Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Ismét zene hallgatásba merültem (ezúttal Public Enemy volt terítéken) és kicsit kísérleteztem. 5 channel stereoba kapcsoltam az erősítőt és minden hangfalról levettem -12 db-re a hangot kivéve a hátsókat szóval tulajdonképpen csak azok szóltak azokra adtam kb 4-5 db pluszt, sub kikapcsolva. És igencsak meglepődtem rajta hogy méretéhez, membrán méretéhez (8 cm), meg ahhoz képest hogy 120 hz-ig megy csak le papíron egész kellemes kis mélyek jöttek elő a kis S 402 hangfalakból! Meg is lepődtem rajta hogy milyen tűrhetően lehet rajta zenét hallgatni egyedül a közép tartományt éreztem egy csöppet hiányosnak és emiatt túl erősnek a magasakat. De összességében kellemesen csalódtam bennük!
Jamo hangsugárzók
Azért az 550 sokkal brutálisabb, haveromnak van, a konyhaában (lakás másik fele) az összes pohár, üveg, tányér minden rezeg. De az nekem túl nagy lenne, a szobám kb. 14 nm, abba az 550 túl nagy.
De akkor ahogy a szavaidból kiveszem azért a 300 sincs erő hiányban! Nem erő tekintetben gondoltam az 550-re hanem mint hangzást nézve hogy hasonló hangja van-e!
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 19
Jamo hangsugárzók
Azért az 550 sokkal brutálisabb, haveromnak van, a konyhaában (lakás másik fele) az összes pohár, üveg, tányér minden rezeg.
De az nekem túl nagy lenne, a szobám kb. 14 nm, abba az 550 túl nagy.
Jamo hangsugárzók
Hali,ja bocs, ritkábban vagyok itt mostanság, nekem a nyár most a munkáról szól nem a pihenésről
Azt mire későn hazaérek, pont fórumozni nincs kedvem...
Szal, árnyalatnyit változott csak a Sub hangja, de az az árnyalat nagyon jót tett neki. Az elején mint egy állat dübörgött, most ugyanaz csak mintha "szebben" dübörögne. Picit tisztább lett a hangja. Torzítás nincs, az erősítő előbb torzít be, már mikor zenét hallgatok is, szóval az egész Jamo családom többet is elbírna mint ez az erőlködő.
Beállítások ugyanazok ha jól emlékszem, mert újra megcsináltam a mikrofonos konfigot. Level Subon csutka, erősítőn -3.5.
Zenével is próbáltam már, igaz csak azzal amit én hallgatok, tehát komolyzene kizárva. Nem rossz, de nem is jó. Simán sztereoban szól a legjobban sub nélkül. Mivel amit hallgatok eléggé gyors zene (nem tuc tuc techno) nehéz a ládának követnie a basszust, kissé elkésik a dob, sztem nem erre találták ki. De hallgatható, csak nekem sima stereoban jobban tetszik.
Kérdezz még nyugodtan, átlag 1 héten belül válaszolok.
Köszi szépen nagyjából megtudtam mindent amire kiváncsi voltam! A lényeg az hogy nem torzít ezt mindenképp szeretném elkerülni nehogy úgy járjak mint a mostanival. A hangja hasonlít egyébként az 550-hez? Azt már hallottam és kimondottan tetszett igaz csak mozin hallottam de mostanában már én se használok zenéhez subot csak ritkán. De néha azért egy két számhoz jobb lenne egy kis erőteljesebb mély és az enyém fél hangerő felett már nem nagyon bírja. Igazság szerint mozihoz hiányzik nekem nagyon az erő de ott aztán nagyon. Egy jó dts hanggal rendelkező film (vagy akármilyen dolby) már fél hangerőn betorzítja a subot és ez nem kicsit bosszantó! De ezek alapján akkor nem hiszem hogy ezzel lenne bajom! Már csak lóvé kell rá!
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Jamo hangsugárzók
Én is rég írtam. Ideje. A Sub 300 szereti a jó hangú filmeket Imádom a jó hangú filmeket.
Sziasztok!
Ricfiam változott valamennyit a sub a járódással? Jobb, erősebb vagy semmi változás? Még mindig a kezdeti beállításokkal használod (sub saját hangerő full)? Torzítás hasonlók voltak már? Vagy csak szól mint a barom? Zenével próbáltad már hogy milyen? (tudom zenéhez nem szokás subot haszálni de kiváncsi vagyok rá mennyire "rondít" bele vagy nem rontja el nagyon?) Több kérdésem ne legyen?
Hali,
ja bocs, ritkábban vagyok itt mostanság, nekem a nyár most a munkáról szól nem a pihenésről
Azt mire későn hazaérek, pont fórumozni nincs kedvem...
Szal, árnyalatnyit változott csak a Sub hangja, de az az árnyalat nagyon jót tett neki. Az elején mint egy állat dübörgött, most ugyanaz csak mintha "szebben" dübörögne. Picit tisztább lett a hangja. Torzítás nincs, az erősítő előbb torzít be, már mikor zenét hallgatok is, szóval az egész Jamo családom többet is elbírna mint ez az erőlködő.
Beállítások ugyanazok ha jól emlékszem, mert újra megcsináltam a mikrofonos konfigot. Level Subon csutka, erősítőn -3.5.
Zenével is próbáltam már, igaz csak azzal amit én hallgatok, tehát komolyzene kizárva. Nem rossz, de nem is jó. Simán sztereoban szól a legjobban sub nélkül. Mivel amit hallgatok eléggé gyors zene (nem tuc tuc techno) nehéz a ládának követnie a basszust, kissé elkésik a dob, sztem nem erre találták ki. De hallgatható, csak nekem sima stereoban jobban tetszik.
Kérdezz még nyugodtan, átlag 1 héten belül válaszolok.
Jamo hangsugárzók
Ricfiam úgynézem nem nagyon nézegeti a fórumot. Ricfiam ha itt jársz akkor lécci írjál a subról most kérdeztem nemrég!
Jamo hangsugárzók
A Jamo S606 szereti a 90-es évek zenéit.
Imádom én is mindkettőt.A Jamot és a 90-es éveket is.
Már olyan rég írtam ide.Már ideje volt.
Szia c2d!
Hogy muzsikál a 606-os? Még mindig jó? Gondolom szól rendesen! A denon kellően meghajtja?
Szia Cobalt.
Szólnak rendesen.
A Denon picit sok nekik , nem igazán szoktam durvulni.Dübög a gyomrom,mikor megküldöm a volumét
Mostanában a 90-es évek slágereit nyomatom.Nagyon erőteljesen szól.
És minden hang a helyén van? Magas, közép? Azóta hallottál mást? Én már régen hallottam de ha jól emlékszem a sztereó térképzése nagyon rendben volt (pedig MM-ben hallottam) mintha tényleg középen lett volna még egy plusz center vagy nem tudom. Nálad is így van?
Az én fülem szerint minden hang a helyén van.Nagyon bejön.Egyre jobban szeretem őket
Jó döntés volt.
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)
Jamo hangsugárzók
Szia c2d!
Hogy muzsikál a 606-os? Még mindig jó? Gondolom szól rendesen! A denon kellően meghajtja?
Szia Cobalt.
Szólnak rendesen.
A Denon picit sok nekik , nem igazán szoktam durvulni.Dübög a gyomrom,mikor megküldöm a volumét
És minden hang a helyén van? Magas, közép? Azóta hallottál mást? Én már régen hallottam de ha jól emlékszem a sztereó térképzése nagyon rendben volt (pedig MM-ben hallottam) mintha tényleg középen lett volna még egy plusz center vagy nem tudom. Nálad is így van?
Jamo hangsugárzók
Szia c2d!
Szia Cobalt.
Szólnak rendesen.
Erősítő:Denon PMA-720A, Harman/Kardon AVR 132; Front: Jamo S606;Center: KEF C6LCR; Kábel: Monitor Mikado 4,0; PC (Gigabyte P35-DS3 +Core2Quad Q6600+Sapphire Radeon 2900XT+Sb Xfi XtremeMusic + Samsung Syncmaster 223BW+Geil Ultra Ram DDR2 1066 2Gb)
Jamo hangsugárzók
Szia c2d!
Jamo hangsugárzók
Én is rég írtam. Ideje. A Sub 300 szereti a jó hangú filmeket Imádom a jó hangú filmeket.
Sziasztok!
Ricfiam változott valamennyit a sub a járódással? Jobb, erősebb vagy semmi változás? Még mindig a kezdeti beállításokkal használod (sub saját hangerő full)? Torzítás hasonlók voltak már? Vagy csak szól mint a barom? Zenével próbáltad már hogy milyen? (tudom zenéhez nem szokás subot haszálni de kiváncsi vagyok rá mennyire "rondít" bele vagy nem rontja el nagyon?) Több kérdésem ne legyen?
Jamo hangsugárzók
- ricfiam
- Kezdő Fórumlakó
Jamo hangsugárzók
Én is rég írtam. Ideje. A Sub 300 szereti a jó hangú filmeket
Imádom a jó hangú filmeket.
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Mit lehet tudni a PJ hangfalakról? Állítólag "sound design by Jamo". Mi közük van a Jamohoz?
A Jamo elit termékvonala.
Viccet félretéve, nem véletlenül nem Jamo név alatt futnak ezek a dobozok. Olyanok.
- szabo_pitty
- V.I.P.
- Értékelés: 93
Jamo hangsugárzók
Mit lehet tudni a PJ hangfalakról? Állítólag "sound design by Jamo". Mi közük van a Jamohoz?
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Vivalditól a Négy évszak csodálatosan szól az S606-oson. Egyébként, tudja valaki, hogy milyen magassugárzó dolgozik benne? Nem sikreült megállapítani és a Jamo prospektusban sincs rá semmi utalás.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Itt a kép, az új szerzeményről.
Gratula nagyon jól néz ki! Gondolom megvagy vele elégedve! Subot nem is használsz? Filmmel próbáltad már?
Köszönöm a gratulációt. Szubot egyelőre nem használok, a hangfalak mélyátvitele nem is feltétlenül teszik szükségessé, de majd azért fogok venni. Filmen is próbáltam és ott is rendkívül jó produkciót nyújtott. A Repülő tőrök klánja c. film visszhangjátékos része, eredeti (kínai) nyelven, DTS-hanggal egyenesen hátborzongató volt.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Jamo hangsugárzók
... Szóval nem tudom mitől ez a változás de sokkal szebben szól mint eddig!
Te magad adtad meg a választ. Mégis változott valami a cuccon, hiszen most a lejátszó decoderét és DAC-ját használtad. Ez pedig messze nem elhanyagolható.
Jamo hangsugárzók
Gratula nagyon jól néz ki! Gondolom megvagy vele elégedve! Subot nem is használsz? Filmmel próbáltad már?
- szabo_pitty
- V.I.P.
Jamo hangsugárzók
Jamo hangsugárzók
Na megint meghallgattam és azt kell hogy mondjam hogy ez nem pillanatnyi lelki változás vagy ilyesmik miatt van hanem most is totál máshogy szól mint korábban. Egyszerűen mintha kinyílt volna a korábbihoz képest nekem valahogy sokkal nyitottabban szól mint eddig, olyan szépen beszólta a szobát hogy komolyan mintha a hátsó hangfalak is besegítettek volna. Koncert dvd-t hallgattam dts-el (első meglepetésemre cd-re volt állítva az erősítő és ott analóggal van össze kötve és furcsálltam hogy akkor hogy szólhat a dts. Gondolom ez azért van merthogy a lejátszó már elötte dekódolja a dts jelet és már azt küldi tovább az erősítőre?És így már szól analóg kábelen is?) directben és valami gyönyörűen szólt. Mintha lett volna egy két olyan hang is amit eddig nem is vettem észre. És tényleg érezhető különbség van koax és analóg között, analógon keresztül hallgatva sokkal nyíltabban szóltak a hangfalak, hátulról éjenzett a közönség a gitár hang meg még több más hangszer pedig teljesen betöltötte a szobát mintha mindenhol hangfalak lennének. Szóval nem tudom mitől ez a változás de sokkal szebben szól mint eddig!
Jamo hangsugárzók
A zenei élményt sokminden befolyásolja, pl. a saját emocionális, lelki és fizikai állapotunk is. Nem kell ezen csodálkozni. Én pl. másnaposan élvezem a legjobban a muzsikát.
Van benne valami... Csak furcsálltam hogy ennyire más hangja van pozitív irányban! Majd a hétvégén ha tudom megint meghallgatom hasonló módon és majd akkor kiderül hogy tényleg változott-e vagy csak most volt valami beütése a fejemnek!
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11003
- Kapcsolat:
Jamo hangsugárzók
A zenei élményt sokminden befolyásolja, pl. a saját emocionális, lelki és fizikai állapotunk is. Nem kell ezen csodálkozni. Én pl. másnaposan élvezem a legjobban a muzsikát.
Jamo hangsugárzók
Sziasztok!Ma egy kicsit muzikális kedvemben voltam és ráadásként még jó őseim sincsenek itthon szóval kicsit durvúltam. Nem tudom hogy ez mitől lehet de ma mintha teljesen máshogy hallanám a hangfalaimat mintha sokkal "nyitottabban" játszottak volna, mintha egy pár nappal korábban nem szóltak volna ennyire jól. Mintha a térképzése is hirtelen megváltozott volna, jobbnak tűnik a sztereo térképzése. És érdekes hogy ahogy emelem a hangerőt ez azzal együtt növekszik egyre jobban betölti a szobát a hangja egyre szebben szól. Lehet ez szerintetek azért merthogy koncert dvd-t hallgattam de sztereóban analóg és nem 5.1-ben koax-al és nem audio cd-t? A másik pedig hogy az én kis denonomon ugye -70-től +18-ig megy a hangerő skála és most először eltekertem +5-ig és valami hihetetlen jól szól nyoma sincs torzításnak gyönyörűen tisztán és nem mellesleg brutálisan szól. Egyetlen hátránya hogy közepes hangerőnél még elkél a mélynyomó mert ott még nem elég a front de feljebb tekerve teljesen felesleges ott már bőven elég nekem a frontok ereje. És tök jól mozognak a membránok! Egyébként van valaki tapasztalt házimozis aki esetleg hallotta már ezeket? Csak mert kiváncsi lennék mit mondanak róla azok akik jobban értenek a dologhoz mint én!
Az új hangfalaknak még változik a hangjuk a bejáratódás ideje alatt. Valószínűleg ezzel a jelenséggel szembesültél, mikor úgy érezted más jobb lett a hangja.
A másik jelenség is teljesen szokványos. egész egyszerűen más hangerőn, másként szólhat egy-egy hangfal.
Azért azzal vigyázz, nehogy túlhajtsd a dobozokat a kezdeti időkben.
Ez nekem a furcsa hogy már megvan lassan egy éve a cucc és már szerintem bőven ment többet mint 150 vagy 200 óra vagy akár többet is! És emiatt furcsállom hogy pont most éreztem ekkora változást mert ennyi idő alatt szerintem már be kellett volna rég járódnia, mert a leghosszabb járódási idő amit hallottam az a polk hangfalaké és állítólag azok is bejáródnak 150-180 óra alatt!Vagy lehet ez ennyire hosszú is?