Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

kérdez
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: kérdez »

Sziasztok,

vettem egy Jamaha 5x100 wattos erősítőt Jamo hangszórókkal és Jamo S40 mélyládával. A sett hangszórók nagyon jók semmi baj velük, viszont a mélyláda a nagy robbanásoknál torzít huppog! Töltöttem hangszóró tesztelőt a caraudio.mp3 már alacsony hangerőn is hupog, torzít gondoltam hátha a zene a rosz merthogy autókhoz való de mikor kipróbáltam öcsém 30 ezer forintos dimarson cuccán különben szólt mint a mélyládám, ugyanez a helyzet a Jazz tipusú 5.1-es hangrendszeremmel a szgépen.

A level 1 en van fölötte már vége van a robbanásoknál a vágási frekvenciát 90 hz-körülire állítottam.

Képtelen vagyok elhinni hogy ennyire szar lenne a Jamo mert eddig csak jó tapasztalataim vannak (jelenleg is a Front sorround center nagyon jól szól). Aki le akarja tesztelni a hangrencerét az mp3 http://preczer.uw.hu/caraudio.mp3 innen tölthető le. Légyszi írjátok meg nállatok hogy szól. Kösz
Csá
Player : Asus O!Play R1, TV : Sony KDL-32D2810, Receiver : YAMAHA RX-V359, Front : JAMO S406 Surround : JAMO S402, Center : JAMO S40, Sub : MAGNAT Monitor 300A, Koax : MONITOR Stargate Digit Coax kábel

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem egyszer azt mondták, hogy az alsó frekvencia megadásánál azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora torzítás mellett adja le azt, mivel vannak olyan hangfalak/subok, amik leadják a gyárilag írt értékeket +-3dB-en belül, de a torzítási szint baromira megnövekedhet egyes készülékeknél kis frekiken. Szóval ez sem mindegy, bár ezt gyári adatok között nem adják meg.
Igen, főleg azokra a dobozokra igaz, ahol nincs megtámasztva hátulról a hsz.
Ezt egy zárttal nehezen éred el, h torzítson alcsonyabb frekin. (csak túlzott terheléssel)

Ronin
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 10

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Ronin »

Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem egyszer azt mondták, hogy az alsó frekvencia megadásánál azt is figyelembe kell venni, hogy mekkora torzítás mellett adja le azt, mivel vannak olyan hangfalak/subok, amik leadják a gyárilag írt értékeket +-3dB-en belül, de a torzítási szint baromira megnövekedhet egyes készülékeknél kis frekiken. Szóval ez sem mindegy, bár ezt gyári adatok között nem adják meg.

Vendég

Mélysugárzók

Hát igen, de az olyan laikusoknak kellene valami támpont, hogy vásárlás előtt merre is induljon el. Főleg a vidékieknek, nálunk nem úgy van, hogy betévedek az első házimozi üzletbe, ahol garmadával állnak a különböző gyártók típusai. Én se értek hozzá, én is azt nézem először ez 30 Hz-ig megy le, ez már 25-ig...

És ha azt mondom, h egy jó zárt szub, aminek 50 Hz körül van a töréspontja mélyebbre megy mint ezek?

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

PC-12 vagy S15-ös Wharfin gondolkozok. Esetleg úgy, hogy egy S15 és két PC-12, de most a specifikációk számolatlanságát találtam. Nincs véletlen valakinek ilyen subja és meg tudná mondani a helyeset? A pdf anyagomban 25 Hz - 170 Hz szerepel, a wharfi honlapján 30 Hz - 95 Hz, a neten 25 -170 Hz a DX modellre, míg a 12+ra 27 - 170 Hz. Pénteken hallgattam, akkor el is felejtettem megkérdezni. Nekem tetszett a hangja, nem tudom mások miért fanyalognak annyira a Wharfi mélynyomóira.
Teljesen mind1. Valszeg egyik sem igaz.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: monty »

Itt a mérés, akit érdekel letöltheti.
Az eredmények alapján a "nagy" 3dB-s esés úgy kb. 75Hz-nél lehet. Ezt kellene a gyártóknak ráírni a ládáikra, nem pedig a 25, meg 21Hz-et. Utóbbi frekiken kb. annyit szólnak ezek a dobozok, mintha elfingod magad egy AC/DC koncerten a második sorban....

sajti

Hát igen, de az olyan laikusoknak kellene valami támpont, hogy vásárlás előtt merre is induljon el. Főleg a vidékieknek, nálunk nem úgy van, hogy betévedek az első házimozi üzletbe, ahol garmadával állnak a különböző gyártók típusai.
Én se értek hozzá, én is azt nézem először ez 30 Hz-ig megy le, ez már 25-ig...

Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Erősítő: Sony TA-F245R; CD: Sony CDP-XE700; Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.3

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

PC-12 vagy S15-ös Wharfin gondolkozok. Esetleg úgy, hogy egy S15 és két PC-12, de most a specifikációk számolatlanságát találtam. Nincs véletlen valakinek ilyen subja és meg tudná mondani a helyeset? A pdf anyagomban 25 Hz - 170 Hz szerepel, a wharfi honlapján 30 Hz - 95 Hz, a neten 25 -170 Hz a DX modellre, míg a 12+ra 27 - 170 Hz. Pénteken hallgattam, akkor el is felejtettem megkérdezni. Nekem tetszett a hangja, nem tudom mások miért fanyalognak annyira a Wharfi mélynyomóira.

Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Na, majd a fuleles utan, irok tapasztalatokat, mondom megegyszer, csak masok velemenyere is kivancsi vagyok, de amint latom nem igazan probalta/hallgatta meg senki....

Ne felejtsd el megosztani velünk a tapasztalataid

Hi-Fi:

turbo78
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: turbo78 »

Igen, emlekszem a Klipsch-re, amikor az utolsokat arultak, akkor eleg szep akcioban is volt, de sajnos, akkor meg nem volt meg a ravalo...

Most elsore fontos szempont a taviranyithatosag, mert a tervek szerint nem igazan elerheto helyen lesz elhelyezve, persze ez majd akkor derul ki, ha otthon probalgatom, hogy hol is szol a legjobban...

De termeszetesen nem donto tenyezo a taviranyito...

Masfelol ZART epitesu dobozt szeretnek (a Klipsch nem volt az)...

Es a harmadik ok, ami szinten nem kizaro, de pozitiv, hogy LEFELE sugaroz, ez is megkonnyiti az elhelyezest...

Na, majd a fuleles utan, irok tapasztalatokat, mondom megegyszer, csak masok velemenyere is kivancsi vagyok, de amint latom nem igazan probalta/hallgatta meg senki....

Turbo78

DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Hallgasd meg a wharfit ,mert én ezt az új modelt kicsit sokallom több mint 150 ropiért , ezért valamikor jó "kis" klipsch rw-12-őt lehetett kapni és igen a sárba tiporta volna.

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Nekem specifikaciok alapjan tetszik, kenyelmes (taviranyithato), zart dobozban...
Neten erről már jókat írtak. (A Wharf. többi mélynyomóját nemigen szeretik - nem is olyan jók)
Ezért van esély, hogy jól fog szólni.

Az, hogy a Wharfi többi mélynyomója azért elég tág tartomány.
Nem lehet, hogy talán itt a fórumon nem túl preferáltak?

Hi-Fi:

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Nekem specifikaciok alapjan tetszik, kenyelmes (taviranyithato), zart dobozban...
Neten erről már jókat írtak. (A Wharf. többi mélynyomóját nemigen szeretik - nem is olyan jók)
Ezért van esély, hogy jól fog szólni.

Vendég

Mélysugárzók

Sziasztok! 
Van-e valakinek tapasztalata Wharfedale SW250-es melynyomoval kapcsolatban?

Persze meg is fogom hallgatni vasarlas elott, de azert masok velemenyere is kivancsi vagyok...

Turbo78

Nekem az a véleményem, h hallgasd meg és ne foglalkozz más véleményével.

turbo78

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: turbo78 »

Sziasztok!

Van-e valakinek tapasztalata Wharfedale SW250-es melynyomoval kapcsolatban?

Persze meg is fogom hallgatni vasarlas elott, de azert masok velemenyere is kivancsi vagyok...

Turbo78

DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Ezért csináltam a tesztet mert majd megevett a kiváncsiság.
Ez van, legalább tudom hogy "mennyit" érnek...
Ezért fogok majd egy DLS-t szemügyre venni ha lesz lehetőségem.

Vendég

Mélysugárzók

... Utóbbi frekiken kb. annyit szólnak ezek a dobozok, mintha elfingod magad egy AC/DC koncerten a második sorban.... 
sajti

kb. a hatásuk is annyi.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Itt a mérés, akit érdekel letöltheti.
Az eredmények alapján a "nagy" 3dB-s esés úgy kb. 75Hz-nél lehet. Ezt kellene a gyártóknak ráírni a ládáikra, nem pedig a 25, meg 21Hz-et. Utóbbi frekiken kb. annyit szólnak ezek a dobozok, mintha elfingod magad egy AC/DC koncerten a második sorban....

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Ronin!

Nem akarok vitába szállni, csak annyit szeretnék esdeklően mondani ha megengeded és nem haragszol, h kinyilvánítom szerény semmitmondó véleményemet, h Tusihoz menj el, v hozzám gyere el, és garantálom, h el fogsz gondolkodni mire adtál ki ennyi pénzt rendszerszinten nézve.
(ne úgy értsd, h megveri a Tied)

Köszönöm szépen, h meghallgattál, további szép napot!

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

...szerintem mindenki érti mit akartam mondani.
Hányszoros teljesítménynövekedéssel lehet elérni, ha az alapot 1W-nak vesszük.

A "kétszeres" hangnyomás növekedés az +3dB,ami dupla teljesítmény bepumpálásával érhető el.(hozzávetőlegesen)

Még jó hogy a kétszerest az idézőjelben írtad.

Vendég

Mélysugárzók

A "kétszeres" hangnyomás növekedés az +3dB,ami dupla teljesítmény bepumpálásával érhető el.(hozzávetőlegesen)

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

A 60dB pedig kétszer olyan hangos mint a 30dB csak kérdés hányszoros teljesítméynszeresel érjük el.
NA ezt gondold át még egyszer....

Vendég

Mélysugárzók

Mint mondta, leadja, csak halkabban, esetleg annyira halk, hogy nem is hallani... csak látod, hogy mozog a membrán 
Az alacsony frekvenciákat nem is igazán "halljuk", hanem sokkal inkább "csak" érezzük. Az egész alacsony frekvenicákat talán nem is érdemes "hangnak" nevezni, azok sokkal inkább már csak rezgések, remegések.

Ettől remegnek igazán a falak

Na és az milyen jó

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Lacy, Racpower köszi így azért tisztább a dolog, legalább tudom, hogy mire támaszkodjak. Azért még emésztem a hallottakat   
Racpower, a 30 - 60 db-es példámat mondjuk épp nem hifire értettem, tehát nem kavartak a képbe a wattok. Egy páraelszívómnak volt 86 db (!) a zajszintje, de 42 volt megadva a gyári értéknek. Elég brutál volt. És itt azért nem kétszer hangosabbnak hallottuk a zajt.

A zajszint akkor is kétszeres, de a fül már 3 db-re elég jól reagál ezért éreztétek idegesítően zajosnak.
A zaj is hang, csak nem emberi fülnek való.

Megadom magam

Hi-Fi:

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

A 60dB pedig kétszer olyan hangos mint a 30dB csak kérdés hányszoros teljesítméynszeresel érjük el.
NA ezt gondold át még egyszer....

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Lacy, Racpower köszi így azért tisztább a dolog, legalább tudom, hogy mire támaszkodjak. Azért még emésztem a hallottakat   
Racpower, a 30 - 60 db-es példámat mondjuk épp nem hifire értettem, tehát nem kavartak a képbe a wattok. Egy páraelszívómnak volt 86 db (!) a zajszintje, de 42 volt megadva a gyári értéknek. Elég brutál volt. És itt azért nem kétszer hangosabbnak hallottuk a zajt.

A zajszint akkor is kétszeres, de a fül már 3 db-re elég jól reagál ezért éreztétek idegesítően zajosnak.
A zaj is hang, csak nem emberi fülnek való.

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”