Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Mélysugárzók
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 668
Mélysugárzók
Lehet, hogy hülyét kérdezek, de a subokat is be kell járatni?
abban is csak hangszórók vannak.
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Mélysugárzók
be
Ennél már nem lehetett volna tömörebb a válasz
Mennyit, 100 óra? Akkor fél nyáron nem küldhetem meg rendesen a rendszert...
Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
Erősítő: Sony TA-F245R; CD: Sony CDP-XE700; Hangfalak: Wharfedale Diamond 8.3
Mélysugárzók
be
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Mélysugárzók
Projektor: InFocus SP 4805; A/V erősítő: Onkyo TX-DS595; DVD: Onkyo DV-SP500; Front: Wharfedale Diamond 8.4; Center: Wharfedale Diamond 8C; Surround: Wharfedale Diamond DFS Sub: Polkaudio PSW-10
Hi-Fi:
- GTomi
- V.I.P.
Mélysugárzók
én most hallottam errôl a márkáról, valószínu"leg sokan vannak így vele és inkább ismertebb márkára voksolnak.szvsz.
Izé A REL egy nagyon ismert márka, csak nem házimoziban, hanem sztereoban. És még nagyon jó is. De én házimozira nem használnám. Lehet, hogy egyszeru˝en ezért nem tudják eladni sem.
OFFTOPIC:
az egyik jbl "eladó" topikban, olvasva azt, kiderült, hogy vannak, akik meg azt a márkát nem ismerik én vhonnan ismertem de érdekes, hogy mikor a teac cd lejátszómat vettem, ismerôsi, baráti körben nem volt ismert mindenkinek a márka. Van még mit pótolni
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Mélysugárzók
És miért nem használnád házimozira?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
AVR: Marantz NR1609
- GTomi
- V.I.P.
Mélysugárzók
Hátha valakit érdekel, hogy a HifiCity-n árulnak egy REL Strata II. típusú aktív mélysugárzót, 110 eFt-ért. Ez ennyiért ajándék, az új ára asszem 250 körül van, kategóriájában verhetetlen.
Arról nem is beszélve, hogy esetleg hónapokat kell rá várni a manufakturális gyártás miatt!
Már hirdetik egy ideje, érthetetlen, hogy nem vitték még el.
én most hallottam errôl a márkáról, valószínu"leg sokan vannak így vele és inkább ismertebb márkára voksolnak.szvsz.
Mélysugárzók
Hátha valakit érdekel, hogy a HifiCity-n árulnak egy REL Strata II. típusú aktív mélysugárzót, 110 eFt-ért. Ez ennyiért ajándék, az új ára asszem 250 körül van, kategóriájában verhetetlen.
Arról nem is beszélve, hogy esetleg hónapokat kell rá várni a manufakturális gyártás miatt!
Már hirdetik egy ideje, érthetetlen, hogy nem vitték még el.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Mélysugárzók
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Mélysugárzók
Sziasztok!
A tapasztalatomat szeretném megosztani, hátha másnak is a hasznára válik. Előre szólok teljesen átlag hm használó vagyok, a hangtechnikához pedig végképp fingom nincs. Na akkor adott egy h/k230-as erősítő + celestion F-series hangfalszett. Nem akartam sok pénzt elverni sub-ra, így lett egy wharfedale pc8+ 38eFt-ért. Hozzátartozik a témához, hogy előtte volt /illetve még mindíg meg van/ 2 sony ss-lbt455 hangfalam, ami elég régi darab (12 kg/db), és úgy épül fel, hogy darabonként van benne egy háromutas rész, meg egy-egy különbekötésű passzív 16cm-es sub. Gondolom a doboz két kamrára van osztva. De nem is ez a lényeg, hanem hogy a H/K előtt ezen moziztam. Volt egy lg egybe cucc, és a frontok helyére bekötöttem, a sub helyére pedig sorosan a 2db 6 ohmos passzívat. Ez így sokkal jobban szólt, mint az lg eredeti műanyag dobozaival. Sőt! De úgy döntöttem veszek egy jó hm erősítőt -itt is meg kell köszönnöm Forginak, hogy ehhez hozzásegített messzemenőkig korrekt árral, szállítással és kapcsolattartással. Köszönöm. Küldtem neked a hét elején privátot, remélem megkaptad.- és ehhez már passzív sub lévén csak külön erősítővel tudtam volna hozzákötni. Ezt inkább nem akartam. Nem tudom miért lehet, de a mostanival /pc8/ összehasonlitva jobb volt a mélyleképezés. Vagy más volt. Kb. 17nm-es a szobám. A mostani hallhatóan mélyebbre megy le, de azt hiszem bizonyos frekvenciákon /200-80 hz között/ a másiknak nagyobb volt a hangnyomása, amit már megszoktam, és a mostani felállás nem ezt produkálja. Főként filmbeli zenéknél veszem ezt észre igazán. Az effektek jók. Ja meg a régivel abszólút nem volt semmilyen hörgés morgás mélyhang terén. Tiszta volt és gyors. Na a pc8 az nagyobb hangerőn hörög rendesen /és én ezt nem szeretem/, pontosabban hörgött. Ugyanis tegnap gondoltam -olvasván ebben a topikban egy korábbi hozzászólást- szétszedem és kitömöm vattával. Meg is tettem. 500 gr. ment bele, meg textilháló a reflex csőre és a vatta tetejére, hogy elválasszam a hangszórótól. Kipróbáltam, és nagyon megörültem, mert egyátalán nem hörög, és sokkal feszesebb lett a mély. Viszont a teljesítménye -vagy hangereje- kevesebb lett, egy kicsit jobban oda kell neki tekerni, de a 17nm-rel simán megbírkózik így is.
Remélem segíthettem egy-két szerencsétlennek, aki nem tud, vagy nem akar többet kiadni egy mélysugárzóra.
| Samsung LE40S86BD | H/K AVR230, Nad 3225PE | Pio dv-393, H/K HD740 |
| Celestion F30+F35c+F10+S80 |
| PC |
Mélysugárzók
Szerintem neked is elég volna kisebb sub kisebb szobába, nekem is be kellett ismernem utóbb.A celestion S80 subja például 20 cm motorral rendelkezik és elég mélyre is megy de igaz ettől a polk psw-10-e még olcsóbb is és az elhangzottak szerint elég jól szól is.
Igen semmiképpen nem akarok most abba a hibába esni, hogy a sokkal drágább sokkal jobb is (jelen esetben ugye PSW-10 vs. MS-309 kétszeres árkülönbség - kétszer jobb is?).
Hi-Fi:
Mélysugárzók
Tényleg elég a 24nm-es szobádba?
Eddig a Mordaunton gondolkoztam, de mégse adok érte 93-at. Pláne az én szobám 15.5 nm.
Gondolkodóba estem
Hello!
Nekem elég a PSW-10 24nm-es szobába,hangsulyozom hogy nekem, mert hogy kinek mi elég az teljessen szubjektív dolog.
Az MS 309 eggyértelmüen jobb sub mint a psw 10, (de ez főleg a hangerőre igaz)
s majdnem 50 E-ft különbség van köztük.......
Az én fülemnek psw-10 24nm szobába bőven elég ugyhogy szerintem a te 15nm-ed-re méginkább elég lenne, több koncert megnézése után ugy hallom hogy simán megteremti egy koncert hangulatát nálam erölködés nélkül.
Ha lett volna annyi fölös lóvém akkaor biztos hogy az MS 309-et veszem, de a két sub között egész biztos hogy nincs 50E ft különbség hangzásban, s az is tuti hogy 50E-alatt nem fogsz jobb mélynyomót kapni a PSW-10-nél ami zenére is használható.
Mindez amit leírtam az én szubjektív véleményem, ugyhogy mindenképpen hallgas meg minnél több subot ha teheted, mielött vásárolnál. Én is ezt tettem s jó dönést tudtam hozni úgy érzem.
Szia! Köszi a választ!
A nadrágszíjon kell húznom és így kisebb, de JÓ subot keresek jóval a tervezett értékhatár alatt. Ha erőlködés nélkül (hát ez fontos ) dolgozik a szobádban, akkor annyira kicsi nem lehet ez a sub. Meg fogom fülelni. Nagyon felcsigázott
Hi-Fi:
Mélysugárzók
Eddig a Mordaunton gondolkoztam, de mégse adok érte 93-at. Pláne az én szobám 15.5 nm.
Gondolkodóba estem
Hello!
Nekem elég a PSW-10 24nm-es szobába,hangsulyozom hogy nekem, mert hogy kinek mi elég az teljessen szubjektív dolog.
Az MS 309 eggyértelmüen jobb sub mint a psw 10, (de ez főleg a hangerőre igaz)
s majdnem 50 E-ft különbség van köztük.......
Az én fülemnek psw-10 24nm szobába bőven elég ugyhogy szerintem a te 15nm-ed-re méginkább elég lenne, több koncert megnézése után ugy hallom hogy simán megteremti egy koncert hangulatát nálam erölködés nélkül.
Ha lett volna annyi fölös lóvém akkaor biztos hogy az MS 309-et veszem, de a két sub között egész biztos hogy nincs 50E ft különbség hangzásban, s az is tuti hogy 50E-alatt nem fogsz jobb mélynyomót kapni a PSW-10-nél ami zenére is használható.
Mindez amit leírtam az én szubjektív véleményem, ugyhogy mindenképpen hallgas meg minnél több subot ha teheted, mielött vásárolnál. Én is ezt tettem s jó dönést tudtam hozni úgy érzem.
Mélysugárzók
Szerintem neked is elég volna kisebb sub kisebb szobába, nekem is be kellett ismernem utóbb.
A celestion S80 subja például 20 cm motorral rendelkezik és elég mélyre is megy de igaz ettől a polk psw-10-e még olcsóbb is és az elhangzottak szerint elég jól szól is.
Mélysugárzók
Tényleg nagyon impozáns darab! Biztos azért szól akkorát mert nagy érzékenységű hangsugárzó van benne.
Mekkora szobában mozizol, vele?
Hány wattos a tápja?
Köszi.
24 négyzetméteres a szoba.
Adatok
Itt van néhány vélemény....
Gondolkodóba estem
Hi-Fi:
Mélysugárzók
Tudtommal a cég amerikai mint a JBL, H/K.
Azt tudom hogy ámerikai.
Gondolom az amerikai cuccoknak van egyfajta hangzása s erre értendő hogy amerikás. Vagy nem?
S az nem jó hogy ha egy cucc amerikás???
Mélysugárzók
Na mármost ha jól tudom bizonyos helyeken 100e alatt van, de van ahol 115e a Dali? És ő biza zárt. A polk mint azt többen írták amerikás.
Amerikás???????????????? Ez mit takar????
Tudtommal a cég amerikai mint a JBL, H/K.
Mélysugárzók
Na mármost ha jól tudom bizonyos helyeken 100e alatt van, de van ahol 115e a Dali? És ő biza zárt. A polk mint azt többen írták amerikás.
Amerikás???????????????? Ez mit takar????
Mélysugárzók
Először is köszönet mindenkinek a véleményéért A probléma nálam is persze ott van, hogy nem találok helyet, ahol mindhárom összehasonlitható ill.tesztelhető, azért is irok ide, hátha valaki lagalább kettőt közülük hallott szólni.
Mivel zenére kellene elsősorban, arra is gondoltam, hogy zárt rendszerűt veszek, de olyat nem nagyon találtam megfelelőt ebben az árfekvésben...
A Jamohoz meg annyit, hogy persze vannak a Jamonak is felsőbbkategóriás modelljei, de az az E7 sorozat asszem tavaly EISA dijas lett, azért gondoltam, hogy ilyen dijat nem adnak csak úgy akármiért
De éppen ma láttam valamelyik német magazinban egy sorrendet, amelyben az MS is és a canton is szerepelt, ott a Canton szerepelt jobban , igaz, csak pár ponttal...
A Polkaudio márkanevet meg még nem nagyon ismerem, csak itt a fórumon találkoztam vele, valóban jó lenne mindet meghallgatni, csak ugye hol is ?
Mélysugárzók
Először is köszönet mindenkinek a véleményéért
A probléma nálam is persze ott van, hogy nem találok helyet, ahol mindhárom összehasonlitható ill.tesztelhető, azért is irok ide, hátha valaki lagalább kettőt közülük hallott szólni.
Mivel zenére kellene elsősorban, arra is gondoltam, hogy zárt rendszerűt veszek, de olyat nem nagyon találtam megfelelőt ebben az árfekvésben...
A Jamohoz meg annyit, hogy persze vannak a Jamonak is felsőbbkategóriás modelljei, de az az E7 sorozat asszem tavaly EISA dijas lett, azért gondoltam, hogy ilyen dijat nem adnak csak úgy akármiért
De éppen ma láttam valamelyik német magazinban egy sorrendet, amelyben az MS is és a canton is szerepelt, ott a Canton szerepelt jobban , igaz, csak pár ponttal...
A Polkaudio márkanevet meg még nem nagyon ismerem, csak itt a fórumon találkoztam vele, valóban jó lenne mindet meghallgatni, csak ugye hol is ?
Mélysugárzók
En sem vagyok elfogult.
Vagy mégis?
MS309i
De hallottam mar Cantont is,de az sokkal nagyob kategoria volt,mint ezekde az viszont nagyon szolt.
Mint mindig.Meg kell halgatni,es hasonlitani
TV: Panasonic TX28LK1P Projektor:Optoma HD70 Erősítő: Harman Kardon AVR 235 Front: Klipsch RF-15 Center: Klipsch RC-25 Surround: Jamo E 8SUR.2 DVD: Denon DVD-1930 Video: Panasonic NV-FJ 622 Sub : Mordaunt-Short 309W
Mélysugárzók
JAMO E 7SUB Canton ASD100
MORDAUNT-SHORT Avant 309i
Én sem vagyok elfogult! És egyiket sem hallottam. Akkor minek is írok ide?
Ja, megvan, mert már hallottam MS 907-et (ami olcsóbb is annál, amit kinéztél) és igen jónak találtam!
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Mélysugárzók
JAMO E 7SUB
Canton ASD100
MORDAUNT-SHORT Avant 309i
Hello!
Én nem vagyok elfogult de mindenképpen az MS 309-re szavazok.
De azért hogy kicsit elfogult legyek ha tudod hallgasd meg a Polkaudio PSW-12-es subját is, 95 E.
Vélemények róla (nem lehet rossz)
Mélysugárzók
Tényleg nagyon impozáns darab! Biztos azért szól akkorát mert nagy érzékenységű hangsugárzó van benne.
Mekkora szobában mozizol, vele?
Hány wattos a tápja?
100 W-os a Polk tápja.
Mélysugárzók
Esetleg JBL(E150P, vagy a nagytestvér E250P(250Wnévleges) nem igazán zenei de mozira eléggé jó, Vagy a Dali subja amit a netdepo árul habár ő már eléggé kiesik, mert nem eléggé pontos, de zárt.
Ha bár ezek igencsak messze vannak az"ipari" JBL-ek től minőségben szerintem, mert ugye ott egy hangszóró kerül(80-100Kba)
Esetleg az SVS PB10-ISD neten keres rá csak a tesztjét láttam de kinézetre egy szörnyeteg, és ha csak fele igaz az adatainak akkor nem lehet annyira rossz.