Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Vagyis akkor szerintetek a magnat felejtős? De miért is?
Esetleg valami konkrét ajánlat?

Hallottad már élőben a magnatot? A prospektusokból lényegében semmi nem derül ki arról, hogy hogyan szól. Oké, legyen a listádon, de hallgass meg mást is!

Gibberish
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: Gibberish »

Vagyis akkor szerintetek a magnat felejtős? De miért is?
Esetleg valami konkrét ajánlat?

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

igazából nem biztos, h mindenki abba a 10%-ba tartozik (illetve a 10% 10%-ába, akinek a pénztárcája is elég vastag, nem csak a fülecskéje érzékeny), aki képes meghallani a különbséget egy háborúsfedél vagy egy magnat között. én sem tartozom közéjük, hálistennek. (ezért is úsztam meg olcsón a hangfalrendszert). igaz mind2-őt másoknál hallottam csak.

ebben látod igazad van, de ha már eccer ennyi pénzt szán rá, megnézhetné, milyenek a jobb dobozok. És utána a magnatot. S ha akkor is bejön neki, akkor vegye azt.
ha valaki reggeltől estig sokolt hallgat, akkor utána egy 40e forintos Jamo szett (most láttam a madarasteszkóban, szép bükk színben) maga a megváltás. de ammég messze van a csúcstól...

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 714

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Kicsit már unalmas hogy mindig evvel a "elolvastad már a topicot?" szöveggel támadtok minden új fórumost.Miért,te pl. elolvasnád a 219 oldalon lévő 4100 hozzászólást azért hogy valószínüleg konkrét választ hiányában megintcsak tapogatózz?
Mert az "elolvasós" hozzászólás helyett szerintem válaszolhattál volna neki.

azért, nincsen igazad, szvsz, mert az elmúlt évek alatt, nagyon olyan kevés olyan hozzászólást, kérdést olvastam, ami így kezdődött volna :

elolvastam ezt és ezt, átrágtam magam rajta, de még vannak kérédseim, segítsetek légyszíves....

Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: avman »

Tehát magnat elfelejt, www.hifibolt.hu , www.hifibarlang.hu , www.octogonaudio.hu , www.aymara.hu tüzetesen megvizsgál, majd elmegy, demózik (demóztat...), csodálkozik , jókedvre derül , és végül választ. 
Eközben félúton röhög a Media Marktban és az Electroworldben a karácsonyi forgatagban egymást halálra taposó embereken.

igazából nem biztos, h mindenki abba a 10%-ba tartozik (illetve a 10% 10%-ába, akinek a pénztárcája is elég vastag, nem csak a fülecskéje érzékeny), aki képes meghallani a különbséget egy háborúsfedél vagy egy magnat között. én sem tartozom közéjük, hálistennek. (ezért is úsztam meg olcsón a hangfalrendszert). igaz mind2-őt másoknál hallottam csak.
Hobbi szinten űzöm a filmfikázást itt.

Gibberish

tájékozódtál, elolvastad  ezekben a kérdésekben a topikot, vagy csak "egyszerűen" feltetted ezeket a kérdéseket? 

Kicsit már unalmas hogy mindig evvel a "elolvastad már a topicot?" szöveggel támadtok minden új fórumost.Miért,te pl. elolvasnád a 219 oldalon lévő 4100 hozzászólást azért hogy valószínüleg konkrét választ hiányában megintcsak tapogatózz?

Persze érthető hogy utánna kell olvasni a dolgoknak a kérdezősködés előtt de azért nem vakon jöttem, és tuti elég uncsi már a 86. embernek is elmagyarázni valamit, de azért kérlek segítsetek.

:kiraly:

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

ami még segíthet ilyen esetben:
http://forumkereso.hu/

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok! 
Szeretnék segítséget kérni minden hozzáértőtől.
Egy 5.1es rendszer kiépítése lenne a cél.

tájékozódtál, elolvastad ezekben a kérdésekben a topikot, vagy csak "egyszerűen" feltetted ezeket a kérdéseket?

nem gonoszkodás miatt kérdezem.

Hát sajnos a több millió oldalas fórum elolvására nem volt még időm, és ami azt illeti nagyon kusza is a dolog. A magnat 508asról pl egy tesztet se láttam sehol pedig mindenki barátja is segített a keresésben.

Elnézést kérek hogy egy vagyok a sok hülye közül de tényleg szeretnék többféle véleményt "hallani".

Én válaszolok :kiraly:

Tehát magnat elfelejt, www.hifibolt.hu , www.hifibarlang.hu , www.octogonaudio.hu , www.aymara.hu tüzetesen megvizsgál, majd elmegy, demózik (demóztat...), csodálkozik , jókedvre derül , és végül választ.

Eközben félúton röhög a Media Marktban és az Electroworldben a karácsonyi forgatagban egymást halálra taposó emberek rusnya látványán.

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

tájékozódtál, elolvastad ezekben a kérdésekben a topikot, vagy csak "egyszerűen" feltetted ezeket a kérdéseket? 

" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Gibberish

Sziasztok! 

Hát sajnos a több millió oldalas fórum elolvására nem volt még időm, és ami azt illeti nagyon kusza is a dolog. A magnat 508asról pl egy tesztet se láttam sehol pedig mindenki barátja is segített a keresésben.

Elnézést kérek hogy egy vagyok a sok hülye közül de tényleg szeretnék többféle véleményt "hallani".

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! 

Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Gibberish

Sziasztok!

Egy 5.1es rendszer kiépítése lenne a cél. Kész vagyok többet (max 400-450K) áldozni a dologra csak király legyen és ne kellejn eladni a komponenseket hónapok mulva. Természetesen megjelenítő nem kell csak a hangfalak és az erősítő.

Frontnak néztem egy Magnat Quantum 508-at mivel erre a prospektusban azt írják hogy zenehallgatásra is van olyan jó mint házimozira. Centert és háttért nem néztem viszont a magnatnak ez a frontja van rendszerben is ahol van mellete egy Magnat Quantum 503 sorrund és egy Magnat Quantum 513 center. Mélynyomót egy Yamaha YST-SW515 öt néztem.

Nem tudom mit szólnátok egy ilyesmi rendszerhez? Véleményeket várnék mélynyomó téren is hogy ez a yamaha megfelelő vagy egy más márka jobb lenne ami esetleg nem lefele nyomja a mélyet hanem előlre.

Az a kérdés is felmerült bennem hogy vajon ez az 508as quantum attól szebben szól e hogy 5db mélyközép van benne mintha csak egy lenne benne. Mivel egy erős mélyládával a frontnak jóformán csak a közepet és a magasat kell adnia. Vagy esetleg ennyi pénzből inkább egy hasonló árú kisebb (100W) márkásabb hangfal jobban megérné?

A rendszert egy 10m2 es szobában használnám egyenlőre de nagyobb térre tervezek egyenlőre.

Előre is köszönök minden segítséget!

delac
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: delac »

Sziasztok !

Ha valaki jár a Dob utcai hifiboltban akkor hallgassa meg a Q Acoustics 1050 hangfalat.
138.000 ft.
Én ezt néztem ki magamnak.

www.hifibolt.hu ---- itt meg lehet nézni

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

...
Hangfalkábel:

Jól írtad, nem oszt, nem szoroz. Lehet valamit változik, de sokkal több köze nem lesz a zenéhez. (értsd: trabant alá felesleges peres pirelli(?) P-Zero gumi, akko se fog gyorsabban menni.)

A többit nem értem, mire akasz háttérsugárzót rakni? A hifin van surround kimenet? Vagy hogy?

avman
Újonc fórumos
Újonc fórumos

vagyon egy öregecske sanyo hifi. ilyesmi csak nincsenek tartók, polcon vannak a hangfalak. amit tudok róluk: 80w, 6 ohm (10%-os torzítás), 3 utas bass reflex, mély: 13 cm kónuszos, közép: 5 cm kónuszos, magas: piezo elektromos. a kérdés az lenne, h érdemes -e venni hozzá jobb minőségű hangsugárzó kábeleket, lehetséges -e - valami kis képzavarral élve - látványosabb változás, vagy egy ilyen rendszernél nem oszt, nem szoroz.
tudom, ez eddig inkább kábel kérdés, de igazából foggalmamsenincsen az ilyen típusú hangfalak milyen minőségűek, illetve milyen képességei vannak. hátha valakinek van/volt már valami tapasztalata haosnló jellegű cuccokkal.
játék + házimozi (pc-s) amihez össze kéne rakni.
16 ohmos háttérsugárzó ráköthető: rca "anya" ki/bemenetek vannak a hifin a háttérsugárzóknak, illetve jelen esetben a hangkártyának. a szg. + hifi összekötéshez milyen kábelt ajánlotok? ehhez a motyóhoz elég egy mezei 1000 hufos, 5 méteres is, vagy érdemesebb beruházni? valami audigy kártyája van, olyan 12 ropi környékén vette. ennyit tudok róla .
arra gondoltam talán valami közepes kis aktív pc-s hangfalat rá lehetne kötni háttérsugárzónak, vagy ez halott ügy? tudom az lenne jó, ha kipróbálnánk ésatöbbi, de egy régi cimbinél van, én nem nagyon akarom szétszedni az enyéimet (igaz nekem is csak neotech kábeleim vannak). most szerezte valahonnan, én nem túl gyakran utazgatom hozzájuk, jövő héten esedékes egy és ha lehetne akkor véglegesre lenne az összerakás. és nem is szívesen verném +költségbe őket feleslegesen, bár 10-15 ropit bőven rááldozna a srác.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Köszi fiúk  De hol tudom meghallgatni a Celestion F38-at ? 

Surányi hifi?

A.I.D.A audio?

Satsystem?

Nekem lesőre ezeket hozta ki a gogli. Amúgy ahogy nézem, az F38 biza 124e forint/pár. Anélkül hogy hallottam volna, azért ezért az árért van még Mission, Tannoy, Kef állódoboz is, hogy csak a legismertebbeket említsem... szal nem bizti, hogy a celestion itt a best-buy...

Nos a linkeket köszi, nekem csak a Surányi ugrott be ezek közül.
A Kef iQ-t hallgattam mind az iQ5-öt, mind az iQ7-et. Az iQ5-öt csak magában, de nem igazán tetszett, illetve meglehetősen aprócska termetű volt; az iQ7-et pedig a Wharfi Diamond 9.6-hoz hasonlítottam azonos körülmények között, és itt a Wharfi tetszett jobban. A Kef nagyon kiemelt magasban, és sokkal pontatlanabb volt mélyben, mint a Wharfi.
Mission-n is felkerült a listámra, az M3-as széria, de miután tegnap közölte a HiFi Barlang, hogy a gyártás átkerült Kínába, és csak nagy mennyiségben lehetne importálni ezért leálnak a beszállítással, eláltam tőle. Nincs kedvem éveket várni, mire valaki elkezdi ismét forgalmazni ezeket a márkákat, és annyi pénzem sincs, hogy azonnal komplet szettet vegyek belőle. Mellesleg álló frontból már csak 1 pár M34i van a boltban, én pedig az M35i-n gondolkoztam.
Tannoy-ból ami iagzán tetszene az 400K/pár, ennyit nem szánok rá , a Celit pedig 109K-ért tudnám megvenni házhoz szállítva.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Hozzászólás Szerző: Acme »

Jobb a Celestion-nél? 

Ugyan már! Az kizárt
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

de legalább megfontolt, kiegyensúlyozza a téridőt Newmannel együtt, aki a másik pólus :kiraly:

CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Verity Audio Sarastro
Jobb a Celestion-nél?

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11318
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Verity Audio Sarastro

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi fiúk De hol tudom meghallgatni a Celestion F38-at ?

Surányi hifi?

A.I.D.A audio?

Satsystem?

Nekem lesőre ezeket hozta ki a gogli. Amúgy ahogy nézem, az F38 biza 124e forint/pár. Anélkül hogy hallottam volna, azért ezért az árért van még Mission, Tannoy, Kef állódoboz is, hogy csak a legismertebbeket említsem... szal nem bizti, hogy a celestion itt a best-buy...

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Köszi fiúk
De hol tudom meghallgatni a Celestion F38-at ?

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: tau »

Még emlékszem arra mikor elkezdte keresni a hangfalat, de tényleg ez már szerintem is kicsit sokK... egy 2-3száz oldalas könyv összejönne belőle
de legalább megfontolt, kiegyensúlyozza a téridőt Newmannel együtt, aki a másik pólus

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok! 

Mint tudjátok, régóta o˝rlo˝dök a hangfalvásárlás kapcsán

Klepto: hány éves vagy?

van még annyi idôd, hogy a korod elôrehaladtával bekövetkezô teljes süketségig legyen hangfalad?

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Sziasztok!

Celestion F38 hangfalakat hol lehetne meghallgatni?
Mint tudjátok, régóta őrlődök a hangfalvásárlás kapcsán, és már csak két típus marad a listámon. A Wharfedale Diamond 9.6, ami nekem engem hangra meggyőzött (erről már írtam részletes véleményt), valamnint a Celestion, ami sokkal szebb furnérozású, és sokkal minőségibbnek tűnő megépítésű. Volt már szerencsém élőben a Celestionhoz, csak meghallgatni nem volt lehetőségem a Hi-Fi Show-n . Szóval amíg nem hallottam élőben, addig nem akarom megrendelni egyik hangfalat sem, mert a Celi némileg olcsóbb, és ha jobban szól mint a Wharfi, akkor megveszem, ha viszont nem, akkor beruházok a kevésbé tetszetős Wharfibe.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”