Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Royd hangsugárzók
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 427
Re: Royd hangsugárzók
A nagyobbacska jobban tetszik! 
mindegy, elmúlt
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1680
Ha a habszivacs peremre gondolsz, elismerem, hogy lehetett olyan Sintra is.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
azé' idővel csak elismerésre kerül, hogy ugyanbiza' mégiscsak voltak (számos) változatok...Indy írta: ↑2026.04.27., hétf. 13:36Itt van egy újabb Sintra, a doboz kialakítása más, az elülső lapot keretező lécek szinte eltűntek, az előlapot már nem tépőzárak, hanem patentek rögzítik, de ez még nem Sintra II, ennek ellenére biwire ready, a terminálok igényesebb kialakításúak, a Sorcereren voltak hasonlók, a reflexport is inkább a Sintra I-re jellemző.
sintra1_1.jpg
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára trane 2026.04.27., hétf. 14:14-kor.
- Indy
- V.I.P.

Itt van egy újabb Sintra, a doboz kialakítása más, az elülső lapot keretező lécek szinte eltűntek, az előlapot már nem tépőzárak, hanem patentek rögzítik, de ez még nem Sintra II, ennek ellenére biwire ready, a terminálok igényesebb kialakításúak, a Sorcereren voltak hasonlók, a reflexport is inkább a Sintra I-re jellemző.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

- Értékelés: 515
Ez a kép se tegnap készült. Royd The Sorcerer egy Michell lemezjátszó társaságában. Abban szerintem egyet értünk, hogy a Sorcerer a legszebb Royd hangsugárzó mind közül.
- Indy
- V.I.P.

Szerintem ez volt: A kiadásban nem vagyok biztos!TomLeftiger írta: ↑2026.04.24., pén. 17:09Ezenkívül egy kérdésem is lenne hozzátok, hátha valaki emlékszik. A Royd napokon Zsolt feltett egy opera lemezt. (LP) Csak arra emlékszem, hogy egy férfi németül énekelt, és talán szép színes borítója volt.Azóta is sokszor eszembe jut ez az élmény. Nagyon megfogott ez a zene. Ez azért is érdekes, mert többnyire nem is szeretem az operát.
![]()
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Indy 2026.04.24., pén. 19:05-kor.
- TomLeftiger
- Törzsvendég

Ezenkívül egy kérdésem is lenne hozzátok, hátha valaki emlékszik. A Royd napokon Zsolt feltett egy opera lemezt. (LP) Csak arra emlékszem, hogy egy férfi németül énekelt, és talán szép színes borítója volt.
Azóta is sokszor eszembe jut ez az élmény. Nagyon megfogott ez a zene. Ez azért is érdekes, mert többnyire nem is szeretem az operát. 
- TomLeftiger
- Törzsvendég

2014. szeptemberében Huszti Zsolt jóvoltából volt egy Royd nap a Heed Audio bemutatótermében. Ennek lassan 12 éve...
Anno birtokoltam többféle Royd hangsugárzót is, a két kedvencem a Sorcerer, és a Sintra II-es voltak. Előbbit mikor utoljára hallottam hatalmas csalódás volt. Nekem ez a típus Exposure erősítéssel tetszett igazán, és mikor talán 2-3 éve hallottam csak árnyéka volt annak a hangnak, amit úgy szerettem. Ha egy kisebb szobába most vennék Royd-ot, csak a Sintra II-es jöhetne számításba. Úgy érzem Indy jól választott, és nagyon kíváncsi vagyok mit tud most kihozni belőle a Heed Obelisk Si2/X2-vel. Szerintem májusban meg is látogatom, mert kíváncsi vagyok. Persze ha beenged...
Ha már szóbahoztam a Royd napokat, visszakerestem néhány írást 12 évvel ezelőttről:
Szóval a Royd hangsugárzókat ezekkel az erősítőkkel/forrásokkal demózta Zsolt:
Erősítők: Naim utángyártott/DIY, Ion obelisk 3x/x-pack, Heed Si(dölt)+X2, Heed Si mkIII nagy pre, pm lánc.
Forrás: Rega planet CD, Rega Planar P3 + Chorus, Roksan Xerxes 20 plus.
Három vélemény a Royd napon tapasztaltakról:
Zebo:
Sintra II.
Nagyon hasonlít a Sintra I-re,valamivel visszafogottabbnak tűnik,kicsit hiányzik belőle az 1-es játékossága.
De jelzem,itt ne óriási különbségre gondoljatok,szinte csak nüanszokról van szó.
Indy:
Mivel eleddig soha nem hallottam Heed rendszert, a nap másik nagy újdonsága ez volt. Mind a "négy" erősítő kedvemre való volt, elképzelhető, hogy kérek egy (van kitől) tápos Obelisk Si-t otthoni próbára (hogy megbizonyosodjak róla, hogy a tapasztalt picit hűvösebb karaktert nem csak a heveny, egész napos fejfájásom okozta).
Amikor Zsolt berakta a Sintra II-őt, (már az Ionnal) azt gondoltam, ez az a doboz, amit Joe Akroyd először szeretett volna a Sintra I helyett! Afféle kikacsintás ez a részéről, "látjátok, ez az én igazi gyerekem"... Azonban a "külső nyomás" hatására, valószínűleg kicsit (kora)szülött Sintra (I) a "hallgatólagos többség" szerencséjére nem lett zabigyerek. Nekem is ő a kedvencem, de így, visszatekintve arra 8 órára, kezdem érteni Akroyd hanghoz és a hét literhez kötődő filozófiáját.
TomLeftiger:
Sintra II.
Ez a doboz tetszett a legjobban minden szempontból. Én is inkább éreztem az Edenhez közelebbinek a hangját. Picit talán lassabb, de egységesebb mint az I-es verzió. Szívesen hazavinnék egy párat belőle...
(Nem sokkal ezután szereztem is egy párat, és kb. két évig hallgattam.)
Elmélkedtünk még arról is, hogy a Royd-ok mennyire jól teljesítenek analóg forrásról:
Azért legtöbbünk itt elsődlegesen analóg frontenddel hallgatja a Roydokat...
Valószínű mert így sokkal jobb a hang. Persze az analóg midig jobb, de valahogy a Royd-oknál ezek a különbségek még nagyobbak. Az én tapasztalataim alapján az analóg még jobb rajt, a digitális meg általában gyengébb. Még az előző rendszeremben volt lehetőségem a Roydokat összehallgatni több hangdobozzal. (Dynaudio Contour II, Phonar Volume 2 stb.) Azoknál nem volt ekkora a szakadék a digitális forrás, és az analóg között. A Dynon sokkal jobban szóltak a cd-im, mint a Roydon. Ezért egy jó ideje már szinte nem is hallgatok Cd-t, számítógépről is csak háttér zenélek...
Nálam azóta sem változott a helyzet, pedig sokkal jobb digitális forrásokat használunk mostanság, mint akkor... (Ezek még 12 éve nem is léteztek, amikor meg készültek a Royd dobozok pláne nem.) Bár azért mégis változott, mert tényleg sokat fejlődött a technika ezen a téren, és már jó szívvel hallgatom digitről is a zenét. Mondhatni kisebb lett a szakadék az analóg és digitális között, mint akkor, de teljesen ez sem igaz. Azt az atmoszférát (nem tér) azokat a húsos, valóságosabb hangszerhangokat a nálam járt egyik DAC/streamer se tudta, amit egy erős középkategóriás lemezjátszó viszont simán hozott.
Ennek tükrében főleg nagyon kíváncsi leszek, hogy teljesít 2026-ban egy Sintra II-es...
Anno birtokoltam többféle Royd hangsugárzót is, a két kedvencem a Sorcerer, és a Sintra II-es voltak. Előbbit mikor utoljára hallottam hatalmas csalódás volt. Nekem ez a típus Exposure erősítéssel tetszett igazán, és mikor talán 2-3 éve hallottam csak árnyéka volt annak a hangnak, amit úgy szerettem. Ha egy kisebb szobába most vennék Royd-ot, csak a Sintra II-es jöhetne számításba. Úgy érzem Indy jól választott, és nagyon kíváncsi vagyok mit tud most kihozni belőle a Heed Obelisk Si2/X2-vel. Szerintem májusban meg is látogatom, mert kíváncsi vagyok. Persze ha beenged...
Ha már szóbahoztam a Royd napokat, visszakerestem néhány írást 12 évvel ezelőttről:
Szóval a Royd hangsugárzókat ezekkel az erősítőkkel/forrásokkal demózta Zsolt:
Erősítők: Naim utángyártott/DIY, Ion obelisk 3x/x-pack, Heed Si(dölt)+X2, Heed Si mkIII nagy pre, pm lánc.
Forrás: Rega planet CD, Rega Planar P3 + Chorus, Roksan Xerxes 20 plus.
Három vélemény a Royd napon tapasztaltakról:
Zebo:
Sintra II.
Nagyon hasonlít a Sintra I-re,valamivel visszafogottabbnak tűnik,kicsit hiányzik belőle az 1-es játékossága.
De jelzem,itt ne óriási különbségre gondoljatok,szinte csak nüanszokról van szó.
Indy:
Mivel eleddig soha nem hallottam Heed rendszert, a nap másik nagy újdonsága ez volt. Mind a "négy" erősítő kedvemre való volt, elképzelhető, hogy kérek egy (van kitől) tápos Obelisk Si-t otthoni próbára (hogy megbizonyosodjak róla, hogy a tapasztalt picit hűvösebb karaktert nem csak a heveny, egész napos fejfájásom okozta).
Amikor Zsolt berakta a Sintra II-őt, (már az Ionnal) azt gondoltam, ez az a doboz, amit Joe Akroyd először szeretett volna a Sintra I helyett! Afféle kikacsintás ez a részéről, "látjátok, ez az én igazi gyerekem"... Azonban a "külső nyomás" hatására, valószínűleg kicsit (kora)szülött Sintra (I) a "hallgatólagos többség" szerencséjére nem lett zabigyerek. Nekem is ő a kedvencem, de így, visszatekintve arra 8 órára, kezdem érteni Akroyd hanghoz és a hét literhez kötődő filozófiáját.
TomLeftiger:
Sintra II.
Ez a doboz tetszett a legjobban minden szempontból. Én is inkább éreztem az Edenhez közelebbinek a hangját. Picit talán lassabb, de egységesebb mint az I-es verzió. Szívesen hazavinnék egy párat belőle...
(Nem sokkal ezután szereztem is egy párat, és kb. két évig hallgattam.)
Elmélkedtünk még arról is, hogy a Royd-ok mennyire jól teljesítenek analóg forrásról:
Azért legtöbbünk itt elsődlegesen analóg frontenddel hallgatja a Roydokat...
Valószínű mert így sokkal jobb a hang. Persze az analóg midig jobb, de valahogy a Royd-oknál ezek a különbségek még nagyobbak. Az én tapasztalataim alapján az analóg még jobb rajt, a digitális meg általában gyengébb. Még az előző rendszeremben volt lehetőségem a Roydokat összehallgatni több hangdobozzal. (Dynaudio Contour II, Phonar Volume 2 stb.) Azoknál nem volt ekkora a szakadék a digitális forrás, és az analóg között. A Dynon sokkal jobban szóltak a cd-im, mint a Roydon. Ezért egy jó ideje már szinte nem is hallgatok Cd-t, számítógépről is csak háttér zenélek...
Nálam azóta sem változott a helyzet, pedig sokkal jobb digitális forrásokat használunk mostanság, mint akkor... (Ezek még 12 éve nem is léteztek, amikor meg készültek a Royd dobozok pláne nem.) Bár azért mégis változott, mert tényleg sokat fejlődött a technika ezen a téren, és már jó szívvel hallgatom digitről is a zenét. Mondhatni kisebb lett a szakadék az analóg és digitális között, mint akkor, de teljesen ez sem igaz. Azt az atmoszférát (nem tér) azokat a húsos, valóságosabb hangszerhangokat a nálam járt egyik DAC/streamer se tudta, amit egy erős középkategóriás lemezjátszó viszont simán hozott.
Ennek tükrében főleg nagyon kíváncsi leszek, hogy teljesít 2026-ban egy Sintra II-es...
- BLX
- Törzsvendég

- Értékelés: 1099
Ez az erősítő egy 2018-as verzió. Sőt, azóta kisebb frissítéseket is kapott Attilától. Szerintem jó páros a Minstrellel.trane írta: ↑2026.04.24., pén. 16:14100 éve, mikor az AO bemutatta ezt az erősítőjét (is), a saját rendszerükben és kiállítási körülmények között hallottam csak (mint ahogyan a vezetékeik/alá- és rátétjeik kivételével gyakorlatilag minden terméküket) > kíváncsi lennék, hogy szólnak valójában. kár, hogy nincs kedvem soha Bp.-re menni...
![]()
100 éve, mikor az AO bemutatta ezt az erősítőjét (is), a saját rendszerükben és kiállítási körülmények között hallottam csak (mint ahogyan a vezetékeik/alá- és rátétjeik kivételével gyakorlatilag minden terméküket) > kíváncsi lennék, hogy szólnak valójában
- Indy
- V.I.P.

Látom, a furnérok is stimmelnek! :) Valóban, mindkettő nagyon jó, de másként jó, így nem is nyilvánítanék "győztest".
- BLX
- Törzsvendég

Indy inspirált, hogy bedobjak én is néhány képet.
Nekem is Sintra és Minstrel párosom van.
Royd Sintra 1:
Erősítő: ION Systems SP1-SAM40-XPAK2
Royd Minstrel:
Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője
Mindkettő szórakoztató a maga módján. Kis időutazás.
Royd Sintra 1:
Erősítő: ION Systems SP1-SAM40-XPAK2
Royd Minstrel:
Erősítő: Alisca Orange AARON, Bese Attila FET-es erősítője
Mindkettő szórakoztató a maga módján. Kis időutazás.
- Indy
- V.I.P.

Köszönöm, valóban az. Heed Obelisk Si2/X2.
- BLX
- Törzsvendég

Nagyon klassz, szép megvigyázott darabnak tűnik.
Milyen Heed erősítőre kötötted?
- Indy
- V.I.P.

Új is, meg nem is, de hosszú-hosszú elkalandozás után vágytam a Sintrára újra. Sintra 2, nagyon megkímélt állapotban, immáron Heed erősítéssel felvértezve. Réges-régen Sintra I-em volt, de öregedő fülemnek ez most jobban tetszik.
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 3040
Egy-két évvel ezelőtt meghívtak egy étterembe. Még *-ja is volt neki. Végig ettük a menűsort, nem volt rossz, bár nem dobtam el a sapkám. A problémám csak annyi volt, hogy a 'főétel', az "székelykáposzta újragondolva" nevű étel volt. Ez abból állt, hogy egy párolt savanyúkáposzta golyót leöntöttek thai-curry-kókusztej levessel és rátettek néhány rák húst.
Nos, csak egy kérdésem maradt, miért kell ezt székelykáposztának hívni....?
Nos, csak egy kérdésem maradt, miért kell ezt székelykáposztának hívni....?
- Giorgio12
- V.I.P.

- Értékelés: 427
Elérkezett az idő, hogy Indy felrakja az új Royd hangsugárzójáról a képet!
Kíváncsian várjuk!

Kíváncsian várjuk!
- BLX
- Törzsvendég

Nem hasonló mélyek vannak a ProAc Tablette-ben?
Eltudom képzelni, hogy még akár jól is sikerülhetett a hangszóró csere, és a váltó igazítása, de mondjuk már nem igazi Royd hang. Persze ettől még lehet, hogy jó.
- Indy
- V.I.P.

Ezzel a Sorcerer-el csúful elbántak.
These Sorcerer units have been fitted with the higher-end version improved bass drivers, featuring the (SEAS) H149 Woofers.
ez már az új, Adam Norbury alatt indult, de kérészéletű Royd cég 2. számú, kompakt doboz-terméke volt (az 1. számú a Minstrel mintájára készült Troubadour volt)
- Indy
- V.I.P.

Royd Sexton

Description:
A one-off pair of stand mount speakers I designed and built during my time running Royd Audio. The Sexton was developed as a compact stand mount following the same design philosophy as the Minstrel and Sorcerer, small, fast, and musically engaging.
Drivers and design
Tweeter: Seas 19TFF1 - 19mm soft dome, smooth and detailed without being aggressive.
Mid-bass: Seas CA15RLY - 5.25" paper cone, light and quick.
Ported enclosure with side-firing port, tuned to approximately 45Hz.
Cabinet dimensions: 18cm wide x 20cm deep x 30cm tall.
Note: Stands are NOT included in the sale
Performance
System sensitivity is around 87dB/W/m, nominal 8 ohm. Usable bass response extends to the mid-40s in-room, with genuine weight for a cabinet this size. These are not power-hungry speakers. They'll work happily with anything from a good 25 watt integrated upwards, and they reward quality amplification over brute force. Naim Nait, Rega, Exposure or similar will get the best from them.
These were never put into production, so this is the only pair. They've been used in a domestic setting, looked after, and sound excellent for their size. If you know what Royd speakers do, you know what to expect here.
Collection only.
- Indy
- V.I.P.