Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Hmm, azt hittem a Polk felé fogsz terelgetni, elvégre neked is hatosod van...Talán nem vagy mindennel megelégedve?
Neeem, azt el akarom kerülni, hogy a saját lovam dicsérjem, de tény hogy a jelenlegi rendszeremmel nagyon nagyon elégedett vagyok, döbbenetesen szól, legalábbis nekem. A zene tisztességgel leválik a dobozokról, hihetetlen tere van, és fantasztikus dinamikája, én úgy látom, hogy az 50W/8ohm-os cambridge erősítőm igazából ki se tudja rendesen hajtani (elvből 1 óra fölé nem tekerek egy hangerő potit)
Ami hiányzik, hogy lehetne picit teltebb a basszus (álló doboz...) és pici melegség sem ártana, ráadásul a cambridge erősítő kb. 11 órás pozició után kicsit karcossá, erőszakossá válik... (persze cd kivezérlés fügvénye a dolog, van cd, ami 1 óránál is jó, van, ami 11-nél ordít)
Én a JAMO STUDIO 180-akat akarnám erre lecserélni. (most biztos sokan nevettek Bár igazából nincs bajom a JAMO-val, szépen szólnak, szinte minden zenében egyenletes a hangkép.
Bocs, ez kihagyhatatlan:
Egyenletesen sz*r.
Amúgy 18 éves koromban nagyon örültem a Jamo Studio-nak(saját pénzből vettem ), szülők most is boldogan használják, de maradjunk annyiban, hogy a zenéhez nem sok köze van. Rémisztően döng, iszonyat lassú a basszusa és semmi magasa nincs.
Amit nagyon tud, hogy pont úgy szól, mint a PA rendszerek dobozai... (meghát jó érzékeny is)
Hellósztok!
Front hangfal vásárlásán töröm a fejem. Kinéztem egy ULTIMATE STAGE 5.1 típusut. Ahogy visszaolvastam, nem nagyon volt szó erről a márkáról. Egy viszonylag új, amerikai gyártmány ez. Nekem a centerem és a sub-om is ilyen, nagyon meg vagyok velük elégedve. (Győrben a Re-carta-ban vettem őket, ami egy házimozi és autohifi bolt.)
Érdeklődök, hogy van-e valakinek esetleg ilyen frontja. Én a JAMO STUDIO 180-akat akarnám erre lecserélni. (most biztos sokan nevettek
Bár igazából nincs bajom a JAMO-val, szépen szólnak, szinte minden zenében egyenletes a hangkép. Halottam már több 100 ezer forintos frontokat és igazából nem éreztem, hogy 10-20x jobbak lennének. Csak az áruk volt 10-20x jobb.
Valami olyan hanfal kellene nekem frontnak, ami magasabb és kecsesebb vonalú. Hangzásban azt szeretném, hogy csilingeljenek a magasak és részletgazdag legyen az egész hangzás. A Jamo-ból néha hiányolom a közép tartományt.
A mély hangok annyira már nem lényegesek számomra. Van egy komolyabb sub-om, ami tisztességesen teszi a dolgát.
Ezt az ULTIMATE STAGE 5.1-et is hallottam már szólni és nagyon selymes hangja volt, főleg a magasak tetszettek. Inkább komolyzenei művekhez ajánlják, én meg szinte csak házimozira használnám.
Ha valakinek van vélemények erről a hangfalról, azt szívesen meghallgatnám.
ULTIMATE STAGE 5.1
Köszi!
TV: Samsung LE32S71B LCD --- DVD: JVC XV-N420 + Komponens kábel --- ERŐSÍTŐ: JVC RX-5052 + minőségi hangfalkábelek --- FRONT: Ultimate SURROUND: Ultimate CENTER: Ultimate SUB: Ultimate
+Saját rádiós mix- és showműsor a Globalfm-en:
ENGEDÉKENY CSÜTÖRTÖK minden héten 20 és 22 óra között.
www.djkutasi.hu
70 ezer Ft körül keresek polc+center hangsugárzót. Warfi, Clarus, Tannoy amiket eddig találtam. 18 nm-es szobába lesz, elsősorban mozihoz. Mélynyomó és háttér már van, Onkyo erősítővel lesz hajtva. Mi a meglátásotok, vagy van-e más típus, amiben érdemes még gondolkodni?
Én a heco vitast ajánlom frontnak a 300-st és a center2-öt. Zenére sem rosszak de filmhez egyenesen kiválló. Nekem 16nm szól és brutális.
70 ezer Ft körül keresek polc+center hangsugárzót. Warfi, Clarus, Tannoy amiket eddig találtam. 18 nm-es szobába lesz, elsősorban mozihoz. Mélynyomó és háttér már van, Onkyo erősítővel lesz hajtva. Mi a meglátásotok, vagy van-e más típus, amiben érdemes még gondolkodni?
Mozi - Megjelenítő: Sony VPL-HW55ES Vászon: Elite Screens Electric125H
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
Proci: Emotiva UMC-1, Végfok: DIY 5 ch, FHangfalak: B&W CM8 S1+B&W LCR60 S3+B&W DM601 S3+Polk Audio PSW10, Lejátszó: HTPC
Hifi - DIY 2ch erősítő, DIY DAC, hangfalátváltó, Gigabyte Brix mini PC DIY-táppal (Daphile)
...
Hali!
Hát igen, ez nehéz ügy. Szerintem még próbálj hallgatózni, akár drágább dobozokat is, úgy lesz legalább összehasonlítási alapod (ha pesti vagy, pl. felvehetnéd a kapcsolatot pennával vagy a hifibarlangba is mehetnél). Amíg kevés dobozt/rendszert hallottál,
nehezen tudsz viszonyítani.
Nem érdemes elkapkodni!
+1: Nem amiatt hallod döglöttnek ezeket a rendszereket, mert nem disko smiley-s loudness hangjuk van?! Az egyenletes frekimenet csalóka lehet elsőre, de később kiderül, hogy cserébe zene az amit hallassz... (esetleg nagybetűvel )
Hmm, azt hittem a Polk felé fogsz terelgetni, elvégre neked is hatosod van...Talán nem vagy mindennel megelégedve?
Olyan nagyon nagyon sok lehetőséget nem szeretnék...épp elég, hogy vagy 4-5 márka közül választok, és még azokon belül is van jópár variáció...Ha nem szűkítem le a dolgokat, az életben nem lesznek hagfalaim, sajnos ismerem magam annyira.(persze ezt a leszűkítést nem találomra csináltam, hanem az alapján, amit neten olvastam.)
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
Sikerült ma meghallgatnom három különböző hangsugárzót, leírnám a saját laikus tapasztalataimat.
Először a Dali C6-ot és a Wharfi Diamond 9.5 hallgattam meg. Itt azt kell mondjam a Dali kiegyensúlyozottabb és precízebb volt bár néhol nekem hiányzott egy kis mély és dinamika, ami viszont a 9.5-ben meg volt, sőt nagyon mélybe húzott és a közepe valahogy kevésnek tűnt. Amit még sikerült meghallgatnom az egy Tannoy Fusion 4 nekem most ez tűnt a legjobbnak a mai napon ebben a kategóriában, bár az is igaz, hogy a Tannoy egy komoly 250ezres sztereó Marantz erölködő és cd meghajtóról ment míg a Dali, Wharfi egy Denon AV erősítőről kapta a zenét.
Először volt szerencsém Tannoy-hoz és érdekelne a tapasztalat a Fusion 4-el kapcsolatban aki esetleg huzamosabb ideje használja, milyen pl. rock zenén mert ezen nem volt alkalmam hallani.
Sajnos a Pokaudio-t a Monitor Audio Bronze és a Kef Q-t nem sikerült meghallgatni, de egyébként is ezek már magasabb árfekvésűek, ha 5.0 szettben gondolkodom.
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
Sziasztok!Holnap, mennék meghallgatni hangfalakat Pestre, de mivel még ez lesz az első ilyen utam, nem tudom hova érdemes menni, ahol bármikor meg lehet hallgatni a hangfalakat, és korrekt segítőkészek is. A következőket szeretném megfülelni, Dali Concept 6, Wharfedale Diamond 9.5, Monitor Audio Bronze, Kef iQ széria, vagy Tannoy, Polk Audio Monitor egyébként max. 200ezer forintig nézelődnék.
Köszi
Dali-t meg tudod hallgatni a suranyihifi-nel, a tobbire nekem nincs otletem.
Wharfedale-t és Kef IQ-t is hallgathatsz a Surányinál, őket szvsz semmiféle képpen ne hagyd ki.
UPSakku.hu
Sziasztok!Holnap, mennék meghallgatni hangfalakat Pestre, de mivel még ez lesz az első ilyen utam, nem tudom hova érdemes menni, ahol bármikor meg lehet hallgatni a hangfalakat, és korrekt segítőkészek is. A következőket szeretném megfülelni, Dali Concept 6, Wharfedale Diamond 9.5, Monitor Audio Bronze, Kef iQ széria, vagy Tannoy, Polk Audio Monitor egyébként max. 200ezer forintig nézelődnék.
Köszi
Dali-t meg tudod hallgatni a suranyihifi-nel, a tobbire nekem nincs otletem.
Erősítők: Dussun DS-99 + (Isotek Elite), Cambridge Audio Azur 540R V2 Front: Dali Ikon 6 Center: Dali Ikon Vokal 2 Surround: Dali Ikon 2 Sub: ML Dynamo Forrás: Debian -> Slimdevices SqueezeBox, Slimdevices Transporter Hangfalkábel: Xindak FS-2 IC: Xindak FA-1 TV: Pioneer PDP-507XD
Sziasztok!
Holnap, mennék meghallgatni hangfalakat Pestre, de mivel még ez lesz az első ilyen utam, nem tudom hova érdemes menni, ahol bármikor meg lehet hallgatni a hangfalakat, és korrekt segítőkészek is. A következőket szeretném megfülelni, Dali Concept 6, Wharfedale Diamond 9.5, Monitor Audio Bronze, Kef iQ széria, vagy Tannoy, Polk Audio Monitor egyébként max. 200ezer forintig nézelődnék.
Köszi
Médialejátszó: HDI Dune Base 3.0, Mede8er 600X3D AVR: Pioneer SC 2023 CD receiver: Denon UD-M30/Denon DRR-M30 DVD: CyberHome 635S Hangfalak: Quadral Ascent 80LE 5.0 TV: Samsung 55JU7000, Samsung 65MU7002, Panasonic 42ST60 Hangsugárzó kábel Front: Gotham Táp: Fapaci T3
...
Hali!
Hát igen, ez nehéz ügy. Szerintem még próbálj hallgatózni, akár drágább dobozokat is, úgy lesz legalább összehasonlítási alapod (ha pesti vagy, pl. felvehetnéd a kapcsolatot pennával vagy a hifibarlangba is mehetnél). Amíg kevés dobozt/rendszert hallottál,
nehezen tudsz viszonyítani.
Nem érdemes elkapkodni!
+1: Nem amiatt hallod döglöttnek ezeket a rendszereket, mert nem disko smiley-s loudness hangjuk van?! Az egyenletes frekimenet csalóka lehet elsőre, de később kiderül, hogy cserébe zene az amit hallassz... (esetleg nagybetűvel )
Még mindig hangfalakat keresünk!
Két hete meghallgattam a polk rti6osokat, nagyon meggyőzően, szépen szóltak, betöltötte a hang a teret...egy Nad M3 segítségével...Szóval gyakorlatilag nem mentem sokra a meghallgatással.
Másnap B&W 603, nem volt rossz, de igazából nem is tudom...szóval nem volt rossz! :kiraly:
Aztán múlt héten Acoustic Energy Evo 3, Evo 1 házimoziban Aeronnal megtámogatva...Nem is tudom...Rengeteg helyről hallja az ember(többek között az eladóktól ) hogy mekkora király hangfalak ezek, kategória gyúztesek meg minden. Mondjuk elég kezdő hallgató vagyok, nem volt még komoly rendszerem, de valahogy mégsem estem hasra...De hangsúlyozom, könnyen lehet, hogy bennem van a hiba. Valahogy olyan semmilyen, nincs benne élet. A hátsó hangfalak meg...nem tudom milyennek kellene lennie, de mintha nem is szóltak volna.
Aztán még meghallgattam megint a polkokat máshol, most egy nad 743-on, és ismét nagyon tetszett, szóval nem csak az M3as sztereón. Meghallgattam az Rti10est is, szép darab, gyönyörű doboz.(talán még a költségvetésbe is beleférne, bár egy 20-25nm es társasházi lakásba tök fölösleges lenne!!Szóval nem is ingerlem magam...
A polk olcsóbb is lenne, jobban is tetszik, szóval egyértelmű választásnak tűnik(a kettő közül). Viszont mivel csak polchangsugárzó, sajnos a mélynyomóval nem tudom mi legyen...nagyon nem akarok, tényleg félek a szomszédoktól! (már volt feljelentés a házban, hozzám is jöttek át szomszédok 3* a zaj miatt-mondjuk van mélynyomó a szgépes hangfalhoz is)
Ja, mégegy probléma. Sajnos sosem volt nálam saját cd, így mindig más zenével hallgattunk meg.
Projector:Optoma HD72i
Erősítő: NAD 753
Dvd: Marantz 4001
Front: Polkaudio Rti6
Mélynyomó: Polkaudio PSW 110
Hangfalkábel: Kimber 4VS
Komplett 5.0 hangfalszettet szeretnék venni és az alábbi lehetőségek vannak:
Magnat monitor 990
Wharfedale Diamond 5.0
Wharfedale Diamond 5.0 Plus
Heco Vitas 5.0
Szerintetek ezek közül melyik a legjobb?
Hi! Pólus MM-ben múlt héten még láttam 8.4-et , jó áron. Ne kérdezd mennyi volt már nem emlékszem, de volt még pár origi doboz. Hívd fel őket!
Üdv
Köszi, ez azt jelenti inkáb ne?
Igen szvsz ne vegyél bemutató darabot, ki tudja mennyire van lezúzva...szét kell nézni, szerintem még találsz 8.4-est, ha nem akkor is inkább innen vennék valami fórumtárstól megbízható előéletűt, mint valami mm-ben széthajtott darabot. (természetesen lehet, hogy nem sokat üzemeltek és egész jó állapotban vannak..de én nem kockáztatnék)
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
Hi! Pólus MM-ben múlt héten még láttam 8.4-et , jó áron. Ne kérdezd mennyi volt már nem emlékszem, de volt még pár origi doboz. Hívd fel őket!
Üdv
Köszi, ez azt jelenti inkáb ne?
Sziasztok!
Végre sikerült elhatároznom, milyen hangfalat vegyek, a döntésem a Wharfedale Diamond 8.4-re esett. A problem az, hogy ahol találtam, már csak a kiállítási darab van. A kérdés az lenne, hogy érdemes-e megvenni. Zsír új hangfalam még nem volt és a fórum olvasgatása közben láttam, hogy az új hangfalak bejáratás után az igaziak. El lehet-e cseszni ezt a "műveletet"? (figyelem zöldfülű )Magyarán, nem hiszem hogy a boltban szépen adagolva történtek a dolgok, inkább az egyből kűgggyyyyyük nekire gondolok. Lehetnek-e ebből problémák?
Előre is köszi:
Petók
Üdv
UPSakku.hu
Sziasztok!
Végre sikerült elhatároznom, milyen hangfalat vegyek, a döntésem a Wharfedale Diamond 8.4-re esett. A problem az, hogy ahol találtam, már csak a kiállítási darab van. A kérdés az lenne, hogy érdemes-e megvenni. Zsír új hangfalam még nem volt és a fórum olvasgatása közben láttam, hogy az új hangfalak bejáratás után az igaziak. El lehet-e cseszni ezt a "műveletet"? (figyelem zöldfülű )Magyarán, nem hiszem hogy a boltban szépen adagolva történtek a dolgok, inkább az egyből kűgggyyyyyük nekire gondolok. Lehetnek-e ebből problémák?
Előre is köszi:
Petók
-
Vendég
Megint mondom, hogy Epos ELS3, megint. Polcon is.
Az má túl jó.
Megint mondom, hogy Epos ELS3, megint. Polcon is.
Köszi, de nem szánok rá többet, illetve mindenképpen valami polcra rakható megoldásban gondolkodom (nem vagyok egy zenebolond, de azért nem akarok csörömpölést, meg recsegést hallgatni)
csörömpölés? recsegés? amiket néztél, az szerintem pont csak arra jó...
Halkan jegyzem megy, a JBL SCS-t nemrég tesztelte a hifi piac, és amikor arról esett szó, hogy zenénél milyen, alig bírták leírni azt hogy sz*r. Valami olyasmit írtak, hogy "kellett kis idő a megszokáshoz". /azt ugye nem kell mondanom, hogy miből él a lap/
Namost 70-ért venni valamit, ami legfeljebb a podracerek és a fénykardok természetellenes effektjein szól jól, vagy 70-ért megvenni a wharfedale diamondot, amin lényegében bármilyen zenén _és még a mozin is_ elég jól szól...
Ha polcra rakhatót keresel, akkor rendes polcsugárzót nézz, pl. Polk Audio Monitor széria legkissebb dobozai, vagy a diamond 8.1, 8.2, mert amiket belinkeltél igazából sub/sat rendszerek... szal félre ne értsd, nem a pénztárcád vastagságát kívánom csökkenteni, csak utólag mindíg kiderül, hogy az olcsóbb a drágább, főleg 100 alatt, itt van egy-két tutijó tipp, de az általad említett rendszerek inkább csak a csimbummcsittcsatton domborítanak...
Nemrég még a MediaMarktok rogyásig voltak 8.3 és 8.4-el smile.gif Ennyit én a helyedben biztos szánnék rá...
Egyetértek, ezeknél lejjebb semmiképp se add, mert valószínűleg nemsokára elégedetlen leszel, s akkor többe kerül cserélni, mintha rögtön olyat vennél, ami meg is felel.
Köszi, de nem szánok rá többet, illetve mindenképpen valami polcra rakható megoldásban gondolkodom (nem vagyok egy zenebolond, de azért nem akarok csörömpölést, meg recsegést hallgatni)
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 698
Jamo E310PPD 40kFtSystem fidelity 2305 50kFt
Magnat Monitor 110 60kFt
JBL SCS 178 (ez már a rászánt keret felső határát viszi) 70kFt
olyanokra gondoltam yamaha rxv359, kenwood krfv5090, pioneer vsx-416, jvc rx 5052, denon avr1306
én a jbl-t venném előre(mintha dicsérnék), ha rögtön 5.1-el akarsz kezdeni, majd yamaha(inkább mozira) denon(zenére), piót(nem ismerem) választanám.(kenwoodot ne, a jvc-t megint nem ismerem.)
RegaBrio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Én a jó öreg wharfedale 8.x-et venném, ha mást nem, akkor elsőnek a frontokat, majd később a centert+hátteret, de lehet egyszerűebb egyben megvenni
Sziasztok!
Így én is valamiféle választ kaptam a kérdésemre. A Heco Vitas 500-hoz mit szóltok? Jobb mint a wharfi?
Üdv:
Petók
- Varga Istvan
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Azt szeretném kérdezni, hogy melyik gyártó termékei képviselnek magasabb színvonalat, szal melyik gyárt jobb hsz-kat? ScanSpeak, vagy Sonido? Most ártól eltekintve melyikkel érdemesebb próbálkozni? Pontosan erre a két hsz-ra lennék kíváncsi: ScanSpeak 18W/4531G00, és Sonido SCW-178-8. A hszek TQWT ládához kellenének, a Sonido-ból az alacsonyabb lin. XMAX miatt 2-t használnék ládánként!A tervezéssel az esetleges duplázás miatt nem lenne probléma, mert megfelelő szakemberre bíznám a dolgot....
Magasnak ezt használnám: XT25TG30-04
Mégis melyik verzió lenne a jobb megoldás? Várom a válaszokat....
A neten megkerestem az emlitett Scanspeak adatait. Összehasonlitom a SONIDOval és az eredményt holnap privátban elküldöm. Én inkább módositott TQWP-t ajánlanék, bár a Qts lehetne magasabb. És a méretezéshez segitséget is adok, legyen bármelyik a kiválasztott.
Varga István, SONIDO
- BÓTAJÓZSEF
- V.I.P.

- Értékelés: 250
Nemrég még a MediaMarktok rogyásig voltak 8.3 és 8.4-el smile.gif Ennyit én a helyedben biztos szánnék rá... Egyetértek, ezeknél lejjebb semmiképp se add, mert valószínűleg nemsokára elégedetlen leszel, s akkor többe kerül cserélni, mintha rögtön olyat vennél, ami meg is felel.
Naim-ZU