Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Polkaudio

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Declan.Delfino »

hát ha jól érzékelem, akkor marad a komolyzene és azok az együttesek, akik még igazi hangszereken is megtudnak szólalni.

egy régi technics hangfalpárt és erősítőt cseréltem le most a polk-nad párosra és ez utóbbi kettősnek a hang megjelenítése olyannyira magasra tette a lécet majd' 3 hét alatt, hogy az eddig kedvelt cd-im jó része hangzásvilágilag a 0-10 skálán sem üti meg a kettőt.

és most úgy érzem, hogy az elmúlt kb. 10-évben (mióta a technics párat megvettem) egy teljesen másik világban éltem. most már étem, hogy mit is jelent ha jó alapanyagokat használ az ember hangképzésre.

dd

Vendég

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC:

Marci: ezért nem szabad Tescóban vásárolni

OFFTOPIC:

De szabad. Olyat, ami le van kupakolva, vagy le van heggesztve. Azon viszont a dátumot kell nézni bőszen. 7végenként dolgoztam ott, hát "ha én egyszer kinyitom a számat.. "

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Hogy mondjuk egy Knox-nál az énekesnő az intenzív tánc közben nem tudja tisztán kiénekelni a nótát, az meg nem feltétlenül a koncert felvétel hibája. (Szerintem a legtőbb hasonló formáció énekese amúgy sem tudja komoly technikai stúdió segítség nélkül.)

NOX

OFFTOPIC:

Marci: ezért nem szabad Tescóban vásárolni
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Marci,az eb
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Marci,az eb »

.... Csináltam én is már ilyen utófelvételeket több magyar koncertlemezen. ....
Off

És aki ezeket hallgatja, az meg is érdemli!

Nem szeretnék sznobnak tűnni, de más dolog az éneklés és az ugrálás. Aki nem tud ugrálva énekelni, az ne ugráljon.

Miért van az, hogy ezekre a showelemekre azoknak a zenészeknek, énekeseknek van nagyobb szüksége, akik zenileg kevesebbet nyújtanak.

Ha meg olyan a zenei stílus, amihez ugra-bugrálni kell, akkor annak meg hallatszania is kell!
Egy trashmetal-nál szerintem egyáltalán nem lehet gond, hogy az énekes zihál attól, hogy "magával viszi a zene, a hangulat", sőt attól koncert felvétel.

Hogy mondjuk egy Knox-nál az énekesnő az intenzív tánc közben nem tudja tisztán kiénekelni a nótát, az meg nem feltétlenül a koncert felvétel hibája. (Szerintem a legtőbb hasonló formáció énekese amúgy sem tudja komoly technikai stúdió segítség nélkül.)

Gordon, a könnyűzenei koncertlemez olyan, mint a tescós virsli: jobb ha nem tudod, hogy készül.

Vendég

Polkaudio

NOX

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

.... Csináltam én is már ilyen utófelvételeket több magyar koncertlemezen. ....
Off

És aki ezeket hallgatja, az meg is érdemli!

Nem szeretnék sznobnak tűnni, de más dolog az éneklés és az ugrálás. Aki nem tud ugrálva énekelni, az ne ugráljon.

Miért van az, hogy ezekre a showelemekre azoknak a zenészeknek, énekeseknek van nagyobb szüksége, akik zenileg kevesebbet nyújtanak.

Ha meg olyan a zenei stílus, amihez ugra-bugrálni kell, akkor annak meg hallatszania is kell!
Egy trashmetal-nál szerintem egyáltalán nem lehet gond, hogy az énekes zihál attól, hogy "magával viszi a zene, a hangulat", sőt attól koncert felvétel.

gordon314.fw.hu

Vendég

Polkaudio

Aki pedig arra képes, hogy utólag játszon fel egy koncertlemezre egy gitárszólót például, az bármi másra is képes a zene ellen, aminek többnyire hallható hatása is van
Ez nem képesség kérdése. A kiadó addig nem adja ki a lemezt amíg nem csinálják meg rendesen. Ott ül a producer és választhatsz, hogy merényelsz vagy zenélsz magadnak a sufniban. Csináltam én is már ilyen utófelvételeket több magyar koncertlemezen. Van, hogy mellépenget a gitáros vagy az énekes elfelejti a szöveget vagy a nagy ugra-bugra közepette nem tudta kiénekelni a hangot. Ezeket javítják.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Egy koncerten meg ugye egyszerre és együtt játszanak. Bár legtöbbször ott sincsen jó valós tér.
Amit általában szintén hangszerenként rögzítenek, ráadásul a hibákat utólag egy stúdióban újrajátszatják és újraénekeltetik a zenekarral mielőtt megjelenne CD-n (szintén hangszerenként).

Ez igaz, de legalább egyszerre játszanak és valamennyi áthallás a kontron hangsugárzók miatt óhatatlanul van egy koncerten is az egyes hangszerek között.

Aki pedig arra képes, hogy utólag játszon fel egy koncertlemezre egy gitárszólót például, az bármi másra is képes a zene ellen, aminek többnyire hallható hatása is van
gordon314.fw.hu

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Lehet, hogy kellenne nyitni egy olyan topikot amiben a mindenki megoszthatja a nagyérdeművel a kedvenc koncert lemezét-cdjét-dvdjét-stbjét. lehet, hogy 1-2 nagy mellé nyúlást elkerülhet ezzel az ember. 
dd

Van már ilyen a HiFi-ben valami "Kedvenc zenei felvételeim" topik.

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Lehet, hogy kellenne nyitni egy olyan topikot amiben a mindenki megoszthatja a nagyérdeművel a kedvenc koncert lemezét-cdjét-dvdjét-stbjét. lehet, hogy 1-2 nagy mellé nyúlást elkerülhet ezzel az ember.

dd

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: zz7 »

Szerintem egyszerűen arról van szó, hogy egyik sem (mármint a koncert és a stúdió) természetes igazán.
Hogy miért érzed sterilebbnek a stúdiót? Szerintem egyszerűen azért, mert sokkal jobb mikrofonokkal rögzítik, mint amik koncerten előfordulnak.
És ez nem csak azt mutatja meg kiválóan, hogy mennyire nincs valós, természetes lecsengése semminek, hanem az aránytalanságpkat is.

Azért, ahogy már le lett írva, tényleg nagyon számít, hogy a koncerten legalább együtt játszanak.
Viszont ebből azért nem következik mindjárt hogy a CD-re is az kerül egy az egyben amit a zenészek ott a koncerten előadtak (sajnos).

Vendég

Polkaudio

Egy koncerten meg ugye egyszerre és együtt játszanak. Bár legtöbbször ott sincsen jó valós tér.
Amit általában szintén hangszerenként rögzítenek, ráadásul a hibákat utólag egy stúdióban újrajátszatják és újraénekeltetik a zenekarral mielőtt megjelenne CD-n (szintén hangszerenként).

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Polkaudio

Off

A legtöbb stúdiófelvétel pocsék. A hangszereket külön külön, közelmikrofonozva veszik fel, a zenészek egyedül játszanak. Tér nincs, csak amit a hangmérnök kreál.
Ez a már írt hangulati elemeknek sem tesz jót, másrészt a hangszerek hangja között nincs "áthallás" és ez és a kreált tér többnyire természetellenesnek hat.

gordon314.fw.hu

forgi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: forgi »

jut eszembe. van valakinek ötlete, hogya koncert cd-k miért szólnak sokkal jobban mint a stúdió felvételek? egy koncert felvétel alatt tényleg úgy érzem magam mintha ott lennék. a stúdió felvétel egy kicsit sterilnek hangzik. (vagy csak nem jönnek még ki a részletek?  
dd

Ezt okozhatja szvsz az eltérő mikrofonozás is.

Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek

Négy láb jó, két láb rossz

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Geski »

Az első alkalommal mikor bekapcsoltam nekem is tompán és mélyen szólt. Azon gondolkoztam, hogy egy jobb fejhallgatón szebben szólnak a hangok. (nem sok hiányzott, hogy beszélek az ocotogon audios fiúkkal, hogy mit sóztak rám ) de aztán egyre jobban megszerettem. két hete hallgatom és lassan odaragadok a hangfalak elé. 
jut eszembe. van valakinek ötlete, hogya koncert cd-k miért szólnak sokkal jobban mint a stúdió felvételek? egy koncert felvétel alatt tényleg úgy érzem magam mintha ott lennék. a stúdió felvétel egy kicsit sterilnek hangzik. (vagy csak nem jönnek még ki a részletek?

dd

A jó rendszeren átjön a hangulat.
Egy koncerten sokkal jobb a hangulat, mint amikor stúdióban
"kötelességből" feljátszák a dalokat.
A stúdióban tényleg minden sterilen szól, és ez zavaró tud lenni,
persze vannak kivételek.

Nekem, ami még feltűnt a beüzemelés után, hogy egyre több jazz,
és komolyzene forog a lemezjátszóban. Ezen stílusok előnyei
sokkal jobban előjönnek, mint a pop-rock esetén.

A legjobbak azonban a koncert DVD-k!!!
Teljesen koncert élmény.

Geski

Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Az első alkalommal mikor bekapcsoltam nekem is tompán és mélyen szólt. Azon gondolkoztam, hogy egy jobb fejhallgatón szebben szólnak a hangok. (nem sok hiányzott, hogy beszélek az ocotogon audios fiúkkal, hogy mit sóztak rám ) de aztán egyre jobban megszerettem. két hete hallgatom és lassan odaragadok a hangfalak elé.

dd

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

Dolgoztatom is rendesen. Nekem így is nagyon tetszik a hangja. Kiváncsi vagyok mennyit fog változni.

Sokat!

Már lentebb is írtam, hogy nagyon mellbevágó a változás, és ha nem is nagyon hallgatsz ütősebb (tuc-tuc) zenét, majd eccer, pár10 óra után tegyél be egyet, picit járasd hangosan, persze ne torzításig, és meglásd, szépen előjönnek utána a jó kis fincsi mélyhangok

Gratula!

fredpery
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: fredpery »

Gratula, fredpery! Ahogy bejaratodik ugy lesz egyre jobb hangja. A kereskedesben elore figyelmeztettek megis majdnem sirvafakadtam az elso beuzemeleskor, de nehany nap mulva minden a helyere kerult.

Köszönöm!

Dolgoztatom is rendesen. Nekem így is nagyon tetszik a hangja. Kiváncsi vagyok mennyit fog változni.

Torkosborz
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Torkosborz »

Gratula, fredpery!
Ahogy bejaratodik ugy lesz egyre jobb hangja. A kereskedesben elore figyelmeztettek megis majdnem sirvafakadtam az elso beuzemeleskor, de nehany nap mulva minden a helyere kerult.

fredpery
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Sziasztok! 
Nekem ma sikerült végre beszerezni egy RTi-6 ost. Már most nagyon tetszik a hangja. Kiváncsi leszek mennyit fog még változni. Tényleg egy precíz pontos építés, és hát zenélni is nagyon tud!

mivel hajtod?

H/K AVR-235 : két front

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: richies »

Sziasztok! 
Nekem ma sikerült végre beszerezni egy RTi-6 ost. Már most nagyon tetszik a hangja. Kiváncsi leszek mennyit fog még változni. Tényleg egy precíz pontos építés, és hát zenélni is nagyon tud!

mivel hajtod?
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

fredpery
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Sziasztok!

Geski
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: Geski »

Nekem két hét kellett ahhoz, hogy igazán érezzem: igen, ezt akartam hallani.
Addig folyamatosan tologattam ide-oda a frontokat.
A 100 óra már elég, hogy jól szóljanak a dolgok, de folyamatosan
lesznek meglepetések.
A jó elhelyezés is sokat számít!

Geski

Kép: InFocus Screenplay 4805, Projecta vászon
DVD/BD/SACD: Cambridge Audio Azur 650BD, Video: Panasonic NV-HD677
CD: Vincent S1.1, Deck: Denon DRM-595, Phono: Technics SL-BD20D + Vincent Phono előerősítő
Erősítő: NAD T753
Front: PolkAudio RTi10, Center: PolkAudio CSi3, Surround: PolkAudio Monitor 30, Sub: PolkAudio PSW12

Declan.Delfino
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

A doboznak? Sok. Mondjuk az első 20-30 órában sokat fog változni a hangja, aztán már nem olyan markánsan, de nálam pl. még akkor is változott sok-sok óra után, amikor eccer jól megkültem tuc-tuccal. Repkedett egy sort a membrán (persze nem hagytam hogy torzítson), aztán azóta mindíg meglepődöm, milyen mélyen szól a kisdoboz. 
Az elektronikáknak passz...

Hány óra van eddig a rendszeredben? Hangja még tetszik?

15-20 óra lehet benne, felváltva zene és film és egyre jobban tetszik. nagyon még nem tekerem fel a hangerőt de egy loreena mckennitt koncertlemeznél 0db-n úgy éreztem magam mintha az első sorban ülnék-állnék
nagyon szeretem

dd

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Polkaudio

Hozzászólás Szerző: n.drews »

A doboznak? Sok. Mondjuk az első 20-30 órában sokat fog változni a hangja, aztán már nem olyan markánsan, de nálam pl. még akkor is változott sok-sok óra után, amikor eccer jól megkültem tuc-tuccal. Repkedett egy sort a membrán (persze nem hagytam hogy torzítson), aztán azóta mindíg meglepődöm, milyen mélyen szól a kisdoboz.

Az elektronikáknak passz...

Hány óra van eddig a rendszeredben? Hangja még tetszik?

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”