pénzt inkább a képre áldozom.
A Mission is azért került képbe, mert az F30 mélye kicsit ömlengett, és nem volt eléggé jó magasa, kicsit lekonyult a vége. Nem utolsó sorban jelentős tömeggel rendelkezett a kinézett front(M35) mintegy 22kg volt
Sokkal jobban össze van szedve mint az F30 volt, jobban kell hajtani, de jobban is kívánja, és akkor jön elő belőle az igazi hang.
Celestion hangsugárzók
Ezekre kiváncsi vagyok, bár én mindenképp másik irányba szeretnék továbblépni (stereo vonal).
Nocsak, nocsak a celi tulajok mind így végzik?
Celestion hangsugárzók
Egyenlőre ízlelgetem, az biztos, hogy az alját(mély) nem tolja annyira, ez nagyon jó, sokkal jobb a közép is, a magas is jobban feljebb megy. Egyenlőre járatás alatt van, még alakul.
Ez mit jelent, hogy nem tolja az alját annyira? Egyébként a régi F30as sorozathoz hasonlítod?
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Celestion hangsugárzók
Látom már több mint, fél éve nem érkezett hozzászólás . Én sem akartam, másodjára is Celestion-t venni(túl könyűek voltak...), de mivel a Mission bealakított európában és nem lehetett hozzájutni, vagy ha igen akkor 20-30eFt-tal drágábban. Így esett a választás ismételten a Celestion-ra, de immár feketében gondolva a mozira.
Énitt
vettem, mert sokkal olcsóbb így is mint máshol, ugyanúgy az AIDA Audio-tól szerzik be, legalább is a gari levél erről tanúskodik, és 2 évet adnak rá. Nekem a kinti árnál olcsóbban sikerült hozzájutni, de 2 hetet kellett rá várni a szín miatt mert elfogyott. De nem csak Celestion-t, hanem KEF-et is árulnak, igaz most már fel ment az ára, mikor még én rendeltem olcsóbb volt sokkal.
Celestion hangsugárzók
fingom nincs hogy kell beállítani, de majd ügyeskedek
A fórumon sokan tudnak segíteni.
Egy tipp ami nekem tetszett: a szobában átrakva a subot sokat változtathatsz a mély hangokon; erre frappáns megoldás hogy először oda teszed a subot ahol ülnél (a fotelbe ), és körbemész a szobán, hogy hol tetszenek a mélyek. Nos, ahol a legjobbnak hallod őket, oda telepítsd a subot! (már ha ez kivitelezhető )
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600
Celestion hangsugárzók
Majd utána érdeklődöm, elég-e 25nm-es szobába. Mondjuk én eddig mélynyomó nélkül is elvoltam, bár így biztosan még jobb lesz a feeling, ugye?
25 nm-re sztem nagyobb se ártana, de az ízlésedtől is függ. Moziban szerintem nagyon kell a mélynyomó (Star Wars ) de zenéhez nem sok értelme van (nálam egyértelműen jobb sub nélkül a CD).
de ilyenkor akár fel lehet tekerni bass-t picit, vagy a mélynyomó halkan rásegíthet
A bass-t sztem ne tekergesd, tedd "Direct"-re az erősítőt (biztos tudja, nem ismerem), megéri! Próbáld ki a zenét subbal és anélkül, aztán dönts aszerint.
Nagy upp a Celinek!
Celestion hangsugárzók
én egy kis Yamahával nyomom (LSD aláírás), lehet 25 nm-re kicsi volna, de vannak nagyobb tesói is. Amúgy jól megvannak együtt hangban.
Köszi!
Majd utána érdeklődöm, elég-e 25nm-es szobába. Mondjuk én eddig mélynyomó nélkül is elvoltam, bár így biztosan még jobb lesz a feeling, ugye?
Azt a sok potit meg gombot, ami rajta van, fingom nincs hogy kell beállítani, de majd ügyeskedek. Ha esetleg ez ügyben olvasható valami itt a fórumon, azt megoszthatnátok velem...
A yamaha RX-V550 erősítő jól kezeli ezt a mélnyomót?
TV Sony KDS 55A2000 1920*1080(full HD) SXRD - Monitor 21" Samsung SyncMaster 214T + 17" Samsung SM 173P plus 1500:1 LCD - DVD Sony RDR-HX825 HDD/DVD recorder - Console Xbox 360 premium pack - Audio Yamaha RX-V550 - Speakers Celestion F10*2 surround, F30*2 front A, F35C center, JBL Balboa 10*2 front B - Computer AMD core2 X2 4600+, 2Gb DDR800 Kingston, Geforce PCI-E 7900GT
Celestion hangsugárzók
A Dali 8 nagyon nagy 16 nm-re, ott a Celi F30 jól kifutja magát. Bár megjegyzem, hogy a progressive house valóban nem a Celi fő erőssége
H/K: én egy Sony AVR-rel hajtom őket, és elégedett vagyok a teljesítményével, általában a Celi nem válogatós, nagyon jól hajtható fal.
Persze, mivel a celi 30as 90dB érzékenységű, így nem nehéz meghajtani, de amúgy sztem kifejezetten jó párost alkotnak a hk-val
Sztem prog house-re is jó a celi..bár természetesen akusztikus, vagy inkább klasszikus zenénél érzi nagyon jól magát..de ettől függetlenül én mindenféle zenét hallgatok dnb-től kezdve chillout-on át, prog dolgoik..persze a mélynyomó nem árt néha
Amúgy nekem is kb 16 nm-en van a cucc, ide sztem ideális, bár persze jobban örülnék nagyobb helynek, ott valószínűleg még szebben, nagyon színpaddal szólna.
Mod: kis hangerőn ugyan alapban kevés a mélye az F30-nak, de ilyenkor akár fel lehet tekerni bass-t picit, vagy a mélynyomó halkan rásegíthet..
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Celestion hangsugárzók
én egy kis Yamahával nyomom (LSD aláírás), lehet 25 nm-re kicsi volna, de vannak nagyobb tesói is. Amúgy jól megvannak együtt hangban.
Celestion hangsugárzók
Lehet ide kellett volna írnom a kérdésemmel. A milyen hangfalakat c. topicba már megtettem.
Szóval a celestion szettemhez kellene mélynyomó(lásd aláírás), erősítőm: yamaha rx-v550.
Bővebb infó
A szobám 24nm.
Minden ötletnek örülök!
TV Sony KDS 55A2000 1920*1080(full HD) SXRD - Monitor 21" Samsung SyncMaster 214T + 17" Samsung SM 173P plus 1500:1 LCD - DVD Sony RDR-HX825 HDD/DVD recorder - Console Xbox 360 premium pack - Audio Yamaha RX-V550 - Speakers Celestion F10*2 surround, F30*2 front A, F35C center, JBL Balboa 10*2 front B - Computer AMD core2 X2 4600+, 2Gb DDR800 Kingston, Geforce PCI-E 7900GT
Celestion hangsugárzók
Zsola én nem azt akarom, hogy csak full mély brümmögés legyen, óriási basszussal, hanem részletgazdag zenét szeretnék. Téved, aki azt hiszi, hogy a progressive house csak erről szól. Bár Dali-t eddig még nem hallgattam, lehet elmegyek meghallgatom valahol (nem tom hol lehet Pesten), viszont nem tudom, hogy azt szokták-e H/K-val kombinálni. Ja és nekem a 8as túl nagy lenne
Dalit Surányi hifinél is lehet hallgatni, ők árulnak aszzem H/K-t is, beszélj le velül előre időpontot H/K + Dali összeállítással.
Én is náluk hallgattam a dalikat(Dali6-ot) H/K235-el(én vittem a saját erősítőmet).
Celestion hangsugárzók
A Dali 8 nagyon nagy 16 nm-re, ott a Celi F30 jól kifutja magát. Bár megjegyzem, hogy a progressive house valóban nem a Celi fő erőssége
H/K: én egy Sony AVR-rel hajtom őket, és elégedett vagyok a teljesítményével, általában a Celi nem válogatós, nagyon jól hajtható fal.
Celestion hangsugárzók
Bár Dali-t eddig még nem hallgattam, lehet elmegyek meghallgatom valahol (nem tom hol lehet Pesten), viszont nem tudom, hogy azt szokták-e H/K-val kombinálni.
Lurdy házban, a Toshiba boltban meg tudod hallgatni (a bolt neve ne tévesszen meg) a Dalit.
Amp: Harman/Kardon AVR-235 Front: JBL Northridge E60 Surround: JBL Northridge E20 Center: JBL Northridge EC25 Subwoofer: Klipsch RW-10 Speaker Cable: Neotech OFC 2×4mm2 SUB Cable: Dietz Double Shielded OFC CD Player: Sony CDP-597 Blu-ray Player: LG BX580 LCD TV: LG 37LE7500 Interconnect Cables: in-akustik Monitor Symmetrical OFC Hi-Fi állvány: Söund Arts AP 3004 Hangfal állvány: Söund Arts SJ 1690
Celestion hangsugárzók
Sziasztok!
H/K mellé keresek hangfalakat. Eddig kb egy éve teljesen a JBLért voltam oda, viszont látom hogy nagyon sok embernek H/K+Celi párosítása van. Én leginkább mozizásra, és progressive house zenére használnám egy közepes szobában(16 m2). Mivel egy társasházban lakom, bömbölni valószínű nem fognak a hangfalak, viszont "alacsony" hangerőn is élvezetes időtöltést szeretnék a rendszerrel. Sajnos egy alkalommal még nem tudtam meghallgatni a kettő hf közötti különbséget, ezért is kérdem azoktól, akik esetleg már túl vannak ezen.
ha számít valamit személyes véleményem, nem biztos hogy az említett zenei stílusra ez a legjobb hangfal
régen (10 éve) én is csak ezt a stílust hallgattam, ha most is ez lenne a helyzet biztos nem celestion-t vettem volna
hallgass meg 1 dali8-at, szupi hangja lesz a zenéddel (szerintem)
egyébként teszteltem ezen zenékkel az f38-at
nem szól rosszul, de tudom hol vannak a fal határai, nagyon megdolgozta a hangszórókat
méllyekkel-magasakkal nincsen gond, tutira megvan minden
nehéz megfogalmazni, de valahogy úgy vagyok a dobozokkal, hogy olyanok mint egy ékszerdoboz.
minden nap hallok valami új hangszert a zenékből és gyönyörűen szól nagyon.
tehát én megkaptam azt a varázst, amit vártam a dobozoktól
Zsola én nem azt akarom, hogy csak full mély brümmögés legyen, óriási basszussal, hanem részletgazdag zenét szeretnék. Téved, aki azt hiszi, hogy a progressive house csak erről szól. Bár Dali-t eddig még nem hallgattam, lehet elmegyek meghallgatom valahol (nem tom hol lehet Pesten), viszont nem tudom, hogy azt szokták-e H/K-val kombinálni. Ja és nekem a 8as túl nagy lenne
Tv : Samsung CW-25M064N Erősítő : H/K 247 + H/K The Bridge iPod Docking Station DVD :: Samsung 1080p7 Front : JBL E80 Center : JBL EC25 Füles : Technics RP-F800 Player : iPod mini 6Gb Hangfalkábel : In-Akustik Mikado 2x4.0
Pc : Alaplap: Abit kd7-g, Processzor: Athlon Xp 2100+, Videókártya: MSI GeForce4 Ti4200, Hang: SB Live 5.1, Dvd író: Pioneer DVR-109, Winchester: 160Gb WD, 120Gb IBM, 80 Gb IBM, 40Gb Maxtor, Monitor: Samsung SyncMaster 757NF
Fényképezőgép : Panasonic DMC-FX9
Konzol : Xbox 360
Celestion hangsugárzók
Zsola!
Az érdekelne jelenleg milyen erőlködővel hallgattad a celestionjaidat ?,mert ha sztereóval azzal nincs semmi baj csak a házimozi erősítő kicsit csalódás lehet majd dinamika és sztereó színpad szempontjából zene esetében
jelenleg sztereó erősítővel hallgatom a zenét (sony ta-f690es) de tesóm áthozta a házimozi erősítőjét, kipróbáltuk a dobozokat
tervben van egy házimozi erősítő vásárlása is
denon-t szeretnék venni-jelenleg ez a befutó-de még nem tudom hogy melyiket vegyem.
na jó, van rá egy keret, ez azért behatárol elég rendesen
meg aztán, van itt még valami, mi legyen a jelenlegi erősítőmmel?
lehet hogy mindkettőt megtartom és mindkettő rá lesz kötve az f38-ra
(a sony gondolom veri a denon-t zenehallgatásban)
ha eladom, beteszem a denon-ba azt is (akkor feljebb lépek természetesen)
de ha csak filmre használom a denon-t, akkor nembiztos hogy a "legjobbat" kell megvennem és filmre lehet hogy nekem jó 1 yamaha is...
közben persze olvasgatom a fórumot, kinek mi a véleménye...aztán van egy nagyon megbízhtaó hely ahol kb. 15 éve vásárolok....és majd lesz valahogy
Celestion hangsugárzók
Sziasztok!
H/K mellé keresek hangfalakat. Eddig kb egy éve teljesen a JBLért voltam oda, viszont látom hogy nagyon sok embernek H/K+Celi párosítása van. Én leginkább mozizásra, és progressive house zenére használnám egy közepes szobában(16 m2). Mivel egy társasházban lakom, bömbölni valószínű nem fognak a hangfalak, viszont "alacsony" hangerőn is élvezetes időtöltést szeretnék a rendszerrel. Sajnos egy alkalommal még nem tudtam meghallgatni a kettő hf közötti különbséget, ezért is kérdem azoktól, akik esetleg már túl vannak ezen.
ha számít valamit személyes véleményem, nem biztos hogy az említett zenei stílusra ez a legjobb hangfal
régen (10 éve) én is csak ezt a stílust hallgattam, ha most is ez lenne a helyzet biztos nem celestion-t vettem volna
hallgass meg 1 dali8-at, szupi hangja lesz a zenéddel (szerintem)
egyébként teszteltem ezen zenékkel az f38-at
nem szól rosszul, de tudom hol vannak a fal határai, nagyon megdolgozta a hangszórókat
méllyekkel-magasakkal nincsen gond, tutira megvan minden
nehéz megfogalmazni, de valahogy úgy vagyok a dobozokkal, hogy olyanok mint egy ékszerdoboz.
minden nap hallok valami új hangszert a zenékből és gyönyörűen szól nagyon.
tehát én megkaptam azt a varázst, amit vártam a dobozoktól