Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen hangsugárzót? (kérdés előtt olvasd el a nyitó hozzászólást)
Persze, háttérnek kisebb az igény, az igaz. Bekötöttem őket frontnak, oda nekem se kéne A frontokat meg nem is szándékszom lecserélni (E60 lenne kb. a megfelelője, vagy E80). De szerintem a JBL a Northridge szériát eleve házimozira, meg csimmbummra tervezte, és nem a perfekt zenélésre. Nekem a Dyno front, bár nem egy A62, vagy hasonló, ráadásul még épített is, egy kb. 20 éves hangszórókészlettel, de nagyon puhán, lágyan, nekem tetszően szól (jól ellensúlyozza az általam főleg favorizált trance, progressive, house zenék keménységét). Biztos vagyok benne, hogy egy JBL front ráerősítene ezen zenék hátrányaira (túl sok mély, nagyon csipogó magas), és az nagyon nem kellene nekem.
Az agyoncsépelt ízlések és pofonok itt is érvényes. Nekem ez a jelenlegi összeállítás nagyon bejön, és eszem ágában sincs cserélni.
az e60 egy rossz fal, nagyon nincs közepe. e80-90 már teljesen jó, de az e90ben is talán sok már a mély.
Denon pma 495R- technics 1210 mk2 - technics 1200 mk2, ecler smac32- concord pro- om djs- pro style- technics rp-dh 1200- klipsch rb-25
- D-O-M-I
- Törzsvendég

- Értékelés: 138
Köszönöm, Uram, akkor felveszem a listába az L-830-at is, a Satsystemben legalább meg tudom hallgatni a kettôt egymás mellett (E50 vs L-830)...
Én is adok egy pontot, az L-830-nak
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Azért a Studio sorozat már árban is más kategória! Egyébként nekem is tetszett, bár csak 5.1-ben hallottam, valami brutál akciófilm szólt rajta, kíváncsi lennék rá, hogy zenével hogy boldogul.
Az igaz, de az L-830-nak az ára 130e/pár, az nem sokkal drágább mint az E50, és bizton állíthatom hogy sokkal de sokkal jobb annál. Egyébként ezen már zenét is lehet hallgatni nem is akárhogy, de persze itt is izlések és pofonok. Mindenesetre ha valaki újban és JBL-ben gondolkodik, ezért az árért ez egy megfontolandó lehetőség szvsz.
Köszönöm, Uram, akkor felveszem a listába az L-830-at is, a Satsystemben legalább meg tudom hallgatni a kettôt egymás mellett (E50 vs L-830)...
- D-O-M-I
- Törzsvendég

Csak hogy védjem kicsit a JBL-t.
Szóval valószínű velem van a baj. Nekem kb. 3 hónapja vannak meg az E30-asok háttérnek, és nagyon elégedett vagyok. Mondjuk frontnak nem használnám, de hátra tökéletes. Ennyi pénzért (50-be volt a pár) szerintem perfekt. Nekem a hangja is bejön, jó telt surround élményt ad.
Természetesen a magasabb árkategóriájú hangfalakat nem tudja verni, de ha valaki ennyi pénzt szán hangfalra, akkor ez is lehet egy alternatíva. Valakinek nem jön be a hangja, nekem igen. Barátoméknál pl. egy Magnat szett van (nem tudom mmilyen), de nem egy ilyen egybeházimozi, és számomra az nagyon dobozhangú, kongó, üres.
De persze mindenkinek más a füle, meg egyéni ízlés, stb, csak nem akartam, hogy a JBL úgy legyen elkönyvelve, hogy "JBL az sz*r, olyat ne vegyél".
Azért a háttérrel szemben nincs olyan nagy igénye az embernek sztem. Ha viszont sztereó zenehallgatásban is meg kell állnia a helyét ott már magasabban van a léc.
Én csalódtama JBL-ben mert itt az E30-asról elég kevés jót olvastam és amiket meghallgattam még mellé azok se nagyon jöttek be (lehet, hogy a 280ezres Studioval is tennem kellett volna egy próbát? ). Nem mondom hogy a JBL rossz, de a megfizethető kategóriában nem jelent alternatívát.
De ugyanígy nem mondom azt sem, hogy a Magnat az isten mert 2 hónapja még kaján vigyorral reagáltam volna le, ha valaki azt mondja, hogy én egy Magnat állványosra cserélem a 40 kilós szörnyeket. Csak a Quantum sorozat úgy látszik jól sikerült.
Persze, háttérnek kisebb az igény, az igaz. Bekötöttem őket frontnak, oda nekem se kéne A frontokat meg nem is szándékszom lecserélni (E60 lenne kb. a megfelelője, vagy E80). De szerintem a JBL a Northridge szériát eleve házimozira, meg csimmbummra tervezte, és nem a perfekt zenélésre. Nekem a Dyno front, bár nem egy A62, vagy hasonló, ráadásul még épített is, egy kb. 20 éves hangszórókészlettel, de nagyon puhán, lágyan, nekem tetszően szól (jól ellensúlyozza az általam főleg favorizált trance, progressive, house zenék keménységét). Biztos vagyok benne, hogy egy JBL front ráerősítene ezen zenék hátrányaira (túl sok mély, nagyon csipogó magas), és az nagyon nem kellene nekem.
Az agyoncsépelt ízlések és pofonok itt is érvényes. Nekem ez a jelenlegi összeállítás nagyon bejön, és eszem ágában sincs cserélni.
AV: Marantz SR7015 / AQ NRG2; TV: Samsung UE75RU7102 / AQ Chocolate; Front: Focal Chorus 826 V / AQ Rocket33; Center: Focal Chorus CC800 V / AQ Rocket88; Surround: Focal Chorus 806 V; Sub: Dali SUB E-12F / AQ NRG-X3 / AQ Boxer; CD: Denon DCD-635 / AQ Tower; HTPC / AQ Cinnamon
Azért a Studio sorozat már árban is más kategória! Egyébként nekem is tetszett, bár csak 5.1-ben hallottam, valami brutál akciófilm szólt rajta, kíváncsi lennék rá, hogy zenével hogy boldogul.
Az igaz, de az L-830-nak az ára 130e/pár, az nem sokkal drágább mint az E50, és bizton állíthatom hogy sokkal de sokkal jobb annál. Egyébként ezen már zenét is lehet hallgatni nem is akárhogy, de persze itt is izlések és pofonok. Mindenesetre ha valaki újban és JBL-ben gondolkodik, ezért az árért ez egy megfontolandó lehetőség szvsz.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
Ha már JBL akkor érdemes meghallgatni a Studio sorozat dobozait. Pl JBL L-830, kellemes meglepetést fog szerintem okozni.
Azért a Studio sorozat már árban is más kategória!
Egyébként nekem is tetszett, bár csak 5.1-ben hallottam, valami brutál akciófilm szólt rajta, kíváncsi lennék rá, hogy zenével hogy boldogul.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Szóval valószínű velem van a baj. Nekem kb. 3 hónapja vannak meg az E30-asok háttérnek, és nagyon elégedett vagyok. Mondjuk frontnak nem használnám, de hátra tökéletes. Ennyi pénzért (50-be volt a pár) szerintem perfekt. Nekem a hangja is bejön, jó telt surround élményt ad.
Természetesen a magasabb árkategóriájú hangfalakat nem tudja verni, de ha valaki ennyi pénzt szán hangfalra, akkor ez is lehet egy alternatíva. Valakinek nem jön be a hangja, nekem igen. Barátoméknál pl. egy Magnat szett van (nem tudom mmilyen), de nem egy ilyen egybeházimozi, és számomra az nagyon dobozhangú, kongó, üres.
De persze mindenkinek más a füle, meg egyéni ízlés, stb, csak nem akartam, hogy a JBL úgy legyen elkönyvelve, hogy "JBL az sz*r, olyat ne vegyél".
Azért a háttérrel szemben nincs olyan nagy igénye az embernek sztem. Ha viszont sztereó zenehallgatásban is meg kell állnia a helyét ott már magasabban van a léc.
Én csalódtama JBL-ben mert itt az E30-asról elég kevés jót olvastam és amiket meghallgattam még mellé azok se nagyon jöttek be (lehet, hogy a 280ezres Studioval is tennem kellett volna egy próbát? ). Nem mondom hogy a JBL rossz, de a megfizethető kategóriában nem jelent alternatívát.
De ugyanígy nem mondom azt sem, hogy a Magnat az isten mert 2 hónapja még kaján vigyorral reagáltam volna le, ha valaki azt mondja, hogy én egy Magnat állványosra cserélem a 40 kilós szörnyeket. Csak a Quantum sorozat úgy látszik jól sikerült.
Ha már JBL akkor érdemes meghallgatni a Studio sorozat dobozait. Pl JBL L-830, kellemes meglepetést fog szerintem okozni.
A400, Dactilus, 575A, M12.2
- D-O-M-I
- Törzsvendég

A JBL-ről én is lebeszélnélek (pedig nemrég még én is kacérkodtam a gondolattal, hogy a teljes rendszer JBL lesz nálam). A Northridge hangja dögösnek dögös, de hogy nem szól szépen az is biztos. A Jamo 680-as sokkal élőbb volt (amit meg a Magnat vert meg nagyon csúnyán később ), a JBL mintha egy szekrényből szólt volna. A Balboa meg jó árban, talán alig van 60 fölött egy 5.0-s rendszer, de csak csordogál belőle a hang, semmi jelenlét érzet. Szóval nagyon úgy fest, hogy nem is olyan nagyon májer márka ez a JBL
Csak helyeselni tudok amit vtb mond, az MM-be JBL Balboa szett volt bekötve H/K-val, a mozi még oké is volt, utána Faithless-t nyomták rá, nekem nagyon élvezhetetlen volt.
Mintha egyik hang sem lett volna a helyén.
Én is mikor elkezdtem olvasgatni a fórumot JBL (E30) benne volt a listámba, meghallgattam és kiesett a kosárkából.
És végül is rájöttem, hogy nem véletlenül bíztatnak itt a fórumon az öreg rókák a cuccos meghallgatásra, mindent az dönt el.Ámen
A JBL-ről én is lebeszélnélek (pedig nemrég még én is kacérkodtam a gondolattal, hogy a teljes rendszer JBL lesz nálam). A Northridge hangja dögösnek dögös, de hogy nem szól szépen az is biztos. A Jamo 680-as sokkal élőbb volt (amit meg a Magnat vert meg nagyon csúnyán később ), a JBL mintha egy szekrényből szólt volna. A Balboa meg jó árban, talán alig van 60 fölött egy 5.0-s rendszer, de csak csordogál belőle a hang, semmi jelenlét érzet. Szóval nagyon úgy fest, hogy nem is olyan nagyon májer márka ez a JBL
Csak helyeselni tudok amit vtb mond, az MM-be JBL Balboa szett volt bekötve H/K-val, a mozi még oké is volt, utána Faithless-t nyomták rá, nekem nagyon élvezhetetlen volt.
Mintha egyik hang sem lett volna a helyén.
Én is mikor elkezdtem olvasgatni a fórumot JBL (E30) benne volt a listámba, meghallgattam és kiesett a kosárkából.
És végül is rájöttem, hogy nem véletlenül bíztatnak itt a fórumon az öreg rókák a cuccos meghallgatásra, mindent az dönt el.Ámen
Gyurka, ha teheted menj el az Oktogon audióba Polk Monitor-t hallgatni...kérdezd meg, viheted-e a denonod bekötni ?
barátomnak denon 1706+polk monitor 50-ese van, és nagyon jól szól együtt
Thx, Sir, úgy intézem, hogy megtehessem...
Látom már, hogy ezt nem lehet megúszni fórumolvasgatással (igen, tudom, hogy minden tanácsadás úgy kezdôdik, hogy "hallgasd meg és amelyik neked tetszik"...,) úgyhogy nem lázadok a sorsom ellen, rászánok egy-két napot...
Eddig a lista: Annex (Jamo), Oktogon Audio (Polk), Akusztika Hi-Fi Bolt (bármi, amire azt sóhajtják, hogy kipróbálták és érdemes maghallgatni)
A Satsystemben annyi zavart csak, hogy a figura nem volt valami ajánlatkész...
Csak odahordta azt a kettôt (JBL E30 és E50) amit az olvasgatással leszűrtem magamnak. Meg annyit mondott, hogy szerinte azért jó a Denon + JBL párosítás,
mert a Denon nagyon kellemes, lágyabb hangú cucc, míg a JBL keményebb hangzású...
De nem árasztott el alternatívákkal... Én meg nem tudom végighallgatni az
egész üzlet kínálatát...
A "Denon-omat" nem tom odacipelni, mer' még nincs...
Egyszerre veszek meg mindent (erôsítô, hangfal, CD, tape), én még egyszer neki nem állok ennek a tortúrának...
Gyurka, ha teheted menj el az Oktogon audióba Polk Monitor-t hallgatni...
kérdezd meg, viheted-e a denonod bekötni ?
barátomnak denon 1706+polk monitor 50-ese van, és nagyon jól szól együtt
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
frankó.. én is pécsi vagyok
az eletro-ban van celestion f30-as, azt meg tudod hallgatni
a médiában meg lesz dali (már van) azt mondta a srác, hétvégére bekötik
te mit hallgattál?
én is denon 2106-ost veszek....a hangfalakat még nem tudom
van 1 celestion f38-as is, azt még tudtam kibószálni...lehet hogy csak pesten van
Na igen, ettől mászom a falra... E helyeken nem igazán ideálisak a körülmények hangfalt tesztelni... A VillanyVilágban is szétszedték a "süketszobát",
ott is csak az egész üzlet háttérzajával együtt lehet hallgatózni...
Utálom a multikat...
Még megnézem a pécsi Hi-Fi Stúdiót, de asszem marad a pesti túra...
Nálam a 2106 tutti befutó, a hangfalakról fentebb hámoztak le tanult kollégáink, pedig elég eltökélt voltam... Vagy csak lusta valóban nekiállni keresgélni...
Plusz az E50 ára (60e HUF / db) a hangfalra szánt keret plafonja...
Lesz még Denon tape és Denon CD-játékos is a csomagban, már csak a szingularitás kedvéért...
frankó.. én is pécsi vagyok
az eletro-ban van celestion f30-as, azt meg tudod hallgatni
a médiában meg lesz dali (már van) azt mondta a srác, hétvégére bekötik
te mit hallgattál?
én is denon 2106-ost veszek....a hangfalakat még nem tudom
van 1 celestion f38-as is, azt még tudtam kibószálni...lehet hogy csak pesten van
Sziasztok!
Cucc vásárlás elôtt állok... A sok olvasás és egy kis hallgatózás után a jelöltek:
(Csak JBL E30 és E50-et hallgattam meg...)
Zene többet nyom a latban, mint a házimozi...
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Szoba: panel, 22 nm
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Én a teljes JBL Northridge sorozatról lebeszéllek...
Most vagyok túl egy hatalmas hallgatózáson, kb. 20 falat hallgattam meg.
Árban az E50-hez viszonyítva a Jamo E 750-est ajánlanám. Ha pesti vagy (vagy pesten jársz) meghallgathatod az Annex-nél. Asszem le fogsz döbbenni.
Az erősítő teljesen rendben van ilyen méretű falakhoz.
Nem jó, polchangfal kell...
Én úgy gondoltam, hogy a háromutas megoldás a lehető legjobb... Plusz a membránméret is jelentőséggel bír... E50 mindkettőt (mindhármat: polchangfal)
teljesíti...
Köszönöm a válaszokat mindenkinek... Akkor kezdem elölről...
Sziasztok!
Cucc vásárlás elôtt állok... A sok olvasás és egy kis hallgatózás után a jelöltek:
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Árban az E50-hez viszonyítva a Jamo E 750-est ajánlanám. Ha pesti vagy (vagy pesten jársz) meghallgathatod az Annex-nél. Asszem le fogsz döbbenni.
Helyedben inkább a sztereóra mennék rá.
Van egy rakat filmem, azoknak kellene a házimozi erőlködő...
A két hangfal a kezdet...
Denonról pedig jókat olvastam zenére... A film pedig nem kell levigye a fejem...
mást hallgattál?Celestion, Wharfdale, polk monitor ??!?!
Nem, csak e kettőt... Pécsen nem sok lehetőség van hallgatózni... A Satsystembe tudtam beugrani egy rövid hallgatózás erejéig...
De jól kiábrándítottatok, úgyhogy kezdem elölről a hangfal-projektet...
(bár igazság szerint nem voltam nagyon eldőlve a JBL-ek hangjától, de betudtam annak, hogy vadiújak, járatni kell őket...)
mást hallgattál?
Celestion, Wharfdale, polk monitor ??!?!
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Helyedben inkább a sztereóra mennék rá.
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
Szerintem a JBL-ről (legalábbis az E50/E30-ról) le fognak beszélni, ha a zene fontosabb.
TV1: Sony KDL-52W4500 ,TV2: Sony KV-32FQ86 , DVD: Sony RDR-HX710 , CD: Sony CDP-XE570 , A/V Erősítő: Denon 1909 , Sztereó Erősítő: Rotel RA-985BX , Front: JBL Northridge E60 , Center: JBL Northridge EC25 , Surr: JBL Northridge E20 , Sub: Yamaha YST-SW315, VHS: LG LV3798, IC-k: Arzachel, Hangfal kábel: Evidence Audio Siren II, Kimber 8TC, Táv: Logitech Harmony 785,
Sziasztok!
Denon AVR-2106
JBL Northridge E50
Vélemény? Poz. / Neg.?
Thx, Gyurka
A szoba egy panel lakás "nagy" szobálya, ami 6mx3,5m alapterületű, melyből jelentős részt vesznek el a bútorok.rajzot, és képet is a szobámról, illetve a front/center elhelyezéséről.
A képen milyen frontokat és centert látunk?
Home made frontok és center, Vidi hangszórókból építve.
Nekem nem jött be, mert túl sok a mélye, de lehet, hogy ez csak a szoba, vagy az erősítő miatt van. Van akinek kifejezetten tetszik
Remélem sikerül majd kis bukással, a megépítési költséghez közeli áron eladnom (front: 30.000.-Ft/db, center 12.000.-Ft)
A szoba egy panel lakás "nagy" szobálya, ami 6mx3,5m alapterületű, melyből jelentős részt vesznek el a bútorok.rajzot, és képet is a szobámról, illetve a front/center elhelyezéséről.
A képen milyen frontokat és centert látunk?