Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
Mélysugárzók
Nekem specifikaciok alapjan tetszik, kenyelmes (taviranyithato), zart dobozban...
Neten erről már jókat írtak. (A Wharf. többi mélynyomóját nemigen szeretik - nem is olyan jók)
Ezért van esély, hogy jól fog szólni.
Az, hogy a Wharfi többi mélynyomója azért elég tág tartomány.
Nem lehet, hogy talán itt a fórumon nem túl preferáltak?
Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Erősítő: Sony TA-F245R; CD: Sony CDP-XE700; Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.3
Mélysugárzók
Nekem specifikaciok alapjan tetszik, kenyelmes (taviranyithato), zart dobozban...
Neten erről már jókat írtak. (A Wharf. többi mélynyomóját nemigen szeretik - nem is olyan jók)
Ezért van esély, hogy jól fog szólni.
-
Vendég
Mélysugárzók
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata Wharfedale SW250-es melynyomoval kapcsolatban?
Persze meg is fogom hallgatni vasarlas elott, de azert masok velemenyere is kivancsi vagyok...
Turbo78
Nekem az a véleményem, h hallgasd meg és ne foglalkozz más véleményével.
Mélysugárzók
Sziasztok!
Van-e valakinek tapasztalata Wharfedale SW250-es melynyomoval kapcsolatban?
Persze meg is fogom hallgatni vasarlas elott, de azert masok velemenyere is kivancsi vagyok...
Turbo78
DVD: Pioneer DV-696AV-K Reveiver: Yamaha RX-V1500
Front: B&W DM602 S3 Rear: B&W DM601 S3 Center: B&W LCR600 SW: Wharfedale SW-250
Mélysugárzók
Ezért csináltam a tesztet mert majd megevett a kiváncsiság.
Ez van, legalább tudom hogy "mennyit" érnek...
Ezért fogok majd egy DLS-t szemügyre venni ha lesz lehetőségem.
-
Vendég
Mélysugárzók
... Utóbbi frekiken kb. annyit szólnak ezek a dobozok, mintha elfingod magad egy AC/DC koncerten a második sorban....
sajti
kb. a hatásuk is annyi.
Mélysugárzók
Itt a mérés, akit érdekel letöltheti.
Az eredmények alapján a "nagy" 3dB-s esés úgy kb. 75Hz-nél lehet. Ezt kellene a gyártóknak ráírni a ládáikra, nem pedig a 25, meg 21Hz-et. Utóbbi frekiken kb. annyit szólnak ezek a dobozok, mintha elfingod magad egy AC/DC koncerten a második sorban....
sajti
-
Vendég
Mélysugárzók
Ronin!
Nem akarok vitába szállni, csak annyit szeretnék esdeklően mondani ha megengeded és nem haragszol, h kinyilvánítom szerény semmitmondó véleményemet, h Tusihoz menj el, v hozzám gyere el, és garantálom, h el fogsz gondolkodni mire adtál ki ennyi pénzt rendszerszinten nézve.
(ne úgy értsd, h megveri a Tied)
Köszönöm szépen, h meghallgattál, további szép napot!
Mélysugárzók
...szerintem mindenki érti mit akartam mondani.
Hányszoros teljesítménynövekedéssel lehet elérni, ha az alapot 1W-nak vesszük.
A "kétszeres" hangnyomás növekedés az +3dB,ami dupla teljesítmény bepumpálásával érhető el.(hozzávetőlegesen)
Még jó hogy a kétszerest az idézőjelben írtad.
-
Vendég
Mélysugárzók
A "kétszeres" hangnyomás növekedés az +3dB,ami dupla teljesítmény bepumpálásával érhető el.(hozzávetőlegesen)
Mélysugárzók
A 60dB pedig kétszer olyan hangos mint a 30dB csak kérdés hányszoros teljesítméynszeresel érjük el.
NA ezt gondold át még egyszer....
-
Vendég
Mélysugárzók
Mint mondta, leadja, csak halkabban, esetleg annyira halk, hogy nem is hallani... csak látod, hogy mozog a membrán
Az alacsony frekvenciákat nem is igazán "halljuk", hanem sokkal inkább "csak" érezzük. Az egész alacsony frekvenicákat talán nem is érdemes "hangnak" nevezni, azok sokkal inkább már csak rezgések, remegések.
Ettől remegnek igazán a falak
Na és az milyen jó
Mélysugárzók
Lacy, Racpower köszi így azért tisztább a dolog, legalább tudom, hogy mire támaszkodjak. Azért még emésztem a hallottakat
Racpower, a 30 - 60 db-es példámat mondjuk épp nem hifire értettem, tehát nem kavartak a képbe a wattok. Egy páraelszívómnak volt 86 db (!) a zajszintje, de 42 volt megadva a gyári értéknek. Elég brutál volt. És itt azért nem kétszer hangosabbnak hallottuk a zajt.
A zajszint akkor is kétszeres, de a fül már 3 db-re elég jól reagál ezért éreztétek idegesítően zajosnak.
A zaj is hang, csak nem emberi fülnek való.
Megadom magam
Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Mélysugárzók
A 60dB pedig kétszer olyan hangos mint a 30dB csak kérdés hányszoros teljesítméynszeresel érjük el.
NA ezt gondold át még egyszer....
Mélysugárzók
Lacy, Racpower köszi így azért tisztább a dolog, legalább tudom, hogy mire támaszkodjak. Azért még emésztem a hallottakat
Racpower, a 30 - 60 db-es példámat mondjuk épp nem hifire értettem, tehát nem kavartak a képbe a wattok. Egy páraelszívómnak volt 86 db (!) a zajszintje, de 42 volt megadva a gyári értéknek. Elég brutál volt. És itt azért nem kétszer hangosabbnak hallottuk a zajt.
A zajszint akkor is kétszeres, de a fül már 3 db-re elég jól reagál ezért éreztétek idegesítően zajosnak.
A zaj is hang, csak nem emberi fülnek való.
Mélysugárzók
Hi-Fi:
Mélysugárzók
Még egy kis off pénz=minőség? témához:
Hallottam már több milliós cuccot fülsértően sikítozni, és 150 eFt-ból összepakolt szettet szépen zenélni. Ez alapján kimondhatjuk, hogy az, hogy valami drága, még valóban nem jelent garanciát a minőségi zenehallgatásra.
DE!
Egy bizonyos szint felett már akárhogy ügyeskedik az ember, nem tudja megkerülni, hogy mélyen a pénztárcájába nyúljon. Senkinek ne legyenek illúziói, az igazán kiemelkedő hifi komponensek kivétel nélkül baromi drágák (szériában gyártott termékekről beszélek, no DIY). Az más kérdés, hogy a sok drága cucc között van egy halom szemfényvesztő is, ezeket meg szépen el kell kerülni
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Mélysugárzók
Kérdés, hogy az a 35Hz hány dB-s eséssel értendő...
Ááá, megőrülök.
Mi az, hogy hány db eséssel értendő? Tényleg nem akarlak fárasztani Lacy, de hiába ezt nem értem. (Félve kérdezem: vagy itt most az erősítőn beállított db-szintről van szó?)
Azt viszont tudtam, hogy egy 60 db-es hang nem kétszer hangosabb egy 30 db-esnél...
Lacy azt szerette volna veled érzékeltetni hogy a mélysugárzó a 35Hz-et milyen meredekséggel sugározza le.
Vagyis ha mondjuk egy láda 88 dB érzékenységű, akkor a frekitartományt úgy illene megadni, hogy a +/- 3 dB sávba megmaradjon.
Tehát ha a 35Hz-et a láda képes úgy lesugározni, hogy még 85dB hangosnak vagy ad isten 91 dB hangosnak halljunk az még jó, na ez elég ritka.
Egy ilyet ismerek Profile Jam 32 Hz-nél.
De ha már a 35Hz-et 84 dB-vel vegy attól hallkabban halljuk akkor azt már nem illik ráírni a mélyládára, hogy frekvenciaátvitele: 25-200Hz +/- 3dB, mert nem lesz igaz, de nem is merik odairni, csak elég kevésnél.
Az én mérésemből is kiderül menyire hazudnak a gyártók.
A 60dB pedig kétszer olyan hangos mint a 30dB csak kérdés hányszoros teljesítméynszeresel érjük el. kb 1000x
ha 1 W 30 dB
akkor: 2 W 33 dB, 4W 36dB, és így tovább míg el nem érjük a 60 dB
Ha egy hangszoró 30 dB érzékenységű lenne igen több kilowattos végfokokra lenne szükség, egész nap "fűtenénk"
-
Vendég
Mélysugárzók
Ááá, megőrülök.
Mi az, hogy hány db eséssel értendő? Tényleg nem akarlak fárasztani Lacy, de hiába ezt nem értem. (Félve kérdezem: vagy itt most az erősítőn beállított db-szintről van szó?)
Azt viszont tudtam, hogy egy 60 db-es hang nem kétszer hangosabb egy 30 db-esnél...
Kell ehhez egy hangnyomásmérő, meg némi mérőhang (pl a sztereo vagy autohifi ujságnak a melléklet CD-jén van ilyen hangsorozat) és ha ráengeded a hangszóróra, akkor szép sorban meg lehet mérni, hogy pl. egy 60Hz-es hang ami 0 dB-es, ahhoz képest változatlan hangerő állásnál a lefelé csökkenő frekijű hangok háhy dB-vel szólnak.
Nagyjából egyre csökken, és amikor eléri azt az ominózus -3 dB-t, na ott szokták a frekimenet végét megadni.
De ez már egy kozmetikázott adat, mivel itt nem annyi a hangerő, mint ahol 0dB van. De ez az általános érték.
A korrektebb holmiknál szokták a -1dB-t megadni.
Mélysugárzók
Itt a mérés, akit érdekel letöltheti.
Meres.zip
Mélysugárzók
Vagy ez az esés a szubnak a megadott paramétere?
Hi-Fi:
Mélysugárzók
Ááá, megőrülök.
Hi-Fi:
-
Vendég
Mélysugárzók
Mert ugye ha -3-al, akkor az már jelentősen halkabb, mint a 0 szint. Ha -1, akkor az jóval kevesebb. a dB skála ugyanis logaritmikus karakterisztikájú.
Mélysugárzók
Mint mondta, leadja, csak halkabban, esetleg annyira halk, hogy nem is hallani... csak látod, hogy mozog a membrán A lényeg az, hogy minnél mélyebbre megy egy hangszóró, annál jobb, de mint minden ezek is kompromisszumokkal járnak.
A mozihangokban valószinű gyakrabban fogsz összefutni 35Hz alatti hangokkal, mint egy átlagos zenénél, a hangeffektek mesterségesek, így abban sokminden elfér.
Mást se csinálok, mint vagy a hallgatási pozícióban ülök vagy a szub előtt hasalok
Érdekes, mert a legtöbb szub (megfizethető kategória) 35Hz-től indul...
Hi-Fi:
-
Vendég
Mélysugárzók
Mint mondta, leadja, csak halkabban, esetleg annyira halk, hogy nem is hallani... csak látod, hogy mozog a membrán
A lényeg az, hogy minnél mélyebbre megy egy hangszóró, annál jobb, de mint minden ezek is kompromisszumokkal járnak.
A mozihangokban valószinű gyakrabban fogsz összefutni 35Hz alatti hangokkal, mint egy átlagos zenénél, a hangeffektek mesterségesek, így abban sokminden elfér.