Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

sepuszisepá
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sepuszisepá »

http://rel.net/index2.htm 
vajon milyen hangszórókat használnak??

Két évig használtam egy
Rel ? 400-t,nagyon komoly megépítés,komoly hang

mért cserélted le jamora?

Így alakult,teljes rendszert cseréltem és a jamó benne volt,
valamint a rel-t nagyon jó áron számították be az mt200-as projiba.
Egyébként úgy nézki potom áron vissza tudom vásárolni!

http://www.homecinemachoice.com/reviews ... LQ400E.php

ő a kicsike??

MrX
Isten Hozott! :)

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: MrX »

A teljesség kedvéért a lista első felét is csatolom, hátha jól jön....

MrX

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: MrX »

Üdv minden audiofil olvasónak ! 
Remélem nem zavarom meg a társalgást, de sok helyen keresgéltem már az ügyemben, amelyet most veletek is szivesen megosztanék, de valahogy sehol sem találtam válszt a kérdéseimre.
Gondolom nem meglepő, szubot készülök vásárolni a már meglévő Yamaha 650-es AV recieveremhez valamint az első Canton Le190-es oszlophangfalakhoz.
Konkrét jelöltjeim is lennének:

JAMO E 7SUB
Canton ASD100
MORDAUNT-SHORT Avant 309i

Amint az a jelöltekből kiderülhet, kb. 100e Ft körül költenék rá, és elsősorban zenére (Rock, Jazz) kellene (itt ott filmnézésre), egy 27m2 es szobába.
Főleg a Jamo szubról érdekelne a véleményetek, mert ugye EISA győztes szettről van szó és 675W teljesitményről, ami hát elég kecsegtetően hangzik a másik kettő 200W ill. 175Wja mellett. Nem vagyok jártas a technikai dolgokban, de laikusan valami olyan szubot szeretnék, amely mélyebbre tud menni akár, mint a Canton 190-esem, amely technikailag 20Hz-ig tud lemenni. Azokból meg ugye nem sok van, illetve árban valahol teljesen máshol. Vagy fontos ez egyáltalán ? Vannak más fontosabb tényezők ?
Előre is köszönet minden hozzászólónak  

De éppen ma láttam valamelyik német magazinban egy sorrendet, amelyben az MS is és a canton is szerepelt, ott a Canton szerepelt jobban , igaz, csak pár ponttal...

Na lehet, hogy pár embernek sikerül a döntését megkönnyitenem esetleg megnehezitenem, de mellékelném is gyorsan az emlitett magazin pár oldalát lefotózva....
Már csak azt eldönteni ugye, hogy mennyire hihet az ember ilyen magazinoknak.
Úgy néz ki, hogy a Canton mellett döntök majd, bár lehet, hogy spórolok még egy picit és a B&W 600as zárt modellje mellett döntök.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez a csak a lista második fele, azaz a számomra elérhető áron kapható modellek.
(Stereoplay 7/2006)

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: heineken »

Két évig használtam egy

Így alakult,teljes rendszert cseréltem és a jamó benne volt,
valamint a rel-t nagyon jó áron számították be az mt200-as projiba.
Egyébként úgy nézki potom áron vissza tudom vásárolni!

sepuszisepá
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Gondolom saját fejlesztés

Ez a kicsike például 93 kilós:

nagyon komoly darab

sepuszisepá
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Két évig használtam egy

sepuszisepá
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

biztos jókat , mivel az áruk sem alacsony

há' nem olcsó

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: momba »

Gondolom saját fejlesztés

Ez a kicsike például 93 kilós:

Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: heineken »

Két évig használtam egy

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

biztos jókat , mivel az áruk sem alacsony

andix
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: andix »

Mélynyomó vásárlásban szeretnék tanácsot kérni.
Nem önreklám, de mégis; nekem van egy eladó Mordaunt Short 907esem, ami pont erre jó. Igazából sajnálnám ha valaki megvenné, de neked pl. tökéletes lenne.

(Ja mielőtt mindenki a torkomnak esik, most jól jönne a pénz azért adom el. Ha ősszel lesz rá keret akkor vennék egy Rel-t/ vagy a nagyobb MS-t.)

Ha újat szeretnél, akkor így ebben az árkategóriában elég gyér lett már a kínálat. A MS olcsó sincs már, de ha belefér 100e körül több jó zenei subot lehet kapni. Esetleg használtan is lehet nézelődni, Phonar AS100 pl.

sepuszisepá
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Ghostie!

Szerintem jó lehet mind a celestion s80-as vagy a polk psw 10-es subja egy 25nm -re.
De azért ha teheted, próbálj ki egy autós passzív subot - mondjuk 30cm - és hozzá egy jó kis végfokot.
Elképzelhető még jobban fog tetszeni.

Zambrotta
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Zambrotta »

Sziasztok! 
Egy Celestion F30-as szettem van, Marantz SR4500-as erősítővel. Főleg zenehallgatásra használom, sztereóban és multicsatornában egyaránt. Filmek aránya elég kicsi. Szóval fontos lenne, hogy a Celestionokhoz illeszkedjen hangzásban. Jelenleg költözés előtt állok, így nem tudok pontos szoba méretet mondani, de várhatóan a nappali 25 nm körül lesz maxium 30.
Egy Polkaudio PSW-10 sub-ra gondoltam. Mit gondoltok megfelelő választás lenne?
Hangerőben elég egy ilyen sub a Celestionokhoz?
Vagy inkább maradjak a Celestion saját subjánál?

Üdv
Ghostie

Hello!

A Celestion Subjait nem ismerem de nekem PSW-10-es van és azt bátran merem ajánlani, én 24 nm-en használom s bőven elég. Szerintem zenéhez sem rosz.

Mennyit szánsz Subra különben???

Mielött vásárolnál mindenképpen hallgas meg minnél több tipust.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Szerintem 25-30nm-re elkéne egy 25 cm-es membrán.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

ghostie
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: ghostie »

Sziasztok!

Egy Celestion F30-as szettem van, Marantz SR4500-as erősítővel. Főleg zenehallgatásra használom, sztereóban és multicsatornában egyaránt. Filmek aránya elég kicsi. Szóval fontos lenne, hogy a Celestionokhoz illeszkedjen hangzásban. Jelenleg költözés előtt állok, így nem tudok pontos szoba méretet mondani, de várhatóan a nappali 25 nm körül lesz maxium 30.
Egy Polkaudio PSW-10 sub-ra gondoltam. Mit gondoltok megfelelő választás lenne?
Hangerőben elég egy ilyen sub a Celestionokhoz?
Vagy inkább maradjak a Celestion saját subjánál?

Üdv
Ghostie

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Amúgy, bárki megnézheti és hallgathatja őket a Hifibarlangban
Persze, ha nem lenne zárva!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Amúgy fórumtársak és más fülelo˝k egyöntetu˝ megállapítása volt, hogy ha nem szólok, észre sem veszik hogy sub van a zene alatt, itt persze viszonylag visszafogottan volt adagolva a hangereje, de mozin ... fogodzkodni kell a saját hajadba ám   

mikor Lacynál hallottam (naná, hogy phil collins), akkor ravasz volt, mert megkérdezte, hogy szerinte szól-e a sub.
gyanús volt egy kicsit, mintha "éreztem" volna, hogy szól, de ha nem teszi fel a kérdést - amibôl rögtön tudtam, hogy szól - hogy szerinte be van-e kapcsolva, akkor valszeg nem veszem észre, igaz matatott is valamit a subnál, amitôl rögtön gyanús lehetett volna

a zorrónál a pl. lódobogásnál nagyot szólt, még relatíve kis hangerôn is, hiszen, mikor hallottam, akkor vendégsereg volt éppen náluk

szóval, tényleg egy nagyon jó sub!

Én mondtam...

Amúgy kösz az elismerést...páran nemigen hisznek az autós holmikban

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 668

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Amúgy fórumtársak és más fülelo˝k egyöntetu˝ megállapítása volt, hogy ha nem szólok, észre sem veszik hogy sub van a zene alatt, itt persze viszonylag visszafogottan volt adagolva a hangereje, de mozin ... fogodzkodni kell a saját hajadba ám

mikor Lacynál hallottam (naná, hogy phil collins), akkor ravasz volt, mert megkérdezte, hogy szerinte szól-e a sub.
gyanús volt egy kicsit, mintha "éreztem" volna, hogy szól, de ha nem teszi fel a kérdést - amibôl rögtön tudtam, hogy szól - hogy szerinte be van-e kapcsolva, akkor valszeg nem veszem észre, igaz matatott is valamit a subnál, amitôl rögtön gyanús lehetett volna

a zorrónál a pl. lódobogásnál nagyot szólt, még relatíve kis hangerôn is, hiszen, mikor hallottam, akkor vendégsereg volt éppen náluk

szóval, tényleg egy nagyon jó sub!
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

21st
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: 21st »

Hátha valakit érdekel, hogy a HifiCity-n árulnak egy REL Strata II. típusú aktív mélysugárzót, 110 eFt-ért. Ez ennyiért ajándék, az új ára asszem 250 körül van, kategóriájában verhetetlen.
Arról nem is beszélve, hogy esetleg hónapokat kell rá várni a manufakturális gyártás miatt!
Már hirdetik egy ideje, érthetetlen, hogy nem vitték még el.

én most hallottam errôl a márkáról, valószínu"leg sokan vannak így vele és inkább ismertebb márkára voksolnak.szvsz.

A REL szubokat a minőségüknél és az áruknál fogva valóban főleg igényesebb sztereó rendszerekben használják, de azért szvsz moziban sem vallana szégyent. Nyílván a Strata elsősorban nem a mennyiségével, hanem a minőségével kápráztatná el az egyszeri házimozist

Amúgy a REL egy kis angol manufaktúra, amely kizárólag aktív mélysugárzók tervezésével és gyártásával foglalkozik. A szubokat állítólag mind a mai napig kézzel rakják össze, emiatt sajnos egy újonnan, gyárból megrendelt REL szubra általában hosszú hónapokat kell várni. Nem túlzás azt állítani, hogy talán a legjobb általános, széria gyártott szubok a világon. A csúcsmodell Studio ára közel 2 millió Ft.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

szvsz egy subot nehezebb bejáratni, mint a "többi" hangfalat, mert mondjuk a frontoknál lehet egy egyenletes hangerő folyamatosan, subnál is gondolom meg lehet vhogy oldani, de vélhetően nehezebb egy állandó "brummogást" elviselni a lakásban :)

Na akkor még se kérdeztem olyan hülyeséget.
De akkor, hogy is kell szakszerűen bejáratni?

használod és használod és használod és egyszercsak hallod, hogy más lesz a hangja szvsz.legalábbis nálam így működött.na meg egy jobb kábelt is vettem hozzá.

Azért csak óvatosan, gondolj bele, hogy ezek általában hosszúlöketű hangszórók elég nagy mágnessel. Frissen a nagy mechanikai terhelés miatt akár koros fizikai elváltozás is keletkezhet benne!

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

szvsz egy subot nehezebb bejáratni, mint a "többi" hangfalat, mert mondjuk a frontoknál lehet egy egyenletes hangerő folyamatosan, subnál is gondolom meg lehet vhogy oldani, de vélhetően nehezebb egy állandó "brummogást" elviselni a lakásban

használod és használod és használod és egyszercsak hallod, hogy más lesz a hangja szvsz.legalábbis nálam így működött.na meg egy jobb kábelt is vettem hozzá.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: monty »

szvsz egy subot nehezebb bejáratni, mint a "többi" hangfalat, mert mondjuk a frontoknál lehet egy egyenletes hangerő folyamatosan, subnál is gondolom meg lehet vhogy oldani, de vélhetően nehezebb egy állandó "brummogást" elviselni a lakásban

Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Erősítő: Sony TA-F245R; CD: Sony CDP-XE700; Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.3

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Lehet, hogy hülyét kérdezek, de a subokat is be kell járatni? 
be

Ennél már nem lehetett volna tömörebb a válasz
Mennyit, 100 óra? Akkor fél nyáron nem küldhetem meg rendesen a rendszert...

monty
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: monty »

Lehet, hogy hülyét kérdezek, de a subokat is be kell járatni? 
abban is csak hangszórók vannak.

igaz-igaz, csak valahogy külön sub-bejáratásról még nem nagyon hallottam. Nem mindig van meg egyszerre a komplett hangfalszett...

Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Erősítő: Sony TA-F245R; CD: Sony CDP-XE700; Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.3

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”