Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Jó Newman elég pongyolán fogalmazott, de nem írt totál hülyeséget. Sokan váltottak pl. Yamaháról/Wharfiról Klipschre/MSre és nem bánták meg. Elég csak végigolvasni a topikot. Turbo78: SW250 már egy jó mélyláda de a powercube sorozat nem aratott osztatlan sikert (és abból van a sok).  
Robotka szokásos kötekedős styleban :vazeg: ..: Végülis nembaj, sok okos dologra rávilágítasz, de azért most én kérdeznék vissza. Neked volt Yamahád és végül utód nélkül megváltál tőle, tehát lehet tényleg nem volt olyan jó? Persze ez unfair kérdés, mert énis eladom a MS 907-et, és tulképp mindkettőnknél eztán már csak stereo lett/lesz.

Itt az MS/Klipsch divat, de ez nem gond, ezek jó árú jó subok. Amúgy vannak jobb cégek is, soroljam: Velodyne, Rel stb, csakhát ezek nem kicsit drágábbak.

Nem hinném, hogy kötekedtem, csak nem kéne olyanokkal megvezetni a kezdőket, hogy ezt meg azt, itt meg ott olvastam. És mindezt beállítani tapasztalatként.
Olvasni mindenki tud aki idejár, nem?

A szókimondó őszinte véleményeket ne keverjük a kötekedéssel.
Ugyanis a kettő nem ugyanaz. Vannak itt jópáran, akik két kézzel osztják azt a méthetetlen tapasztalatot, amit itt szereztek olvasással. Az ilyen esetekben ha esetleg rákérdezek konkrétan valamire akkor 2 dolog történik.
1. Átmegy a kérdezett személyeskedő vagy megsértődött stílusba.
2. Mintha a kérdés nem is lenne, szó és válasz nélkül elsomfordál.

Mindenki tegye fel a kezét aki magára ismert! (főleg az utóbbi jellemző)
:kiraly:

Köszönöm!
Kb. pont ennyien vannak, illetve lehet többen.

No de, hogy on is legyek:
Hogy miért válltam meg a yamahától? Egyáltalán nem azért mert nem voltam vele elégedett. A szeteró rendszer mellett döntöttem, és akkor úgy éreztem ebben a felállásban is fogom még használni. A dvd sub kimenetéről hajtottam, de így macerás volt a hangerőszabályzás távirányítása (mivel ugye az nem volt)
Tehát az 1. ok kényelmi.
2. Zenére egyébként sem használtam, hiszem a dvd játszó a zenei láncból teljesen ki van rekesztve. Egyébként igényes zenehallgatásra a yamaha subok alkalmatlanok.(legalábbis amiket én hallottam) Emellett a rendszerem elért egy olyan szintet mozihangban is - és ezt néhány jól megválasztott kábel cseréje tovább növelte - hogy a sub már abszolút nem tudott ezzel a szinttel lépést tartani és a jelenlegi sztereó rendszerem mind tudásban, dinamikában, mélyek visszaadásában lépésekkel lekörözte azt.

Így hát mivel jó ideje már be se kapcsoltam - és semmiben nem volt hiányérzetem - nem láttam értelmét hogy megtartsam. És pont emiatt annak sem látom szükségét, hogy bármilyen másik szubot beszerezzek helyette.
De nem azért adtam el, mert nem voltam vele elégedett, hanem csak feleslegessé vált. Egyébként mozira bármikor nyugodtan ajánlom, mert moziban igen jók a yamahák, és az ár/érték arányuk sem rossz. Persze szvsz.

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: kérdez »

Na igen nem rossz, de mivel nincs hossz megadva gondolom ezt méterére kell érteni, nekem 2,5 méteres kellene akkor meg már elég sok, meg nem hiszem hogy az én subomnek kellene egy ilyen komoly kábel, bár az ócska kábellel is nekem tetszik a hangja lehet ezzel jobb lenne.
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Bocs hogy nem teljesen idevág, de milyen RCA kábelt ajánlotok a mélysugárzóhoz? Olvastam hogy a Cat5 kábel a jó, de nem nagyon akarok forrasztgatni, de ha azt mondjátok az a legjobb ár/érték arányú belevágok. Digitális összekötőnek Monitor kábelt használok de azt olvastam hogy azok drágák és nem is jók, tehát a subhoz valami más kellene. Néztem a Kácsa weblapját találtam egy KCB-125 elnevezésűt 500 forint körül ami igen jó ár a monitor 3000 ft-jához képest, a kérdés hogy jobb-e vagy mit ajánlanátok 3000 forintig?  
Kösz

Én is a Kácsától vásároltam: UP-OCC NA-011085 link és semmi bajom vele.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

A probléma nállam is adott, csak azzal a különbséggel hogy hirtelen az itthon fellelhető legócskább fajta szemét RCA kábellal kötöttem be a subot és azt vettem észre hogy ha a kábellel közelítek a többi kábelhoz elkezd búgni lehet hogy tényleg az árnyékolás miatt?! Akkor az én esetemben a Cat5 felejtős?!

A Kácsásról mi a vélemény az árnyékolt.
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1288

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tul »

Bocs hogy nem teljesen idevág, de milyen RCA kábelt ajánlotok a mélysugárzóhoz? Olvastam hogy a Cat5 kábel a jó, de nem nagyon akarok forrasztgatni, de ha azt mondjátok az a legjobb ár/érték arányú belevágok. Digitális összekötőnek Monitor kábelt használok de azt olvastam hogy azok drágák és nem is jók, tehát a subhoz valami más kellene. Néztem a Kácsa weblapját találtam egy KCB-125 elnevezésűt 500 forint körül ami igen jó ár a monitor 3000 ft-jához képest, a kérdés hogy jobb-e vagy mit ajánlanátok 3000 forintig?  
Kösz

Én a CAT5-tel vigyáznék Az én régi sw515-öm búgott, ha olyannal volt bekötve. Árnyékolt gyári monitorral nem volt gond, de akármilyen precízen, mindent a legbabábban helyére rakva cineltem, szereltem össze, búgott :kiraly: Így az utp kábellel is.

/Lehet ez erősítő probléma? Esetleg más? Semmi nesz nem jön belőle, ha bármilyen hifi komponens van hozzákötve, normális kábelekkel (akár szerelt, akár gyári), kivéve a subot, az a leírtaknak megfelelően viselkedik. Na meg, számítógépet sem tudok rákötni, mert az is úgy búg, mint fene!! Bármelyik számítógép, tök mindegy milyen kábellel. Összekötöttem már a gépházat az erősítő házával, de semmi./

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Kösz

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

ízlések és pofonok...  

Ebben igazad van.
A Phonar előtt egy Yamaha subom volt, na az tényleg unalmas és erőtlen volt. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ennek körülbelül a negyedébe került, tehát nem illik összehasonlítani őket.

Ja, elnézést kérek, ha akaratom ellenére megbántottam volna a Magnat tulajokat. Csak egy rossz emlék ugrott be az egyik házimozi show-ról.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Ami érdekes és már többször felhoztam, hogy szvsz a túl precíz subok valamiért nem jók mozira. Nekem volt Logan Dynamo és hallgattam hasonlóan precíz gépet (Phonar PS1000) és egyszerűen nem hozza azt az élményt, amit egy gyengébb társa nyújt. Persze zene esetén fordul a kocka. Ezt megint csak úgy mondom, hogy szvsz.
Pár éve együtt élek egy Phonar AS1000-sel (gondolom ezt takarná a PS1000) és elfogultság nélkül állíthatom, hogy nincs igazad! Nincs az a mosott hangú Magnat amire elcserélném, pedig csak mozira használom zenére nem.

ízlések és pofonok...

A subod kíváló. Nekem nagyon bejött a hangja, ahogy az én Dynamom hangja is, csak én azon még zenéltem. Viszont nekem mindkét sub előadásmódja mozi alatt kicsit lapos, unalmas.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Ami érdekes és már többször felhoztam, hogy szvsz a túl precíz subok valamiért nem jók mozira. Nekem volt Logan Dynamo és hallgattam hasonlóan precíz gépet (Phonar PS1000) és egyszerűen nem hozza azt az élményt, amit egy gyengébb társa nyújt. Persze zene esetén fordul a kocka. Ezt megint csak úgy mondom, hogy szvsz.
Pár éve együtt élek egy Phonar AS1000-sel (gondolom ezt takarná a PS1000) és elfogultság nélkül állíthatom, hogy nincs igazad! Nincs az a mosott hangú Magnat amire elcserélném, pedig csak mozira használom zenére nem.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Átnéztem vagy 60 oldalt a saját készítésű képek topicban, de nem találom skipper subját.

Kb. mikor és melyik topicba lett linkelve róla némi infó+ kép?

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

És a távirányítás gond nélkül megoldható?
Tekints úgy a projektre, mint egy mono végfok által hajtott 1 utas hangfal. Szerintem egy távirányítású passzív előfok simán megfelel az egész elé. Vmelyik magyar cég árul is ilyet.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Mibe fájna kb.? Számolj úgy, hogy nem kell brutális teljesítmény és kisebb membrán is elég bele, kisebb ház. Ha jól emlékszem Skippernek valami monstrumot építettél.
Majdnem a hsz a legolcsóbb az egész mutatványban.
Sajna a szép doboz húzós tud lenni, és az erősítő is min. 20e HUF.
Én azt mondom 50-60e körül jön ki.

Skipper-éhez csak aszisztáltam, de tény, h elég combos lett.
35 kg erősítő nélkül. A vesém majd leszakadt először.

Az nem lenne rossz árban. 80-ig kb. el is mennék (esetleg picit tovább, attól függően, hogy mit lehet kihozni még azon felül). És a távirányítás gond nélkül megoldható?

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Mibe fájna kb.? Számolj úgy, hogy nem kell brutális teljesítmény és kisebb membrán is elég bele, kisebb ház. Ha jól emlékszem Skippernek valami monstrumot építettél.
Majdnem a hsz a legolcsóbb az egész mutatványban.
Sajna a szép doboz húzós tud lenni, és az erősítő is min. 20e HUF.
Én azt mondom 50-60e körül jön ki.

Skipper-éhez csak aszisztáltam, de tény, h elég combos lett.
35 kg erősítő nélkül. A vesém majd leszakadt először.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Valami olcsóbb sub kéne, ami távirányítható (ki-be kapcsolás és hangerő). Ha ezt meg lehetne csinálni értelmes összegen belül, akkor engem még érdekelne is!
Szubot építeni éri meg a legkevésbé. Olcsón nem tudsz kihozni jót, mert drága a végfok hozzá. Építésnél érdemes magasabb kategóriát megcélozni.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Mert az emberek a kent mélyeket szeretik moziban.

Ebben lehet valami, de nem erőltethetem magamra, hogy mi tetszen...

Vendég

Mélysugárzók

Léva: ahogy nektek unalmasak az én irományaim, nekem legalább olyan unalmas, h ezzel a subbal tudsz csak jönni. Én vagy legyintek egyet, vagy elfogadom, de nem pofázok, h mi zavar és ez szól a többinek is. Át lehet görgetni, ami nem tetszik. Én is ezt teszem. Ez fórum, mindenki azt ír le, amit akar.
Én nem azt mondtam, h unom az irományaidat, hanem felelőtlen vagy, h olvasat alapján nyilatkozol. 1 kezdőt nagyon félre lehet vezetni, és ezt fogd fel végre!

Az, h én azzal az épített szubbal példázok, talán jelent vmit.
Nyugi, nem ez volt az egyetlen, amivel eddig összefutottam.

Vendég

Mélysugárzók

Valami olcsóbb sub kéne, ami távirányítható (ki-be kapcsolás és hangerő). Ha ezt meg lehetne csinálni értelmes összegen belül, akkor engem még érdekelne is!
Szubot építeni éri meg a legkevésbé. Olcsón nem tudsz kihozni jót, mert drága a végfok hozzá. Építésnél érdemes magasabb kategóriát megcélozni.

Vendég

Mélysugárzók

Mert az emberek a kent mélyeket szeretik moziban.

Vendég

Mélysugárzók

Ami érdekes és már többször felhoztam, hogy szvsz a túl precíz subok valamiért nem jók mozira. Nekem volt Logan Dynamo és hallgattam hasonlóan precíz gépet (Phonar PS1000) és egyszerűen nem hozza azt az élményt, amit egy gyengébb társa nyújt.
Ehhez a sub-hoz nekem is volt szerencsém. U571-t néztünk. A nadrágom lengett, a polom remegett, ahogy ültem a székben és hihetetlen mélységekig hatoltak a mélyvízi bombák. Ha ez a sub nem jó mozira, akkor semmi.

---------
Léva: ahogy nektek unalmasak az én irományaim, nekem legalább olyan unalmas, h ezzel a subbal tudsz csak jönni. Én vagy legyintek egyet, vagy elfogadom, de nem pofázok, h mi zavar és ez szól a többinek is. Át lehet görgetni, ami nem tetszik. Én is ezt teszem. Ez fórum, mindenki azt ír le, amit akar.

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Itt az MS/Klipsch divat, de ez nem gond, ezek jó árú jó subok. Amúgy vannak jobb cégek is, soroljam: Velodyne, Rel stb, csakhát ezek nem kicsit drágábbak.
Azé kíváncsi lennék, hányan gondolkodnának el Skipper szub-ja hallatán.

Na pl. én most azon töröm a fejem, hogy a jelenlegi rendszert megtartva, illetve úgy megtartva, hogy sehol nem nyúlok bele, kis beruházással hogyan tudom visszaépíteni a 4.1-et. A régi LM1-es Bowerek megvannak még hátra, kábel nem gond, erősítőt lehetne venni valami olcsót és az utolsó kérdés a sub. Valami olcsóbb sub kéne, ami távirányítható (ki-be kapcsolás és hangerő). Ha ezt meg lehetne csinálni értelmes összegen belül, akkor engem még érdekelne is!

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

A Yamaha egyáltalán nem biztos, hogy olyan rossz, amilyennek itt páran beállítják. Bár nekem csak két helyen volt hozzá szerencsém, egyiket sem vehetem referenciának a helység akusztikája, illetve mivel nem azért voltam ott, hogy meghallgassam hogyan is szólnak a yamik. Bár a számokban kételkedek amiket ráírnak ezekre a subokra, de ez nem is lényeg.

Vendég

Mélysugárzók

Azé kíváncsi lennék, hányan gondolkodnának el Skipper szub-ja hallatán.

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Jó Newman elég pongyolán fogalmazott, de nem írt totál hülyeséget. Sokan váltottak pl. Yamaháról/Wharfiról Klipschre/MSre és nem bánták meg. Elég csak végigolvasni a topikot. Turbo78: SW250 már egy jó mélyláda de a powercube sorozat nem aratott osztatlan sikert (és abból van a sok).

Robotka szokásos kötekedős styleban ..: Végülis nembaj, sok okos dologra rávilágítasz, de azért most én kérdeznék vissza. Neked volt Yamahád és végül utód nélkül megváltál tőle, tehát lehet tényleg nem volt olyan jó? Persze ez unfair kérdés, mert énis eladom a MS 907-et, és tulképp mindkettőnknél eztán már csak stereo lett/lesz.

turbo78
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: turbo78 »

Nekem pl. Wharfedale SW250 van es tolem CSAK JOT fogsz rola hallani, pedig a vasarlas elott hallgattam Heco-t, B&W-t, Polkot, Magnat-ot, Yamahat....

A hallottak kozul ez gyozott meg legjobban, es meg taviranyithato is azon kivul, hogy jol szol!

Turbo78

DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: momba »

Szerintem nem csak itt ásd bele magad, nézz körül tüzetesebben! Szemétséget félretéve, ezen a fórumon mordaunt short, meg klipsch léteztik
Meg Polk!
Bár én még csak az LSi-t hallottam, de az nagyon meggyőző volt, igaz 280-ért nem is vártam mást!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”