Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: sajti »

Kinek mi, de pl Eminem számaival én és érzem a falaimon a loudness hatást. Pedig nincs is semmi kiemelve. Ezért is vacilálok talán annyit a mélyláda vételén. Megkímélem inkább szülőegységeim idegzetét
Nekem sincs szubom. Nem is igen hiányzik a 908-as mellől. Azért a 25centis mélynyomó tud kunsztokat ( a szomszédok szerint is)

sajti

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: klepto »

Ne hülyéskedj már! Ha egy másfajta vélemény miatt megsértődök, akkor meg is érdemelem! Én sem akartam megbántani egyetlen F30 tulajdnonost sem! Nem állítottam, hogy rosszabb lenne, mint az MS. Sőt én a 906-ost éppen azért cseréltem le, mert nem voltam elégedett a mélyeivel. Egyszerűen csak leírtam, amit akkor hallottam, amikor körbejártam hangfal vásárlás előtt.Természetesen nem kell adni a véleményemre. Nem nekem vásárolsz hangfalat, hanem Magadnak. Ha tetszik, akkor vidd haza, és legyen vele sok-sok zenehallgatással és mozinézéssel töltött boldog órád!
Egyébként pedig nem fogsz olyan típust találni, amiről ne tudnál nagyon rövid idő alatt minimum két negatív véleményt összeszedni!

sajti

Na igen, ez a szép az egészben, hogy mindenkinek más a hallása, és mindenkinek más tetszik
Én gyűlölöm a mostani Pana erősítőmet a D.I.Y. Vidi hangfalakkal, másnak meg tetszik

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Na akkor megint lemaradtam valamiről 
Hiába, aki friss husi még a fórumon
Legközelebb igyekszem az ugratást megkülönböztetni a komolyabb hsz-ektől 

Ha van mögötte valami vigyorgós szmájli, akkor általában vicc. Sajti biztos érteni fogja

Na gyere át majd egyszer, hallgasd meg a cuccot, aztán majd nem viccelődsz többet, hanem rohansz bevásárolni Marantzból!

sajti

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Ha van mögötte valami vigyorgós szmájli, akkor általában vicc. Sajti biztos érteni fogja

Hát igen, eddig számomra is egyértelmű volt ez a tény, de úgy látszik öregszem

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Na én is hallgatóztam a hétvégén.Felmentem a H/K-ért Tusi kollegához, nála meghallgattuk a Celestion-t.
Nekem teccett, mozit és zenét is hallgattunk vele.
Nem volt sub és nem volt center a rendszerhez(már eladásra kerültek), de a mély nekem abszolút nem hiányzott. A két F30 elég mélyet adott, a Celestion igenis egy jó hangfal.

Klepto,
Te is meghallgattad és neked is tettszett, ha most Sajti azt fogja válaszolni h rossz hanfal elfogadod?
A véleményeket meg kell hallgatni, de nem kell mindet elfogadni, főleg ha van már saját tapasztalatod is.  

Nem!
Ugyanis eddig csak két negatív véleményt hallottam a Celestionról, az egyiket Sajtitól, a másikat ghostitól.
Sajtit megérdem, hogy neki rosszul esett amit az MS-ről írtam, de elnézést kérek tőle, én senkit nem akartam megbánatni!
Amit korábban már írtam, hogy eddig a Celestion a nyerő a 100k-s kategória alatt, de kíváncsi lennék az új sorozatra, hogy azok mennyivel tudnak többet, vagy kevesebbett, illetve szívesen összehasonlítanám még a Polk, Klipsch, és a Cerwin-Vega! dobozokkal.
Én egyedül tusit nem értem "Nem Marantzal kéne hallgatni"... Az mm-ben nem nagyon tudtam válogatni a forrást illetően, Marantz-Denon-Vivaldi triumvirátus volt a teszt szíve-lelke. Nem tudom, hogy más rendszeren mennyivel szólna roszabbul, és kíváncsi lennék rá, hogy tusi szerint mi a jó, ha a Marantz -kimondatlanúl, csak utalva rá- sz@r

Ne hülyéskedj már! Ha egy másfajta vélemény miatt megsértődök, akkor meg is érdemelem! Én sem akartam megbántani egyetlen F30 tulajdnonost sem! Nem állítottam, hogy rosszabb lenne, mint az MS. Sőt én a 906-ost éppen azért cseréltem le, mert nem voltam elégedett a mélyeivel. Egyszerűen csak leírtam, amit akkor hallottam, amikor körbejártam hangfal vásárlás előtt.
Természetesen nem kell adni a véleményemre. Nem nekem vásárolsz hangfalat, hanem Magadnak. Ha tetszik, akkor vidd haza, és legyen vele sok-sok zenehallgatással és mozinézéssel töltött boldog órád!
Egyébként pedig nem fogsz olyan típust találni, amiről ne tudnál nagyon rövid idő alatt minimum két negatív véleményt összeszedni!

sajti

kökény
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: kökény »

Hát igen, a Concept 6-ot én is nézegettem, mert nagy nevű cég, de annyira nem a szívem csücske, ha nem sikerül összehasonlítani a többi hangfallal, akkor nem fogom törni magam érte Egyébként a Celestionhoz képest volt kevesebb mélye a Dalinak?
Mondjuk a Celestion is meglehetősen nagy "szobában" üvegkalitkában szólt, és bőven elég volt a mélye, de csak a hallgatási középpontban

Nem hasonlítanám a Celestion-höz, mert másak voltak a hallgatózási körülmények, Tusinál kb 20m2-es szobába nem éreztem mély hiányt, ezért gondolom, hogy a z én szobámba sem lesz gond a Dali mélyével.
Viszont surányi bem.terme kb 35-40 m2 lehet, de ott sem volt ez a mélyhiány annyira vészes.
Visszakérdeznék miért nem a szíved csücske?
Hát nem pont az a lényeg, hogy összehasonlítsuk más hf-akkal???

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Én egyedül tusit nem értem "Nem Marantzal kéne hallgatni"... Az mm-ben nem nagyon tudtam válogatni a forrást illetően, Marantz-Denon-Vivaldi triumvirátus volt a teszt szíve-lelke. Nem tudom, hogy más rendszeren mennyivel szólna roszabbul, és kíváncsi lennék rá, hogy tusi szerint mi a jó, ha a Marantz -kimondatlanúl, csak utalva rá- sz@r 
Nem szar a Marantz. Csak vicceltem. Mivel Sajti Marantz párti és szídta a Celestiont, emígyen vágtam vissza VICC VOLT

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

A másik amit meghallgattam az Surányinál a Dali szett:Concept 6+center+Concept2.

HK235 (a sajátommal )volt hajtva, nekem nagyon bejött a hangja, tiszta egységes hangkép.Egy darabig hallgatva Surányinak csak nem tettszett vmi, kicserélte az optikait koax-ra, más hangja lett.
Addig olyan élcesebb,magasba húzó volt a hangja, kábelcsere után teltebb lett, mintha a mély is akkor került volna a helyére.
Én már kábelcsere előtt is bólogattam, h milyen jól szól ebből látszik a tapasztalat hiánya
Már annak is örülök hogy a két hangzást a csere elötti és utánit meg tudtam különböztetni.
Zenére a SADE CD-met raktam be, nagyon gyönyörűen szólt.
Annyira belemerültem, h benne is felejtettem a cd-met a játszóba.
A conc.6 nak egy kicsit tapasztaltam rajta a mélyhiányt, de én ezt a nagy bemutatóteremnek tudtam be, az én 20m2-es szobámba szvsz bőven elég lesz.
Polk,Mission,Tannoy van még hátra aztán dönteni kéne.

Hát igen, a Concept 6-ot én is nézegettem, mert nagy nevű cég, de annyira nem a szívem csücske, ha nem sikerül összehasonlítani a többi hangfallal, akkor nem fogom törni magam érte
Egyébként a Celestionhoz képest volt kevesebb mélye a Dalinak?
Mondjuk a Celestion is meglehetősen nagy "szobában" üvegkalitkában szólt, és bőven elég volt a mélye, de csak a hallgatási középpontban

Vendég

Nem szar a Marantz. Csak vicceltem. Mivel Sajti Marantz párti és szídta a Celestiont, emígyen vágtam vissza VICC VOLT

kökény
V.I.P.
V.I.P.

A másik amit meghallgattam az Surányinál a Dali szett:
Concept 6+center+Concept2.

HK235 (a sajátommal )volt hajtva, nekem nagyon bejött a hangja, tiszta egységes hangkép.Egy darabig hallgatva Surányinak csak nem tettszett vmi, kicserélte az optikait koax-ra, más hangja lett.
Addig olyan élcesebb,magasba húzó volt a hangja, kábelcsere után teltebb lett, mintha a mély is akkor került volna a helyére.
Én már kábelcsere előtt is bólogattam, h milyen jól szól ebből látszik a tapasztalat hiánya
Már annak is örülök hogy a két hangzást a csere elötti és utánit meg tudtam különböztetni.
Zenére a SADE CD-met raktam be, nagyon gyönyörűen szólt.
Annyira belemerültem, h benne is felejtettem a cd-met a játszóba.
A conc.6 nak egy kicsit tapasztaltam rajta a mélyhiányt, de én ezt a nagy bemutatóteremnek tudtam be, az én 20m2-es szobámba szvsz bőven elég lesz.
Polk,Mission,Tannoy van még hátra aztán dönteni kéne.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Na én is hallgatóztam a hétvégén.Felmentem a H/K-ért Tusi kollegához, nála meghallgattuk a Celestion-t.
Nem volt sub és nem volt center a rendszerhez(már eladásra kerültek), de a mély nekem abszolút nem hiányzott. A két F30 elég mélyet adott, a Celestion igenis egy jó hangfal.

Klepto,
Te is meghallgattad és neked is tettszett, ha most Sajti azt fogja válaszolni h rossz hanfal elfogadod?
A véleményeket meg kell hallgatni, de nem kell mindet elfogadni, főleg ha van már saját tapasztalatod is.

Nem!
Ugyanis eddig csak két negatív véleményt hallottam a Celestionról, az egyiket Sajtitól, a másikat ghostitól.
Sajtit megérdem, hogy neki rosszul esett amit az MS-ről írtam, de elnézést kérek tőle, én senkit nem akartam megbánatni!
Amit korábban már írtam, hogy eddig a Celestion a nyerő a 100k-s kategória alatt, de kíváncsi lennék az új sorozatra, hogy azok mennyivel tudnak többet, vagy kevesebbett, illetve szívesen összehasonlítanám még a Polk, Klipsch, és a Cerwin-Vega! dobozokkal.

kökény
V.I.P.
V.I.P.

Na én is hallgatóztam a hétvégén.
Felmentem a H/K-ért Tusi kollegához, nála meghallgattuk a Celestion-t.

Klepto,

Vendég

A Celestion kissé lúdnesszesen szól, ezért érezni mellette Sokolnak a többi hangfalat

sajti

Pont hogy nem. Igencsak lineáris "hangja van".
Nem Marantzal kéne hallgatni

Khaosz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 23

Hozzászólás Szerző: Khaosz »

A Celestion kissé lúdnesszesen szól, ezért érezni mellette Sokolnak a többi hangfalat 
sajti

Megértem én, hogy mindenki a saját lovát dícséri, de a celestion f30-at loudnessesnek titulálni, hogy ezzel az ms-t kicsit jobb színben tüntesd fel, az maximálisan kimeríti a vicc kategóriát.
És ehhez hasonló kijelentéseket már nem először olvastam itt Tőled.
Persze nincs baj az MS-el, lehet attól még az egy jó doboz.
Csak fogadjuk el klepto véleményét, hogy Neki akkor és ott mi és miért tetszett vagy sem.
Persze én elfogadom a Tiédet is, csak én másképp gondolom.

Ez nem az MS védelme volt, hanem az én véleményem. Ami persze nem 100%-os (miért is lenne az?), mert nem a saját körülményeim között hallottam a Celestionokat.

sajti

Hát nem tudom.

Kinek mi, de pl Eminem számaival én és érzem a falaimon a loudness hatást. Pedig nincs is semmi kiemelve. Ezért is vacilálok talán annyit a mélyláda vételén. Megkímélem inkább szülőegységeim idegzetét
Projektor: Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409 Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

sajti

Megértem én, hogy mindenki a saját lovát dícséri, de a celestion f30-at loudnessesnek titulálni, hogy ezzel az ms-t kicsit jobb színben tüntesd fel, az maximálisan kimeríti a vicc kategóriát.
Csak fogadjuk el klepto véleményét, hogy Neki akkor és ott mi és miért tetszett vagy sem.

Ez nem az MS védelme volt, hanem az én véleményem. Ami persze nem 100%-os (miért is lenne az?), mert nem a saját körülményeim között hallottam a Celestionokat.

sajti

Vendég

Skacok az lenne a kérdésem hogy mit javasoltok centert vegyek inkább vagy két hátsó hangfalat. Mert most csak az egyikre van pénzem, majd egy jó 3 hónap múlva meg megveszem a másikat.
hi te skac. döcög már a "hajó"?
van ennek egy topicja... mindenkinek más a fontos, van aki quad-ba (4.0) érzi többnek megát, van aki 3.0-ban. nekem a 3.0 jobban "bejön" (.1-ről direkt nem szóltam)

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

sajti

daniba
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: daniba »

Skacok az lenne a kérdésem hogy mit javasoltok centert vegyek inkább vagy két hátsó hangfalat. Mert most csak az egyikre van pénzem, majd egy jó 3 hónap múlva meg megveszem a másikat.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: topeti »

Ezért nehéz az emberek véleményére alapozva hangfalat keresni
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

sajti

Pedig a Celestionokra pont azt mondják, hogy neutrális hangja van...
Akkor szerinted a Celestion mégsem jó hangfal?
Mondom nekem pont az tetszett benne, hogy nem tűnt semmi fedetnek, sem kiemeltnek a hangképben. Bár ami kétségtelenűl más volt a többi hangfalhoz képest, az a nyitottsága, és légiessége

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Na ma voltam egy MM-ben, és meghallgattam pár hagfalat, többek között a Celestion F30-at. Bevallom nagy izgalommal vártam a hatást, ami nem maradt el. Isteni közepek, és a mélyekből is van szépen, de semmi nem sok, hanem minden pont elég. Hallgattam még Mordaunt Short AVANT 906-ot, de a Celestion után nekem eléggé Sokol rádiónak tűnt a hangja, sokkal zártabb mélyekkel. Ezután egy JBL E80 következett, amit bár itt a fórumon sokszor lehúztatok, de az is rendben volt hangilag. Talán egy picit erőszakosabb volt a mélytartománya, de nem volt túl vészes az sem, csak az ára közel a duplája a Celestionnak. Ezután egy szép hangfal következett, ami névről ismeretlen volt, de mint kiderült, az egy SAL doboz volt, szép kivitelben, és meglepően jó hanggal. Az MS-től nekem jobban tetszett a hangja. És ott volt még a Wharfedale Diamond 9.4, ami talán bejáratás után nem szólna rosszúl, de azonos áron érezhetően a Celestion alatti minőséggel. Az elektronika egyébként egy Marantz sztereó erősítő és egy Denon cd volt. A Celestion még filmmel is elboldogult, igaz 5.0-ban nem a saját cenetere szólt, hanem egy JBL, ezért a beszédhangok nem voltak az igaziak, nekem túl dobozosak tűnt, de az efekteknél kerestem az aktív subot, mert nem hittem el, hogy ezek a kis Celestionok ennyire energikusak, és ilyen mélyre tudnak menni...
Ami feltünt és talán negatív kritika a Celestionban, bár lehet, hogy ez csak azért volt, mert a két doboz egymástól elég messze volt (kb 3-4m), hogy amint kimozdultam a hallgatási középpondból (nem pár centire, hanem 1-2 méterre) azonnal megszünt a térérzet, és minél közelebb mentem az egyik hangfalhoz annál kevésbé tűnt meggyőzőnek a mélye.
Szóval a Celestion ár/érték arányban szerintem nagyon ott van a toplostán, bár kíváncsi lettem volna egy PolkAudio dobozra, és egy Klipschre is, de sajnos egyik sem volt a poltban...
Eddig úgy érzem, az abszolút olcsó, és jó hangfal az egyértelműen a Celestion a Magnat, JBL, SAL, Mordaunt Short, wharfedale dobozok között (volt még pár JVC, és Pioneer doboz, de azokat meg sem hallgattam).

sajti

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Csaba 04!

Hallgasdd meg valahol a Celestiont személyesen!
Mint írtam, engem az F30 megfogott hangban, és mivel itt a fórumon voltak, akiknek vézna, mélyhiányosnak tűnt a hangja, ezért nagyon meglepett, hogy igenis minden a helyén van!
100.000.-Ft/pár ár alatt az F30 a legjobb szerintem, bár nekem még a jóval drágább Magnat, JBL, Mordaunt Short, és a Tannoy-hoz képest is jobban tetszett a hangja
Igaz a 100.000.-Ft alatti kategóriában még nem hallottam a PolkAudio Monitor 50-et, és még nagyon érdekelne szintén ebből az ársávból a, Cerwin-Vega! V-6F, valamint a picivel drágább kategóriából a még nem kapható Klipsch RF-52
Mondjuk az új 8-as szériára (F28, F38) én is kíváncsi lennék, de kérdés, hogy tudtak-e valamit javítani az F30-hoz képest

csaba04
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: csaba04 »

A HS280-t is ilyen módon hangszínelted, azaz szereted ezt a hangzást, vagy ez csak a mostani hangfal gyengesége miatt van?
Bocs, arra már nem emlékszem. Nagyon régen lecseréltem őket.

Ez a Technics szerintem egy tompa hangú valami.

klepto
Fórumlakó
Fórumlakó

Na ma voltam egy MM-ben, és meghallgattam pár hagfalat, többek között a Celestion F30-at. Bevallom nagy izgalommal vártam a hatást, ami nem maradt el. Isteni közepek, és a mélyekből is van szépen, de semmi nem sok, hanem minden pont elég. Hallgattam még Mordaunt Short AVANT 906-ot, de a Celestion után nekem eléggé Sokol rádiónak tűnt a hangja, sokkal zártabb mélyekkel. Ezután egy JBL E80 következett, amit bár itt a fórumon sokszor lehúztatok, de az is rendben volt hangilag. Talán egy picit erőszakosabb volt a mélytartománya, de nem volt túl vészes az sem, csak az ára közel a duplája a Celestionnak. Ezután egy szép hangfal következett, ami névről ismeretlen volt, de mint kiderült, az egy SAL doboz volt, szép kivitelben, és meglepően jó hanggal. Az MS-től nekem jobban tetszett a hangja. És ott volt még a Wharfedale Diamond 9.4, ami talán bejáratás után nem szólna rosszúl, de azonos áron érezhetően a Celestion alatti minőséggel. Az elektronika egyébként egy Marantz sztereó erősítő és egy Denon cd volt.
A Celestion még filmmel is elboldogult, igaz 5.0-ban nem a saját cenetere szólt, hanem egy JBL, ezért a beszédhangok nem voltak az igaziak, nekem túl dobozosak tűnt, de az efekteknél kerestem az aktív subot, mert nem hittem el, hogy ezek a kis Celestionok ennyire energikusak, és ilyen mélyre tudnak menni...
Ami feltünt és talán negatív kritika a Celestionban, bár lehet, hogy ez csak azért volt, mert a két doboz egymástól elég messze volt (kb 3-4m), hogy amint kimozdultam a hallgatási középpondból (nem pár centire, hanem 1-2 méterre) azonnal megszünt a térérzet, és minél közelebb mentem az egyik hangfalhoz annál kevésbé tűnt meggyőzőnek a mélye.
Szóval a Celestion ár/érték arányban szerintem nagyon ott van a toplostán, bár kíváncsi lettem volna egy PolkAudio dobozra, és egy Klipschre is, de sajnos egyik sem volt a poltban...
Eddig úgy érzem, az abszolút olcsó, és jó hangfal az egyértelműen a Celestion a Magnat, JBL, SAL, Mordaunt Short, wharfedale dobozok között (volt még pár JVC, és Pioneer doboz, de azokat meg sem hallgattam).

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”