Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Dali hangsugárzók

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szóval akkor mikor lesz eladó a korsun és a dyno? :D
Szóval mondtam, h nem kell kombinálni. Amúgy köszi a választ. :kiraly:

Egyébként még az is kérdéses, h ha szintén PC-ről menne az egész, mint most nálam, csak ott nem DAC-ról, hanem hangkártyáról. Pld. optikaival egy 10eFt-os Terratec Aureon 5.1 Fun hangkártyáró, annak milyen következményei lennének a hang szempontjából?. Még ez érdekel és más most nem. Egy DALI szett NAD erősítővel és egy hangkártyáról (a terratec-et csak én néztem, mert olcsó és van rajta "rendes" optikai). Köszönöm.

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: blaki »

Szerintem bőven elég a kissebb, esetleg később canopusokkal bővíthető, bár ha csak mozira kell akkor felesleges, a többi szerintem jó concept2 maga kategóriájában egész jó kis hangfal. Szóval akkor mikor lesz eladó a korsun és a dyno? :D
A400, Dactilus, 575A, M12.2

Vendég

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Egy átlag méretű (~20nm) szobába, mit javasolnátok?

Hangfalakat képzenék ezek: 4db Concept 2 + Concept Center + Concept Sub
Erősítőnek pedig egy NAD AVR.

Kérdés pedig most jönne: van a T743 150e-ért és a T753 pedig majdnem 230e-ért.
Ha a nagyobbat javasolnátok, akkor valami nagyon nyomós érv kellene, ugyanis a sub ebben az esetben nem jönne ki. És akkor lehetne még gyűjteni arra (5.0 lenne addig is, ki tudja meddig). Szóval ne szolgáltatásaival tudjon többet, mert azt én is látom (szerintem semmi nem lenne a nagyobba, ami hiányozna nekem a kisebbből) avagy a teljesítményét is látom, h több (ha viszont 20nm-re elég a kicsi is, akkor megint csak minek a nagy, nem igaz?). Szóval a hangja nyújt annyival többet (70-80e Ft-al többet ) és ráadásul további gyűjtögetést is megérne, avagy h addig ne is legyen sub hozzá (C2-khöz!)? Kíváncsi leszek.

Nem kell kombinálni!

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Dali hangsugárzók

bazz ezt elnéztem! heheheheheh

hát igen így már kibaszott drága, na akkor előző postom storno! :kiraly: :vazeg:

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: tsc »

"Stückpreis!!!"

(De azért hajrá! )

Persze ez azért érdekes mert 2x600 viszont már drága, nem?

blaki
Fórumlakó
Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Hali!

Érdeklődnék hogy nem akar e mostanság valaki Dali Ikon6-os hangfalat venni?
Találtam egy Hannoveri boltot ahol most akcióban van ez a hangfalpár 600 euros áron ez átszámítva kb 165e ft, itthoni ára 240e ft. Arra gondoltam ha összejönne legalább 3-4 ember akkor megérné kimenni 3-4-5 pár hangfalért és hazahozni.
Erről a boltról lenne szó.

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 19

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Zoliii »

Főleg a stereo műxik,ezért hanyagolva vannak a hátsók és a center.

Idővel, azok már nem is fognak kelleni

Van benne igazság.
Nekem már az elején sem kellet volna,csak hát a gyerekéért az ember mindent megtesz...
Persze már megfordult azóta fejemben,hogy a komplett szett árából még jobb 2 frontot vehettem vonlna,dehát ez van.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Sentinel »

Idővel, azok már nem is fognak kelleni
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11058
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

... újra hallgatom a zenei cd-imet,mert számomra szenzációs új részletek jönnek elő....

Ismerős gondolatok.

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Na sikerült bejáratnom hangfalaimat(bár nem mind1iket).
Bő 2 hét alatt a Blue 6006-os hangja rengeteget változott.(ha nem én hallom a saját fülemmel,el sem hiszem)Ja,és persze az előnyére változott.Főleg mélyek jöttek pluszban,de a közép és magas is változott.Most tartok ott,hogy újra hallgatom a zenei cd-imet,mert számomra szenzációs új részletek jönnek elő.

A concept2-vel már nem vagyok annyira megelégedve,de majd ha lesz rá időm berakom ideiglenesen frontnak,had menjen.Az tuti,hogy még keveset járt,talán neki is megjön a hangja.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 686

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Üdv és gratula!
Köszi.
Már csak 1 kis szabadidő kellene,hogy bejárassam/tesztelhessem.
Úgy gondolom jól választottam. 6 különféle típusú,azon belül is különböző sorozatú hangfalakat hallgattam meg,és ez nyert.
Most így utólag olvasok róla teszteket,véleményeket,pedig a vásárlás előtt kellett volna.

Mutogatni fogunk jópéldaként. Talán még ki is állítunk. Hogy bírod a mozdulatlanságot?

Azt rosszul,bár azt mondják:minden megfizethető.
Más: látom Neked ikon6-osod van.Az a kategória árban nekem már sok/k,viszont minőségben biztosan eltűrtem volna.Talán ha nem szettet veszek,belefér a keretbe kis plusszal.
Én legtöbbször csak zenét hallgatok sztereóban,a fiam ragaszkodott a szetthez.(bár 1-2 filmet én is megnézek).

Jó bejáratást és gratulálok hozzá
Rega io/ DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / hangfalkábel, rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premium és Initium ill. Hivox, koax: AQ1 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Üdv és gratula!
Köszi.
Úgy gondolom jól választottam. 6 különféle típusú,azon belül is különböző sorozatú hangfalakat hallgattam meg,és ez nyert.
Most így utólag olvasok róla teszteket,véleményeket,pedig a vásárlás előtt kellett volna.

Mutogatni fogunk jópéldaként. Talán még ki is állítunk. Hogy bírod a mozdulatlanságot?

Azt rosszul,bár azt mondják:minden megfizethető.
Más: látom Neked ikon6-osod van.Az a kategória árban nekem már sok/k,viszont minőségben biztosan eltűrtem volna.Talán ha nem szettet veszek,belefér a keretbe kis plusszal.
Én legtöbbször csak zenét hallgatok sztereóban,a fiam ragaszkodott a szetthez.(bár 1-2 filmet én is megnézek).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Üdv és gratula!
Köszi.

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Üdv és gratula!
Köszi.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Én tegnap vettem frontnak Blue 6006-ot,centernek Blue C1000-et,és hátra Concept2-öt.A Blue sorozatot a Concept fölé pozícionálta a gyártó.

1ébként meg üdvözlök mindenkit itt a fórumon,mint új fórumtag az elsö hozzászólásával.

Üdv és gratula!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Abban a Monster kábelben az a jó, hogy nem húz sehova, semleges.
Dehogynem húz... hozzám.

És Te hány centi vagy? Mert ha 190 fölött, akkor a magasba húz

Akkor inkább középre húz.

Zoliii
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Végig olvastam a topicot, de nem esett szó a Dali Blue sorozatról. Nekem ezt ajánlották a figyelmembe, de egyelőre nem fogom tudni meghallgatni, illetve csak kíváncsi lennék rá, vásárolni nem akarok.A kérdésem az, hogy a Blue széria hol van a Concept-hez képest minőségben?

Már leálltak a gyártásával (honlapjukról is levették).
Én tegnap vettem frontnak Blue 6006-ot,centernek Blue C1000-et,és hátra Concept2-öt.
A Blue sorozatot a Concept fölé pozícionálta a gyártó.

1ébként meg üdvözlök mindenkit itt a fórumon,mint új fórumtag az elsö hozzászólásával.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Dehogynem húz... hozzám.

És Te hány centi vagy? Mert ha 190 fölött, akkor a magasba húz
CD: Musical Fidelity A3; Erősítő: Jadis DA30; Hangfal: Jadis Orchestra; Hálózati kábel: Nordost Vishnu, vdH Mainstream; IC: vdH M.C. Silver IT 65 G; Hangfalkábel: vdH Inspiration; DVD: Cambridge Audio DV-57;Hangszer: Trevor J. James Privilege fuvola:)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Dehogynem húz... hozzám.

Sentinel
Fórumlakó
Fórumlakó

Dali hangsugárzók

Hi Fapaci, 
a Kimber volt a ludas a középtartományban? A Monster kábel mennyiben más?

Üdv,
Párduc

Szia! A Kimber kissé forszírozott hangképet adott. Mindent kihegyezett, magasba húzott, de elektronikus zenén ez még jól is jöhet, viszont én kevés olyant hallgatok. A Monster jóval nyugodtabb, zeneibb hangot produkál és végre kiszedte a kakast az Ikonokból.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 686

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Más, impedencia:

Ha az ero˝síto˝re a hangfalcsatik alá az van írva, hogy front 4Ohm min, Rear/Center 6-8OHM min, és ennek ellenére mindenhol 4OHM-os hangfalak vannak, akkor veszélybe kerül az ero˝síto˝, vagy hangfal? Károsodhat valamelyik tartós használat talatt az ajánlotnál alacsonyabb hangfal ellenállás miatt?

ennek a kérdésnek van megfelelô topikja
Rega io/ DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / hangfalkábel, rca: HiDiamond D3, tápkábel: Isotek Evo3 Premium és Initium ill. Hivox, koax: AQ1 , usb a/b: Oyaide, ethernet: Audioquest Forest

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: klepto »

Sziasztok!

Végig olvastam a topicot, de nem esett szó a Dali Blue sorozatról. Nekem ezt ajánlották a figyelmembe, de egyelőre nem fogom tudni meghallgatni, illetve csak kíváncsi lennék rá, vásárolni nem akarok.
A kérdésem az, hogy a Blue széria hol van a Concept-hez képest minőségben?

Más, impedencia:

Ha az erősítőre a hangfalcsatik alá az van írva, hogy front 4Ohm min, Rear/Center 6-8OHM min, és ennek ellenére mindenhol 4OHM-os hangfalak vannak, akkor veszélybe kerül az erősítő, vagy hangfal? Károsodhat valamelyik tartós használat talatt az ajánlotnál alacsonyabb hangfal ellenállás miatt?

Adasi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Adasi »

Köszönöm a válaszokat!
Örülök, hogy ilyen lelkesek a tulajdonosok!
Ezek szerint jó a hangfal.

Erősítő és hangfal vásárlás előtt állok.
Még bármilyenek lehetnek (erősítő 150e-ig, 2 hangfal 250e-ig).

Szimpatikus hangfalak: Polk A. RTi10, Dali Ikon 6, vagy a Rubicon, Ribbon sugárzóval.

Az hm.erősítők: H/K 235, 240; Denon 2106; NAD T743

Úgy érzem, nehéz a választás.

A kábellel kapcsolatban még kérem a segítségeteket!

Üdv:
Adasi
Ion System Obelisk 3; Pioneer N50; Fostex FE-166.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Dali hangsugárzók

Hi Fapaci, 
a Kimber volt a ludas a középtartományban? A Monster kábel mennyiben más?

Üdv,
Párduc

Szia! A Kimber kissé forszírozott hangképet adott. Mindent kihegyezett, magasba húzott, de elektronikus zenén ez még jól is jöhet, viszont én kevés olyant hallgatok. A Monster jóval nyugodtabb, zeneibb hangot produkál és végre kiszedte a kakast az Ikonokból.

Parduc
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Dali hangsugárzók

Hozzászólás Szerző: Parduc »

off: látom máris vettél a 670 helyett 970-t.
cd-t mennyiért adnád?

off:
pü ment :-)

on:

Adasi,
IamMenyus fórumtársunknak is Ikon 6 hanfalai vannak. Gondolom tudna mesélni ő is, és ő egészen más cucokkal hajtja. Fapaci és én a HK vonalat képviseljük. Esetleg dobj neki egy privát üzenetet.
Erősítő: Harman/Kardon HK 970 Limited | CD: Harman/Kardon HD 970 | Tuner: Harman/Kardon TU 950 | Hangfal: Dali Ikon 6 | Interconnect: Arzachel + VdH D 102 MK III | Hangfalkábel: Kimber 8 TC

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”